הרץ מציעה הסדר חוב לנושים

• פותח הנושא dw
  • פורסם בתאריך

dw

Well-known member
מנהל
אולי מישהו צריך להפנות את תשומת לב משפחת הרץ למקרה אלשטיין, שהציע 31 אגורות למחזיקי אידיבי ואמר שהוא עוד עושה להם טובה כן, וכולם יודעים איך זה נגמר...
הגרידיות לפעמים מעוורת את בעלי השליטה ואני מקווה שהרץ לא לקחו את היועץ של אלשטיין...
אז אני מעריך שאם הרץ מציעים 42 אגורות אז האג''ח שווה ריאלית בסביבות 70-80 אגורות, השאלה מה קורה אם לוקחים כרגע את החברה, וכמה הצפי להחזר בעקבות זה, אני מבין שיש חוב של 328 לאגח א' הלא מובטח ו200 מיליון לאגח ב שמובטח בנכס ששוה 150% כרגע.
ויש עוד 3 נכסים מהותיים:
הגייטווי סנטר שאחרי השיערוך האחרון מוערך ב163M בתשואה של 4.5% וחוב עדכני של 95M
909 בויידרס שאחרי השיערוך האחרון מוערך ב70M בתשואה של 7.6% וחוב עדכני של 45M (הנכס הזה כבר מועמד למכירה)
האנרג'י סנטר שאחרי השיערוך האחרון מוערך ב115M בתשואה של 8.5% וחוב עדכני של 65M
ובוקהולו סנטרל שאחרי השיערוך האחרון מוערך ב83M בתשואה של 5.5% וחוב עדכני של אגח ב בסך 55M
ובוא נניח שכל שאר הנכסים מאופסים
ועם עוד 21M בקופת החברה יוצא שהשווי הנקי 623M שח כמעט פי 2 מהחוב לאגח א, אז מה אני מפספס? אז ברור שאם לוקחים את החברה ועם ניהול נכון אפשר להחזיר את הכל אבל בדרך כלל זה לא יוצא כי השאלה בכמה יימכרו הנכסים במצב של פייר סייל, או שיהיה כאן איזה צחי נחמיאס שיוכל לקנות את החברה במחיר החוב שנראה נמוך לעומת הפוטנציאל לרווח,
מה שכן אני מצפה שבטח יקימו נציגות אג''ח ושתשפר את עמדת הפתיחה, אני הייתי רואה הסדר הוגן בשילוב של 2 האופציות, זאת אומרת 21 אגורות במזומן בחתימת ההסדר וויתרת 80 האגורות לפרוס לפי אופציה 2 ולהכניס את הבטוחה אבל שתהיה מקובלת על הנושים,
ג.נ אני נכנסתי בקטנה אתמול ועדיין מנסה לחשב מה המקסימום שאפשר להוציא מהאגח הזה
אההם אההם, לגבי אידיבי היה לנו מזל משוגע שצחי, זלקינד ורמי לוי קנו מאיתנו את נכס דסקש במחיר מכובד.
היום הם מתחרטים על הקניה מאיתנו ובערכי היום גם את ההצעה של אלשטיין לא היינו מקבלים.

זאב הסביר שהמזומן בסולו נדרש כדי לגבות את הנכסים, כלומר אף אחד לא ישלם לנו את שווים בספרים אלא פחות, ובהנחת שיעורי היוון מציאותיים יותר מהלה-לה-לנד של זאב נדרשות עוד הפחתות הספרים כדי לשקף את המציאות הלא מרנינה, וזה עוד במקרה הטוב שלא ינטשו עוד דיירים ואז עוד נכסים ירדו מתחת למים.

dw

Well-known member
מנהל
כתבה אמריקאית על הרץ.

אבא יהודה המנוסה הקים את החברה. הבן החובבן הורס אותה. הוא פיטר את החשב שהיה בקשר עם הילידים מהמזרח התיכון, לכן כנראה לא יהיו לו סנטימנטים.
המשקיעים בחברה האמינו ביהודה האב, לא בבן זאב.

מהכתבה אני למד שלא צריך להיות גאון גדול כדי להבין שמה שזאב כנראה זומם זה להכניס לחברה נכס חיצוני ל bvi , שהוא ממילא לא יכול למכור בגלל שיקולי מס, וזה הצ'ופר שהוא מציע לנושים בתמורה לדחיית הקרן ב 4 שנים (פלוס הנחתת הריבית והקובננטים). וואלה יופי. פשוט חמד הבחור.

קבצים מצורפים

• How Zev Hertz Took the Helm of Hertz Investment Group.pdf
    1.1 MB · צפיות: 10
נערך לאחרונה ב:
הרץ משתנים על בעלי האגח מהמקפצה
(לשמחתי איכשהו יצא שאני לא מושקע בהם)
הם גם ביצעו הרחבה לא כל כך מזמן והכי הזוי ביצעו חלוקה של דיבדנד לפני כמה חודשים. אין דרך אחרת להגדיר חוצפה.
זה מצטרף ללא מעט חברות אמריקאיות שהגיעו להסדר והתנהגו בנוכלות ודפקו את בעלי האגח.
צריך להבין שחברות אחרות מסתכלןת ויבינו שלא צריך לשלם והכי גרוע שזה בסוף יחלחל גם לחברות בארץ ואז נראה פשוט מגפה של הסדרי חוב.
לרוב אני חושב שבעלי האגח לא צריכים להיות דון קישוטים ולעשות את המלחמה בשם הצדק אלא רק מה שטוב להם אבל אסור פשוט אסור להגיע איתם להסדר.
שתי ההצעות שלהם הם נוראיות ואפילו לא פתיחה למשא ומתן.
הגיעו הזמן גם להתחיל לסמן ולדרוש תשובות מכל החתמים שדחפו לשוק ההון את החברות הללו ועשו הון

yel5

Well-known member
למה הצבעתי היום בעד העמדה לפרעון מיידי? הכל ב M$.

1. עברתי על דוחות הרבעון השני ודיווחי החברה האחרונים.

לחברה 12 נכסים. החישוב הוא לאחר ירידת השווי בנכסים ובשיערוך החדש. קחו את 4 הנכסים המהותיים מאוד יחד עם נכס מהותי אחד. נכו מ 5 הנכסים 20% מהשווי שלהם בספרים. יתרת השווי שלהם (אחרי תשלום פארי לאגח ב, בהתחשב בפקדון בידי הנאמן) היא 95. הפארי לאגח א הוא 83 (לאחר ניכוי פקדון הנאמן). נשארו דמי כיס עודפים. הכל לאחר שניכיתי 20% משווי הנכסים ולא לקחתי פה בחשבון את המזומן בחברה שמוסיף לתמורות.

2. מכיוון אחר לגמרי. ניקח את ה NOI מהדוח בגילום שנתי ונהוון אותו בשיעור גבוה של 10%. נקבל ששווי הנכסים ההוגן הוא 390. נוסיף המזומן וננכה החוב נטו לבנקים והחוב פארי לאגחים ונשארנו עם תמורה חיובית קטנה. כלומר, גם כאן האגחים שווים פארי. שימו לב ששווי הנכסים בסעיף זה מהווים 2/3 משווי בדוח (390 מתוך 602).

בקיצור, אני מעדיף העמדה לפרעון. שזאב יחליט אם שווה לו להתאמץ יותר עבורנו ועבור עצמו דרך הצעות יותר הוגנות..

jsphs

Well-known member
מועדים לשמחה לכותבי וקוראי הפורום,

אני מסכים עם יפתח, ההתנהלות בזיונית. קודם מנסים למשוך דוידנד 15M$ הנאמן מאשר רק 7.5 וכל זה רק לפני כמה חודשים. אח"כ מחיר השוק יורד ל40אג אז באה הצעה לקנות כמעט את כל החוב ב52אג. עוברים כמה שבועות מחיר השוק יורד לקדומת 30אג. הרץ מנסה לקנות ב40אג או שנדחה את החוב ל2030 בריבית נמוכה.

ע"פ הכתבה של Dw, הרץ משלמת 15 מיליון דולר דמי ניקיון לחברה אחרת שזאב הוא הבעלים. הרבה ? מעט? ואולי העסקה הזאת צריכה להבדק?

לאמר שזאב נכנס לנעליים של הניהול הוא פיטר את כל המנהלים המבוגרים. לי זה מזכיר את רחבעם שבחר בעצת הילדים על פני עצת יועצי אביו המלך. טוב לא יצא מזה.

לדעתי, כמו מקרה בול. יש להגיש הצעת הסדר חוב בין סדרות א ו ב ללא קשר לחברה שתדולל לכמעט אפס באותו הסדר. לסדרא ב יובטח השעבוד והריבית שהם מקבלים. סדרא א תקבל את כל המניות ותמשוך כסף רק לאחר פרעון סדרא ב בפארי. היא תמנה במהירות הנהלה חלופית ותתנהל מול הנכסים והבנקים.

ירצה הרץ לעצור את ההליך? הבנו שלבעלת המניות יש כ100 מיליון שח שבהם רצו לרכוש ב52 אג את רב סדרא א. אם הם מעוניינים לא לאבד את החברה הגיע הזמן להחזיר 7.5 מיליון דולר דוידנד ועוד 100 מיליון שח. אחרת, לדעתי, יש לעבור למוד סטארווד ומהר.

THE_ENDLESS

Active member
Endless,

חג שמח.

אני בדעה שההתנהלות של הרץ חצופה.

לפני כמה חודשים הם שמו על השולחן הצעה לרכוש במחיר של כ52אג למעלה ממחצית החוב בידי בעלת השליטה.

מה שאומר שלו רצו, היה ביכולתם להכניס הלוואה ולשרת תשלום אחד או שניים של קרן רק על בסיס היכולות ותזרים המזומנים הקיים.

לו היו באים אז ביולי אומרים: בעלת המניות תכניס לקופה את הכסף שיש כאן ועכשיו תוך כדי הסדר שבו תשופר הריבית למצב המשקף את התקופה רק אתמול MDG גייסה בריבית דו ספרתית ותבוצע פריסה מחדש - אני מעריך שבעלי החוב היו מגיעים להסדר.

אם תרצה תסתכל על האגח הלא מבוטח של דה זראסאי, החברה מדברת על פריסה מחדש, שיפור ריבית, הכנסת נכסים לתוך החברה. כעת דנים על הפרטים.

למה שדה זראסאי, לא תשאל את עצמה ואולי אנחנו מטומטמים? אולי נציע לקנות את האגח ב40אג לשקל והמטומטמים במזרח התיכון ימכרו.

החוב של הרץ קטן מאוד. אני מעריך האינטרס של המוסדיים הוא להעמיד את האגח לפרעון מיידי ולדרוש החזרת 7.5M$ דוידנד שנמשך רק לפני כמה חודשים, לבדוק את שאר המשיכות, לבדוק את ההתנהלות הכספית ולתפוס את הנכסים.

המקרה של סטארווד הוא דוגמא מצויינת, יש תביעה שהוגשה כחמש שנים אחרי הארוע כנגד בעלת השליטה בעבר, הדירקטוריון ובעלי התפקידים ולכל אלא יש ביטוח. סכום התביעה 350M שח.

גם תחת הריבית הגבוהה הנכסים כרגע מחזיקים את עצמם.

היסטורית הריבית נעה מעלה ואח"כ נעה מטה. בריבית נמוכה ערך הנדלן גבוהה.

אני לא פוסל את התרחיש שבעוד כמה שנים יהיה ניצול הזדמנות שיחזיר את מלוא החוב ואולי גם את הריבית ויותר.

ההצעה של הרץ מדברת על שנים 2028-2030 בריבית אפסית. מק"מ AAA נותן את הריבית שהם מציעים או לקנות את האגח ב42 אג ואם השוק היה 30אג סביר כי היו מציעים 30אג.

אני טוען, שחייבים להעמיד את החוב לפרעון מיידי. מי שרוצה למכור ב42אג. שימכור בשוק. לדרוש חקירה של כל מה שקרה בהרץ מ 2018. לתפוס את הנכסים ולהגן על מה שאפשר וכדאי. לדרוש החזרת דוידנדים. והמוסדיים שקנו במחיר מלא והסדרא קטנה לדעתי, הם יחליטו להפסיד קרב אם צריך ולנצח את מערכת ה BVI שזה בהרבה מיליארדים .
אני מסכים, אפשר לעלות מ42 ואני מאמין שבמסע ומתן גם תצליח.

בכל מקרה אבל אני חולק על נושא ההפעלה העצמית שאתה מציע כי בסופו של דבר לדעתי צריך להסתכל על התמורה אל מול ערך הזמן, לדעתי זה נראה שניהול עצמי של הנכסים האלה זה עסק להרבה שנים ושידרוש חלק גדול מהמזומן שבקופה.

בנוסף קשה לי להעריך את מצב הנכסים בזמן הזה מהסיבה שהתפוסה דיי נמוכה, המון כסף הולך על TI ואין לי מידע על הסכמי המימון (אני מעריך אבל שנראה ריביות דיפולט דו ספרתיות דיי גבוהות, לכל פחות מעל התשואה של הנכסים) וגם צריך לקחת בחשבון את העלויות של הנאמן, הליכי הchapter 11 של חברות הנכס במדינות השונות בארה"ב והליכי ההסדר של החברה באיי בתולה, ישראל וארה"ב.

אז אני לא יודע אם 42 כלכלי באמת אבל לנהל מסע ומתן לא מזיק, הנכסים בעייתיים והיסטורית אנחנו לא טובים בפירוק של חברות BVI אז אני אישית לא הייתי רץ להעמיד לפירעון מיידי לפני שבודקים את כל האופציות.

דרך אגב אני לא מחזיק היום בהרץ (פרט לאיזה 4 שקלים שנשארו לי אחרי מכירה איפשהו ב2021), אני מאחל אבל הרבה הצלחה למחזיקים.

נערך לאחרונה ב:

jsphs

Well-known member
אני מסכים, אפשר לעלות מ42 ואני מאמין שבמסע ומתן גם תצליח.

בכל מקרה אבל אני חולק על נושא ההפעלה העצמית שאתה מציע כי בסופו של דבר לדעתי צריך להסתכל על התמורה אל מול ערך הזמן, לדעתי זה נראה שניהול עצמי של הנכסים האלה זה עסק להרבה שנים ושידרוש חלק גדול מהמזומן שבקופה.

בנוסף קשה לי להעריך את מצב הנכסים בזמן הזה מהסיבה שהתפוסה דיי נמוכה, המון כסף הולך על TI ואין לי מידע על הסכמי המימון (אני מעריך אבל שנראה ריביות דיפולט דו ספרתיות דיי גבוהות, לכל פחות מעל התשואה של הנכסים) וגם צריך לקחת בחשבון את העלויות של הנאמן, הליכי הchapter 11 של חברות הנכס במדינות השונות בארה"ב והליכי ההסדר של החברה באיי בתולה, ישראל וארה"ב.

אז אני לא יודע אם 42 כלכלי באמת אבל לנהל מסע ומתן לא מזיק, הנכסים בעייתיים והיסטורית אנחנו לא טובים בפירוק של חברות BVI אז אני אישית לא הייתי רץ להעמיד לפירעון מיידי לפני שבודקים את כל האופציות.

דרך אגב אני לא מחזיק היום בהרץ (פרט לאיזה 4 שקלים שנשארו לי אחרי מכירה איפשהו ב2021), אני מאחל אבל הרבה הצלחה למחזיקים.
Endless,

אני חושב שאת החישוב הזה עושה זאב ולכן כל ההתנהלות. סביר כי לדעתו אין להם שם במזה"ת ממש ברירה, אני יכניס את היד לכיס ואזרוק כמה בוטנים לקופים. השוק ב- 40אג? אציע 52אג? השוק ב- 30אג? אציע 40אג? השוק ירד ל- 10אג? נציע 15אג.

לדעתי, יש פגמים יסודי בהליך המחשבה הזה הוא:

א) הסדרא של הרץ מאוד מאוד קטנה. מתנהלים כמה וכמה הסדרי BVI כעת וכולם מסתכלים על כולם. תקבל את ההסדר הפוגעני הזה וחוב של מיליאדים שכבר בהסדר ואם הריבית בארה"ב תתמיד אז יש לך מועמדים נוספים יראה בהתנהלות הזאת כולם יבינו שכדאי למשוך את הכסף מהקופה מהר בדוידנדים. לאחר מכן לבצע מחיקות ענק ואולי אפילו יותר מהדרוש. מאחר והמחיקה על הנייר עוד כמה שנים ניתן למכור במחיר מלא כי השוק השתנה או אפילו לדווח על רווחי שיערוך בעתיד בדו"חות הבאים. ולבוא להציע 20-30-40אג לקנות את החוב. מה שאומר שלבעלי המניות יש את היכולת לתמוך בחברה. זה מצב בו אתה לא משחק את המשחק הזה - תפוס את הנכסים או את מה שניתן מהם. תבצע תחקיר מעמיק מה קרה שם. חוץ מזאב יש דירקטורים, בעלי תפקידים, חלקם מישראל. תבדוק אפשרות לתביעות. יקר? כן, אבל אין לך ברירה אחרת.

ב) כל עסקה, הרווח מתחיל במחיר שאתה מבצע. או בשפת השוק הכרמל קונה בשקל מוכר בשקל וחצי ומרוויח. הנדל"ן כעת בארה"ב נמוך. אולי אפילו ירד. בוא נניח כי בעוד 5 שנים הריבית בארה"ב תרד לרמה של 2-3%. בוא נניח כי תצליח גם לייצב חלק מהכסים ברמה שהנבה של הנכסים פחות דמי הניהול והתחזוקה יצליחו לשלם את הריביות של החוב לבנקים. וכעת נניח כי שווי הנכסים כיום, משקף 50אג לשקל. ובוא נניח כי בעוד 5 שנים תוכל למכור את הנכסים הללו במקבץ או נכס-נכס בשקל. כלומר יש לנו בעוד 5 שנים החזר החוב ללא ריבית אל מול אלטרנטיבה לקבל 50אג כאן ועכשיו.

P - מייצג את התשואה השנתית.

2 = 5^(P+1)

פתרון המשוואה נותן תשואה של 15%.

כמובן שיתכנו אינסוף אופציות נוספות. ולכן, במצב שנוצר, אין הרבה אלטרנטיבות למעט לבצע תחקיר ותביעות, תפיסת הנכסים והפעלה עצמית.

ג) לפי הדווח של DW, בשיא משבר הקורונה זאב פיטר את הצוות הניהולי. מאוד יתכן ואם תשים אותם על הדוכן לעדות וחקירה יהיו הרבה מאוד דברים שהם יספרו על כל מה שקרה שם. תבצע תחקיר, שלח את נציג ביהמ"ש לארה"ב. תראיין כל אחד מבעלי התפקידים בעבר. לא פוסל שרק מה שהם יודעים וחלקם כנראה לא ירגיש יותר מדי מחוייב לחברה ומנהל שפיטר אותם בשיא מגפת הקורונה.

THE_ENDLESS

Active member
Endless,

אני חושב שאת החישוב הזה עושה זאב ולכן כל ההתנהלות. סביר כי לדעתו אין להם שם במזה"ת ממש ברירה, אני יכניס את היד לכיס ואזרוק כמה בוטנים לקופים. השוק ב- 40אג? אציע 52אג? השוק ב- 30אג? אציע 40אג? השוק ירד ל- 10אג? נציע 15אג.

לדעתי, יש פגמים יסודי בהליך המחשבה הזה הוא:

א) הסדרא של הרץ מאוד מאוד קטנה. מתנהלים כמה וכמה הסדרי BVI כעת וכולם מסתכלים על כולם. תקבל את ההסדר הפוגעני הזה וחוב של מיליאדים שכבר בהסדר ואם הריבית בארה"ב תתמיד אז יש לך מועמדים נוספים יראה בהתנהלות הזאת כולם יבינו שכדאי למשוך את הכסף מהקופה מהר בדוידנדים. לאחר מכן לבצע מחיקות ענק ואולי אפילו יותר מהדרוש. מאחר והמחיקה על הנייר עוד כמה שנים ניתן למכור במחיר מלא כי השוק השתנה או אפילו לדווח על רווחי שיערוך בעתיד בדו"חות הבאים. ולבוא להציע 20-30-40אג לקנות את החוב. מה שאומר שלבעלי המניות יש את היכולת לתמוך בחברה. זה מצב בו אתה לא משחק את המשחק הזה - תפוס את הנכסים או את מה שניתן מהם. תבצע תחקיר מעמיק מה קרה שם. חוץ מזאב יש דירקטורים, בעלי תפקידים, חלקם מישראל. תבדוק אפשרות לתביעות. יקר? כן, אבל אין לך ברירה אחרת.

ב) כל עסקה, הרווח מתחיל במחיר שאתה מבצע. או בשפת השוק הכרמל קונה בשקל מוכר בשקל וחצי ומרוויח. הנדל"ן כעת בארה"ב נמוך. אולי אפילו ירד. בוא נניח כי בעוד 5 שנים הריבית בארה"ב תרד לרמה של 2-3%. בוא נניח כי תצליח גם לייצב חלק מהכסים ברמה שהנבה של הנכסים פחות דמי הניהול והתחזוקה יצליחו לשלם את הריביות של החוב לבנקים. וכעת נניח כי שווי הנכסים כיום, משקף 50אג לשקל. ובוא נניח כי בעוד 5 שנים תוכל למכור את הנכסים הללו במקבץ או נכס-נכס בשקל. כלומר יש לנו בעוד 5 שנים החזר החוב ללא ריבית אל מול אלטרנטיבה לקבל 50אג כאן ועכשיו.

P - מייצג את התשואה השנתית.

2 = 5^(P+1)

פתרון המשוואה נותן תשואה של 15%.

כמובן שיתכנו אינסוף אופציות נוספות. ולכן, במצב שנוצר, אין הרבה אלטרנטיבות למעט לבצע תחקיר ותביעות, תפיסת הנכסים והפעלה עצמית.

ג) לפי הדווח של DW, בשיא משבר הקורונה זאב פיטר את הצוות הניהולי. מאוד יתכן ואם תשים אותם על הדוכן לעדות וחקירה יהיו הרבה מאוד דברים שהם יספרו על כל מה שקרה שם. תבצע תחקיר, שלח את נציג ביהמ"ש לארה"ב. תראיין כל אחד מבעלי התפקידים בעבר. לא פוסל שרק מה שהם יודעים וחלקם כנראה לא ירגיש יותר מדי מחוייב לחברה ומנהל שפיטר אותם בשיא מגפת הקורונה.
כמו שאמרתי, לדעתי זה לא אסטרטגיה להניח שנכס שווה יותר רק כי מישהו מוכן לשלם סכום מסויים, כל מקרה לגופו.

אני חולק גם על החישוב שלך, להניח שאתה תצליח לקבל שקל עוד 5 שנים, זה לא ההנחה כזאת פשוטה + לדעתי התשואה שמשקיע ידרוש על נכס לא סחיר שהוא non-performing loan לחברה בהליכי פירוק גבוהה יותר אבל שכל אחד יעשה את החישוב לעצמו.

אני כן אבל אשאל אותך את הדבר הבא, יעלה לך משהו למצות את המסע ומתן בזמן הסטנד סטיל במקום להצביע מחר על פירעון מיידי?

yel5

Well-known member
כמו שאמרתי, לדעתי זה לא אסטרטגיה להניח שנכס שווה יותר רק כי מישהו מוכן לשלם סכום מסויים, כל מקרה לגופו.

אני חולק גם על החישוב שלך, להניח שאתה תצליח לקבל שקל עוד 5 שנים, זה לא ההנחה כזאת פשוטה + לדעתי התשואה שמשקיע ידרוש על נכס לא סחיר שהוא non-performing loan לחברה בהליכי פירוק גבוהה יותר אבל שכל אחד יעשה את החישוב לעצמו.

אני כן אבל אשאל אותך את הדבר הבא, יעלה לך משהו למצות את המסע ומתן בזמן הסטנד סטיל במקום להצביע מחר על פירעון מיידי?
שאלתי את זאב (בעל השליטה) באסיפה האם יסכים להמיר את הנכס בשווי 10M$ למזומן והתשובה היתה לא. לטעמי, דרך מואצת למו"מ היא להעמיד לפרעון מיידי. למה שהוא יהנה מהסיכוי ואנו מהסיכון. אם החברה חשובה לזאב אז שיתן הצעה נדיבה.

dw

Well-known member
מנהל
שאלתי את זאב (בעל השליטה) באסיפה האם יסכים להמיר את הנכס בשווי 10M$ למזומן והתשובה היתה לא. לטעמי, דרך מואצת למו"מ היא להעמיד לפרעון מיידי. למה שהוא יהנה מהסיכוי ואנו מהסיכון. אם החברה חשובה לזאב אז שיתן הצעה נדיבה.
צריך לקחת בחשבון שהעמדה לפרעון מיידי כרוכה בהפסקת מסחר. זה מתאים לחלק מהשחקנים אך פחות לאחרים.
להפטר אח"כ מאחזקה כזו בתיק זה יותר קשה מסתם למכור כל יום בבורסה.

לפי הכתבה אני מסיק שזאב כנראה יציע להכניס נכס שהוא ממילא תקוע איתו בגלל צרכי מס, ויתכן שאכן אפילו באמת באמת שווה 10M$ הון עצמי ולא בהכרח ישראבלוף, אך לא יציע להכניס 10M$ מזומנים אמיתיים.

tby1

Active member
בכל רגע לאחר ההעמדה לפרעון הדלת פתוחה לחברה/ בעלים להעלות הצעות לארגון מחדש (restructure) של חוב האג"ח .
הסטנד סטיל נועד לדון בהצעת החברה. היא ניתנה, נדונה ונדחתה.

jsphs

Well-known member

Endless,

יש אינסוף אפשרויות למה יקרה בעתיד. אחת מהן היא נכס שכעת במימוש מהיר כמו ההצעה לקנות אגח ב40אג.

אני טוען, שמי שמציע 40אג או כשהציע 52אג הוא יודע כמה הנכס שווה אחרת לא היה מציע.

תסתכל על זה כמו מקרה רמי לוי ורכישת ישראייר. בתוך הקורונה החברה היתה שווה חצי ממה שהיא שווה במהלך עסקים רגיל.

על אותו משקל אני מניח שלכשתתחיל הריבית לרדת והמצוקה של הרוכשים תפחת המחיר יהיה כפול מה 52אג הללו.

עד אז, נצטרך לעבוד קשה על מנת שלכל הפחות הNOI יכסה את ההלוואות הבכירות ועלות תפעול הנכסים.

לגבי העמדה לפרעון מיידי, לו בעל השליטה לא היה נוהג כפי שנהג עד כה והדרך מזכירה את ההתנהלות של אלשטיין באידיבי היה מקום להדבר. כעת, להערכתי, יש להעמיד לפרעון מיידי ואם בעל השליטה מעוניין לנהל משא ומתן בבית המשפט או מחוצה לו. הדלת פתוחה אבל עם זמן נתון פחות או יותר להשלמה.

THE_ENDLESS

Active member
הוא גם אמר שהוא לא ינהל את מסע ומתן בשיחה הזאת ובצדק, זה כמעט תמיד שיחות סופר אמוציונאליות.
אתה והוא לא תפסידו כלום בשבועיים של דחיה שבה תנהלו דיאלוג.
בכל רגע לאחר ההעמדה לפרעון הדלת פתוחה לחברה/ בעלים להעלות הצעות לארגון מחדש (restructure) של חוב האג"ח .
הסטנד סטיל נועד לדון בהצעת החברה. היא ניתנה, נדונה ונדחתה.
הסטנד סטיל נועד לשמר את המצב בתקופת ביניים שאנחנו עדיין נמצאים בה, אין קשר להצעה כזאת או אחרת מצד החברה.
אבל איך אפשר לדון במשהו באופן רציני אם אין לך אפילו נציגות?
Endless,

יש אינסוף אפשרויות למה יקרה בעתיד. אחת מהן היא נכס שכעת במימוש מהיר כמו ההצעה לקנות אגח ב40אג.

אני טוען, שמי שמציע 40אג או כשהציע 52אג הוא יודע כמה הנכס שווה אחרת לא היה מציע.

תסתכל על זה כמו מקרה רמי לוי ורכישת ישראייר. בתוך הקורונה החברה היתה שווה חצי ממה שהיא שווה במהלך עסקים רגיל.

על אותו משקל אני מניח שלכשתתחיל הריבית לרדת והמצוקה של הרוכשים תפחת המחיר יהיה כפול מה 52אג הללו.

עד אז, נצטרך לעבוד קשה על מנת שלכל הפחות הNOI יכסה את ההלוואות הבכירות ועלות תפעול הנכסים.

לגבי העמדה לפרעון מיידי, לו בעל השליטה לא היה נוהג כפי שנהג עד כה והדרך מזכירה את ההתנהלות של אלשטיין באידיבי היה מקום להדבר. כעת, להערכתי, יש להעמיד לפרעון מיידי ואם בעל השליטה מעוניין לנהל משא ומתן בבית המשפט או מחוצה לו. הדלת פתוחה אבל עם זמן נתון פחות או יותר להשלמה.
הסיבה שאידיבי הייתה פירוק כזה מוצלח זה בגלל שהוא היה מהיר מאוד, נכסים עם קורולציה שלילית בינהם וטיימינג יחסית טוב של השוק, אני כמעט בטוח שלא היית מקבל את אותם סכומים היום.
דבר נוסף זה שהיה שם רק שכבה אחת של חוב.
אז סלח לי אבל אני לא רואה שום דימיון בין הרץ לאידיבי וגם לא בין אדוארדו אלשטיין לזאב הרץ.

כמו שאמרתי, אני לא יודע אם 42 זאת הצעה כלכלית למחזיקים אבל אני חושב שלקחת תקופה של שבועיים על מנת למצות את המסע ומתן זה הדבר המתון לעשות.

tby1

Active member
אבל איך אפשר לדון במשהו באופן רציני אם אין לך אפילו נציגות?
יש נציגות שנבחרה באסיפות. אם תגיע הצעה ראויה יש לך ספק באם יתקיים דיון רציני?
כולם מבינים מההמשמעות של הצעה רצינית:
1. הזרקת הון לחברה , הרבה יותר מ 10 מיליון דולר ובטח לא בצורה של העברת נכס ממונף בשווי נקי מפוקפק שעוד 6 חודשים ישוערך מטה אלא מזומן נקי.
2. תשלום הפדיון הקרוב של אג"ח א' במלואו ודחיית היתרה עם פיצוי ריבית מתון . אם הפדיון הקרוב נדחה, הפיצוי בריבית צריך לשקף עלות מימון מזנין12% לפחות

מכיוון שברור לכולם שאין כזו הצעה וגם לא תהיה , חבל על הכסף לעו"ד שיברברו על הסדרים שלא ימומשו.

rinmat

Active member
להערכתי הוא שם את ה42 אגורות על השולחן בתור שוט, אבל הכי טוב לו ומה שהרץ מעדיף זה לדחות את התשלומים כמו שכרגע נעשה בדה זרסאי, אני מעריך שזה ייגמר דומה, אולי נקבל קצת מזומן ויתר החוב יידחה ב4 שנים תמורת הכנסת בטחונות או מזומן, זאת רק הצעת פתיחה אז לא הייתי מתרגש אלא רק מנצל הזדמנויות אם יש, אגב, לגבי הערכות השווי, יש איזה נכס שנמכר בחברה בתקופה האחרונה? וכמה זה היה קרוב להערכת השווי

jsphs

Well-known member
להערכתי הוא שם את ה42 אגורות על השולחן בתור שוט, אבל הכי טוב לו ומה שהרץ מעדיף זה לדחות את התשלומים כמו שכרגע נעשה בדה זרסאי, אני מעריך שזה ייגמר דומה, אולי נקבל קצת מזומן ויתר החוב יידחה ב4 שנים תמורת הכנסת בטחונות או מזומן, זאת רק הצעת פתיחה אז לא הייתי מתרגש אלא רק מנצל הזדמנויות אם יש, אגב, לגבי הערכות השווי, יש איזה נכס שנמכר בחברה בתקופה האחרונה? וכמה זה היה קרוב להערכת השווי
RINMAT,

אם זו הערכה שלך, זה בבחינת קל וחומר על התנהגות הזויה של ההנהלה.

מה הבעיה לבוא ולאמר: אני אחזיר לכם עד השקל האחרון עם ריבית. אנחנו בבעיה של ריבית גבוהה שנמשכת מזה זמן. שוק הנדלן המניב בארה"ב קשה. הקונים מבקשים מחירי שחיטה למי שלחוץ לכסף. לטוב ולרע אנחנו שותפים. אל תלכו על פרעון מיידי, כי אתם נכנסים למצב בו בעלי החוב המבוטח בארה"ב יתפסו את הנכסים ותוכלו להציל רק את חלקם. הנכסים טובים, אבל לא הזמן לממש.

על כן, אני מבקש פריסה מחדש של החוב לסדרא א - לבעלת השליטה יש 100M ש"ח אנחנו מוכנים שכחלק מההסדר ביום ההסדר שיכול להיות גם בשבוע הבא:

א) אותם 100M ש"ח נכנסים לתוך החברה ומבצעים פרעון מוקדם של חלק מסדרא א. שאר הכסף יהיה בתשלום אחד בשנת 2028.

ב) גם בעלי החוב מבינים שבמצב של הרץ, הלוואת מזנין הוא לא יקבל בפחות מ- 12%. ולכן הריבית תקבע על 7.5% שנתי. זה נהנה וזה לא חסר.

ג) ברגע שהריבית תרד, שוק הנדל"ן יעלה, מתי? עוד שנתיים? עוד שלוש? עוד ארבע? הרץ תוכל לבצע פרעון מוקדם מלא מתי שתרצה. במצב של ריבית 2-3% במשק היא תוכל ללוות ב- 4-5% בעתיד. אותם 7.5% עם יחסים טובים עם המוסדיים וחברה מיוצבת יוכלו ללוות ב- 4-5%.

אולי לשלם שנה - שנתיים את אותם 7.5% עם תקווה סבירה לייצב את החברה ולא להגיע ל- 2029 בריבית הזאת.

אין לי מה לאמר למעט התנהלות לא ברורה. למה לצור אנטגוניזם מצד מי שמלווה לך הרבה מאוד כסף מזה תקופה בריבית נמוכה ביחס למה שתוכל ללוות בארה"ב?

jsphs

Well-known member
Endless,

הדימיון הוא לכשאגרות החוב של IDB נסחרו ב- 18אג אלשטיין הציע 30אג על פארי של 120+אג תחת אמירה שהוא עוד עושה טובה למחזיקים.

המחזיקים, לקחו את החברה. IDB סדרא י"ד קבלו פארי מלא (באנלוגיה לסדרא ב של הרץ) ובסיכומו של דבר סדרא ט (אנלוגי להרץ א) קבלו כחצי מחובם בקירוב.

בתוך כשנה ההצעה לפרעון ב- 30אג מאלשטיין התבררה כלא משתלמת אל מול התנהלות בבית המשפט ומנוי קצין ביהמ"ש.

אני לא יודע מה יוליד יום. אבל לא בטוח בכלל כי ההצעה לקנות ב- 40אג או 52אג יכולה להגלות כחצי ממה שהמחזיקים ישיגו עם קצת מאמץ.

אלשטיין עוד חשוף לתביעות וגם אירסה שדרכה החזיק ב- IDB פתוח. מתי יגמר הספור המשפטי ומה תוצאתו? אין עדיין לדעת. אג"ח ט מפארי של 120+ אג קיבל השנה בערך חצי. את השאר ינסו להשיג בתביעות.

yel5

Well-known member
בענין ההודעה על הפרה מ 03.10.23: לא ההפרה בעייתית אלא הקנס בגינה: תוספת ריבית של 5% בהלוואה הבכירה (הכפלה מ 5% ל 10%) ובהלוואת המזנין (מ 10.8% ל 15.8%).

yel5

Well-known member
שימו לב לחדשות בכתבה שפורסמה היום בכלכליסט:
1. דחיית ההצבעות להעמדה בפעם השניה נועדו לאפשר לחברה לגבש הצעה\ות להסדר חדש.
2. דחיית ההצבעה נועדה גם לקבל הסכמת החברה למינוי דירקטורים ומשקיף מטעם הנושים.

למעלה