לגבי גרין קארד, עבודה ומחייה
היי חברים, הודעה קצת ארוכה ברשותכם.
אני בן 30, אזרח ישראלי ואירופאי (אזרחות פולנית) עם ויזת תייר לארה"ב ואני מעוניין לעבור לארה"ב עם הבת-זוג האמריקאית, ככל הנראה לאיזור לוס אנג'לס.
בנוגע להגשת גרין קארד - לאחר שקראתי הרבה הודעות כאן בפורום ולא מעט ברחבי האינטרנט, הגעתי למסקנה שהכי טוב להשיג גרין קארד זה דרך חתונה רשמית עם החברה האמריקאית.
בדרך זו אני נכנס לארה"ב (עם ויזת התייר שיש ברשותי) ולאחר לפחות 90 ימים אני מגיש בקשה לשינוי סטטוס, ולאחר כמה חודשים אני משיג Conditional Green Card. שנתיים לאחר מכן (יותר נכון, שנה ו-9 חודשים) אני מגיע בקשה להסרת התנאים ומשיג את הגרין קארד ל-10 שנים. לאחר שנה אני יכול להגיש בקשה לאזרחות (3 שנים מאז השגת ה-CR1).
כך אני יכול באופן די מדהים
להשיג אזרחות תוך 4 שנים.
האם עד פה אני צודק? פיספסתי משהו?
אשמח לכל הערה בונה ותגובה לתיקון שגיאות
לגבי עבודה - הבנתי שאני לא יכול לעבוד רשמית עד השגת הגרין קארד הזמני, וזה יוצא בין 6-12 חודשים מהרגע שאני נכנס לארה"ב. עד אז האישה צריך להיות הספונסרית שלי.
בעיקרון אני כן רוצה לעבוד ולהשיג כסף, אבל לא רוצה לעבור על החוק, ובטח לא בצורה בוטה. ממש לא מתכוון לעשות עגלות או שיט כזה.
היא הציעה משהו גאוני שדי התעלמתי ממנו וזה אבסורד כי אני עושה את כבר שנים. במשך כל שנות הלימודים שלי באוניברסיטת ת"א (כולל השנה האחרונה) הייתי מורה פרטי ועשיתי כסף לך רע. היא הציעה שאני אעשה את זה ב-LA, בייחוד שיש שם אחלה אוניברסיטאות ובתי ספר פרטיים לתלמידי יסודי, חטיבה ותיכון.
אחרי שקצת חקרתי וראיתי את המחירים המטורפים של ה- private school שיש שם זה פתאום נראה לי גאוני.
רציתי לשאול את דעתכם? יש שם תרבות של מורים פרטיים?
וגם כמה זה "מסוכן"? בארץ זה היה עבודה צדדית (במזומן). משער שגם בארה"ב לא עוקבים אחרי מורים פרטיים "קטנים". כמובן שכאשר אעשה קניות ואצרוך דברים אז אשתמש ישירות במזומן ולא באשראי, בלי הפקדות כבדות וכו'.
אם משער שאם בת"א ובשרון היה לי סבבה, אז בהחלט אפשרי שגם כך יהיה במקום כמו לוס אנג'לס (היא רוצה במערב העיר, ב- Venice Beach. אני לא באמת מכיר היטב אף מקום בארה"ב).
וגם לגבי לשווק ולפרסם את עצמי - איפה כדאי לעשות? יש קבוצות בפייסבוק או בכל מקום אחר שהן מומלצות? ואולי דווקא כך אני מסתכן?
כאמור, אשמח לדעתכם ולכל הערה רלוונטית וחשובה שיכולה לעזור.
תרגישו בנוח להיות ישירים איתי
תודה רבה! והמשך שבוע מעולה!!