השירים שעשו לי את 2014!

Music Man XD

New member
מקום 19

Mapei - Don't Wait

הקסם בפשטות. זה מה שגרם לי להתאהב בפזמון הזה של מפיי. טקסט מתוק מדבש, ביט מינימלי, וביצוע קולי לא מתאמץ הופכים את העניין לפנינה אמיתית. קיטש חינני שמזכיר את שנות ה-60, עם טוויסט מודרני. יכול להיות שמדובר ב-One Hit Wonder, ש"יצא לה בטעות", אבל מה זה משנה. המנון מקסים שכבש אותי השנה.

YEEZUS

New member
שיר פופ נפלא שהיה חייב להצליח יותר!

הגיעה לו הרבה יותר הצלחה ממה שהוא זכה לה.

Music Man XD

New member
ברדיו בארץ שמעתי אותו

די הרבה, ואני לא מאזין הרבה לרדיו. אני חושב שהוא כן סוג של להיט, יש להיטים שההצלחה שלהם אינה באה לידי ביטוי במצעד, אבל הם כן שירים שזוכרים אותם. נשמע מוזר, אבל יש דברים כאלה.

Music Man XD

New member
מקום 18

Talking Heads - Once In a Lifetime

אם אתם זוכרים, בשנה שעברה היה לי קראש רציני על שנות ה-80. הקראש הזה ממשיך גם השנה, וההופעה הראשונה שלו במצעד היא ההמנון האדיר הזה של ה-Talking Heads. יש אמנים ולהקות שמצליחים ליצור אמנות ייחודית לגמרי, שאין שני לה. מבחינתי, השיר הזה הוא דוגמה נהדרת. מצד אחד – המנון פופ כמו מיליון אחרים, ומצד שני – הוא הכל חוץ מרגיל וסטנדרטי. הסאונד הייחודי והטקסטים המרתקים שבו אותי בקסמיהם, לחלוטין. Same as it ever was.

Music Man XD

New member
מקום 17

Little Dragon - Pretty Girls

'ליטל דרגון' הם אהבה ישנה שלי. היא קצת דעכה בשנה-שנתיים האחרונות, כי האלבום השלישי שלהם פחות תפס אותי, וכי התקדמתי לדברים אחרים. אבל היום לא איחר לבוא והם כבשו אותי שוב. הפעם, זה 'Pretty Girls', שיר נפלא ואווירתי שלא יכולתי להתעלם ממנו. הכל כאן מבוצע באופן מושלם; יוקימי עושה את שלה עם הקול המשגע הזה, והלהקה לא מפריעה לה, אלא פשוט משלימה את הביצוע שלה עם צלילים מהפנטים. המנון מלנכולי על ילדות יפות, שחודר ללב ולא רוצה לצאת.

Music Man XD

New member
מקום 16

St. Vincent - Rattlesnake

אנני הולכת במדבר. היא לבד. היא עושה החלטה יצרית ופזיזה, ומסירה מעליה את הבגדים. היא ממשיכה ללכת, מרוגשת מהנועזות שתפסה אותה, ולפתע שומעת רעש קצת מוזר. האם זו רוח? האם זה אדם שצופה בה? לא ולא, זה נחש פעמונים.

לא מדובר בסיפור עם, לא מדובר באגדה אורבנית – מדובר בחוויה אותנטית שהפכה לשיר מושלם. אנני קלארק, St. Vincent, שחררה השנה אלבום מבריק, שעוד תשמעו עליו בהמשך. האלבום נפתח עם השיר הזה, בחירה אדירה יש לציין, המבוסס על סיפור שהתרחש במציאות. לקלארק יש את הכשרון האדיר לספר סיפור עם גיטרה, וגם אם זה היה קטע אינסטרומנטלי, נראה שהיינו מבינים בדיוק מה קרה במדבר באותו יום שמש, ואיך קלארק הרגישה בדיוק באותו הרגע מבעית.

ערן1987

New member
היא שונה ומגניבה ומיוחדת ויש לה סאונד מאוד ייחודי

בקיצור, אהבתי! אני צריך מתישהו לשמוע את האלבום הזה שלה.

Music Man XD

New member
מקום 15

Beyoncé - Partition

או, ביונסה. ביונסה! רגע לפני שהיא הפסיקה לעניין אותי, ביונסה עלתה חמש מדרגות ושחררה את "4", אלבום שלם ובוגר שהציג אמנית רצינית ובוגרת. שנתיים אחר כך, כאילו זה לא היה מספיק, היא מוציאה לאור "אלבום בהפתעה", ולמגדילים בשקל תשעים – קליפים לכל שיר ושיר באלבום הזה. צעד שיווקי מבריק של אגדת-מוזיקה בהתהוות.

הכל טוב ויפה, אבל בלי מוזיקה טובה כל הסיפור לא שווה הרבה. אל דאגה: גם מוזיקה טובה יש, וואו, כמה טובה. אחת הדוגמאות הברורות לכך הוא הבאנגר המטריף הזה, Partition''. ביונסה לא שרה כאן, היא יורה את הבתים והפזמונים בזה אחר זה, ואם תשאלו אותי, זה אחד הטקסטים הכי טובים ששמענו ממנה, וששמענו השנה. היא חדה כתער, היא יודעת בדיוק מה היא רוצה, והיא לא מסתתרת יותר. סיפור אהבה אירוטי ומלא בתשוקה, מייק אפ מרוח, בגדים עפים לכל עבר בקצב שיא, ומוניקה לווינסקי. תוסיפו לזה ביט מטורף והמון סוואג, וקיבלתם את אחד משירי השנה. אח ביונסה, מה שאת עושה לי.

YEEZUS

New member

אני מרגיש טיפה תחושת מיאוס מהחלק של פרטישן, אבל זה רק כי באמת ממש חרשתי עליו.
הזדהיתי עם כל מילה שכתבת כאן. פירטת בצורה מדויקת את המחשבות שלי לגבי השיר הזה.

Music Man XD

New member
מקום 14

tUnE-yArDs - Real Thing

דבר אמיתי. מריל גרבוס חוזרת לחיינו השנה עם האלבום Nikki Nack, אך למעשה, היא אף פעם לא עזבה. האלבום הקודם שלה, יצירה אדירה ועל זמנית, הוא אחד האהובים עליי ביותר. מכאן שרף הציפיות שלי היה גבוה כששמתי את "ניקי נאק" במערכת. היא לא אכזבה אותי, המשוגעת הזו, ואם יש שיר שממחיש את זה מבחינתי, זה 'Real Thing'. הכנות הפרועה וחסרת המעצורים, הלהט האותנטי הזה, רצף האמיתות השזור בצלילים מהפנטים וממכרים שאי אפשר להפסיק לשמוע – הכל נמצא כאן. גרבוס מוכיחה לכולם שוב שהיא קול ייחודי וחיוני במוזיקה. היא חד פעמית, היא עצמה. אם יש דבר אמיתי בעולם הזה, זה tUnE-yArDs.

Music Man XD

New member
מקום 13

אם כלת'ום - אנת עמרי
ام كلثوم - انت عمري

אם כל המלכות. כשמוזיקה ערבית התחילה לעניין אותי, היה לי ברור שאני חייב לשמוע את השיר הזה. זה השיר הערבי הכי מוכר שיש, יצירה אייקונית של זמרת אייקונית, שנשמעת גם בבתים בישראל עד היום. אז שמעתי אותו, מההתחלה ועד הסוף (מדובר בשיר שאורכו שעה תמימה), ונפלתי מהכיסא. מה זה נפלתי, התרסקתי על הרצפה. מעולם לא שמעתי כל כך הרבה נשמה, והלב שלי התפוצץ מבפנים. אני חושב שזה שיר האהבה הכי יפה ששמעתי. מה שיר, זה מחזה של שלוש מערכות. יש בו מנעד רגשות כביר: יש בו תשוקה עזה, יש בו פחד, יש בו אכזבה, יש בו ערגה, יש בו כעס ועצבות, יש בו שמחה גדולה.
כלת'ום עושה בשיר אחד מה שאמנים לא עושים בכל הקריירה שלהם, ולכן, לכן הקול שלה מעולם לא נדם, וימשיך להישמע לנצח. היצירה הזו גדולה מכולנו, וכל שנותר לנו לעשות הוא להתענג על כל תו ותו.

למעלה