השירים שעשו לי את 2014!

Music Man XD

New member
מקום 6

Lauryn Hill - Ex-Factor

יש שירים שהם הטרנד הלוהט ביותר של הרגע. יש שירים שעושים הכל כדי שישימו אליהם לב. יש שירים שאת זיעת המאמץ אשר נטפה בהקלטתם – ניתן להריח מקילומטרים. ויש שירים כמו Ex-Factor. קלאסיקות מוצדקות שנמצאות שם תמיד, לפעמים אנחנו שוכחים מהן, אבל הן עומדות יציבות, ללא חיי מדף. ונגינתן תימשך תמיד, כי אין שום סיבה שלא.
השנה רכשתי סוף סוף את האלבום של לורין היל, גאון מוזיקלי וזמרת בחסד עליון, ואין ספק שהשיר הנהדר הזה מתוכו הוא אחד השירים שהגדירו את השנה שלי. אני יכול להאזין לו ולשכוח מהכל, להיכנס למוד מיוחד, לעולם אחר. כמה כוח יש בו. ממש אקס פקטור.

YEEZUS

New member
Is that just a silly game, that forces you act like that?

אני נמס כל פעם מהשורה הזאת ואיך שהיא שרה אותה.
שיר מושלם.
&nbsp
דרך אגב, מכיר את הביצוע של ביונסה לשיר הזה? מן הסתם שהוא לא טוב כמו המקור, אבל היא מבצעת אותו גם יפה:
https://www.youtube.com/watch?v=OCl2NtHqYO8

Music Man XD

New member
מכיר, ביצוע חמוד.

היא קצת מגזימה לטעמי, אין צורך ב"ראנס" המוגזמים האלה. אבל היא שרה אותו עם הרבה נשמה וזה יפה.

ערן1987

New member
מה באמת חשבת על האלבום שלה?

לדעתי הוא מאסטר פיס, לא פחות, וזה לא מעט הודות לשיר הלא פחות ממושלם הזה.

Music Man XD

New member
החמישייה

מקווה שאתם נהנים עד כה!
וכעת... חמשת השירים שעשו לי את השנה. מכאן הבחירה הייתה קשה יותר (חוץ מהמקום הראשון, שהיה "קלי קלות" מבחינתי ואתם וודאי מנחשים מה הוא)

אם תרצו, כתבו כתגובה להודעה זו את ההימורים שלכם לפני שתציצו בטופ 5 (אני סומך עליכם, לא לחרטט אותי
) בואו נראה עד כמה אני צפוי!

Music Man XD

New member
מקום 5

St. Vincent - Digital Witness

את החמישייה שלי פותח שיר שוודאי ראיתם בהמון רשימות סיכום, ובצדק. סיינט וינסנט, היא אנני קלארק, שחררה השנה אלבום הממצב את מעמדה כסוג של מלכה אלטרנטיבית. יש לה כשרון עצום, יש לה סגנון, ואת אלה יש וודאי גם למלכה "רגילה". אך לוינסנט יש גם מה להגיד. בשיר הזה היא משתפת את המאזינים בנקודות מבטה על התרבות בפולשנית שבה אנו חיים. היא ממש לא האמנית הראשונה שמתייחסת לנושא בביקורת, אך אני לא זוכר אף אחד שעשה את זה כל כך טוב, כל כך ממכר, כל כך מגניב.
קלארק מוכיחה בפעם המי יודע כמה שהיא כותבת שירים לעילא ולעילא, ומוזיקאית מחוננת.
האזינו לשיר הזה, תיהנו מהגרוב ומהפזמון המדבק, הקשיבו למילים. הכל מתחבר לידי תמונה קודרת אך די נהדרת. ושלא נדבר על הקליפ. People turn the TV on, it looks just like a window.

YEEZUS

New member
בלתי נסבל ואני שונא שירים שעוסקים בנושאים כאלה.

יאללה, שחררי. אני בטוח שהיא לא שונה מאותם אנשים שהיא מדברת עליהם.
גם מבחינה מוזיקלית, כאב ראש רצוף.
&nbsp
כל ההערכה שהאלבום שלה מקבל לא מוצדקת בכלל לטעמי.

Music Man XD

New member
אני לא חושב

שבשיר הזה היא שמה את עצמה גבוה מכולם ומתנשאת, למה הבנת את זה ככה? מעניין אותי לדעת!
בכל מקרה, ברור שאני חולק עליך. וזה אלבום אדיר, אדיר, אדיר.

Music Man XD

New member
מקום 4

Jessie Ware - Say You Love Me

השיר הזה הפתיע אותי כששמעתי אותו לראשונה. ג'סי וור, מלכת הריוורב ששרה שירי פופ קטנים ומתוחכמים, זורקת את הפצצה הזו פתאום. הביצוע שלה כל כך ישיר וחשוף כאן, היא מציגה את הקול שלה במערומיו, ואפילו יש מקהלה! למי שהכיר אותה קודם, זה לא דבר שבשגרה.
אבל אחרי כמה שמיעות, היא תפסה אותי שוב. ראשית, כי זה פשוט שיר פופ טוב. זה מתבטא בכתיבה, בביצוע הקולי המצטיין של ג'סי ובאופן שבו הוא בנוי. מלבד זאת – על אף שג'סי הלכה כאן על קו ישיר יותר, בשונה משירים כמו Wildest Moments או 110%, עדיין מדובר בשיר בעל סאונד ייחודי ונשמה משלו. הוא מופק באיפוק ובדיוק רבים, ואפילו ה-so called "מקהלה" אחרי הפזמון השני, היא בסך הכל אסופה של קרובים וחברים, אף אחד מהם לא מוזיקאי מקצועי. הדברים האלה מבדלים את השיר הזה מבלדות הפופ האחרות שאנחנו שומעים ברדיו, והופכים אותו לרגע פופ אותנטי ושובה לב, כמו שרק ג'סי יודעת. אם עד עכשיו הנסתר גבר על הגלוי בשירים של ג'סי וור, צמד המפיקים בנזל עשה צעד חכם והפך את הקול שלה לכוכב המרכזי. ותודה לאל שזה שגילינו את הכוכב הזה סוף סוף.

YEEZUS

New member
קצת אנמי.

אני מופתע שהוא לא הביא לה את הפריצה, כי זה לגמרי סוג השירים שמתפוצצים ברדיו והופכים ללהיטים בינלאומיים.
בכל מקרה, לא אהבתי שום דבר ממה ששמעתי מהאלבום שלה חוץ מ-Tough Love היפהפה.

Music Man XD

New member
כן, חבל לי שהוא לא

הצליח יותר. מצד שני, פאק איט. היא מופיעה בפני אולמות מלאים, צוברת קהל מעריצים ומצליחה בנישה שלה.

ערן1987

New member
אוי, זה שיר כל כך יפהפה וכובש

היא מבצעת אותו בצורה מרגשת מאוד ובכל פעם מחדש הוא שובה אותי. שיר נפלא, מהטובים של שנה שעברה, והוא כל כך היה אמור להפוך ללהיט גדול בכל מדינה בעולם, לא פחות.
&nbsp
הכרתי אותו בזכותך, אגב, אז תודה :)

DAN1EL

New member
הכי קיטש שביונסה וליאונה לואיס זרקו החוצה מהאלבום שלהן.

לא עושה לי כלום.
כלום כלום כלום.

Music Man XD

New member
מקום 3

tUnE-yArDs - Wait For a Minute

עוד שיר שהפתיע אותי בשמיעה הראשונה, הוא Wait For a Minute. שהרי הדבר הכי לא צפוי שמריל גרבוס יכולה לעשות – זה להירגע.
אבל היא לא באמת נרגעת כאן, כי על אף שאין כאן קצב משוגע ועשרות שכבות של רעש הרמוני כמו בשירים אחרים שלה – היא בוערת מבפנים. מריל תמיד כנה בכתיבה שלה, אך הפעם מדובר בכנות שמגיעה ללב ודוקרת אותו. זה עד כדי כך כואב. המילים של השיר הזה נגעו בי כל כך חזק, עד שלא יכולתי לשחרר ממנו השנה, ובמהרה היה לי ברור שזה לא עוד "קראש". הוא ליווה אותי בכל מיני סיטואציות שונות ומגוונות, ותמיד, תמיד ריגש. אין ספק שגרבוס הוכיחה לי שוב את כוחה הרב של המוזיקה.

ערן1987

New member
מאכזב קצת

אולי כי הוא כזה רגיל ולא משוגע אז הוא נשמע לי קצת.. סתמי. חביב, אבל סתמי.

למעלה