אני אנסה להסביר
בעיקרון משחק תפקידים כשמו כן הוא. משחק שבו כל אחד מ/שחק תפקיד אחר. יש לך דמות, שאותה אתה אמור לשחק. למשל, במשחק הווגוארטס, אני לא הייתי ליהי, אלא הייתי מוריין. אני אמורה לחשוב כמו שמוריין היתה חושבת, לעשות מה שהיא היתה עושה, לדבר בסגנון שבו היא היתה מדברת, ולא מה שאני הייתי עושה או אומרת באותה סיטואציה נתונה. לכל אחד מהשחקנים יש דמות כזאת, ויש את הגיימ מאסטר GM (מצטערת שאני לא זוכרת את הקיצורים והכינויים בעברית), הוא ה שמנחחה את השחקנים בהרפתקה. אומר להם מה קורה להם, מתאר להם את המקומות שהם מגיעים אליהם, וכל מיני דברים כאלה. קשה נורא להסביר את זה בצורה כזאת. אבל זה הרעיון הכללי. חוץ מזה יש גם משחקים חיים, לארפים למיניהם, שהרעיון בהם הוא אותו רעיון, רק שבמקום לשבת סביב שולחן ולשחק, מבצעים את המשחק באמת. בין אם מדובר בתחפושות של הדמויות, בקרבות "אמיתיים", באביזרים תואמים וכו'. חוץ מזה, המשחקים מתרחשים בעולמות שונים, ומבוססים על דברים שונים. כלומר יש משחקים שמתרחשים בארץ התיכונה (אוף אני לתרגם זה רע!), כלומר העולם של טולקין, יש משחקים שמתרחשים בהוגווארטטס. יש משחקים שמתרחשים א"י של לפני 100 שנה, או בכל מקום אחר וזמן אחר.