התייעצות - אשמח לשמוע את דעתכם

הפוסל - במומו פוסל.

אמת, כפי שכתבתי בהודעת ההבהרה שפרסמתי קודם, הניסוח שלי היה מאוד לוקה בחסר, וכנראה שניתן היה להבין ממנו שאני מעוניינת לעמת את הילד עם הדברים שאמר, בעוד שכוונתי המקורית הייתה שונה, כפי שפרטתי בהודעתי מהיום. נכון גם שאינך מכירה אותי באופן אישי, ולכן גם אינני יכולה לצפות ממך שתדעי שהתנהלות כזאת [עימות של הילד עם דבריו] שונה מאוד מדרכי.

ועדיין, קשה לי לחשוב על ניסוח יותר 'שיפוטי ופטרוני' מאשר תגובתך כלפי.
 

KallaGLP

New member
לפעמים זה דווקא כיף להיות בצד הטועה.

צר לי שנפגעת, אך מה שכן השתמע מהניסוח המקורי עורר רצון עז להגן על הילד. ביקשת עצה וכתבתי את דעתי הכנה בהתבסס על מה שהבנתי על סמך הדברים שכתבת. המטרה של הפורום היא לא רק ללטף על הראש, אלא גם לבטא בכנות את דעתנו, גם אם לפעמים לא נעים לשמוע אותה. בכל מקרה, הכוונה לא הייתה לפגוע או להעליב, אלא להראות איך נשמע הביטוי "לעמת עם הבלוף" ביחס לילד (ומהצד, למי שלא מבין למה התכוונת, זה נשמע קשה מאוד). ושוב, אני שמחה שלא הבנתי נכון וצר לי שנפגעת.
 
מודה ועוזב - ירוחם


 

Noga Lavie

New member
אבל זה הרעיון בשמירה על פרטיות

מכיוון שאנשים שונים שומרים על דברים שונים כפרטיים, כל אחד מאיתנו עלול להיות מעומת עם האפשרות שמשהו מלא גאווה עבורנו הוא משהו פרטי של מישהו אחר, עד כדי מוכנות לשקר כדי להסתירו. לכן, הנושא כאן הוא כיבוד פרטיות של מישהו אחר, ולא האם אימוץ הוא משהו שעלול להיות מוסתר.

גם אכילת מלפפון ירוק היא משהו שאולי יש מי שרואה בו משהו פרטי שאינו מעוניין לספר עליו, רק שאם תתקלו בכך, זה יראה לכן מוזר, אך לא תחששי ממהפך בתפיסת עולמה בנוגע לאכילת מלפפונים. זה זהה לחלוטין, העובדה שמישהו אחר שומר על אימוצו כסוד פרטי היא מוזרה, אך לגטימית ונותר רק לכבד את רצונו.
 

אבי351

New member
אומר לבתך את האמת שהילד לא רוצה

שכל אחד ידע שהוא מאומץ וזו זכותו וחייבים לשמור על פרטיותו כי כך הוא רוצה וזה כך בכל נושא
 
מבינה אותך מאד פסיפלורה


באמת כשהילד שלנו מקבל את האימוץ כעובדה פשוטה ולא קונפליקטואלית (שזה לרוב שלב זמני לצערי), נורא לא מתחשק לנו לקלקל לו את זה.
ואכן, חשיפה לילד אחר שמתבייש ומסתיר את עובדת האימוץ, היא בהחלט "קילקול" של גן העדן התמים הזה שבו ביתך רואה את האימוץ כחלק מאד פשוט מזהותה, אינה מסתירה אותו, ולא מעלה על דעתה בכלל, שמישהו אחר עלול להתבייש בכך או לרצות להסתיר זאת.

אני מאד מזדהה עם הקונלפליקט שלך בעניין.
חבל שביתך נאלצה להחשף לכך בשלב זה, אך אלו החיים.
לא יודעת איך הייתי נוהגת במקומך, כי באמת כואב הלב לקלקל לה את גן העדן הזה.

בניגוד לאחרים פה אני חושבת שעם כל הכבוד לזכויותיו של הילד הזה, שלמות עולמה הרגשי של ביתך יותר חשובה לך כרגע כאמא, ומה שצריך לחשוב זה איך להסביר את הדברים לביתך באופן שהיא תיפגע הכי פחות.

שהאופן המקסים השלם והטבעי בו הצלחת להקנות לה את סיפור האימוץ (שזו ממש אמנות לדעתי, ולא כולנו מצליחים כך) - לא יסדק עתה, נוכח ילד שחי כנראה בסערה עם הנושא ומתכחש לו. לילד הזה הוריו ידאגו, את צריכה לחשוב איך ביתך תמשיך לחשוב באופן חיובי על האימוץ שלה ותמשיך לחיות עימו בשלום, באופן כל כך מרגש.
 
דניאלה

בנך קטון ועדיין בעידן התום....בני בגיל קטן הוא שהצביע ביום המשפחה כשהגננות סיפרו על ,אמא ילדה והיניקה" ואמר ש"יש גם דברים אחרים".וסיפר בגאווה איך הגיע לכאן. אך עם הגיל הגישה שלו השתנתה,למרות שלא השתנה דבר בפתיחות שלי לנושא בכלל ולדבר איתו.חלות תמורות בעיבוד האימוץ,גם גישתה של הבת של פסיפלורה לא בטוח שתמיד תישאר אותה אחת,בין אם תפגוש ילדים שיאמרו אחרת ממנה ובין אם לא.

החיים מלאים סדיקות ושריטות של 'גן עדן' שהיינו רוצים להבנות בעבור הילדים שלנו.
אני חושבת שחשובה אדפטציה למציאות,והמציאות היא שלא כולם חיים בשלום עם האימוץ,למשל ילדים שהיו רוצים בכל מאודם להיוולד לאימם המאמצת וכל אפשרות אחרת היא בעבורם כאב.
אני חושבת שסדיקת גן העדן הראשונית היא הפעם הראשונה שאנו מספרים לילדינו שהבאנו אותם מבית ילדים/ארץ רחוקה וכו. מתלעלע אז משהו בגרון. מאז יש הרבה תמורות בעיבוד האימוץ,לדעתי נכון להיחשף לואריאציות שונות ולא לשגות באשלייה שכולם חושבים אותו דבר,וחיים עם אותה פתיחות,ומוכנים לחשוף בפני אותה כמות של קהל וכל מה שמישהו אחר יאמר מיד יעשה שמות בנפש ילדינו.
 
תודה לך על התגובה הזו.

ראשית, היא מלאה אמפטיה למקום בו עמדתי,
ושנית - עזרת לי מאוד למקד את תחושותיי.
ואכן, אני מסכימה איתך שכאמא עלי לדאוג בראש ובראשונה וכמה שיותר לעולמה הרגשי של ביתי.
חשוב לי כמובן גם שהיא תהיה אדם המכבד את חבריו ורגיש לרגשותיהם.
והאתגר היה איך לשלב בין הדברים.

מכאן באה יוזמת ההתייעצות.

חפשתי דוגמאות נוספות לתת לה או דווקא מעולם המשפחה. בסופו של דבר מצאתי דוגמא לא רעה, וזה עוזר לי לשים את הפוקוס על כיבוד הפרטיות [לעומת על הסתרת האימוץ].

לא חסרים אתגרים במלאכת ההורות שלנו ... (-:
 

KallaGLP

New member
כיבוד זכותו של האחר לפרטיות

הוא ערך ליון בעיניי כי אני מאלהשיודעים כמה שהפרטיות האישית יכולה להיות חשובה לאנשים מסוימים. אני לא רואה את זה כקשור לאימוץ דווקא, ולכן גם לא צריך לדעתי לשים דגש על כך שלא נעים לו לדבר דווקא על האימוץ, אלא שבאופן עקרוני יש אנשים שלא אוהבים לחלוק עם כולם מידע אישי ושאסור לאחרים לעשות זאת בלי לקבל מהם אישור. אני, למשל, לא מאומצת, אבל אני מאוד לא אוהבת לחשוף על עצמי מידע אישי בפומבי ומעדיפה לשמור על אנונימיות איפה שרק ניתן.
 
הבהרה חשובה -

קראתי עכשיו בבת אחת את כל התגובות שהתווספו מאז הודעתי האחרונה, ודי נדהמתי מהחריפות של חלק מהן,
ולא כל כך הבנתי את המקור לכך.
אז שבתי וקראתי שוב את הודעתי השניה [שנכתבה בשעת לילה מאוחרת... ] ואני חושבת שהבנתי מה המקור -

הדילמה שלי הייתה איך לשוחח איתה על הענין, מבלי לתת לה את ההרגשה שאימוץ הוא משהו שצריך להסתיר.
בתגובתי כתבתי שהתחברתי לנושא של לעמת אותו עם הבלוף שלו. בדיעבד, הניסוח הזה אכן לא הבהיר היטב את כוונתי. מה שהתכוונתי היה שהתחברתי לזה שבמקום להגיד לה "לא היית צריכה לומר לו שהוא מאומץ כי הוא לא רוצה שידעו את זה" עדיף להגיע לזה מכיוון אחר - שעדיף היה שדווקא מכיוון שהיא הרי יודעת את האמת, היא לא הייתה צריכה ללכת ולבדוק שוב ולבוא אליו עם התוצאות ובכך לעמת אותו עם מה שאמר. במילים אחרות, שהייתה צריכה פשוט להניח לזה, ולהבין שזו בחירתו [זה אולי קצת מוקדם בגיל כזה להבין את זה לבד, אבל זו הזדמנות ללמד משהו על רמזים חברתיים].
כנראה הובן מדבריי שאני חושבת שצריך לעמת את הילד עם מה שאמר. זה לחלוטין רחוק מרחק אור מעמדתי, ולמען האמת הרגשתי צער רב עבורו, מתוך הבנה שהדבר גרם לו צער ומבוכה, למרות שנעשה בתמימות.

HAVING SAID THAT, אני עדיין המומה מהניסוח הקשה והמוסרני של חלק מהתגובות, בסגנון "את צריכה לחנך את ביתך"... וכד'.
את החינוך של ביתי אני עושה לא רע, גם אם לא מושלם, לאמונתי.
לפלא הוא בעיניי איך דווקא בפורומים של תמיכה [כבר יצא לי להיות עדה מן הצד גם בפורומים אחרים], התגובות הן לעיתים כה לא-תומכות.
 

China8

New member
כפי שנאמר כבר הרבה פעמים

לעיתים מאד קשה לנהל דיון וירטואלי כתוב, כאשר קל מאד לפרש באופן מוטעה מילים וכוונות שנראות ונקראות שונה ממה שהתכוון הכותב.
כולי תקוה שבנוסף לתגובות שהרגשת שהיו חריפות מדי קראת גם כאלה שהיו לטעמך ועזרו לך בדילמה שאותה העלית.
ולגבי הורות מושלמת - אני לא חושבת שיש דבר כזה... בטח ובטח שלא אצלי.
 
מחשבות בקצרה

מצד אחד...כל מי שכותב אמור להיות מוכן לכך שיקבל כמשוב 'צלילים' שאינם דווקא מחזקים את דעתו ותומכים בה.אלא צלילים מתפיסה אחרת.
מצד שני....כדי שתהיה מוכנות כזאת,תמיד טוב שהיא תבוא על בסיס שבו ברור שיש קבלה בסיסית,חיבוב בסיסי,כבוד בסיסי.
כל אלה היו ברורים יותר כשהפורום הזה היה גם פורום עם מפגשים לא בוירטואליה ,שבהם נוצרו הכרויות קרובות יותר.
כשהפורום הופך ליותר אנונימי,כשהגרעין הבסיסי הוא דל,כשאין התראויות,כשאין ידיעה בסיסית של חיוביות בין האנשים והדמויות מאד מתחלפות,קשה יותר לקבל עמדות נוגדות ,כאלה שלפעמים נראות 'דוקרות' ולא מקבלות,או 'פטרוניות'.
אני גם חושבת שכל עמדה שהיא אחרת- חובה שתיאמר בטאקט ולא בכסחנות. חלקנו רגישים יותר וחלקנו רגישים פחות ואני חושבת[כמובן זו דעתי האישית] שת מ י ד כדאי לכתוב כאילו תמיד מי שמולנו ,שאליו אנחנו מגיבים ,הוא רגיש במיוחד.
 
היי יקירה


אני רואה שהיו כאן כמה תגובות קשות, אבל אל תמנעי מעצמך לשתף ולחלוק להבא. אני לא מסכימה עם התגובות האלו. הרי ברור שהניסוח שלך לא היה נכון בנוגע ל"עימות מול הבלוף", אפשר להבין ולהסיק את זה מהמשך התגובה. וכפי שכתבתי, אני בעצמי בתור נערה בת 15, התבלבלתי בסיטואציה דומה- אז איך אפשר לצפות מילדה בת 6 לא להתבלבל בסיטואציה כזאת מבלבלת ומסובכת?? השאלה שלך הייתה במקום, וחלק מהתגובות מצערות.
"זמנית"- מה לדעתך השאלה שאני שאלתי ילד מאומץ שבמהלך השנים החליט להסתיר את זה, "אתה גם מאומץ, נכון?", מעידה על אמא שלי? הרי הילדים הם בדרך כלל השתקפות של הוריהם, לא? האם את חושבת שהיא חינכה אותי לא לכבד את פרטיותו של האחר? ילדים מאומצים חווים הרבה סיטואציות מבלבלות, נקודה. אולי עם הגיל לומדים לסנן, אבל גם זה קורה בשלב מסויים ולא עם הלידה. הילדה אולי עשתה טעות תמימה, ואסור לשכוח שמטעויות לומדים. ואני בטוחה שאמה הסבירה לה את המצב בצורה הנכונה ביותר, ומעתה ואילך היא תדע איך להתנהל מול סיטואציה כזו.
בנוסף לזה, אני מאוד מאוד לא מסכימה עם המשפט שכתבת: "הייתי אומרת שאם הילד אומר שהוא לא אומץ אנחנו נתייחס כאילו לא אומץ". בתור נערה מאומצת, לפי דעתי למשפט כזה יכולות להיות השלכות קשות בעתיד. הרי אם תגידי לו את זה, גם הוא בשלב מסויים יכול להחליט שהוא "לא מאומץ" וירצה שיתייחסו אליו כ"לא מאומץ", לגיטימי. אבל מה יקרה אם הוא כל כך ידחיק את זה, וזה יצור אצלו משבר זהות? חורים בזהות העצמית שלו? מצד אחד הוא בוחר לא לראות בעצמו מאומץ, ומצד שני קרה משהו בין הלידה שלו בארץ זרה להורים זרים, לבין הקבלה שלכם אותו למשפחה. אסור לתת לגיטימציה לדבר הזה לדעתי. ילד מאומץ הוא ילד מאומץ, זה חלק מהעבר שלו וזה לא משהו שאפשר שאפשר להחליט עליו מתי "בא לי" להיות מאומצת ומתי "לא בא לי". צריך ללמד את הילד להתמודד בין היתר גם מול תגובות של אנשים אחרים לעניין, אבל לא להשתיק שאלות שיכולות להביך אותך ואולי חלילה להעיד משהו על התנהלותך בתור אמא, ולהגיד לילד שאפשר להתייחס כאילו לא אומץ. אפשר ורצוי להבהיר לילד שסיפור האימוץ שלו, כמו של אחרים, הוא פרטי ושלו בלבד. ושהוא יבחר עם מי לשתף ועם מי לא, כמו ששאר הילדים המאומצים בסביבתו רשאים לעשות. ושעליו לכבד את הפרטיות של אחרים בנושא ולא לדחוק אותם לפינה.
אולי תחשבי שהתגובה שלי מוגזמת מדי, אבל אני מזדעזעת מהמחשבה מה היה קורה אם אמא שלי הייתה מנחה אותי לחשוב כך בסיטואציה דומה שבה אני עשיתי את הטעות התמימה ו"עימתתי אותו עם הבלוף שלו". היא אמרה בהקשר ההוא: "כן, הוא מאומץ. והוא בחר לא לשתף אותך בזה, הוא עדיין מאומץ. מה שנותר לך לעשות זה לכבד את הפרטיות שלו, כמו שהיית רוצה שאחרים יכבדו את הפרטיות שלך בנושא". פשוט מאוד, לא מותיר אף אחד בבילבול ותחושה של "מה קורה כאן?" או "האם גם אני יכולה להחליט מתי אני מאומצת ומתי לא?".
זו הזדמנות נוספת לומר שילדים מאומצים חווים המון, באמת ה-מ-ו-ן סיטואציות של חוסר טקט. כשסיפרתי לסבתא של חבר שלי לשעבר בפעם הראשונה שאני מאומצת, השאלות הראשונות שעלו לה היו "בכמה כסף אמא שלך קנתה אותך?" או משהו דומה ו"את לא רוצה להכיר את ההורים האמיתיים שלך?". זה כאב, הדמעות התיישבו על קצה העין שלי, זה לא נעים. אבל אני אסירת תודה על הדרך שבה אמא שלי חינכה אותי, שהיא לא נתנה לי להרגיש פעם אחת שזו בושה(אפילו שבעיניי ילד מאומץ אחר זה נתפש כבושה) או משהו שאני צריכה להכחיש ולהסתיר, אלא שזכות השיתוף נתונה בידיי. את יודעת מה עניתי לה, בזמנו? "אמא שלי לא קנתה אותי, זה לא כמו במכולת שהולכים וקונים ילד. זה תהליך ארוך ומורכב כשבסופו היא קיבלה בת, ואני קיבלתי אמא. ואמא שלי היא האמא האמיתית שלי, אין לי הורים אמיתיים אחרים. הורה זה לא מי שילד אותך, זה מי שגידל וחינך אותך".
שוב, יש להסביר לילד שלכל בן אדם יש את הזכות שלו לפרטיות ושעלינו לכבד אותה בלי יוצא מהכלל ולא להעמיד אדם אחר במצב לא נעים, וגם אם קרה והילד השני אמר "אני לא מאומץ", צריך לעזוב את הנושא ולחכות שיגיע הביתה כדי להסדיר את הבלבול, אבל לא לגרום לו להאמין שאפשר לבחור מתי להיות מאומץ ולהעמיד פנים שהוא לא, גם אם הכוונה שלך הייתה אחרת. הרי כפי שכתבת, ילד מושפע מההורים שלו ומההשקפה שלהם. ואם את נותנת לגיטימציה לילד אחר להתייחס אל עצמו כלא מאומץ, גם הילד שלך עלול להתייחס אל עצמו כלא מאומץ כי מבחינתך זה נראה לגיטימי.
אין ילד מאומץ שלא חווה משבר זהות, גם הקל ביותר, במהלך חייו. גם אני בשלב מסויים בחיי שאלתי את עצמי "מי היו האנשים שבזכותם נולדתי? למה הם מסרו אותי לאימוץ? האם ירשתי את העיניים של האמא הביולוגית שלי, או של האבא הביולוגי שלי? האם ירשתי את העקשנות שלי מהם, או בגלל שאמא שלי גידלה אותי מגיל שנה?" וכו' וכו'. אם ילד יבחר להתייחס אל עצמו כלא מאומץ, אפילו בעיני עצמו, מתישהו ישאלו אותו את השאלה "מה העדה שלך?". והוא, שנראה בעיניו מגיל קטן לגיטימי שהוא לא מאומץ והכל טוב, יגיד שהוא מהעדה של הוריו. נגיד שהם מעדות המזרח, לדוגמה. ואז הילדים ששאלו אותו יקניטו אותו ויגידו "מה, אבל אתה בכלל בלונדיני עם עיניים כחולות". וזה יכול לרסק.
בשורה התחתונה רציתי להבהיר את עמדתי בנוגע למשפט שאמרת. אם הורה נתקל בסיטואציה כזו מהצד השני, אני חושבת שחשוב שיבהיר לילד שאמנם הילד השני הכחיש את היותו מאומץ, אבל זה לא אומר שהוא לא מאומץ, אלא שמחובתנו לכבד את הפרטיות שלו ולא להעמיק לשאול.
 

RonspotNL14

New member
הייתי אומר לילדה

שאם ירצה לספר הוא יספר זה לא עניין של הסתרה אלא הגינות וזה המסר שאת צריכה להעביר לה
 
למעלה