איפה ראית בשרשור הזה טענה שאלוהים הוא רע?
אף אחד כאן לא כתב עדיין שהוא רוצה להסיק שאלוהים רע.
לא ממוות של ילדים, ולא משום דבר אחר.

מה שנטען בשרשור הזה, עד עכשיו, הוא ש-"אלוהים", כפי שהוא מתואר בתנ"ך - ישות כל יכולה, כל יודעת, וטובה, שדואגת לבני אדם תמימים שלא חטאו או צדיקים שנצמדים להוראות שלו, אינו קיים, משום שהצורה בה העולם מתנהל - כולל מותם של אותם 11 מליון ילדים, אינה מתאימה למצב שישות כזו קיימת אפשהו ועושה את מה שמצופה ממנה.

אפשר כמובן לטעון שקיימת ישות מסוג אחר, שאינה מתאימה להגדרה של התנ"ך, או, כמו שניסו לעשות בסיפור על משה ותינוקות לטעון שלאותה ישות יש סיבות לאפשר את התנהלות העולם הזו שאיננו מודעים להן, ולכן רק נדמה לנו שהיא לא עושה את מה שאמורה לעשות.

כמובן, סיפור שכזה הוא רק סיפור, שכן לא הובאו ראיות של ממש שמה שקרה שם קרה, וגם כמו שציינו קודם הסיפור מכיל סטירה לוגית, ומשאיר יותר שאלות מאשר תשובות, כך שאין סיבה להאמין שהוא יותר מניסיון לתרץ חורים בסיפור הקודם - סיפור התנ"ך.

נ.ב.
אני מניח, שבתור יהודי דתי אינך מאמין לסיפור תחייתו של ישו.
תקן אותי אם אני טועה.

בניגוד לסיפור עם משה ותינוקות, אלה שמאמין שהסיפור על ישו אמתי, אף טוענים שיש לעניין עדים, בעוד שלא נטען אפילו שמישהו היה עד לאותה שיחה בין משה ואלוהים.

אז אני שואל אותך (ומקווה שלא תתחמק באיזו טענה שזה לגופו של אדם): למה אתה מרשה לעצמך לטעון בוודאות שסיפור על ישו מצוץ מהאצבע, אבל לא מרשה לנו לטעון את אותו הדבר על סיפור משה?

אלו ראיות יש לך שישו לא חזר לחיים?