אההם אההם, לגבי אידיבי היה לנו מזל משוגע שצחי, זלקינד ורמי לוי קנו מאיתנו את נכס דסקש במחיר מכובד.אולי מישהו צריך להפנות את תשומת לב משפחת הרץ למקרה אלשטיין, שהציע 31 אגורות למחזיקי אידיבי ואמר שהוא עוד עושה להם טובה כן, וכולם יודעים איך זה נגמר...
הגרידיות לפעמים מעוורת את בעלי השליטה ואני מקווה שהרץ לא לקחו את היועץ של אלשטיין...
אז אני מעריך שאם הרץ מציעים 42 אגורות אז האג''ח שווה ריאלית בסביבות 70-80 אגורות, השאלה מה קורה אם לוקחים כרגע את החברה, וכמה הצפי להחזר בעקבות זה, אני מבין שיש חוב של 328 לאגח א' הלא מובטח ו200 מיליון לאגח ב שמובטח בנכס ששוה 150% כרגע.
ויש עוד 3 נכסים מהותיים:
הגייטווי סנטר שאחרי השיערוך האחרון מוערך ב163M בתשואה של 4.5% וחוב עדכני של 95M
909 בויידרס שאחרי השיערוך האחרון מוערך ב70M בתשואה של 7.6% וחוב עדכני של 45M (הנכס הזה כבר מועמד למכירה)
האנרג'י סנטר שאחרי השיערוך האחרון מוערך ב115M בתשואה של 8.5% וחוב עדכני של 65M
ובוקהולו סנטרל שאחרי השיערוך האחרון מוערך ב83M בתשואה של 5.5% וחוב עדכני של אגח ב בסך 55M
ובוא נניח שכל שאר הנכסים מאופסים
ועם עוד 21M בקופת החברה יוצא שהשווי הנקי 623M שח כמעט פי 2 מהחוב לאגח א, אז מה אני מפספס? אז ברור שאם לוקחים את החברה ועם ניהול נכון אפשר להחזיר את הכל אבל בדרך כלל זה לא יוצא כי השאלה בכמה יימכרו הנכסים במצב של פייר סייל, או שיהיה כאן איזה צחי נחמיאס שיוכל לקנות את החברה במחיר החוב שנראה נמוך לעומת הפוטנציאל לרווח,
מה שכן אני מצפה שבטח יקימו נציגות אג''ח ושתשפר את עמדת הפתיחה, אני הייתי רואה הסדר הוגן בשילוב של 2 האופציות, זאת אומרת 21 אגורות במזומן בחתימת ההסדר וויתרת 80 האגורות לפרוס לפי אופציה 2 ולהכניס את הבטוחה אבל שתהיה מקובלת על הנושים,
ג.נ אני נכנסתי בקטנה אתמול ועדיין מנסה לחשב מה המקסימום שאפשר להוציא מהאגח הזה
היום הם מתחרטים על הקניה מאיתנו ובערכי היום גם את ההצעה של אלשטיין לא היינו מקבלים.
זאב הסביר שהמזומן בסולו נדרש כדי לגבות את הנכסים, כלומר אף אחד לא ישלם לנו את שווים בספרים אלא פחות, ובהנחת שיעורי היוון מציאותיים יותר מהלה-לה-לנד של זאב נדרשות עוד הפחתות הספרים כדי לשקף את המציאות הלא מרנינה, וזה עוד במקרה הטוב שלא ינטשו עוד דיירים ואז עוד נכסים ירדו מתחת למים.