תשובה ל-3.
אני לא בטוחה שזה נכון שישראלים מתחברים יותר לחוף המערבי. הם מתחברים בעיקר למקומות שיש בהם הרבה עבודה בתחום שלהם (לרוב הייטק), ובפרט בחוף המערבי יש אזורי הייטק גדולים ומפותחים מאוד, כמו עמק הסיליקון ואזור סיאטל. יחד עם זאת, אפשר למצוא ישראלים רבים גם בחוף המזרחי, ובמיוחד אזור ניו יורק ובוסטון. יש גם ישראלים רבים בטקסס, בפלורידה ובמקומות נוספים.
ייתכן שלמזג האוויר יש השפעה על ההעדפות, אבל זה עניין של טעם אישי ואין כאן לדעתי משהו גורף. בקליפורניה אכן כנראה מזג האוויר הכי קרוב לזה שבישראל, אם זה מה שמחפשים. אישית, אני מעדיפה אקלים קריר יותר של צפון החוף המערבי, אך השילוב של חורף קר ומושלג עם קיץ חם ולח כמו בחוף המזרחי פחות מושך אותי. גם מזג אוויר כמו בטקסס או בפלורידה לא נראה לי אטרקטיבי. אבל שוב, זה עניין של טעם, ויש רבים שיעדיפו אחרת ממני.
אוכלוסיה - בחוף המערבי, במיוחד בעמק הסיליקון, יש מגוון עצום של אוכלוסיות מהגרים מכל העולם, במיוחד מהמזרח הרחוק ומדרום אמריקה. כשגרתי בקליפורניה, רוב האנשים שהקיפו אותי היו סינים והודים. בעיר הקטנה שאני גרה בה עכשיו במדינת וושינגטון הרוב לבנים (אם כי בכללי באזור סיאטל יש גם הרבה מהגרים, והמספר שלהם רק גדל כל הזמן). מבחינתי לא ממש משנה כך או אחרת (חוץ מזה שבתי ספר עם הרבה אסיאתיים בעלי אופי שונה מאוד מאלה שאנו רגילים אליהם והם עלולים לא להתאים לכל אחד). אני פחות מכירה הרכבי אוכלוסיה בחוף המזרחי. אבל מי שמחפש לגור בקרב ריכוזי אוכלוסיה ישראלית ויהודית, ימצא כזו גם בחוף המערבי וגם במזרחי. אני אישית לא חיפשתי.
משכורת מן הסתם היא עניין אינדיבידואלי ואי אפשר לענות בכללי. ארה"ב היא מדינה ענקית ומגוונת, ובממוצע יש קשר בין גובה השכר שמציעים ליוקר המחיה במקום הספציפי. אך מעבר לזה השכר תלוי כמובן בגורמים נוספים, כמו תפקיד, ניסיון וותק, ביקוש בתחום המקצועי, ובכמה היה חשוב לגייס את האדם הספציפי,וכמובן, כמו כל דבר, גם במזל. כך, סביר שעבור אותו תפקיד ועם אותם נתונים, השכר שיציעו למישהו בעמק הסיליקון יהיה גבוה יותר מאשר השכר שיציעו לו בבוסטון, ואילו בטקסס הוא יהיה נמוך משמעותית משניהם. אבל זה מפני שבעמק הסיליקון יוקר המחיה מטורף, בוסטון יקרה, אם כי פחות, ואילו טקסס הרבה יותר זולה. לפעמים ההפרשים ברמות השכר בין אזורים שונים אינם מפצים על הפערים העצומים ביוקר המחיה, ושכר שנראה לכאורה ממש גבוה יחסית לכל מקום אחר יתגלה כנמוך למדי ולא מספק במקום כמו עמק הסיליקון או ניו יורק. ככה שאין טעם להסתכל על גובה השכר במנותק, אלא כל מקרה לגופו, כתלות במקום ובפרמטרים האחרים שצוינו כאן. כמו כן, יש לקחת בחשבון מצב אישי ומשפחתי (למשל, מה שיספיק לרווק צעיר בתחילת הקריירה עלול להיות מעט מדי לעובד ותיק שגם צריך לפרנס משפחה עם 2 או 3 ילדים, וכו'), וזה נכון בכל מקום, גם בחוף המערבי וגם במזרחי.