הנושא של הוויזה הוא הכי קריטי פה - הרבה יותר מכסף.
בואי ונאמר את זה בצורה הכי חדה וברורה שאפשר -- לא קיימת שום ויזה כרגע, שאני יכול לחשוב עליה, שאיתה יוכל "הבחור מסאן דייגו" להעביר את בעלך ומשפחתו לארה"ב, בתור עובדים חוקיים.
את הזכרת ויזת H2B, ודווקא קיימת ויזה כזו, אבל היא לא ממש מיועדת לעובדי היי-טק. ייתכן שזה סוג של "ויזת תחמון" חדשה שבה משתמשים מאעכרים שונים בשביל להעביר גולגלות לארה"ב (אם את לא יודעת מה המשמעות של "גולגולת", תשאלי בבקשה את בעלך - הוא בטוח מכיר). זו ויזה שמיועדת לתקופה קצרה (אפשר להאריך אותה עד למכסימום של 3 שנים, למיטב זכרוני), ואני לא בטוח איך והאם ניתן לעבור ממנה לגרין קארד.
לגבי ויזת H1B, שעליה גידי דיבר -- הוויזה הזו לא תהיה זמינה לבעלך לעבודה עד לאוקטובר שנה הבאה (2019), כך שזה לא רלבנטי.
בקיצור, לא מכיר דרך ישרה וסטנדרטית להעביר אתכם לעבוד בארה"ב, ויש לי תחושה חזקה שמה שמציעים לכם זה תחמון של החוק -- תחמון שאתם תשלמו עליו ביוקר אם יעלו על זה; וגם אם לא יעלו על זה, בספק רב אם יאפשר לכם להישאר בארה"ב לאורך זמן.
עוד יותר גרוע מזה -- עצם העובדה שרוצים להעביר אתכם על ויזת X, ולאחר מכן להוציא לכם בארה"ב ויזת Y, גורמת לי לכאבי בטן ולתחושה קשה שמנסים לגרום לכם לבצע הגירה בלתי חוקית עם ויזות תייר. רק למען הסר ספק, ויזת העבודה הסופית שתהיה לבעלך, ושאיתה הוא יעבוד בארה"ב, צריכה להתקבל בשגרירות/קונסוליה בישראל, ואיתה הוא אמור להיכנס לארה"ב. כל מי שמציע לכם לעבור עם ויזה מסוג אחד (קרוב לוודאי ויזת תייר), ולאחר שאתם כבר בארה"ב ידאגו לכם לוויזת עבודה -- אחד שכזה הוא נוכל. אין שום דרך אחרת לתאר את זה.
ולכן, במטותא ממך, בררו *במדויק* עם הבחור מסאן דייגו לגבי הוויזות המדויקות שבהן מדובר -- הן זו שאיתה תעברו, והן זו שתהיה לבעלך לאחר המעבר -- וחזרו אלינו עם התשובה. זה יעזור לנו לתת לכם חוות דעת לגבי מה שמציעים לכם.
ואגב, משכורת של 45K חודשי בארץ -- ואני מניח שעל זה יש עוד כל מיני בונוסים וצ'ופרים, ותנאים סוציאליים מעולים (אבל אפילו אם אין כלום) -- נראית לי משכורת מדהימה (בהערכה עדינה, מציעים לו משכורת ששווה 180-200 אלף דולר, כאשר כוללים בפנים את כל הרכיבים הסוציאליים שמקבלים בארץ; זה אומר שבארה"ב הוא צריך לקבל לפחות את זה). ממש לא ברור לי למה אתם רוצים להגר לארה"ב בתנאים הרבה פחות טובים, ועם סיפור שמעלה חששות כבדים לנוכלות ועבירה על חוקי ההגירה, באם זה באמת מה שמציעים לבעלך בארץ. אם אני במקומו, הייתי חוטף את ההצעה הזו כבר אתמול...