התייעצות מאוד חשובה עמכם

• פותח הנושא vk3
  • פורסם בתאריך

Benjamin Turner

New member
קראו לי אז באתי ../images/Emo140.gif

ראשית, עלי לציין שאני רק סמי-חברה בפורום, וגם זה באופן לא פעיל. שנית, אני צברית למהדרין, ודוברת רוסית בסיסית בלבד (היות וכמעט כל בני משפחתי עלו לארץ מרוסיה, אי שם בתחילת שנות ה70). שלישית, אני לא מוצאת כל בעיה בשם "ישראל ברוסית" או בכל שם אחר שתבחרו (למעט אולי משהו בסגנון "איטבאח אל צבר"
). לעומת זאת, על אף שאני אישית דווקא נהנית כשכותבים כאן ברוסינגליש (זה מאפשר לי לתרגל את הרוסית המסכנה שלי), אני מניחה שלמי שלא דובר רוסית כלל זה קצת מציק. ולעיקר: לדעתי הבעיה עמוקה הרבה יותר משם הפורום. למעשה, זה ה-קונפליקט שמלווה את המדינה בכל עליה - הרצון של הותיקים "לצבר" את העולים החדשים, לעומת הרצון של העולים לשמור על צביונם ועל תרבותם. אין פתרון פשוט (אם בכלל) לקונפליקט הזה, אבל מן הסתם רוב הצברים מצדדים ב"ציבור", א. כי זה מה שעשו להם כשהם הגיעו לכאן, ב. כי ברור שקל יותר שהאחר יבוא לקראתך מאשר שאתה תבוא לקראת האחר וג. כי אנחנו ב"ארץ ישרואל", וב"ארץ ישרואל" מדברים עברית, קוראים עברית, רואים הצגות וסרטים וטלוויזיה בעברית, מאזינים למוזיקה עברית וכו' וגו' (נתעלם לרגע קט מכך שאולי מדויק יותר להחליף את המילה "עברית" במילה "אנגלית"
). לכן, מן הסתם, יש החשים מאויימים מכל מה שקשור בעליה הרוסית בכלל, ומהפורום הזה בפרט. האם זה מוצדק? להוא שם למעלה פתרונים. בקיצור, השאלה מהי נטייתכם, העולים-אם אתם מעוניינים בהיטמעות בחברה הישראלית עם כל הכרוך בכך, יש אולי מקום לשנות את שם הפורום כי אתם ישראל בעברית ולא ברוסית, באמהרית או בצרפתית, אך אם אתם חשים שיש מקום לקהילה רוסית נפרדת עם צביון ותרבות משלה, אז על הז*ן של פפו הצבר
אגב, בנימה אישית, בעליה של הוריי המגמה היתה "ציבור", וכיום הוריי כבר כמעט לא זוכרים קרוא וכתוב ברוסית. הם השתלבו נהדר מכל הבחינות ואני ואחי ישראלים לחלוטין, בלי שמץ תרבות רוסית. היום אני רואה בכך הפסד (בעיקר של השפה), ואחי-דווקא רווח (הוא דוגל ב"ציבור" ומתנגד להתפתחות הקהילה הרוסית בארץ). קשה, קשה

vk3

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

ותבואי גם לא רק כשקוראים לך... פליז

SupermanZW

Well-known member
Diversity

היטמעות מוחלטת והיבדלות מוחלטת אינן טובות, יש צורך לשמור על איזון בין ההיטמעות להיבדלות, טוב שמהגרים שומרים על שפתם ותרבותם, תמיד טוב לדעת שפה נוספת ולהכיר תרבות נוספת, אך זאת רק במידה שהם משתלבים בחברה של המדינה הקולטת ולומדים את שפתה, וזהו האיזון שצריך להיות בין שמירה על שפה ותרבות לבין השתלבות בחברה הקולטת. לא טוב לאבד את השפה והתרבות המקוריים, כי זהו הפסד אדיר של עושר תרבותי וידיעת שפה נוספת, דברים שיכולים רק לעזור בחיים, וגם לא טוב להימנע מהשתלבות ומלימוד השפה של המדינה הקולטת משום שהדבר ימנע התפתחות ומיצוי עצמי במדינה הקולטת, לכן חשוב לשמור על התרבות והשפה המקוריים ובד בבד להשתלב בחברה הקולטת, וללמוד את שפתה. אני בתור יליד ישראל ממוצא רוסי מתבייש בכך שאיני דובר רוסית היטב, כי גם השפה הרוסית היא חלק מהזהות שלי, ובתור ישראלי רוסי הייתי אמור לדבר בה כמו כל רוסי, בקשר לפאנים אחרים של התרבות הרוסית כבר למדתי להכיר אותם ואני לוקח חלק בהם לפעמים ואת השפה הרוסית אני ממשיך ללמוד כי זה חשוב לי מהסיבות שהוזכרו בשתי הפסקאות הקודמות.

אחמס1

New member
אני בעד "רודינה רסייה"

לא רוצים שלא יכנסו. אני נולדתי בישראל (ואף אחד מההורים שלי לא רוסי), ואני עדיין מרגיש זהות ושייכות לרוסיה. לדעתי זה לא מאיים, מי שאמר את זה הוא נגד פלורליזם. פעם שינו לרוסים את השמות: ילנה=אילנה. קטיה=קרן. טניה=טל. רוסטיסלאב = רונן וכו' וכו' וזה היה אחד הדברים הכי נאציים שעשו במדינה הזאת.

the freaky girl

New member
עכשיו אני מדברת כקרבן...

כשהייתי בגן (ממש כשבאנו לארץ) הגננת שלי לשעבר אמרה שאם אנחנו רוצים לחיות בישראל, אנחנו צריכים שיהיו לנו שמות ישארליים(וגם היה לה קשה להגיד את השם שלי- נסטיה
), אז אנחנו, עולים חדשים, חשבנו לתומנו שככה עושים כולם, ואם זה מה שחייב לעשות, אז חייבים. וככה שינו לכל המשפחה שלי את השמות. עכשיו אתם שואלים למה אתם הייתם צריכים לקרוא את כל הסיפור הזה שלי.. אז אני אסביר לכם... כל החיים שלי, אמרו לי שאם חיים בישראל, צריך לעשות ככה וככה, והכי עצוב, שזה נמשך עד היום. כל הזמן אנחנו, ה"מיעוט", צריכים לשנות את עצמנו למען הישראליים (אני יודעת שאני נשמעת גזענית, אבל זה רק דיווח על המצב).. ובמקרה הספציפי הזה, צריך לשנות את השם של הפורום כי הוא נשמע "מאיים", שטויות במיץ גזר!! השם דווקא מתאים להפליא, ואני חושבת שאם נשנה אותו, זה רק יראה שוב כמה אנחנו צריכים לשנות את עצמנו למענם, נותנים להם לקבוע לנו את החיים. להכנע להם זה לא הפתרון, להיפך, זו הבעייה..

Russia 4 Ever

New member
משהו שאף פעם לא הבנתי

אף פעם לא הבנתי את אלו שמעברתים את שמם- יש בזה סוג של חולשה מנטאלית ולוזריות. אני לא הייתי עושה זאת בשום מקרה, אסור להכנע לטרור הפסיכולוגי שמפעילים ילידי הארץ על העולים.

חסויH

New member
צריך

צריך להגדיר קודם כל מה מטרת הפורום ואז תוכלו למצא לו שם. אם המטרה היא מרכז לאנשים שעלו מרוסיה לארץ ישראל אז אין שום בעיה בשם אבל אם יש מטרה אחרת, כמו קירוב לבבות בין ישראלים צברים לעולים אז צריך למצא שם אחר מתאים.

Lara F

New member
נ-כ-ו-ן

וכאשר הוא נכנס ואמר לקיריל שאנחנו "מאיימים" זה בדיוק אותו סיפור! נמאס לי לאכול חרא מהלוזרים שלא יכולים להתמודד אם שום דבר שונה או טוב מהם.... המון ישראלים וילידי הארץ דווקא אומרים לי תמיד שיש לי שם יפה ומבקשים ממני ללמד אותם מילים ברוסית והכל... ככה שלא כולם כאלה יש כאלה שמאד מכבדים אותך- אבל יש כאלה שטוענים ש"מאיימים" אליהם... ואם הם רוצים כבוד- שיבואו ויתנו כבוד... ותסלחו לי- מישהו פה רואה בבקשה לשינוי שמו הפרטי כהפגנת כבוד כלפיו? -כי אני ממש לא!

vk3

New member
אגור בתוכך כעס רב ../images/Emo70.gif

בדיוק כמו בכול אותם העולים שהתייחסו אליהם בחוסר כבוד והשמצה וזה נאגר בהם במשך שנים... ועכשיו הם מוציאים כול זאת חזרה על אותם האנשים כפול ומכופל. אף אחד לא מאכיל אותך חרא
ובפורום שלנו אין לוזרים... אותו ילד שכשעלה ארצה היה בן 5 או 6 או 7 ואומרים לו שנה את שמך כי הוא לא ברור או שלא תשתלב, לא יחשוב הרבה כי הוא רק ילד והוריו לא יימנעו זאת כי ירצו בטובת הילד
איזה שטויות לאמר שזו לוזריות וממש חוסר כבוד... אנשים עושים הכול בכדי להשתלב וחלק מזה זה לשכוח לכבד את עצמם. וזו לא נעשה מתוך לוזריות, אלא מתוך חולשה נפשית שנגרמה עקב פגיעה רבה. זה כמו להגיד שאדם מוכה הוא לוזר... מגעיל
אלה הטוענים שאנו מאיימים, מוזמנים לאמר לי זאת 24 שעות ביממה. ואני אסביר להם למה אנו לא מאיימים 27 שעות ביממה... מילים לא פוגעות. ואת מראה חולשה ( לוזריות
) עצומה בפני מילים. בשביל זה יש לנו שכל ופה ( ופורום) כדי להסביר לכול אחד בצורה תרבותית ומחונכת, בלי כללות ומריבות, בכבוד הדדי, שהוא לא צודק ועוד לשכנעו שהוא המאיים והלא מכבד... והוא עוד יסכים. אבל את, משום מה, בוחרת בדרך ההשמצה... בדיוק כמו בריב פיסי... בו האחד פותר אותו במילים ושכנוע והשני ( את) במכות, כי הוא יודע שהוא עצמו חלש במילים והשני יצא צודק בכול מקרה, אז נסגור לו ת'פה אחת ולתמיד.

אחמס1

New member
שומעים את הסיפור העצוב הזה כל כך

הרבה. ואת יודעת מה הכי מרגיז אותי??? שהאנשים שמחליטים על שינויי השם הם אנשים כמו גננות או מורות בכיתה א', שהם בדרך לא האינטלקטואלים של החברה - והם למעשה קובעים גורלות! לדוגמא, אני מכיר מישהי בשם לובוב, שקראו לה "אהובה" והיא ממש לא אוהבת את השם הזה, אבל אחרי הרבה שנים שחושבים כמו שאת אמרת "חייבים לעשות את זה" אז כבר לא משנים בחזרה. אני חושב שצריך לשים שלטים ברוסית בשדה התעופה המזהירים עולים חדשים מפני טיפשים נאציים שרוצים לקחת את הזהות שלהם.

p i n g o

New member
גועל נפש,

כל האנשים פה שקוראים לישראלים הצברים "טיפשים נאציים". אם זה באמת מה שאתה ואחרים פה חשים כלפי הישראלים אז זה מאוד עצוב שהגענו למצב כזה. ודרך אגב, אתה יודע שיש מדינות אחרות בעולם שיש שם נאציים מקוריים, היית הולך לשם, אולי היית מתקבל בצורה יותר טובה.

subotaj

New member
תגובה להודעה שלי "רוסיות זונות"...

אם לא הבנתם, אז א. אתם צריכים להכיר אותי ב. זה היה מאוד ציני באתי להגיד בצמד המילים האלה, שזה ממש עצוב שמכריחים אותנו להחליף שם. "ישראל ברוסית המממ זה לא ממש מתאים לאוכלוסיה הרוסית, זה צריך לשקף אותם, ואללה יש לי רעיון נראה לי שהשם "רוסיות זונות" יותר משקף את לובשי הטרנינג". karochi, nechivo nenada minat ואם כבר מתפשרים אז "לרוסית בישראל".

subotaj

New member
א-ב-ל מש שכן צריך להחליף זה התמונה

של הפורום, היא מעצבנת אותי בצורה דרסטית.

אחמס1

New member
אז אתה לא קראת אף אחת מההודעות שלי

א. אני יליד ישראל ללא כל קשר משפחתי לרוסיה. ב. התייחסתי רק למורות ולגננות שחושבות שיש להן זכות להחליף שמות בניגוד לרצון הילדים. אתה רק הסתכלת באופן כללי על ההודעה וקבעת שיש בה הכללה. לכן אתה טיפש (אני לא יודע אם אתה נאצי או לא, אבל אתה בכל אופן טיפש).

Lara F

New member
צודק ב-100%

ואתה מהווה דוגמא לכל השאר שיבינו סוף סוף שטנחנו לא "מאיימים..." אלא פשוט מנסים למצוא סיבות להטפל אלינו!!! וכמו שאתה מרגיש זהות רוסית ואתה לא אני מרגישה לפעמים זהות ישראלית מאד חזקה....ואני אכן כזאת.... ואני חושבת שאין בזה דבר פסול... השינוי שמות- זה באמת נורא- רק כדי שנמצא חן בעיניהם ולא נאיים עליהם- אותו סיפור עם השם של הפורום... ותכלס כל מה שיש לי להגיד לקיריל היקר ולמר פינגו זה: דע מי אתה ומהיכן באת קיריל- אף פעם אל תשכח את זה פינגו- מה אם נבקש ממך לשנות את השם הפרטי שלך? או את שם הפורום שלך?

p i n g o

New member
לרה,

אף אחד לא ביקש ממך לשנות את שמך הפרטי! אם זה השם האמיתי שלך (לרה) לדעתי זה שם מאוד יפה - ומי שלא חושב ככה בעייתו. אני מאוד אוהב את השם הפרטי שלי ואני יודע שיש עוד הרבה שאוהבים אותו. למי שיש בעייה עם זה שלא ייקרא לי
. ולא מבין מה יש לשנות בשם הפורום - הוא מהווה בית למעריציה של קיילי מינוג, ולכן זה שם הפורום. אם תעלה הצעה מנומקת לשינוי שם הפורום ברור שנחשוב על זה ונתייחס לזה בכובד ראש - למרות שלא נראה לי שיש סיבה או צורך בכך...

korida

New member
יש לי כמה הצעות

1.רוסים בישראל 2 בקתת/אוהל רוסיה בישראל 3. לטעום תרבות רוסית 4. מפגש הרוסים בישראל 5. רוסים מארחים חברים 6.מבט רוסי 7.ישראל+(רוסיה) 8.הערוץ הרוסי (חברות שלי ואני ישבנו על זה , כי חייבים לפתור את הבעיה הזו מקווה שעזרנו) אני רוסיה ותיקה גאה 12 שנה בארץ ומעריצה את התרבות הרוסית,אין כמוה.(חוץ מהוודקה)

למעלה