שאלות בנוגע לחידוש אישור עבודה עם J2
שלום לכולם,
אני דוקטורנט עם ויזת J1, מסיים שנה שניה. אישתי צריכה לחדש אישור עבודה עם ויזת J2 שקיבלה לשנתיים הראשונות. התוקף של ה- EAD הנוכחי מסתיים בנובמבר. אני מבין שכיום ניתן להגיש חידושים כבר 180 לפני תום התוקף, על אף שזמן הטיפול שבדרך כלל שומעים עליו זה ממוצע של 90 יום, או "3-4 חודשים." התעכבנו זמן מה עם שליחת הבקשה לחידוש בשל חופשה בארץ, ואולי זו הייתה טעות. נכון לרגע זה יש עדיין יותר מ-120 יום לתוקף, אולם מתחיל כבר לנכר החשש שעלול להיווצר עיכוב, אם משך הטיפול ייארך מעל 4 חודשים.
לאחר קצת קריאה ברשת בנושא חידוש EAD עם J2 בכל מיני אתרים, יש כמה שאלות שעדיין לא ברורות לי, ואשמח אם תוכלו לשתף מנסיונכם:
1.
האם ניתן לבקש זירוז? בכמה מקומות קראתי שאם ישנה הצעת עבודה שממתינה, עשויים לאשר זירוז וקיימת המלצה לצרף מכתב מהמעסיק הפוטנציאלי ולכתוב על הפינה השמאלית התחתונה של המעטפה Expedite: Job offer pending. באופן כללי, האם זו אפשרות שקיימת גם בעבור אנשים שכרגע מועסקים ומבקשים חידוש? באופן פרטני יותר, זה לא בדיוק המקרה שלנו כרגע, מכיוון שאשתי עובדת כרגע כעצמאית (איננה שכירה). לכן אני תוהה אם יש משהו שאפשר לעשות במקרה כזה על מנת לזרז את הטיפול, או לחילופין לקוות שהטיפול יסתיים בתוך פחות מ-4 חודשים, ובמידת הצורך לבקש זירוז אם יהיה עיכוב של מעל 75/90 יום? (ראיתי גרסאות שונות באינטרנט לגבי מספר הימים המינימלי מתחילת הטיפול שאחריו ניתן לבקש בדיקה/זירוז של הסטטוס)
2.
קאבר-לטר: האם יש משהו מיוחד שצריך להוסיף במכתב המצורף לצורך חידוש? או שזה דומה למכתב המקורי ורק לכתוב שזה renewal?
3.
האם אפשר לבקש חידוש לתקופה של למעלה משנתיים? כרטיס ה- EAD הנוכחי הונפק לתקופה של שנתיים, למרות שה- DS2019 תקף לתקופה של שש שנים. כרגע נותרו 4 שנים ב- DS2019. האם ניתן לבקש במפורש שהכרטיס החדש יהיה לתקופה של 4 שנים או בכל אופן יותר משנתיים? האם בקשה כזו יכולה לעכב או לפגוע באופן כלשהו בחידוש?
באתר הפרטי immihelp קראתי את ההמלצה הבאה:
"If your spouse's J-1 status is valid for more than one year, you would add the statement in the letter: 'I would like to request employment until the end date on my DS-2019, MM/DD/YYY, under federal regulation 8 CFR 274a.12 (a) and (c )'"
https://www.immihelp.com/j1-visa/j2-visa-ead-work-permit.html
למישהו יש ניסיון עם זה?
4.
להשתמש במספר I-94 או ב- #A? בבקשה הראשונה לפני שנתיים כתבנו את מספר ה- I-94 ברובריקה המתאימה ומאחורי תמונות הפספורט. עכשיו יש לאשתי מספר USCIS שמופיע על גבי ה- EAD (ידוע גם כ- A number). האם להשתמש בו בטופס ועל גב התמונות? האם זה משנה בכלל?
5.
האם בעייתי למלא חלק מהטופס בכתב יד? בגרסא החדשה של טופס I–765 אין מספיק מקום להקליד ברובריקה את שם המשפחה של אשתי מכיוון שהוא ארוך מדי. לעומת זאת נראה שבשאר הרובריקות יש מספיק מקום להקלדה (ואם אני מבין נכון USCIS באופן כללי מעדיפים שאנשים יקלידו). האם זה בעייתי למלא רק את הרובריקה של שם המשפחה בכתב יד ואת שאר הרובריקות להקליד?
6.
הגשה אונליין? לא הצלחתי להבין בוודאות האם קיימת אפשרות להגיש אונליין והאם זה משתלם - באחד האתרים היה רשום שהגשה אונליין מצריכה התייצבות לצרוך לקיחת טביעות אצבעות, למשל (?). לעומת זאת באתר של USCIS אני לא רואה בכלל אפשרות להגיש אונליין את טופס I–765.
https://www.uscis.gov/file-online
7.
שאלה מצחיקה/מעצבנת לגבי צירוף ה- Notice של האישור הקודם לצורך זירוז: כרטיס ה- EDA הגיע בפעם שעברה על גבי Notice. בטופס רשום לשמור את ה- tear-off portion לצורך זירוז קבלת חידוש. בעיה קצת טיפשית שנתקלנו בה היא שעל גבי החלק הזה מצוייה עדיין המדבקה שעליה היה מודבק הכרטיס, וכל ניסיון להוציא את המדבקה קורע את הברקוד שמאחוריה. נראה שאותו ברקוד מופיע גם בקטן יותר מצד ימין של אותו טופס. השאלה המצחיקה היא האם: (א) לשלוח את ה- tear-off portion יחד עם המדבקה, כשהיא עדיין קצת דביקה ומסתירה חלקית את הברקוד שמאחוריה; (ב) להוריד את המדבקה ולשלוח את הטופס כשאחד הברקודים קרוע (כשאותו ברקוד מופיע בנוסף בשלמותו מצד ימין); (ג) לשלוח צילום של הטופס (כולל צילום המדבקה, אך ללא הדביקות); (ד) לשלוח צילום של הטופס יחד עם ה- EAD, שסרקנו בטרם שהורדנו את הכרטיס מהטופס.
תודה!