השתלטות השפה האנגלית על האקדמיה הישראלית.

trilliane

Well-known member
מנהל
זה לא עליך אישית, אלא על הדעות שהבעת כאן

אם התקבל הרושם שזה עליך אישית, אני מתנצלת, זו לחלוטין לא הייתה הכוונה. מה שניסיתי לומר הוא שגם החזון שלך לא ריאלי וגם הדוגמאות שהבאת והאופן שבו הצגת אותן, שפשוט לא רלווטי ושוכח הרבה מאוד פרטים. אף אחד לא אמר ששינויים לא קורים, אבל הם קורים בתנאים מסוימים, ואתה לא הראית שיש קשר, פשוט זרקת דוגמאות לא קשורות.

kabeemulo

New member
מעניין, מנקודת הראות שלי הטיעונים שלך היו

בחלקם הגדול לא ענייניים, ולא ענו לדברים שהם התימרו לענות עליהם, וגם התעלמו מהרבה פרטים – שאת חלקם ציינתי במפורש בתגובותי לתגובותיך במשך השרשור.

kabeemulo

New member
אם זה לא צודק וטוב, אז למה לא להלחם בזה?

מאיפה הבטחון ש"התהליכים ... שהביאו את האנגלית ... הם לא משהו שאפשר להלחם נגדו"?

האנושות הגיעה להישגים יפים מאד בהרבה תחומים תוך "נצחונות" על כוחות שלכאורה אי־אפשר היה להלחם בהם (גרביטציה, למשל
).

kabeemulo

New member
אגב, אני לא יודע לגבי אזרח העולם הממוצע, אבל

כן פגשתי הרבה אנשים שהתלוננו על זה שחייבים ללמוד אנגלית (ביניהם כאלה שכבר למדו, כאלה שהיו בתהליך הלמידה, וכאלה שלא למדו).

ואילו הייתם נדרשים לפרסם בסינית

מעניין כמה מהכותבים פה היו בעד פרסומים בשפה בינלאומית לא היו נדרשים ללמוד שפה חדשה קשה ולא מוכרת כמו סינית למשל.
תרחיש סביר שבעתיד רוב הפרסומים המדעיים יהיו בסינית.
谁觉得容易吗?

trilliane

Well-known member
מנהל
הסינים לומדים אנגלית כדי לתקשר עם המערב

זה לאו דווקא להפך... למשל, כיום סינים רבים מוכרים מוצרים לכל העולם (דרך איביי או פלטפורמות אחרות) ולשם כך הם נאלצים להשתמש באנגלית, כי שאר העולם לא טורח ללמוד סינית לשם כך.

kabeemulo

New member
וראינו כמה האנגלית שלהם טובה וכמה התקשורת

אפשרית...

trilliane

Well-known member
מנהל
האנגלית שלהם טובה מספיק לצורך, והתקשורת קיימת

kabeemulo

New member
עם כמה סינים היית בקשר?

והאם יש נסיבות מוקדמות שמטות את ה"מחקר" שלך (כמו זה שמלכתחילה את בקשר רק עם סינים שכן יודעים אנגלית)?

ועם כמה סינים לא היית בקשר?

רוב הסינים, כמו רוב האנשים בעולם, לא יודעים אנגלית.

trilliane

Well-known member
מנהל
מה זה משנה? לא ערכתי מחקר ולא דיברתי על הרוב

הבהרתי מראש שאני מדברת על כאלה שמוכרים למערב דרך פלטפורמות מקוונות, זו הייתה הקבוצה שהתייחסתי אליה מלכתחילה (כאנשים שצריכים לתקשר באנגלית ולכן דואגים לעשות זאת, בין אם בעצמם או בעזרת מישהו אחר). הנקודה שלי ממש לא הייתה לדבר על כלל הסינים, אלא להראות שכשנוצר אצלם צורך למכור למערב, הם אלה שטורחים לתקשר באנגלית.

לא הייתי קורא לשפה שבה הם מדברים עם זרים אנגל

לא הייתי קורא ל"שפה" שבה הם מדברים עם זרים אנגלית.
נכון, לגבי רוב הסינים הקוראנים והיפנים.

kabeemulo

New member
את מכירה את אלה שהצליחו ללמוד "אנגלית"

(במרכאות בגלל הערתו של ניצן). מה עם כל אלה שלא מוכרים למערב, ואולי כן היו מוכרים אם לא היה מכשול שפה

trilliane

Well-known member
מנהל
שוב, אני מכירה את אלה שמוכרים מקוון לכל העולם

יש כאלה שהאנגלית שלהם יותר רצוצה, יש כאלה שכנראה נעזרים בתרגוגל או משהו דומה, יש כאלה שוודאי משלמים למישהו שיטפל לקוחות עבורם. זה לא משנה; הנקודה היא שמי שרוצה למכור למערב, עושה זאת באנגלית ולא מחייב את המערב ללמוד סינית.

kabeemulo

New member
הנקודה היא שזה לא עובד כל כך טוב,

וזה רק על סמך המקרים שבהם זה עובד מספיק טוב כדי שתחשפי אליהם מלכתחילה.

אם המערב ימצא את עצמו נאלץ ללמוד סינית בעתיד או לא – קטונתי מלהתימר לחזות. אבל המצב כרגע רחוק מלהיות טוב, וגם אם בעתיד יהיה שיפט לכיוון הסינית המצב יהיה רחוק מלהיות טוב.

trilliane

Well-known member
מנהל
זה עובד טוב מספיק, יש הממממון סינים

והרבה מהם מן הסתם חיים בכפר ולא יוצאים מסין כל חייהם ואז זה באמת לא משנה. כשזה משנה, דואגים לעשות מה שצריך. אם לא סיני אחד, יבוא סיני אחר.

אני לא שופטת את המצב אם הוא טוב או לא, שוב, זו לא הנקודה שלי...
אתה שוב ושוב מחמיץ את הנקודה שלי ומדבר איתי על דברים שכלל לא טענתי ולא רלוונטיים מבחינתי. אבל עייפתי. לא הובנתי, לא נורא.

kabeemulo

New member
כן, אם לא סיני אחד – יבוא סיני אחר.

ואותו דבר לגבי ישראלים – אם לא ישראלי אחד, יבוא ישראלי אחר. לא יודע מה אתך, אבל לי המצב הזה חורה

אני באמת לא בטוח שהבנתי את הנקודה שלך. אני גם לא בטוח שאת הבנת את שלי.

trilliane

Well-known member
מנהל
שוב, מוטיבציה! כשרוצים, כשזה חשוב, מתאמצים

לכן סינים שחשוב להם מספיק למכור למערב עושים מאמץ ולומדים אנגלית (או מוצאים פתרונות), וישראלים שמתכננים עסקים עם הסינים ורוצים להתבלט ולהרשים אותם (חלקם עדיין ילדים, אבל מתכננים לעתיד...
), לומדים סינית.
http://www.youtube.com/watch?v=eP7i-E87scg

kabeemulo

New member
לא כולם משכילים לקבל את ההחלטות הנכונות לגבי

עתידם בילדותם, ולא לכולם ההזדמנויות והאמצעים להשיג חינוך טוב.

למעלה