היי יהלי
אני לא כותבת הרבה בפורום... אבל שאלת אז בא לי לענות. אני רוצה להפריד בין שני דברים שהיצגת. שניהם כביכול נמצאים על אותו רצף. למעשה הם לא דומים בכלל. סוג אחד של אנשים שדיברת עליהם, הן בוצ'יות. בוצ'יות הן לסביות גבריות, שאכן חשות מבוכה, אי נוחות או בושה עם הגוף הנשי שלהן ועם העובדה שחייבו אותן לתפקד כ"נשים" בעולם (נשים לפי ההגדרה החברתית = רעיה ואמא, לבוש נשי, איפור וכו'). בוצ'יות בדרך כלל יתנהגו בצורה גברית, ג'נטלמנית, יתלבשו בצורה גברית, לפעמים אפילו ידברו על עצמן בלשון זכר ועדיין, יראו את עצמן כנשים, ולא ירצו לעבור תהליך של שינוי מין. יש סוג "קיצוני" יותר של בוצ'יות שלנקרא "סטון בוץ'". אלה נשים שחוסר המבוכה, אי הנוחות והבושה שלהן מהעובדה שיש להן גוף נשי גדולים כל כך, שהן אינן מרשות לבנות הזוג שלהן לגעת בהן ביחסי המין. הן גם לא מתפשטות במיטה אלא נכנסות למיטה לבושות לגמרי או נשארות עם בוקסר וטי שירט. הן תמיד אקטיביות. הסיבה היא, לדעתי, שאם הן יתנו למישהי לגעת להן בציצי או בכוס, והן יהנו מזה, אז יש בזה אישר לעובדה הכל כך שנואה עליהן, שיש להן ציצי וכוס. ועדיין, אפילו שאני חושבת שסטון בוצ'יות סובלות ממצוקה קשה מאד על רקע המגדר שלהן (העובדה שנולדו נקבות), הן לא רוצות, רובן לפחות, לעבור תהליך של שינוי מין. הסוג השני של בני אדם שאני רוצה לדבר עליו, הוא גברים טרנסקסואלים או FTM. למרות שהרבה מהם הגיעו מתוך הקהילה הלסבית, הם אינם מגדירים את עצמם כלסביות. זאת טעות לחשוב ש- FTM הוא "בוץ' קיצונית". הוא לא בוץ' ומעולם לא היה בוץ'. הוא גבר, שנולד גבר ותמיד היה גבר, אם כי נכות מסויימת גרמה לו להיוולד בגוף ניקבי. גבר טרנסקסואל יראת את עצמו סטרייט, אם הוא נמשך לנשים, והומו אם הוא נמשך לגברים. ממחקר של פרופ' אהרון דבור שאגב הוא בעצמו FTM וכשאני ראיתי הרצאה שלו בארץ הוא עוד היה נקבה, רוב הגברים הטרנסקסואלים מרחיקים את עצמם בכוח מהקהילה הלסבית, וממש לא רוצים שיזהו אותם עם בוצ'יות. כי הם לא בוצ'יות. זה שני דברים שונים לחלוטין. כמובן שמעולם לא חוויתי איך זה להיות בוץ', סטון בוץ' או גבר טרנסקסואל, אבל לפחות ברמת התיאורטית אני מקווה שעזרתי.