התאזרחות על פי חוק הסבא לאחר כניסה כתייר

zuki3

New member
אין חברות אמינות שמעבירות מתכנתים על ויזת E1

ויזת E1 היא ויזה לחברות זרות שסוחרות עם ארצות הברית בנפח מסחר גדול,
וצריכות לשלוח נציגים למדינה השניה,
החברות האמינות שעובדות לפי החוק, שולחות אנשים שקשורים למסחר, אנשי רכש, אנשי שיווק,
אין שום צורך במתכנתים לעסקי יבוא יצוא.

יש חברות ישראליות שיכולות להביא עובדים כי יש להם סחר רציני עם ארצות הברית אבל אין להם צורך, והם משמשות כסוחרי גולגלות, הם המעסיק שלך בפועל, אבל זה רק כיסוי לחברה האמיתית שצריכה אותך,
לכן כל חברה שתעסיק אותך כמתכנת עם ויזת E1 זאת רמאות, שאולי בעתיד תתפס או לא.

Kender00

New member
כמעט נכון, אני מכיר חברת הייטק גדולה בישראל שלפעמים הוציאה

E1 למפתחים...
אבל הם עבדו בשבילה באחד הסניפים שלה בארה״ב
אני מכיר אישית מישהו שהיה 4 שנים על הויזה הזאת שם אבל זה היה לפני יותר מ 10 שנים
&nbsp
אבל לרוב זה נכון רוב הישראלים בתחום ההיטק עם ויזות E1 זה סוג של קומבינה
והם גולגלות בסופו של יום (אישית אני לא הייתי עובר בצורה של הקומבינה)

boneguy

New member
לא הבנתי

מה אתה מחפש...
&nbsp
אמרת שאתה עובד בחברת סאטרט אפ גרמנית והגיע הזמן להעביר הילוך לאמריקה. עד כאן, לגיטימי. מכיוון שאתה עובד שם יותר משנה, שהחברה תוציא לך ויזת L1, ותעבור - בדיוק בשביל זה נולדה הויזה הזאת. זה יעלה קצת כסף לחברה, לוקח כמה חודשים, אבל אם הקייס שלך סולידי, אין סיבה שזה לא יקרה (מכיר דוגמה מסטארט אפ אחר לפני כמה שנים).
&nbsp
מצד שני, אתה שואל אם אנחנו מכירים חברות שמוציאות E1? אז מה קורה עם הסטארט אפ?
&nbsp
כמו שענו לך, E1 מיועדת בעיקר לסוחרים ושיווק. נראה שחצי מהויזות גם ככה בתחום האפור, ואני בספק אם יש חברה לגיטימית ששמה לה למטרה להביא אנשים על E1... E1 זה יותר משהו שהוא צורך, מאשר מטרה.
&nbsp
בהצלחה

Boston Guy

New member
אכן לא הבנת, כנראה.

קרא את ההודעה שלו שוב.
הוא לא כתב שהוא עובד בגרמניה - הוא כתב שהוא "עבד". בעבר.
כנראה שכרגע הוא מובטל.
הוא החליט שהוא רוצה להיות מנהל מוצר. לא חשוב שאין לו השכלה אקדמאית, או נסיון בתחום הזה...

bbrd

New member
מישהו הגיש בקשה להתאזרחות לפי חוק הסבא בברוקלין?

לפי האתר זמן המתנה 5-7 חודשים. האמנם?
יש המלצות/דיס?

jude13

New member
תהליך ה NVC וטופס I-864

שלום,
אני ו- 2 ילדיי אזרחי ארה"ב. אני בעלי וילדיי גרים כרגע בישראל ורוצים לעבור לגור בארה"ב. הגשנו בקשה ל GC עבור בעלי - מילאנו טופס I-130, קיבלנו אישור והתחלנו את תהליך ה- NVC.
מילאנו והגשנו טופס I-864. בטופס רשמנו כי אני הספונסרית של בעלי (ושל ילדיי) את ההכנסות שלנו (בארץ כמובן) וכן רשמנו כמה כסף נזיל יש בחשבון.
קיבלנו הודעה ובו ביקשו מאיתנו למלא טופס I-864A, וכן הוכחה למגורים בארה"ב. קצת הלכתי לאיבוד וחוששת כי עשינו טעות במילוי הטפסים.
האם אני לא יכולה להיות הספונסרית אם אני לא גרה בארה"ב? ואם זה כך אז מהי הדרך / מהו הטופס הנכון באם אנחנו גרים בארץ ועושים הכול מכאן? האם בעייתי לתקן אחרי ששלחנו כבר טפסים?
תודה מראש על העזרה.

Boston Guy

New member
כן - על פניו נראה שבאתם לשאול את השאלה אחרי שעשיתם את הטעות

חבל - אם הייתם באים לשאול לגבי הטופס הזה לפני שהגשתם אותו, היו מן הסתם מסבירים לכם כאן שמה שאתם בסופו של דבר עשיתם הוא שגוי.

הסבר:
את אזרחית ארה"ב.
ואת מבקשת מרשות ההגירה לתת גרין קארד - ויזת הגירה לארה"ב - לבעלך על סמך פרוצדורה שנקראת "איחוד משפחות".
הרציונל של התהליך הזה הוא שאת אומרת לרשות ההגירה "אני חיה באמריקה, וכדי שבנוכל לחיות כמשפחה גם בעלי צריך שיהיו לו את האישורים לחיות כחוק באמריקה". להלן - איחוד המשפחה.
אם את לא חיה באמריקה - אז אין לרשות ההגירה שום סיבה לתת לבעלך ויזת הגירה לאמריקה. כי אתם כבר "מאוחדים" כמשפחה בישראל, ושם הוא לא צריך גרין קארד כדי לחיות איתך.
ולכן - אחד השלבים הכי בסיסיים בתהליך שאת התחלת עבור בעלך - תהליך "גרין קארד איחוד משפחות" - הוא שאת צריכה להוכיח שאת חיה בארה"ב.
המונח המקצועי לזה הוא "הוכחת דומיסיל" - DOMICILE.

כדי להוכיח שאת חיה בארה"ב רשות ההגירה רוצה לראות הוכחות שיש לך מקום מגורים בארה"ב, ושיש לך עבודה או הכנסה בארה"ב. כי הרי את גרה בארה"ב...

ואת גם צריכה להוכיח שיש לך את היכולת הכלכלית לממן את בעלך בארה"ב - כי את חותמת שאת תהיי הספונסור הכלכלי שלו ותתמכי בו אם הוא יהיה מובטל, או יצטרך טיפול רפואי שעולה כסף.

את כותבת שאת הגשת להגירה הוכחות שיש לכם הכנסות בישראל. אבל אתם מבקשים ויזת הגירה לאמריקה עבור בעלך. ואת, לכאורה, צריכה להוכיח שאת כבר חיה באמריקה... אם ההכנסות שלכם בישראל הן מעבודה, והבקשה שלכם בעצם אומרת שאתם מתכוונים לא לחיות בישראל - איך ההכנסות האלו ימשיכו להכנס לבנק? הרי כבר לא תעבדו בישראל...
את מתחילה להבין את הבעיה? את בעצם הגשת לרשות ההגירה נייר שבו כתוב "אני בעצם לא גרה בארה"ב (אלא בישראל, שם אני חיה ועובדת), ואין לי הכנסות בארה"ב אלא בישראל" - בזמן שמה שהיית אמורה לספק להם הם הוכחות שהמצב הפוך.

שוב - חבל שלא באת לברר את זה לפני ששלחת את הניירות.

euchechon

New member
שאלת המשך כי אנחנו כמעט במצב דומה

רק שלא הגשנו את הטופס בגלל הקטע של הכחת domicile (והוכחות הגשת מיסים)
אז כאשר מגישים את הטופס צריך למעשה להצניע את ההכנסות של האישה מעבודה ( = לא לדבר עליהם בכלל) ורק לדבר על נכסים על שמה + כסף נזיל בחשבון והכול?
וכדי להוכיח כוונת הגירה (קראתי בפורום אבל משהו חסר) מספיק להראות מסמכים על חיפוש עבודה/גנים לילדה? אנחנו שנה מהגרין קארד, לא רוצים באמת לגור בנפרד ולסגור עכשיו חשבון בנק ולחיות על מזומנים (שלא לדבר על חוסר יכולת למקום עבודה לשלם לנו כסף :) ) זה לא באמת אפשרי

ולגבי השאלה המקורית - הם רק ביקשו טופס i864a, הם לא ביטלו להם את הבקשה, כלומר שעדיין יש להם אפשרות להגר אם יש ספונסר משותף שגר שם, אבל זה לא אומר שהם יכולים להראות נכסים + הוכחות לכוונת הגירה גם ללא הטופס הזה?

zuki3

New member
הסבר

מבקש הבקשה (האזרח האמריקאי) חייב (לא צריך, חייב)
1. להוכיח דומיסיל, להוכיח שהוא גר בארצות הברית, או להוכיח כוונות הגירה,
זה מהות הבקשה, בלי זה אין זכות לבקשה, יש מדינות בעולם שדורשים להוכיח שהאזרח האמריקאי גר בפועל בארצות הברית, כמו סין והודו, ויש מדינות כמו ישראל שמקילים ורק רוצים להראות כוונות.
2. חייב להגיש טפסי מס.
3. חייב להיות הספונסר ,אפשר להוסיף קו ספונסר אם אין לו מספיק יכולות כלכליות
4. לא צריך להצניע כלום, רק שרק ההכנסות בארצות הברית נספרות,
אם המבקש לא עובד בארצות הברית, אין לו הכנסות, אין מה להצניע משהו שלא קיים.
5. בכל מקרה לא מבטלים את הבקשה, לאזרח אמריקאי יש זכות לבקש איחוד משפחות, לכן הבקשה לא תבוטל , מקסימום אם חסר בבקשה משהו לא ימשיכו בטיפול, אבל הבקשה לא תבוטל.

Alon546

New member
שכירות בקומפלקס מגורים תורמת לקרדיט?

כשבוע לאחר שעברנו לכאן שמנו דפוזיט על דירה בקומפלקס כלשהו. באותו זמן לא היה לנו SSN (הוא הגיע כמה ימים אחרי), אמרנו להם שאין לנו עדיין וזה היה בסדר מבחינתם.
כשממש חתמנו על החוזה ונכנסו, כבר היה לנו אמנם SSN אבל שכחנו מזה והם לא שאלו.

פתאום נפל לי האסימון: האם העובדה שאין להם SSN שלנו פוגעת לנו בקרדיט (או אולי לא פוגעת, אבל גם לא תורמת)? האם שכירות על דירה תורמת לנו לקרדיט ובמקרה כזה כדאי ללכת ולעדכן אצלם את ה-SSN? אנחנו כמובן משלמים תמיד תמיד בזמן, אז אם זה יכול להוסיף לנו לקרדיט כמובן שנרצה בכך.
מצד שני, אם זה לא, אז אני לא רואה סיבה לתרום להם עוד פרטים שלנו סתם...

Boston Guy

New member
זה תלוי עם בעל הבית שלך מדווח ללשכות האשראי על תשלומים או לא

חלק מחברות הדיור הממש גדולות (בהנחה ואתה שוכר מאחת כזו - כתבת שאתה גר בקומפלקס מגורים, מה שאני מפרש כ"מתחם מנוהל על ידי חברה מסחרית") מדווחות בצורה סדירה ללשכות האשראי על משטר התשלומים שלך.
חלק (קצת יותר גדול) לא מדווח על דברים חיוביים - אבל כן ידווח על דברים שלילייים (אי תשלום, EVICTION וכיוצ"ב).
וחלק עוד יותר גדול - לא מדווח בכלל.

Alon546

New member
זו באמת חברת דיור ממש גדולה...

יש להם כמה קומפלקסים גדולים בעיר, וגם בערים אחרות באיזור.
אז מה מומלץ? ללכת למשרד ולתת להם SSN שלנו למקרה שהם כן מדווחים? אנחנו כאמור תמיד בסדר, אז אולי זה יכול רק להוסיף לנו?

תודה!

ezmeralda90

New member
אההה באמת

בטח שלא בלידה... הוא היגר לשם קצת אחרי שהיא עלתה לארץ..ואז קיבל שם אזרחות ..הוא גר שם המון זמן.. אבל חשבתי שזה לא 12 שנה כי זה קרבה ראשונה :/

zuki3

New member
והוא צריך להמשיך לחיות

כי אם היא בת 57,
אביה כנראה בסביבות גיל 80,
והוא יצטרך להמשיך לחיות עד שהיא תקבל גרין קארד,
כך שתלוי בן כמה הוא אבל הוא יצטרך לחיות עד גיל 95 כנראה.

ורק קירבה ראשונה יכולה לבקש,
בגלל שהיא מעל גיל 21 היא כבר לא תלויה בו, ולכן יש מכסה שנתית והמתנה.

Kender00

New member
לא, התור לאחים/אחיות הוא כ 14 שנה

אבל סיכוי גבוה יותר שאחיה יהיה בחיים עוד 14
אבל מצד שני יש כל הזמן דיבורים שרוצים לבטל את המסלול לאחים/אחיות...

ezmeralda90

New member
אוף קראתי איפשהו

שאם יש לך אזרח מקרבה ראשונה זה הולך ממש מהר ולא כל השנים האלה..ואז אפשר לעשות גם לילדים של האישה הזו. מתברר שזה לא נכון ואין סיכוי

ezmeralda90

New member
אנשים מישהו אמר לי

שאפשא לדלג על דור ולעשות לנכד ..זה בטח בכלל חסר סיכוי נכון? וגם 12-14 שנים כך שהסבא כנראה לא יהיה בחיים :(( או שזה תופס רק אם הנכד היה זכאי לאזרחות כבר מהלידה?

ezmeralda90

New member
אגב

אם הנכד של האזרח מבקש גרין קארד ולא אזרחות זה מקל על התהליך? ומשפחתו המצומצמת מקבלת יחד איתו או שרק הוא?

למעלה