השירים שעשו לי את 2014!

Music Man XD

New member
השירים שעשו לי את 2014!

ושוב הגענו לשלב הכיפי הזה בשנה שבו מסתכלים לאחור ונזכרים: אילו שירים ואלבומים פשוט עשו לנו את השנה!

כהרגלי בקודש, הרשימה שלי כוללת שירים מכל מיני שנים (פרט טרויוויה: מתוך 25 מקומות, 11 שירים שוחררו בשנת 2014), כיוון שאני מאזין גם למוזיקה וותיקה יותר, ורוכש אלבומים ישנים יותר - ואין סיבה שלא להכניס אותם למצעד הסיכום, שהרי גם הם "עשו לי את השנה".
בסופו של דבר, המצעד לא מדרג איכות, אלא שירים שנכנסו לי ללב השנה. הרשימה אישית ומבוססת על "רגש", ואין בה שום יומרה להיות מקצועית או מייצגת משהו שאינו ההרגשה שלי!

ללא הקדמות נוספות, בואו נתחיל! מתחתיי, ביונסה מאחלת לכם שנה טובה.

למצעד האישי שלי בשנה שעברה

Music Man XD

New member
מקום 11

Jessie Ware - Keep On Lying

"אם זו לא אהבה, אני לא רוצה לדעת", שרה ג'סי וור באחד מרגעי השיא באלבום האחרון שלה, Tough Love. היא מעדיפה אשליה על מציאות, אהבה מנחמת על אמת כואבת – ואין דבר אנושי מזה. כאן טמון הכוח שלה, באמת הזו. ג'סי מסתכלת על אהבה כמו שהיא, בלי משקפיים ורודים, והופכת את הרגש היצרי והפראי הזה לצלילים יפהפיים. מבחינתי, השיר הזה הוא דוגמה מושלמת לכך.

בשני האלבומים ששחררה כאמנית סולו, ג'סי היא זמרת של שילובים. חדש עם ישן, קר עם חם, חמוץ עם מתוק. השיר הזה, 'Keep On Lying', אינו שונה במובן הזה.
מצד אחד, יש לנו ביצוע ווקאלי גדול, דרמטי וראוותני שמצלצל מוכר ומזכיר את הביצועים הענקיים של וויטני יוסטון המנוחה, מצד שני, יש לנו קלידים מינימליים וביט ערום שברגעים מסויימים נשכחים ברקע, כדי לתת כבוד לקול של וור. מצד אחד אהבה גדולה ומלאה בתשוקה, ומצד שני רמז לאכזבה ובריחה מעוררת רחמים מן המציאות. הניגודים האלה, הן המוזיקליים והן הרעיוניים, יוצרים דרמה – וג'סי היא זמרת שחייה בשביל קצת דרמה. השילובים המנוגדים האלה שנעשים כאן במלאכת מחשבת ובדיוק שאין כמותו, הם בגדר גאונות מבחינתי. בעזרתו האדיבה של חוליו באשמור, שותף ליצירה מתחילת הדרך – נוצר כאן שיר פופ מבריק, חד פעמי וייחודי. ואם אתם לא חושבים כך, פשוט תמשיכו לשקר.

Music Man XD

New member
מקום 25

Prince - The Cross

פרינס שחרר לא אחד, אלא שני אלבומים חדשים השנה - אני חייב להתוודות ולומר שטרם ניסיתי אותם. מה כן עשיתי? שמעתי לראשונה את האלבום הנהדר Sign O The Times משנת 1987. לקראת סוף האלבום המיוחד הזה, מגיע השיר הנהדר והנפלא הזה. פרינס עושה כאן את מה שהוא יודע לעשות הכי טוב: ליצור דרמה ולרגש עד צמרמורת. אני ממליץ לכם להגביר את הרמקולים ולהתענג על הזעקה המופלאה הזו. ככה פותחים מצעד!

*השיר לא נמצא ביוטיוב, ולכן, יש כאן קישור להאזנה לכל האלבום. שיר השלישי מהסוף:
http://musicmp3.ru/artist_prince__album_sign-o-the-times-remastered.html#.VKayB9KsWSp

ערן1987

New member
לא הכרתי את השיר הזה אבל אני אוהב את פרינס

ואפילו קניתי את אלבום הסולו שהוא הוציא לאחרונה (שלדעתי מאוד תאהב אותו!).. בכל מקרה, לא הצלחתי לשמוע אותו ):

Music Man XD

New member
מקום 24

Morrissey - Istanbul

מוריסי הוא חמור. חמור עקשן. כבר מעל לשלושים שנה שהכוכב הנרגן שר ואומר מה שבזין שלו. כוח התמדה אדיר.
השנה הוא חזר עם אלבום חדש, ואותי הוא די הפתיע. בדרך כלל, ההילה של כוכבים בגילו דועכת בשלב הזה של הקריירה, והופכת לאור עמום וחלש, המחוויר לצד זה של כוכבים צעירים ונמרצים. אבל מוריסי חי בפלנטה משלו, ומוציא לאור את השיר הזה, "איסטנבול". אפוס על אב שמחפש את בנו עם השפעות מזרח תיכוניות. מי היה מאמין שהדבר הזה ינחת עלינו פתאום?
אבל מי אני שאתלונן? מדובר בקטע נהדר, עשיר ומעניין, שמצליח לרגש אותי. הזמן רץ, אבל מוריסי הוא מוריסי הוא מוריסי, וטוב שכך.

ערן1987

New member
שמעתי אותו כשיצא והוא לא תפס אותי

אבל עכשיו היה בו משהו מיוחד, שונה.. מוריסי "ערבי" שכזה, וזה מגניב.

Music Man XD

New member
מקום 23

Angel Olsen - Lights Out

אנג'ל אולסן היא אחד השמות המדוברים בתעשיית המוזיקה השנה, ובצדק. האלבום שלה הוא יצירת אמנות יפהפייה ומלאה בחכמה, והשיר הזה הוא דוגמה נהדרת לכך: מדובר במעין אמרה של חכם סיני עתיק, מתובלת בפולק והמון, המון נשמה. אולסן היא קול אותנטי ונהדר, והיא שרה מנבכי ליבה. היא לא הולכת לשקר לכם – היא שרה לכם את האמת ישר לתוך האוזן, גם אם זה לא נעים. זה הקסם שבה לטעמי.
אני ממליץ לכם להאזין לשיר ולקרוא את המילים שלו, אתם תתאהבו.

Music Man XD

New member
מקום 22

Nas ft. Lauryn Hill - If I Ruled The World

השנה שלי הייתה רווית היפ-הופ, ואת הופעת הבכורה של הז'אנר במצעד מקבלים נאס ולורין היל על השיר הנפלא הזה. מה שהופך את השיר הזה לכל כך טוב לטעמי, היא הנשמה הגדולה שניגרת מכל וורס, מכל פזמון, ואם מדברים על פזמונים, מדובר לדעתי בפזמון לא פחות ממבריק, ובביצוע מושלם של היל (מישהו מופתע?). אין פה איזה תחכום גדול, אבל אין צורך בכך. פשטות נוגעת ללב, וזה בדיוק מה שצריך.

Music Man XD

New member
מקום 21

Omar Souleyman - Warni Warni

אז, מי כאן אוהב דבקה? השנה גיליתי את יופייה של המוזיקה הערבית, והתוצאה הראשונה של הגילוי אשר תופיע במצעד שלי (אתם לא יודעים מה מחכה לכם...) היא דווקא לא בחירה אלמנטרית וסטנדרטית: עומר סולימאן, סוג של זמר חתונות סורי וותיק, עושה צעד לא שגרתי בעליל ומקליט אלבום עם המוזיקאי הבריטי Four Tet. התוצאה היא פצצה מתקתקת ומרסקת מוחות. הבחור שבה את ליבם של היפסטרי-העולם שפשוט גמרו על האלבום הזה, וקופצים בשמחה לצלילי דבקה מתובלת באלקטרוניקה בפסטיבלים הגדולים בעולם (הבן-אדם הופיע בגלסטונברי, שתבינו).
מדובר בתופעת טבע מדהימה, ואני מזמין אתכם להיות חלק ממנה. תפתחו את הראש ותאזינו.

Music Man XD

New member
מקום 20

Ester Rada - Bad Guy

איזו חגיגה! רדא, שהופיעה במצעד שלי גם בשנה שעברה עם ההמנון 'Life Happens', חוזרת עם היציאה הג'יימס-בראונית, הפאנקית והמופלאה הזו. מוזיקה שהיא תענוג מרקיד וכיפי, ביצוע חד כתער של אסתר, וסיפור סקסי ואפל על ילד רע. ואני שואל – מה עוד אני צריך? תודה לאל שיש לנו את אסתר רדא.

למעלה