תשובות:
התייחסות למה ששאלת (וגם לכמה דברים שלא שאלת...), אחרים יוסיפו:
1. ויזת L1 נחלקת לשתי תת קטגוריות: L1A זו ויזת מנהל, L1B זו ויזת מומחה טכני.
שתיהן מאפשרות לבת-הזוג לעבוד; המסלול לגרין קארד מ-A הוא יותר מהיר, כי מדלגים על שלב.
בעיקרון, אתה צריך תפקיד ניהולי גם בארה"ב בשביל להיות זכאי לוויזה הזו. בעבר (אפילו לפני כשנה) עוד איכשהו היה אפשר "לדלג" על זה, אבל היום זה הרבה יותר קשה... וכן, הכל בעידן טראמפ השתנה, והכל לשלילה.
לא ברור על איזה תהליך אתה מדבר. אם על קבלת הוויזה, אז זה יכול לקחת חודש-חודשיים בתנאים מסוימים, אם לחברה יש ניסיון עם ויזות שכאלו. לגבי גרין קארד, קח בחשבון סדר גודל של מינימום שנה, יכול להיות גם יותר - תלוי בהרבה דברים.
2. יש פה המון שיקולים, כאשר אחד המרכזיים שבהם הוא שאתה רוצה להיות ליד שדה תעופה גדול ומרכזי, היות ואתה נוסע הרבה. נדמה לי שזה מתקיים בכל המקומות שהזכרת.
אז בשלב הבא, בוא נתחיל מאשתך, כי מבין שזה אחד השיקולים המובילים. אני לא מכיר היטב את איסט האנובר בג'רזי, אבל מכיר די טוב את הסביבה והעיירות מסביב (ליבינגסטון, פלורהאם פארק, וכדומה), ומדובר בעיירות נהדרות, חלקן הן "סביון" של האזור. מערכןת חינוך מצוינןת (תלוי בעיירה הספציפית), וכדומה.
לגבי קיימברידג' - מניח שאתה מתכוון לקיימברידג' שבמסצ'וסטס (צמודה לבוסטון). התגוררתי בקיימברידג' 5 שנים, והיום נמצא 20 דקות משם. גם באזור הזה יש עיירות נהדרות ועם מערכת חינוך מצוינת לילדים (ברוקליין, ניוטון, נידהאם, בלמונט, ועוד).
עוד כמה דברים:
א. ברור לי שאתה *חושב* שתקבל 200K בקלות, אבל מכיר מספיק אנשי היי-טק בכירים שעברו מישראל לארה"ב, וזו ממש לא משכורת מובנת מאליה. כן, יש כמה יחידי סגולה שקיבלו גם יותר; אבל מכיר מספיק, ודי הרבה, שקיבלו "רק" 150-180 אלף דולר בשנה... כך שעד שאין לך הצעה רשמית ביד שכתוב עליה 200K, אני באמת לא יודע על מה אתה מבסס את ההערכה שלך ש"השכר אינו issue" (ואגב, זה שאתה זה שלחצת לרילוקיישן משחק כנגדך ומוריד כמעט אוטומטית את כושר המיקוח ואת השכר שתקבל - ככה זה עובד; מי שמקבלים הכי הרבה הם אלה שהחברה עצמה לחוצה להעביר אותם לארה"ב...)
ב. הלאה, לגבי האזורים. שני האזורים שכבר כיסיתי, הן בניו-ג'רזי והן במסצ'וסטס, הם אזורים מאוד מאוד יקרים, מבין היקרים בארה"ב; וגם משכורת של 200K בשנה, כאשר יש לך שני ילדים קטנים בגיל של מערכת חינוך פרטית, זה ממש לא הרבה כסף -- ברמת החיים לה אתה מצפה, מן הסתם. לפיכך, זה יהיה מאוד תלוי במשכורת שאשתך תקבל, ובאם היא תמצא מקום עבודה. אם היא תקבל עבודה (ונניח שהיא תכניס לפחות עוד 100K), זה משנה מאוד את התמונה.
שלוש הערים בהן ממוקמים הסניפים שלכם - ראלי, ריצ'ארדסון, ואטלנטה -- שלושתן זולות משמעותית לעומת ניו-ג'רזי ומסצ'וסטס. יש יקרות יותר, יש פחות, אבל אני מכיר אותן רק מביקורים בודדים פה ושם, יש פה מספיק בפורום שיוכלו לחוות דעה.
תחושת הבטן שלי ,וזה משהו שצריך לבדוק -- משכורת של 200K בחלק מהערים הללו, בהנחה ורק אתה עובד, תיתן לך רמת מחיה גבוהה יותר לעומת הכנסה משפחתית של 300K (כאשר גם אשתך עובדת) באזור ניו-יורק או בוסטון.
3. לגבי חופים -- זה עניין של העדפה אישית. יש ישראלים שמתחברים למזג האוויר הקריר יותר בחוף המזרחי (בצפונו, לפחות, שזה האזור בו המשרדים של אשתך ממוקמים), ולא מוכנים בשום אופן לחזור לחום והלחות המזוויעים שיש בישראל, ושאותם יש בחוף המזרחי, וגם בחלק מהמקומות שציינת (למעשה, בכל המקומות שבהם נמצאים המשרדים שלך...).