התייעצות - אשמח לשמוע את דעתכם

Noga Lavie

New member
ובכן, זה הבדל מהותי ביננו

פניה למחנכת או ליועצת חינוכית בביה"ס אינה פסולה בעיני כלל, אך אני חושבת שרוב הדברים אינם מחייבים פניה אליהן.

משתפרת

New member
פאני-
!

שאת תמליצי על מחנכת או יועצת אחרי מה שספגת ממורות / מחנכות / יועצות / מנהלת שהתנהגו ההיפך מהרצוי בכל הקשור למשפחה שאיננה על פי המודל של אבא-אמא-2 ילדים וחתול או כלב? זוכרת כמה הודעות שלך בהן סיפרת על חוסר הרגישות וחוסר ההבנה שלהן, שלא לדבר על חוסר הגמישות...
במקרה הספציפי הזה הילדה לא פנתה אל זרים, היא שאלה את הסמכות הראשית בכל הנוגע לילד- את אמא שלו שהיא מכירה. אני מעריכה שזה לא מציאותי לבקש מילדה בגיל כה צעיר לדחות את התהיה שלה עד שתגיע אל היועצת או אל המחנכת. זו כנראה הפעם הראשונה בה נתקלה בחוסר התאמה בין מה שהיא יודעת לבין מה שהילד אמר, לכן היא ניסתה לברר את זה על המקום. זה בדיוק הזמן שאמא שלה תסביר לה על אנשים שונים והעדפות שונות, ותלמד אותה על פרטיות- כדי שזה לא יקרה שנית.

fannyd

New member
אין שום קשר

היועצת והמורות ביסודי היו לא משהו בלשון המעטה אבל הנה בחטיבה בה לומדת הקטנה ובתיכון בה לומדת הגדולה זה אחרת. לא התייחסתי למקרה ספציפי ואני עדיין חושבת שגורם בבית הספר עדיף. הטיפול ע"י גורם בבית הספר קרוב יותר למועד התרחשות ובידו יכולת טובה יותר לקבל תמונה אמינה של תקרית. מידע שמגיע להורים עובר את המסננת של הילד ויש גם את האמפטיה שכל הורה חש כלפי הילד שלו. מבטיחה לך שאילו פותחת השרשור הייתה אמו של הילד הסיפור היה שונה במקצת כמו גם התגובות לו.

משתפרת

New member
פאני, כבר התרגלנו להסכים שאנחנו לא מסכימות

ובעצם שתינו מרוצות מכך שיש מגוון של דעות, ושאנחנו יכולות לחלוק זו על זו בצורה מכבדת וללא דלגיטימציה. אנשים מענינים בזכות השונות.

KallaGLP

New member
נכון, האמא של הילד ענתה כפי שהיא ענתה.

זה מצב נתון שאין מה לערער עליו לאחר מעשה.
וגם לדעתי אין כל צורך ללמד את הילדה לא לפנות למבוגרים. אם ישוחחו איתה על חשיבות הפרטיות, סביר להניח שהיא פשוט תבין שיש מקרים, כמו במקרה של הילד הזה, שעדיף להניח להם בכלל ולרדת מהנושא, וזה כולל לא לפנות אל אמו. לדעתי הדיון הזה פשוט גלש מכל פרופורציה הגיונית.

fannyd

New member
שווה הרהור, לא ערעור

לשם כך אנשים מחליפים דעות בפורום אינטרנטי. נחשפים לעמדות של אחרים ובוחנים לאור זה את העמדות של עצמם.

KallaGLP

New member
נכון, אבל כאן הנימה היא מאוד ביקורתית ומאשימה

גם כלפי הילדה וגם כלפי אמה, לדעתי בצורה החורגת מפרופורציות. אין בעיה לדון בשאלה התאורטית איך כדאי להגיב במצב שבו מצאה את עצמה אמו של הילד. אני בעצמי ציינתי שלו הייתה אומרת לילדה משהו בסגנון של: נכון, הוא מאומץ, אבל הוא מעדיף לא לדבר על כך בפומבי, אולי זה היה מבהיר לילדה שעדיף להניח לנושא. אך לא ניסחתי את זה כטענה או ביקורת כלפי האמא, שכנראה לא חזתה את ההשלכות של הניסוח שלה, אלא כהסבר מדוע זה עודד את הילדה להמשיך לעסוק בעניין. לא כביקורת, אלא כהסבר עובדתי להתנהגות הילדה. וזה בניגוד לנימה המאוד ביקורתית של ההודעה שעליה הגבתי.

fannyd

New member
אז במסגרת הדיון התאורטי

אין בינינו הסכמה לגבי תגובת אם הילד. ואגב, מצב כגון זה קרה לנו יותר מפעם ואני מאד שלמה עם הדרך שלי כפי שיש להניח את עם שלך

KallaGLP

New member
על כך שיכולה להיות אי הסכמה

ואין כל פסול בזה, אין כמובן כל ויכוח.
אך בלי קשר, מה שניסיתי לכתוב לזמנית הוא שאין מקום למתוח ביקורת כל כך קשה (ולדעתי גם לא מוצדקת) על ילדה בת 6 או 7.

fannyd

New member
בעצם מה כתבתי?

שבעיני לא האימוץ הוא האישיו במקרה שהובא אלא כיבוד פרטיות הזולת. בהמשך גם הסתייגתי מטיעון שילדים בגילאים המדוברים תמימים וטהורים ואין להם כל אחריות להתנהלותם עם הזולת. לא רואה בזה הגזמה מה גם שאיני מכירה אישית את הכותבת ובתה ומטבע הדברים ההתייחסות שלי היא כללית כמו בכל דיון אחר בפורום.

KallaGLP

New member
לא מדובר פה בילדה שראתה ילד עצוב או בוכה

והציקה לו. מדובר פה במצב מורכב ומבלבל, שבו היה חוסר התאמה בין ניסיונה האישי של הילדה והעובדה שהיא שהתה עם הילד בסדנה (כלומר, עניין האימוץ גם שלה וגם שלו היה גלוי וטבעי מבחינתה). ייתכן שהתגובה של הילד גם לא שידרה מצוקה כלפי חוץ, אלא היה נראה שהוא פשוט שכח או התבלבל או סתם עושה את עצמו מתוך רוח שטות כמו שלפעמים ילדים עושים. בגיל כזה היא עוד לא מסוגלת לעשות את החישובים המורכבים של: טוב, הוא מכיר אותנו מזמן ובסדנה ממילא כולם מאומצים, אז הוא לא התבייש, אבל עכשיו, כשמדובר באוכלוסיה הכללית, הוא כן מתבייש ולא מעוניין בחשיפה. כאמור, זה מצב מורכב הרבה יותר מהממוצע. וגם: כשהילדה שאלה את אמו, היא קיבלה ממנה חיזוק חיובי להתנהגות שלה. אילו האם הייתה אומרת לה: כן, אבל הוא לא רוצה לדבר על זה כי זה עניין אישי או כל דבר ברוח זו - מילא. אבל ממה שמשתמע מהסיפור זה ממש לא מה שקרה, וגם האם הגיבה באופן חופשי וחיובי בעניין האימוץ. אז מאיפה ילדה בת 6 או 7 אמורה להסיק לבד, ללא שום ניסיון קודם או הסבר, שהנושא הוא רגיש וטאבו בכל מה שקור לילד הזה? לדעתי זה טבעי מאוד שהיא לא הבינה וזה מצב קלאסי שבו הורה יכול (ולדעתי גם אמור) לנצל את ההזדמנות כדי לכוון את הילד שלו בכיוון הנכון.
באשר לכך שאימוץ כאן זה לא האישיו - אני מסכימה איתך לחלוטין וזה גם מה שכתבתי בתגובה הראשונה שלי.

KallaGLP

New member
הכוונה: חוסר התאמה בין הידע המוקדם שלה

לבין התגובה המאוחרת יותר של הילד.

fannyd

New member
הילדים יותר ישירים מהמבוגרים

ההתנהלות שלהם יותר משקפת את האני מאמין שלהם מאשר את תפיסתם את הפוליטיקלי קורקט הכל כך אופייני למבוגרים. מהרגע שהילד בא בין הבריות הוא נחשף לקודים מוסריים של סביבתו כמו גם לצביעות המבוגרים שמטיפים לא' ובפועל נוהגים ב'.

KallaGLP

New member
אני לא בטוחה מה את רוצה להגיד,

אך בעיניי להתחשב ברגשותיו של אחר זו לא צביעות.

fannyd

New member
ילדים בגילאים 6-7 אינם טבולה ראסה

רציתי לומר שהם חשופים להתנהלות בסביבתם החברתית ומפנימים ערכים. בנוסף למסרים של הסביבה יש גם את הפן האישיותי ויש בילדים את כל הקשת שנמצא במבוגרים, לצערי גם הרוע. אני גם לא פותרת ילד מאחריות למעשיו ומטילה את האחריות כולה על מבוגרים שכביכול עדיין לא הנחו אותו כיצד להתנהל בכל סיטואציה וסיטואציה. לילדים צעירים, אפילו מאד, יש גם תגובות מופלאות שלא כל מבוגר מסוגל להעלות על הדעת.

KallaGLP

New member
ואני חושבת שבגיל 6-7 עדיין מוקדם לצפות

מילדה שתדע להתנהל בסיטואציה כזו, שכנראה נתקלה בה בפעם הראשונה בחייה. נכון, אולי יש ילדים שנולדים עם חוש אינסטינקטיבי ויוצא דופן של טקט, אבל זה נדיר. מרבית הילדים לומדים זאת עם השנים, כל אחד בקצב שלו (או שלא, תלוי כמובן בהורים ובחינוכם). נכון, יש ילדים רעים מבטעם כי כך נולדו (והופכים אחר כך למבוגרים רעים), אך אין לדעתי שום יסוד להניח שזה איכשהו קשור למקרה המדובר. אני חושבת שיש לפנינו מקרה קלאסי וטיפוסי של ילדה נורמלית ובטוחה בעצמה (שזה מצב מאוד חיובי ובריא בפני עצמו) שעדיין לא הייתה מודעת לחשיבות של שמירה על פרטיות הילד כי מבחינתה זה נושא פתוח לגמרי והיא לא יכלה אפילו להעות על דעתה שהילד מרגיש הפוך ממנה. מבחינתי כל יתר הדברים לדעתי פשוט לא רלוונטיים וגם חורגים מנושא השרשור הספציפי הזה, שמטרתו בסך הכל להגיב לנקודה המסוימת שהועלתה בו.

fannyd

New member
אז בנקודה הזאת אנחנו חלוקות

לפחות מניסיון שלי עם שתי בנותיי נושא שמירה על פרטיות ודרך התנהלות בין אדם לחברו נטחן הכי הרבה ע"י הגננות. את כותבת שמרבית הילדים לומדים עם השנים, אז איך זה שמצב השמירה על הפרטיות בקרב מבוגרים בחברה שלנו הוא כל כך על הפנים? אגב, בשנה האחרונה הרגשתי גם הרגשתי את זה על בשרי עם מעבר דירה.

KallaGLP

New member
כפי שכתבתי, או שהם לומדים או שלא

ובמידה רבה זה תלוי בחינוך (אבל גם לאישיות יש תפקיד), ויש אנשים מבוגרים רבים חסרי חינוך או סתם חסרי רגישות וטקט בעולמנו. אבל בכל מקרה הגיל המצוין לדעתי עדיין גיל שילדים רבים עוד לא הפנימו את העניין ולא תמיד יודעים לקרוא נכון מצבים חברתיים ולהעמיד את עצמם במקום האחר. אמפתיה מסוג זה מתפתחת למיטב ידיעתי בגיל מבוגר יותר, כמובן בהנחה שהחינוך והסביבה תומכים בהתפתחותה.

למעלה