השאלה ליום הכיפורים ? האם אלוהים נש

One Echoe

New member
אני מקווה.

ודתי זה שם כוללני
זה כמו שאומרים דתיים, ולא דתיות...

spoop

New member
ברור גיל!

ששמעתי את זה הזדעזתי! הוא עשה כמה דברים רעים: 1.חשוב מכולם-לקח חיים של חפים מפשע. 2.הכעיס את המוסלמים על היהודים. 3.עשה חילול ה' גדול.

יוטו

New member
יואב , גם אותו אתה היית

צריך לחסום , מה שהוא כתב פה זה הרבה יותר חמור מלהשוות את מה שעשו הנאצים למה שעושה שרון ..

the mnm factor

New member
הוא אומר שלדעתו אין אלוהים...

מה חמור בזה? זו זכותו- זה לא פוגע באף אחד... חוץ מזה- אתה לא יכול להוכיח שהוא טועה...

the mnm factor

New member
נו, יאללה... תוכיח לי.

ברור לי שיש דברים שאי אפשר להסביר אותם... אבל זה לא אומר שיושב בחור (למה דווקא בחור?) למעלה בשמיים (למה דווקא בשמיים?) ועושה ניסים דווקא לעם שלנו... כי אנחנו עם סגולה. לא הוכח קיומו של אלוהים ולעולם לא יוכח, מחובתנו לכבד כל אחד שמאמין בישות הטרנסאדנטלית הזאת- אבל מחובתו גם לכבד את אלה שלא מאמינים בו או מאמינים בישות אחרת.

One Echoe

New member
נראה לך באמת הגיוני

שיש ישות בלתי נראית, חסרת משקל, שיכולה למדוד לכולנו את מה שאנחנו עושים, לראות את כולנו בו זמנית, לשמוע את כולנו בו זמנית, למחול לכולנו בו זמנית? חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח מסטולי הדת פשוט איבדו את ההיגיון. ד"א, להאמין בחייזרים זה קצת יותר הגיוני, אם חושבים על זה. לפחות יש עילה לאמונה.

the mnm factor

New member
זה כל הרעיון באמונה

לא צריך שתהיה לך עילה בשביל להאמין... ולכן אני מכבד כל אחד שמאמין במשהו. כל עוד הוא לא כופה את זה עליי (חרדים מסוימים) או פועל בשמה של אותה ישות (מוסלמים מסוימים, יהודים מסוימים).

yellow6

New member
למה להאמין בחייזרים יותר הגיוני?

הוכיחו שהם באמת קיימים? ראו אותם ממש? זה הקטע של אמונה. אם אני אגיד שראיתי חייזר אתמול אתה יכול להאמין לי ויכול שלא. זה תלוי באמונה שלך.

One Echoe

New member
אממ..

בעיקרון 2 האמונות מוזרות מאוד, אבל לפחות אם אתה מאמין בחייזרים, זה יותר הגיוני מכיוון שיש המון כוכבים בעולם ורוב הסיכויים שאנחנו לא צורת החיים היחידה ביקום.

yellow6

New member
ומי ברא את כל הכוכבים האלה לדעתך?

בני אדם? חייזרים? חיות? מהתגובות שלך אני מניחה שלמדת בבית ספר חילוני וששם לימדו אתכם שמישהו ברא את אלוהים או משהו כזה. אתה יכול לא להאמין אבל אל תשלול אמונות של אחרים בגלל שהם לא נראות לך הגיוניות במיוחד.

למעלה