השירים שעשו לי את 2014!

Music Man XD

New member
מקום 12

Kanye West ft. Jay Z & Big Sean - Clique

איזה שיר! הדבר המטריף הזה לא עזב אותי השנה, בעיקר לקראת סופה, והוא פשוט לא נמאס. גדול מהחיים, שאפתני ויומרני, הביט הזה ממכר ואני פשוט לא יכול להישאר אדיש לדבר הזה. את השיר פותח ביג שון, וזה רק מופע חימום נחמד למה שבא אחריו, שני בתים חדים כתער של ג'יי וקאנייה, ופזמון אפי שאי אפשר להפסיק לזמזם. הם לא המציאו את הגלגל כאן. לקאנייה ולג'יי יש רגעים מבריקים יותר בקריירה, אבל פאק איט. זה אדיר.

YEEZUS

New member
כאילו, זה שיר טוב, אבל די.

אתם לא מבינים כמה חרשתי אותו כשהוא יצא, ברמות שאם מישהו ישמע אותו לידי אני יהיה כל כך חסר סבלנות.
לא מתלהב ממנו בכלל היום, יש שירים הרבה יותר טובים באלבום הזה.

Music Man XD

New member
אילו שירים אהבת יותר?

לדעתי זה מהשירים הכי טובים בו, אולי הטוב ביותר. אלבום קצת מפוזר אבל אני ניהנה ממנו.
הייתה לי הצתה מאוחרת עם השיר הזה, לא חרשתי עליו כשהוא יצא. זה קרה השנה אחרי שראיתי את ההופעה שלו בסיבוב ההופעות של ביונסה וג'יי, כשהביצוע מחובר לזה של דיווה. רגע אדיר בהופעה!

Music Man XD

New member
מקום 11

Jessie Ware - Keep On Lying

"אם זו לא אהבה, אני לא רוצה לדעת", שרה ג'סי וור באחד מרגעי השיא באלבום האחרון שלה, Tough Love. היא מעדיפה אשליה על מציאות, אהבה מנחמת על אמת כואבת – ואין דבר אנושי מזה. כאן טמון הכוח שלה, באמת הזו. ג'סי מסתכלת על אהבה כמו שהיא, בלי משקפיים ורודים, והופכת את הרגש היצרי והפראי הזה לצלילים יפהפיים. מבחינתי, השיר הזה הוא דוגמה מושלמת לכך.

בשני האלבומים ששחררה כאמנית סולו, ג'סי היא זמרת של שילובים. חדש עם ישן, קר עם חם, חמוץ עם מתוק. השיר הזה, 'Keep On Lying', אינו שונה במובן הזה.
מצד אחד, יש לנו ביצוע ווקאלי גדול, דרמטי וראוותני שמצלצל מוכר ומזכיר את הביצועים הענקיים של וויטני יוסטון המנוחה, מצד שני, יש לנו קלידים מינימליים וביט ערום שברגעים מסויימים נשכחים ברקע, כדי לתת כבוד לקול של וור. מצד אחד אהבה גדולה ומלאה בתשוקה, ומצד שני רמז לאכזבה ובריחה מעוררת רחמים מן המציאות. הניגודים האלה, הן המוזיקליים והן הרעיוניים, יוצרים דרמה – וג'סי היא זמרת שחייה בשביל קצת דרמה. השילובים המנוגדים האלה שנעשים כאן במלאכת מחשבת ובדיוק שאין כמותו, הם בגדר גאונות מבחינתי. בעזרתו האדיבה של חוליו באשמור, שותף ליצירה מתחילת הדרך – נוצר כאן שיר פופ מבריק, חד פעמי וייחודי. ואם אתם לא חושבים כך, פשוט תמשיכו לשקר.

DAN1EL

New member
שיר גנרי, משעמם, דביק.

בכל פעם מחדש היא גורמת לי לחשוב על הזמרות הבריטיות הסתמיות והדביקות האלה - נטשה בדינגפילד, ליאונה לואיס, שריל קול וכו' (לשתיים הראשונות, אגב, יש יציאות חביבות פה ושם) - היא בדיוק כמוהן, רק בעטיפה מאגניבה.
לא עושה לי כלום.
וגם לא השיר הזה.
&nbsp
קיטש דביק. קלישאה של דיווה משעממת בעטיפה "נכונה".
נקסט.

Music Man XD

New member
העשירייה

לתשומת ♥כם:
למען נוחיותכם, בכל הודעה מצורף סרטון יו-טיוב! עופו על זה!

Music Man XD

New member
מקום 10

Angel Olsen - Hi-Five

הופעה שנייה של אולסן במצעד, והפעם עם "היי-פייב", שיר שלצער כולנו – כל כך פשוט להתחבר אליו. כולנו מרגישים בודדים לעיתים, מי יותר ומי פחות, ואולסן החליטה שזה נושא ששווה להתייחס אליו בשיר. כהרגלה בקודש, היא לא חוסכת באמת, ושרה אותה בליווי חברתה הטובה לבדידות – הגיטרה. אולסן יצרה המנון מבריק שפשוט כיף לשיר עם עצמך ולצעוק אותו כשאף אחד לא שומע. שיר על בדידות שגורם לך להרגיש שאתה לא לבד. ומי תיאר לעצמו שלהיות בודד יכול להיות דבר כל כך כיף?

Music Man XD

New member
מקום 9

Kelis ft. André 3000 - Millionaire

רכשתי השנה את אוסף הלהיטים של קליס (שהוצאתו בשלב כל כך מוקדם בקריירה שלה היא צעד מעט יומרני, אך אינו סותר את העובדה שהיא מוזיקאית טובה), והשיר שהכי תפס אותי, באופן שעשוי להפתיע אתכם, הוא "מליונר". משהו בדיאלוג בין קליס לאנדרה סקרן אותי וגרם לי לחזור אליו שוב שוב ושוב. מעבר לכך, אני חושב שאנדרה עשה כאן עבודת הפקה מבריקה, לא פחות, ויצר ג'אם ממכר ומלא בנשמה שפשוט לא נמאס. זה מההמנונים ששרתי לעצמי שוב ושוב השנה, בהמון סיטואציות (במקלחת, בבית, בשמירות וניקיונות ועוד), ופשוט העלה חיוך על פניי. על כן, מגיע לו מקום של כבוד ברשימה שלי.

ערן1987

New member
אני חושב שאוסף הלהיטים שלה יצא לא מבחירה שלה

אלא של חברת התקליטים שלה, ככה שאם זה אכן ככה זה לא יומרני מצידה. בכל מקרה, הכימיה ביניהם ממש טובה והשיר הזה הוא כיף גדול!

Music Man XD

New member
מקום 8

Kendrick Lamar - Bitch, Don't Kill My Vibe

השנה גיליתי את קנדריק למאר. במודע או שלא במודע, חיכיתי שהאש סביבו תדעך מעט, ואז רכשתי "על עיוור" את האלבום הזה. ומה גיליתי? אמן מבריק, ראפר בחסד עליון, ואיש ש"סוואג" הוא שמו השני. האלבום הזה קנה אותי לחלוטין, ובראש עומד ההמנון הגאוני הזה, שאני פשוט לא יכול להפסיק לשמוע. למאר עובר מבית לפזמון בלי להתאמץ בכלל, ויורה בשלמות מעוררת קנאה את האמת שלו באוזניו של המאזין. שיר שמעלה אותך למעלה, משכיח את כל הצרות לחמש דקות, טריפ מוזיקלי נהדר ומושלם. שיר ענק.

YEEZUS

New member
קלאסיקה בהתהוות.

יש לשיר הזה השפעה עצומה על ההיפ הופ כיום, והוא כל כך מוכר ואהוב שאני בטוח שעוד כמה שנים אנשים יעריכו אותו כמו שאנחנו מעריכים כיום שירים מהניינטיז (If I Ruled the World לדוגמה).
ובכלל, את האלבום הזה, שבאמת מגיעה לו כל ההערכה שהוא מקבל.

קנדריק לאמר יחשב בעתיד כאגדה.

Music Man XD

New member
אמירה קצת שאפתנית, לא?

אבל נחכה ונראה!
וכן, זה אלבום פשוט ענק! השבחים מוצדקים. הבחור מוכשר בקטע מטורף.

ערן1987

New member
לא התעמקתי יותר מדי במוסיקה שלו

אבל יש לו פלואו מעולה, קצב טוב והוא בכלל נותן תחושה של בחור מוכשר מאוד. יום יבוא ואתעמק בו יותר לעומק.

Music Man XD

New member
מקום 7

Nancy Ajram - Ma Tegi Hena
نانسي عجرم - ما تيجي هنا

הפתעה. מי היה מאמין שבעשירייה שלי ימצא את עצמו שיר פופ ערבי של כוכבת פלסטיק לבנונית?בטח לא אני. אבל זה פשוט קרה, ננסי הפילה אותי במלכודת שלה, בדיוק כמו שהיא מנסה לעשות למושא אהבתה בשיר הזה, "מא תגי הנא" – "בוא הנה" בעברית. יש כאן שילוב מעניין בין פופ מודרני ומערבי, למקצב מצרי מסורתי וישן. שילוב שכבש אותי, בתור מי שצלילים ערבים קוסמים לו בשנה האחרונה. באשר לטקסט, גם הוא מוסיף לקסם הכללי של השיר, כי הוא אינו לוקח את עצמו ברצינות התהומית והכה אופיינית לפופ הערבי – "לאן אתה בורח ממני? אני דוקטור לגיאוגרפיה!", שרה ננסי בחיוך הכובש הזה שלה, ואני פשוט לא יכול שלא להתאהב. ננסי הצליחה במקום שבו המון כוכבות פופ-ערביות דמיקולו נכשלו, ויצרה שיר פופ קליל ומצוין לטעמי.

*מוסיף גם את הקליפ המשעשע, וגם גרסת הופעה חיה "עשירה" יותר

למעלה