השרשור האישי של מעיין.

• פותח הנושא yahli
  • פורסם בתאריך

אורי 0

New member
מצטער לקלקל את החגיגה

פרידה, אבל מה קורה אם צומחים למעיין מחר זוג שדים קטנטנים, והיא מחליטה שהיא לא רוצה בהם? איפה תהיי אז? אני חושש שדבר אחד צריכה להבין בעולם. שלא כולם "פרידה". יש גם אנשים אחרים שהחיים והמחשבות שלהם נראים אחרת. ובקשר לטסטוסטרון ולשגע את ההורים, לא חסרות בנות בגיל ההתבגרות שמשגעות את ההורים ומתכסחות עם בית הספר. גם זה טסטוסטרון? בולשיט.

ההיייי אורי!. אם יצמחו לי "שדיים

קטנטנים" ואחליט שאני לא רוצה אותם, אז אשא בהשפלה בגלל שצחקתי

מסתייגת

תמיד יותר קל להתחבא מאחורי החוקים - להגיד שזה ככה וזהו, זה מותר וזה אסור, ולא אני קבעתי. זה המדינה קבעה. אבל זאת לא סיבה להתנפל על מי שהגישה שלה קצת שונה. סך-הכל פרידה כבר מכירה את מעיין הרבה יותר משהמדינה מכירה את מעיין או מכירה במעיין. אני אישית לא יודעת מה נכון לעשות במצב כזה: כן לעזור למעיין להשיג הורמונים או לא. אבל כל אחד/אחת ומצפונו/ה.

האמת היא: שפרידה יודעת שבכיתי לגיל

כל הזמן, שאני רוצה הורמונים.. לא ממש בכי אבל נדנדתי לו כל שנייה.

Freeda

New member
כווולם צודקים

מעיינוש - זה היופי בפורום דיונים - יש דיעות לכאן ולכאן, ואני יודעת לכתוב גם את הבעד וגם את הנגד. אבל זה מעייף טיכו. לכן סמכתי על חברותי הוותיקות שתכתובנה את כל נימוקי הנגד וכל האזהרות, והן לא הכזיבו ונתנו את האיזון הנחוץ. כן מעיינוש - חשוב שתקראי גם את הבעד וגם את כל הנגד, בהרבה שימת לב, שתהיי מודעת לנפלאות, וגם לסכנות. חברותי הטובות לא התנפלו - רק עזרו לאזן את התמונה מתוך אחריות ודאגה לשלומך - ואודה להן בשמך ובשמי. אבל אני מכירה אותך, את הלהט, הנחישות, ולא מעט בגרות שמסתתרת תחת הקופצנות הבלתי נלאית. ואת לא תוותרי גם אם כולם יעמדו מולך עם תופים וחצוצרות, אפילו עם נבוטים. מה לעשות, ואחרי שקראתי מאות יומנים אישיים של טרנסיות ברחבי תבל, הסיכוי שאת טועה הוא קטן קטן מאד. אין 100% ודאות בכך שאת אשה טרנסית רגילה, אבל יש 99% ולי זה מספיק :) אני משוכנעת שתהיי מאוד מאוד זהירה, תקראי את כל האזהרות שבעלון התרופה, תשימי לב לכל תופעות הלוואי, ותפסיקי ברגע הראשון שמשהו ייראה לא בסדר (חום, בחילה, חולשה, סחרחורת). אם הבדיקות בסדר ותחליטי להיות פושעת, כמוני, ת"א עדיפה בגלל ההמולה. ותתחילי הכי לאט שרק אפשר, לוודא שאין תופעות לוואי. ואם יש - לקרוא מייד לגיל ! אגב - לכל המזהירות - ציצים קטנים של כמה חודשי הורמונים נעלמים עם ההפסקה - כך שאפשר להתחרט :) נדרשת שנה לפחות להפוך אותם לתמידיים, בשילוב עם פרוגסטרון. גם הפוריות לא נפגעת כל כך מהר. ולאורי - החומרים מעכבי ההתבגרות גורמים לעיתים לתופעות לוואי זוועתיות, ועלולים לפגוע בכבד יותר מהאחרים. אז עדיף הדבר האמיתי. ולמה אני כזו פושעת ? כי האלטרנטיבה היא שמעיינוש תחפש ייעוץ חלופי, תקח אלוהים יודע מה, במינונים מופרזים, ממקורות עלומים, אולי גם במזרקים מזוהמים. או שפשוט תצא מדעתה ותגיע לאשפוז כמו שקרה ללא מעט טרנסיות מחמת הלחץ הבלתי נסבל של הג'נדר אידנטיטי דיספוריה. כן - הרבה יצאו מדעתן. אז מה עדיף - לתת לנערה צעירה להתפרק לרסיסים - אבל לפי הספר ולפי החוק -או להמליץ לה על כדור קטן מתוק אחד ביום (עם יותר אזהרות מהמקובל) ? כל אחת והמצפון שלה. אני - כהורה לילדים בגילה של מעיינוש - שהצילה אותם מטעויות הרופאים פעם אחר פעם - אני מרשה לעצמי לעזור גם לילדה המתוקה הזאת. ומי שרוצה לשפוט - שתשפוט. חיבוקים לכווולן ולכולם FREEDA

אני אוהבת אותך, פרידה.וגיל מסכן מה

רוצים ממנו?,לא סתם אבל הוא נהנה(הוא אמר).נכון אני באמת כזאת וגם

אף שאני לא משתמשת ויפה שאת סומכת על

חברותייך!, לא ידעתי כמעט ונבהלתי בהתחלה, אמרתי לעצמי יו גרמתי ל

אורי 0

New member
תודה לעדן../images/Emo140.gif../images/Emo45.gif

קודם כל, תודה לעדן, ומעיין שתדעי שעדן מבינה בנושא בתור ביולוגית, כדאי לשאול אותה על כל דבר. וכן התנפלתי עליך, פרידה, ולדעתי בצדק. תקראי את מה שכתבת. את מסבירה למעיין שכל הבלבול והקריזה זה בגלל הטסוטסטרון, והתרופה היא לקחת פרמריל. כלומר: במקום לקחת הורמונים כדי לעבור את השינויים המבוקשים, לקחת הורמונים על תקן של כדור הרגעה. ולחכות עם ה"יציאה" ועם כל השינויים החיצוניים - לבוש וכו' עוד שנתיים, עד שעוזבים את הבית. אני לא אומר למעיין מה לעשות, בניגוד לך. אבל אני חושב שמעיין צריכה להחליט בשביל עצמה, שלפני שהיא מחליטה היא צריכה לחשוב היטב ולקבל את כל המידע הדרוש, שזה אומר בדיקות, שזה אומר לדבר עם רופאים (מקצועיים!, לא רק רופא משפחה, אנדוקרינולוג). האנשים ה"נוראים" האלה לא מחוסנים מדעות קדומות (גם את, פרידה, לא מחוסנת, כפי שאני הולך ומגלה), אבל מחזיקים בהרבה מאוד ידע לפעמים. השיטה היא לחלוב מהם את מה שאפשר ואחר כך לעשות מה שרוצים. קשה לי להיות בטוח עד כמה מעיין סגורה על עצמה ולכן אולי זה לא אסון אם היא תחכה קצת. נניח שלושה חדשים, הרי רק לפני עשרה ימים היא עלתה לפה פעם ראשונה. וכן, אני מכיר זוג שדיים קטנטנים שלא נעלמו אחרי כמה חדשים, והם קיימים עד היום הזה, שנה וחצי אחרי הפסקת ההורמונים. שכחו לשאול אותך מה עליהם לעשות. ולמעיין מילה אחרונה: את לא צריכה להרגיש רע שאנחנו מתווכחות. לא יקרה לפרידה כלום מזה שנצעק עליה. היא ילדה גדולה ותסתדר אותנו לבד. חוץ מזה היינו מוצאים סיבה אחרת לריב. תבדקי את הפורום בג'אוסיטיס ותגלי איך טרנסיות יודעות לריב. אבל הכי חשובה זאת את. אנחנו נצעק אחת על השניה - ונחזור לענינינו. בשבילך אלו החיים שלך, וצעקות את ממילא חוטפת כל יום, הבנתי. אז תשקלי את צעדיך כהלכה. איספי מידע. קחי את הזמן - לא בוער להחליט מחר בבוקר. והכי חשוב תשמרי על עצמך!
ותזכרי Don't you know - the darkest hour Is the one before the dawn אורי

אני דווקא מאוד מעריצה את החושך..

וגם את היום., זה מחזור הכרחי מהחיים.. יש לילה ויש יום, החושך

טוב הבנתי, כמה כבר אפשר לדבר על

אותו נושא, פשוט ההורים שלי יודעים שאני בת ועוד יותר שונאים, ואני

אורי 0

New member
הדרך אל החושך../images/Emo29.gif

גם אני אוהב חושך, מעיין. לא נראה לי שנגיד לך מה לעשות, ומהר. במקום זאת - כך אני חושב לפחות - כדאי לך אולי ללמוד את הנושא, ולאט. זאת אומרת להשיג חומר לקריאה, ואם זה באנגלית וקשה לך לשאול מי מתרגם לעברית. לדבר עם רופאים, פסיכולוגים, טרנסים מנוסים (יש אחת נורה גרינברג, היא קצת מעיקה אבל יודעת המון) וכו' וכו'. ואז להחליט מה את רוצה ולראות איך את יכולה להשיג את זה. בקשר להורים שלך, אני תוהה (זאת אומרת שאני לא בטוח) אם יש מצב להוריד קצת את רמת העימות. אולי אפילו בסחר-חליפין, משהו כמו "אני גומרת בגרות ואתם הולכים איתי בזהות הנשית שלי". אין לי מושג מה הולך שם בדיוק, אבל די מובן לי שבני-אדם בני 40-50, שגדלו בחברה הישראלית המרובעת שלפני 20-30 שנה, מאוד נבהלים כשזה קורה אצלם בבית. יכול להיות (אני לא מכיר אותם כמובן) שהם אוהבים אותך, אבל הם מבוהלים וחושבים שזה דבר נורא ויגרום לך נזק. אני רואה שכל פעם אתם מגיעים לפסיכולוגית או יועצת שתומכת בך, ואז את מרגישה שניצחת אותם. אולי כדאי שתפסיקי לחשוב על זה כמו מלחמה עם ההורים, ויותר כמו נסיון לגייס אותם לצידך. אני לא אומר שתצליחי, אבל אפילו כדי לא להצליח את צריכה לנסות קודם. ייתכן אולי שבסוף כן תצטרכי לעזוב את הבית - אבל רצוי שקודם תנסי להישאר, ולו מהסיבות שפרידה פרטה. תשמרי על עצמך, אורי

לא יכולתי לקרוא מהפלאפון את ההודעה

האחרונה של פרידה,לא יודעת למה.תודה אורי.ההורים התעללו בי מגיל

Freeda

New member
שרשור חדש

היי מעיינוש בקשי מגיל שידפיס לך - ההודעה ההיא כנראה ארוכה מדי לפלאפון. ובקשי מאדם שירשור2 - הנוכחי כבר ארוך כל כך שקשה למצוא את קצהו. באשר להורים - במקום חששות והתנצלויות - פיצוי - שיעזרו לך לממש עצמך בדרכך החדשה. חיבוק FREEDA

אם זה היה פשוט כל כך..,תודה פרידוש,

אני אוהבת אותך, את מקדישה לי המון זמן!. ההורים שלי לא מתנצלים רק

Alexander l

New member
בסוף משפט

סימן שאלה,סימן קריאה, כל מיני סיומות. שאלה של אופי שאלה של מצב שאלה נושא שאלה של דיאלוג במישפטים שלי יש יותר סיומות של סימן שאלה, לא מחוסר בטחון עצמי, זה מהידיעה של לא לדעת. אסוציצאיה חופשית

הקפאת זרע

בכל זאת, הרבה טרנסיות צעירות עוברות היום תהליך של הקפאת זרע לפני שמתחילות עם הורמונים. מעיין, את צריכה להיות מודעת לאופציה הזאת, שאני לא יודעת כמה את יכולה לממש אותה בגיל 16 ללא עזרת ההורים (אני מניחה שלא).

אז כולכן/ם אומרות לי שבעצם אני

צריכה להפסיק עם החיפזון, ללמוד יותר זה תמיד טוב על הנושא

למעלה