השירים שעשו לי את 2014!

DAN1EL

New member
וואו, מיקום גבוה!

אוהב את השיר הזה, אבל לא עד כדי כך. :)

Music Man XD

New member
מקום 2

Pixies - Hey

וואו. וואו. איזה שיר אדיר זה. שמעתי אותו לראשונה בתחילת השנה (אלוהים יודע למה כל כך מאוחר), ובמהרה הוא הפך לאחד השירים האהובים עליי בכל הזמנים. מדובר, לדעתי, בלא פחות ביצירת אמנות של שלוש וחצי דקות. ביצוע מהביצועים הכי טובים ששמעתי אי פעם, שיר שפשוט הפיל אותי מהכיסא, ועדיין עושה את זה אחרי מאות האזנות במהלך השנה האחרונה. מה יש בו, בשיר הזה, שגורם לי לאהוב אותו כל כך? זה שיר חי. זה שיר שאפשר להרגיש אותו נושם, זז, בועט, מתפתח. זה שיר שכל אחד, כל אחד יכול להתחבר למלנכוליה האוניברסאלית שבו. שיר שמכשף אותך בפריטת מיתר אחת, שובה אותך בקסמיו ב"היי" אחד. הכל פשוט עובד ונוצר כאן משהו גדול מסך חלקיו, ובדיעבד – קלאסיקה על זמנית מוצדקת. זעקתו האותנטית של פרנסיס נשמעת כל כך רלוונטית להיום, ולכל זמן בעצם.

YEEZUS

New member

גם לי הייתה תקופה שחזרתי אל השיר הזה הרבה השנה. נראה לי בזכותך, שדיברת עליו הרבה בפורום.
&nbsp

Music Man XD

New member
אכן, חפרתי עליו חח.

שמח שזה עשה משהו למישהו! ושמח שזה קרה עם השיר המושלם הזה.

ערן1987

New member
שיר ישן נושן אבל כזה שעושה את העבודה שלו

בכל שמיעה מחדש. אתה מכיר את הסיפור של הבנות הישראליות שעשו לו קליפ ליפ סינק בימים הראשונים של יוטיוב ושבסופו של דבר ביימו ללהקה קליפ רשמי מהאלבום האחרון שלהם?

Music Man XD

New member
1

Beyoncé ft. Jay Z - Drunk In Love

אני מניח שאת כמות הפיות בפעורים שנפתחו עכשיו אפשר לספור על כף יד אחת (וישארו עוד חמש אצבעות אקסטרה). אין ספק, זה השיר שעשה לי את השנה. ההתמכרות אליו הייתה הדרגתית וההערכה שלי אליו גדלה (ועדיין גדלה) עם כל שמיעה. מבחינתי, זו יציאה מבריקה של ביונסה, ושיר שהוא רגע אדיר בתרבות הפופ. יש בשיר הזה תחושה ממכרת עד כאב של שחרור, והוא מעיף אותי כל כך, כל כך גבוה מהתו הראשון. הביט החולני הזה, הטקסט הגאוני (בשיא הרצינות, זה כנראה הטקסט הכי טוב של ביונסה) ועמוס הרפרנסים הזה, הביצוע הקולי המטריף – כל אלה פשוט הופכים אותו לפצצה מתקתקת שבלתי אפשרי להיות אדיש אליה. זו הפעם הראשונה שבה ביונסה מעדיפה אותנטי על מושלם, מלוכלך על נקי. וברגע שהיא עשתה את ההחלטה הזו, היא ניצחה את המשחק.
שמעתי את השיר הזה כל כך הרבה פעמים השנה, והוא אף פעם לא נשמע לי מאוס. מעולם לא הרגשתי שאני זקוק להפסקה ממנו. הוא עיצב את השנה שלי, הוא ליווה אותי לכל אורכה ותמיד, תמיד שיפר את מצב רוחי. הוא מהפנט ומשכר, לא עוזב. על כן, לא הייתה לי התלבטות כשניגשתי לכתוב את הסיכום הזה. Drunk In Love הוא שיר השנה שלי.

YEEZUS

New member
לא היה לי ספק שזה יהיה שיר השנה שלך. :)

ואני כמובן הראשון שיצדיק את זה.

שמח לדעת שאני לא היחיד שמרגיש את התחושות האלה כלפי השיר הזה. גם את השנה שלי השיר הזה עיצב, הוא ליווה אותי בכל כך הרבה מצבים וסיטואציות שונות, ובאמת בזמן האחרון אני מבין שלא היה שום שיר שהרגשתי את אותן התחושות כמו עם השיר הזה, ולכן קל לי להכיר בו כשיר הכי אהוב עלי אי פעם.

*אני אגיב מחר על שאר השירים
*

ערן1987

New member
שיר מצוין, אין ספק

די צפוי בתכל'ס חח.. לא הייתי בוחר בו לשיר השנה שלי אבל יש בו מן הראוי :)

DAN1EL

New member
אכן לא מפתיע. :)

שיר מעולה, אבל המיקום גבוה מדי לטעמי.

Music Man XD

New member
מספר הצפיות עולה ועולה,

אבל אתם לא מגיבים! יאללה, להתעורר!

ערן1987

New member
תודה רבה על המצעד הסופר מושקע!

מקורי, מגוון, שונה, ייחודי וכולו שלך! אהבתי את זה שלא כל המדורגים הם מ-2014.
&nbsp
תודה על ההשקעה!

DAN1EL

New member
כל הכבוד על ההשקעה!

נהניתי לקרוא את ההסברים וגם להכיר כמה דברים חדשים (על חלקם לא הגבתי כי אני לא רוצה לשפוט עדיין, הם עוד לא "שקעו").
אני מחבב את הקונספט של מצעד שנתי שבו יש שירים שלא בהכרח יצאו השנה, אלא שפשוט עשו לך את השנה הספציפית הזאת.
חייב להגיד שאתה הבן אדם בפורום שהכי קשה לי לפענח את הטעם שלו.

לפעמים אני מסכים איתך לגמרי ועף על אותם הדברים שגם אתה עף עליהם, לפעמים אני לא מבין מאיפה הקרצת את הזבל הזה ומה לעזעזל אתה מוצא בו - וזה ממש הולך כל פעם לקיצוניות אחרת!
בכל אופן - הטעם שלך מאוד מגוון ומעניין ונראה שאתה פתוח להרבה מאוד סגנונות וזה יפה וזה מעולה. :)
&nbsp
שנה טובה!
&nbsp

Music Man XD

New member
אני ממש שמח לשמוע את זה.

כי זה פשוט אומר שהטעם שלי הוא... שלי. וזה דבר נהדר מבחינתי.
&nbsp
כן, ננסי עג'רם למשל לא הופיעה באף רשימת סיכום מערבית "נחשבת", אבל זה מעניין לי את הביצה! וככה זה צריך להיות לטעמי.
&nbsp
תודה רבה על התגובות!

למעלה