השאלה ליום הכיפורים ? האם אלוהים נש

One Echoe

New member
כן,

למדתי בבית ספר חילוני, אבל האמת היא שתמיד לימדו אותי שאלוהים הוא זה שברא אותנו. נמנמנמ.. אני מדבר איתך על היגיון עכשיו, אין בדת שום היגיון. ולהאמין בחייזרים זה הרבה יותר הגיוני. אין לי תשובה על איך העולם נוצר. אבל אין לי ספר שאנחנו התפתחות של הקוף;תורת האבולוציה. גם את אל תשללי את האמונה שלי שהפיל הורוד הוא זה שברא אותך. קדימה, אל תשללי. נו! וד"א, כל דתי יודע שאין שום היגיון באמונה שלו.

yellow6

New member
למה אין הגיון באמונה הזאת?

יש ספר שבו כתוב איך לנהוג ואיך לא והספר הזה לא ממציא דברים ולא כתוב סתם כי אלוהים רצה לשלוט עלינו אלא זה בא לעזור לנו. קח לדוגמא את "אל תבשל גדי בחלב אמו".המצווה הזאת לא כתובה סתם אלא היא נועדה כדי שאנחנו נהיה בריאים(זה לא בריא לאכול חלב ובשר יחד). היו מלא מקרים של מוות קליני ואנשים גילו שבאמת יש אלוהים ושכל הדבר הזה אמיתי. למרות שזו אמונה יש הוכחות לכך שאלוהים באמת קיים. "כל דתי יודע שאין שום הגיון באמונה שלו"? אתה בטוח? את מי בדיוק שאלת? דיברתי עם הרבה רבנים ושמעתי מלא הרצאות בעניין ואף פעם לא שמעתי דתי שאומר את זה,אלא בדיוק להיפך.

spoop

New member
איזה טיפשים אנחנו

אם באמת יש ישות כזאת,שבראה אותנו,כנראה שהיא בראה גם את עולם המושגים שלנו,ואת השכל הקטן שלנו,ויש דברים שאנחנו לא יכולים להבין. זה יסוד האמונה! להאמין בלי הוכחות.

One Echoe

New member
אם יש דברים שאנחנו לא יכולים להבין,

סימן שגם את הישות הזאת אנחנו לא יכולים להבין, כי יש לנו שכל קטן. מסקנה:אם הישות הזאת בראה אותנו טיפשים, שלא תצפה שנאמין בה. אחלה, את מאמינה, אל תכפי את זה עלי.

dikla88

New member
ממש לא תשובה מתחמקת!!

אני אשמח מאוד לענות לך ולתת הוכחות לקיומו הודאי והמוחלט של בוראנו אך לפני הכל (ובכלל כרגע אין לי זמן לכתוב הרבה..) אני שואלת את עצמי האם ההסבר שלי יגרום לקידוש ה'או ח"ו לחילול שם ה'? -שזה דבר שאני ממש לא רוצה- כי אולי לאחר התשובה אנשים יזלזלו בה ואולי ילגלגו עליה..

One Echoe

New member
לא נלגלג.

רק נגיד לך אם שכנעת אותנו או לא, וכמובן שאם תהיה סתירה נסתור אותך.

very dark girl

New member
כן זה כן!

זה פוגע בי ומאוד. זאת פעם ראשון שאני קוראת הודעה ואשכרה בא לי להקיא! שוב, מה זה הזלזול הזה?! אני באמת שואלת מתוך אי הבנה ולא מתוך תקיפה. איזו סוג של רשות אתם נותנים לעצמכם כדי לזלזל בייסוד החיים של בן אדם? ודווקא אתם השמאלים, שטוענים להיות אלו שמאמינים בחברה התקינה שבה לכל אחד יש זכות לחיות ולתת לחיות, דווקא אתם... אני כן פגועה, פגועה מאוד. ואם אני לא טועה זאת הפעם הראשונה שאני נפגעת מהודעה בפורום, ועוד מחר יום כיפור.

very dark girl

New member
נו באמת.

דבר ראשון אף אחד לא זלזל בו. אין לי בעיה שתכתבו שאתם לא מאמינים שיש אלוקים, אבל יש הבדל בין להתכחש ללזלזל. ההודעות שמעלה כתובות בציניות ובזלזול בכל מי שמאמין.

very dark girl

New member
כבר אמרתי,

אני לא מרגישה שאתם מזלזלים בי ע"י זה שאתם אומרים שאין אלוקים, אני מרגישה זלזול בגלל הדרך שבה ההודעה נכתבת, לכל אחד יש זכות להאמין במה שהוא רוצה, מצידי תאמינו והיה בום גדול וכל העולם נברא, אבל הדרך שבה ההודעות נכתבו- זה פוגע.

קודם כל אל תגידי "אתם"

זה שאני לא מאמין בדת לא אומר שאני לא מאמין באלוהים. מה פוגע במה שהוא כתב?

One Echoe

New member
חוצפנית. כפייתית.

אני לא אשאל אותך אם לכתוב שאין אלוהים, וגם לזלזל בזה. אני אזלזל בזה כמה שבא לי, כי אני באמת שונא את זה. מצטער שזה פוגע בך, אבל גם בי פוגע שאני לא יכול ליסוע במכונית ביום כיפור מחשש לזריקת אבנים. גם בי פוגע שאני לא יכול ליסוע ביום שבת בתחבורה ציבורית. גם בי פוגע שאני לא יכול לקנות חזיר מכל חנות. גם בי פוגע שאני צריך לשלם כסף לרבנים שעושים את האוכל שלי כשר. חצופה.

very dark girl

New member
טוב,

זאת בחירה שלך, אם אתה רוצה להגיד מה שבא לך ולא אכפת לך אם זה פוגע במישהו אז סבבה, אני רצינית! אם אתה חושב שזה בסדר פשוט להגיד הכל בלי לעשות חשבון, בלי לתת מינימום כבוד לבן אדם אז אחלה, רק אחר כך אל תתלונן על מתנחלים שצעקו דברים נוראיים על חיילים בפינוי. וכמו שכתבתי בשרשור על החגים הלא יהודיים, כאן זאת המדינה היהודית היחידה מסוגה בעולם, יש בחוץ עולם ענק של לנסוע ביום כיפור, לקנות חזיר בכל מקום ולנסוע בשבת בתחבורה ציבורית. אבל שוב- כאן זאת המדינה היהודית היחידה מסוגה בעולם. ומן הראוי שבמדינה היהודית היחידה מסוגה בעולם יכבדו לפחות את המסורת.

אה הבנתי

בגלל שהוא אומר בגלוי שהוא לא מאמין בדת ובאלוהים, אז להם מותר לומר מה שהם רוצים לחיילים?

very dark girl

New member
לא.

אני פשוט אומרת שבתור בן אדם שאומר מה שבא לו מתי שבה לו הוא לא יכול להתלונן על כאלו שעושים כמוהו.

למעלה