התייעצות עבודה וימי מחלה

פלגיה

New member
מאוד תלוי בסוג העבודה

ואם מדובר בעבודה שאינה כרוכה בקבלת קהל, אפשר להסתדר עם המעסיק.
לאחותי יש ילד בן שלוש וחצי שנזקק לאשפוזים ממושכים. היא עובדת, משלימה שעות מהבית, בעלה פרילנסר, והם מתמרנים גם בעזרת המשפחה המורחבת.
אצלי בעבודה יש עובד חולה כרונית, גם הוא יכול להגיע לאשפוזים. שלא כמו ביקורות שנקבעות זמן רב מראש ושאפשר לארגן את המועדים שלהן, האשפוזים שלו הם פתאומיים. אבל הא עובד איכותי, ולכן מתגמשים מולו. גם אם זה אומר "הקפצה" של עובד אחר מהיום למחר.
 
אני חושבת שזה נכון מאוד כשמדובר בעובד ותיק

גם בעלי החסיר המון בחצי השנה האחרונה וממש באו לקראתו בעבודה, אבל הוא שם כבר שנים, הוכיח את עצמו, אהוד ואהוב ונחשב לעובד טוב... כשאני מגיעה למקום חדש אני לא כזאת, אני צריכה לתת אקסטרא כדי להגיע למקום הזה מלכתחילה, זה נורא מתסכל אותי עכשיו, אני חושבת על זה כל היום ומנסה להבין איך להתגבר על זה
 

שקדייה

New member
לצאת מהפטאליסטיות ...

חכי ותראי.
תנסי.
תבני לך את האופן שבו את מציגה את זה, תבחרי את הטיימינג המתאים בתהליך/ לחליפין תמצאי סידור.... אולי לפחות בשביל ההתחלה, שרוב העול יפול על בעלך, שמדברייך אפשר להבין שהוא מאוד חזק ומוגן במקום שלו...... ההערכות צריכה להיות של המשפחה כולה לטובת חזרתך לעבודה.

אפשרות נוספת היא באמת להמתין עוד קצת. היא עוד באמת באמת פיצפונת.... אולי עוד כמה חודשים דברים יראו יותר טוב?
 

shal0mshal0m

New member
ממש לא בהכרח

אני מסכימה עם שקדייה ופלגיה.
יש הרבה מאוד מעסיקים שהם בני אדם, שמצליחים לראות גם את הבנאדם מעבר להיותו עובד.
בהחלט כדאי להעלות את זה בראיונות עבודה - אולי לא מיד בהתחלה, אבל כן כשזה נעשה רלבנטי. בעיני חשוב להיות כנים.
באופן אידיאלי, ריאיון עבודה אמור להיות כזה שבו שני הצדדים בודקים שזה מתאים להם (בטווח הרחוק, ואפילו הקרוב, מאוד לא משתלם למעסיק לקחת עובד שלא רוצה לעבוד אצלו). קחי את זה ככה, ותהיה לך באמת האפשרות לסנן את האנשים שתעבדי אצלם.
יש סיבות טובות להעסיק עובדת שהיא מחויבת וטובה, גם אם היא צריכה לטפל בילדה חולה
והמסר הזה צריך להיות לנגד עינייך כשאת מחפשת עבודה.

ואני מקווה שתרגישו טוב במהרה
 

פלגיה

New member
לא בהכרח

אחותי עזבה מקום עבודה בעקבות הלידה (פג), ניסתה לעבוד כעצמאית, ורק אז מצאה את מקום העבודה הנוכחי. מראש הקלפים היו על השולחן, גם החור בקורות החיים, גם העובדה שאי אפשר לדעת מה יהיה המצב הבריאותי של הילד (ובאמת אי אפשר לדעת. היו כמה חודשים "נקיים", ועכשיו חצי שנה של אשפוזים בלתי פוסקים). אבל היא טובה, סוג העבודה (עיצוב גרפי) מאפשר עבודה בעזרת מחשב נייד מכל מקום כמעט, כולל מתוך בית החולים.

גם הסיפור השני, על העובד אצלי בעבודה, הוא כזה. מדובר בבחור שמאובחן מגיל 17, ובמחלה מתעתעת מאוד. אבל הוא טוב, וזה שווה לארגון. והכי חשוב - לשים את הדברים על השולחן מראש.
 

mereng

New member
ילדה חולה כרונית זה קשה


אני לא מכירה מספיק את המחלה שלה, אבל כמה רעיונות אולי יסייעו-
1. מטפלת צמודה, שיכולה לטפל בה בשוטף (תפריט מיוחד וכו'), וגם ללכת איתה לביקורות ומעקבים שוטפים. אצלנו המטפלות הצמודות של התינוקות, מהרגע ששיחררתי - הלכו איתם לטיפת חלב וגם לרופאה כשחלו, זה היה מאוד נוח.
2. דיברת על לימודים - בהחלט משהו שיכול לתת לך קצת אויר לנשימה מהיומיום, וגם לקדם מקצועית כשתחזרי למעגל העבודה.
3. תתפלאי, גם המעסיקים הם בני אדם, ואם תיתני הסבר כפי ששקדיה כתבה- לא בטוח שיפסלו אותך מייד.
4. אני לא יודעת אם הילדה שלך מוכרת בבט"ל, אבל יצא לאחרונה תיקון לחוק בנושא שעות העדרות של הורים לילדים חולים - אולי זה יכול לעזור



תיקון לחוק היעדרות בשל מחלת ילד – הבהרות, שאלות ותשובות

בהמשך לפרסום שלנו אודות התיקון לחוק היעדרות בשל מחלה שנכנס לתוקף ב- 1.1.4 ובעקבות פניות ושאלות רבות שהגיעו אלינו, פנינו לעו"ד יוסי גוטליק, ממשרד עוה"ד שיפמן – גוטליק המייעצים לנו בהתנדבות כדרך קבע, כדי להבהיר את סעיפי התיקון לחוק.
חשוב! יש לזכור כי מאחר ומדובר בתיקון חדש, טרם נבחנו כל הוראותיו ע"י בתי הדין.

ש- מהי הגדרת ילד עם צרכים מיוחדים / מוגבלות לצורך ההכרה בחוק?

ת - התיקון מדבר על הורה לאדם עם מוגבלויות ומאפשר בתנאים הקבועים בו את ההטבות להורים.
הגדרת "אדם עם מוגבלות" נקבעה בחוק שוויון לאנשים עם מוגבלות והיא: "אדם עם לקות פיזית, נפשית או שכלית אשר בשלם מוגבל תפקודו באופן מהותי בתחום אחד או יותר מתחומי החיים העיקריים".

לשאלות ותשובות נוספות, היכנסו לקישור הבא: http://www.horimbekesher.co.il/Article/?ID=3695

מצורף נוסח התיקון לחוק:

לפי תיקון זה יוענקו הטבות להורים לילד עם מוגבלות, שמועסק אצל אותו המעביד לפחות שנה. ואילו ההטבות:
1. הורה לילד עם מוגבלות יוכל לזקוף לזכותו, ע"ח ימי מחלה / חופשה – 18 יום בשנה לטובת טיפול / סיוע אישי לילדו עם הצרכים המיוחדים (לעומת 15 יום שאושרו עד כה).
2. אושר תשלום מהמעסיק עבור דמי מחלה, כבר מהיום הראשון להיעדרות (הורים לילדים שאינם מוגבלים, אינם זכאים לתשלום זה כבר מהיום הראשון).
3. חישוב ימי ההיעדרות ייעשה גם ע"פ חלקי ימים ולא רק על סמך ימים שלמים – כלומר ההיעדרות תחושב לפי שעות. כך יוכל עובד ללוות את בנות לבדיקה קצרה ולשוב לעבודה, מבלי לקחת יום היעדרות מלא עבור זה.
4. הורה יהיה זכאי להיעדר מעבודתו עד 52 שעות בשנה לצורך מתן סיוע אישי לילדו – וללא ניכוי ההיעדרות משכרו.
שימו לב – זכות זו ניתנת לניצול ע"י אדם אחד ולצורך טיפול באותו הילד.
* הזכאות היא לכל שנה בנפרד ואינה ניתנת לצבירה משנה לשנה.
* גם משפחות אומנה זכאיות להטבה זו.
סייג לתיקון החוק – הטבות אלו יוענקו למי שילדו מוגבל בתפקודו במשך 60 יום ומעלה (כלומר,לא סביב אירוע אקוטי של מחלת ילדות, שבר וכו').
________________________________________________
 

Indie62

New member
אל תשכחו שיש גם הורים

ומה לעשות, גם לגברים וגם לנשים יש הורים.
נכון שסטטיסטית, נשים מטפלות יותר בהורים מאשר גברים, אבל נראה לי שההבדלים זניחים יחסית לשאלה של אופי ושיקולים היסטורייםש ל מקום הילד במשפחה.
אז אני חושבת שמעסיקים יודעים שמתי שהוא בשנים הכי פוריות וטובות של עבודת העובד או העובדת, כנראה יצטרכו לטפל בבני משפחה. זה יכול להיות ילדים, זה יכול להיות הורים. יש קורלציה במי שרוצה לתת לבן המשפחה שלו, אם זה ילד או הורה, את הטיפול הטוב ביותר, Hands on, לבין מי שהוא עובד טוב ומסור גם בעבודה.
ראיתי מה קורה כאן במשרד כאשר אנשים יצאו לטפל בהורים שלהם (פחות יצא לי לראות היעדרויות ארוכות בגלל ילדים אבל גם את זה יש כמובן). בשני המקרים היה מדובר בגברים. בשני המקרים הם פיצו על זה בכך שכשהיו במשרד, או אחרי שהכל נגמר, הם היו פשוט "דלוקים" יותר, יותר נחושים להוכיח את עצמם ולעשות דברים גדולים ומיוחדים. ובגלל זה שניהם שרדו ומוערכים מאוד במשרד שבו דווקא מפטרים כל הזמן.
אותם עובדים מן הסתם לא חלמו להגיד משהו כמו "אחי מרוויח יותר ממני ולכן יום עבודה שלי שווה פחות, ולכן אני איעדר". אבל אף אחד גם לא חשב להיכנס לשיקולים האלה שלהם... אמרו להם - לכו, תעשו מה שצריך, תחזרו כשאפשר.
ששת22, אני מסכימה שזה נורא מרגיז שלא נותנים לך להשלים עבודה מהבית!! וגם שאין בכלל אמפתיה, אצלנו תמיד הייתה גם אמפתיה למצב של אותם עובדים. וזה הוחזר למקום העבודה במחוייבות שהתבטאה אח"כ באיכות העבודה של אותם עובדים, ולא דווקא בשעות.
 

Indie62

New member
הייתה לנו גם עובדת שטיפל באחותה

היא לא הייתה פה חודש, ואף אחד לא חשב להגיד משהו כי ידעו שזה זמני ובשאר הזמן היא עובדת "דלוקה" - מסורה לעבודה שלה, עם אחריות פנימית ופרפקציוניזם שנובע ממנה. שווה להם.
ככה שזה לא תמיד השאלה של "איפה האבא", ו"נשים לא יכולות לתת שעות". לכולם יש התקלות, השאלה היא אם ארגון יכול לראות מעבר ומה העבוד עצמו מביא בשאר הזמן.
 

Indie62

New member
יש למקום יתרונות וחסרונות

אבל אני חשובת שמקום העבודה זכה בעובדים נהדרים, והוא פשוט יודע את זה... באמת שלושה אקזמפלרים ואני לא חושבת שבמקרה דווקא הם אלה שלקחו הורה או אח על כתפיהם בצורה כזו.
 
אני יכולה לספר לך שכשאני ילדתי

הבת שלי ישר אושפזה לחודש שלם, בפגיה (שבה למי שלא יודע יש גם פגים וגם ילודים אחרים עם שלל בעיות, שעדין לא יצאו מבית החולים, כולם יחד. לפחות בשניידר), בעלי בזמנו עבד המון עם הלפטופ שלו בחדר ההורים של הפגיה, התגובות שהוא קיבל היממו אותנו... קודם כל מהנשים שנדהמו שהוא שם כל כך הרבה, כי הבעלים שלהן פשוט לא יכלו... ואלה שכן היו שם סיפרו על חוסר אמפתיה מוחלט כלפיהם מהעבודה, על ביקורת קשה, על אווירה לא נעימה, על הרגשה ששופטים אותם על כך שנם מחסירים וכו.... וזה לאנשים שהתינוק הקטן שלהם, זה שרק נולד, שוכב בפגיה! והאימא צריכה לשבת שם כל היום לבד במקרה הטוב של ילד ראשון או לפרפר בית בית חולים במקרה הפחות טוב עם ילדים נוספים. אותי זה דיכא...
בזמנו דיברנו על זה שם והגענו למסקנה שאלה הציפיות מגברים, ושזה נורא ולא פייר. עכשיו אני מבינה שאלו הציפיות גם מנשים פשוט קל לפספס את זה בסיטואציה בה כל הנשים בחל״ד...
 

Indie62

New member
מסכימה עם כל מה שאמרת

גם שזה נורא, וגם שהנורא הזה נעשה "שוויוני" יותר.
 
אצלנו זה ממש לא היה כך

היינו בפגיה באיכילוב כמעט חודש
היו הרבה גברים נוכחים- נכון- יותר בשעות אחה"צ והערב אבל כמעט בכל רגע נתון היינו חצי- חצי....
בעלי במשך חודשיים וחצי הוריד היקף משרה בערך בחצי כי אני הייתי בשמירה בבית חולים ויש עוד 2 ילדים מבבית... ככה שלא יכל לעבוד עד 19 אלא עד 14:45 בלבד....(שעה נסיעה בפקקים וגנים שנסגרים ב-16)
לא אמרו לו מילה, גיבו אותו לגמרי.נכון שסוג העבודה שלו הוא כזה שאם הוא לא מגיע- רק המשכורת שלו נפגעת כי התיק שלו יורד בהכנסות (והמשכורות שלו נגזרת גם מהתיק). ונכון שכשאני חזרתי הביתה אני ביקשתי ממנו לחזור לפחות חלקית לימים מלאים כדי שהפרנסה לא תפגע קשות
אבל אני יכולה לומר לך בלב שלם שראיתי המון אבות בכל שעות היממה בפגיה וזה ממש לא היה חריג
 
ברור שהטיעון הזה לא תקף לגבי אחים

לא מדובר באותו משק בית. זה שאחי מפסיד יותר כסף רלוונטי לבית ולמשפחה שלו, לא לשלי. אני חושבת שכשפערי השכר ממש גדולים וצריכים את הכסף, כלומר כשגם ככה חיים על הקצה, אז זה הופך לטיעון משמעותי מאוד ואני לא מבינה למה מזלזלים בו. זה בית עם ילדים, הכסף הזה הוא לשם דיור ומזון ובריאות לילדים. אני מקבלת גם את טיעוני הנגד אבל אני ממש לא חושבת שזה גורף, לפעמים זה טיעון שאין להקל בו ראש.
 

Indie62

New member
חלילה לא מזלזלים בו, אבל מבחינת המעביד

הוא מצפה שכל עובד יעשה את העבודה שעבורה הוא מקבל את השכר. הוא לא קשור לשיקולי משק הבית בכללותם.
אני כן חושבת שמעסיק צריך להיות אמפתי לעצם זה שיש מחלה בבית. אני לא חושבת שהוא צריך לקחת בחשבון מי מפסיד יותר. אני משכורת "שניה" ועובדים איתי גברים עם אותה משכורת שבבית שלהם זו משכורת "ראשונה", ומבחינת המעסיק הוא מצפה מאיתנו בדיוק לאותו דבר.
 

alondr

New member
אצלי הבעייה הפוכה

מתחשבים בי במקום העבודה מאוד ואין בעייה להעדר וכו' - אבל גם לא משלמים ימי מחלה מהיום הראשון אלא לפי החוק - ככה שבכל העדרות של פחות מ3 ימים
אני מפסיד לפחות יום וחצי משכורת - מצד שני אצל אשתי שעובדת בחברת הייטק משלמיםן הכל מהיום הראשון
ואז יוצא שברוב המקרים היא נשארת עם הילדה - ואני נשאר רק בצורה מתוכננת ולוקח יום חופש כנגד...
אצלי מצד שני גם אפשר להשלים שעות כך שאם יצאתי באמצע היום אז אפשר להשלים ביום אחר בלי בעייה....
 

שקדייה

New member
כלומר , המעסיק "הטוב" נדפק פעמיים

בגלל שהוא משלם מהיום הראשון, אז העובדת נעדרת יותר, וזה גם עולה לו יותר.

אני חייבת לומר שגם אצלנו משלמים מהיום הראשון למרות שבחוזה כתוב "ע"פ חוק". אנחנו מסבירים שזה מיועד למי שלא מנצל את זה לרעה. ומי שמנצל- חוזרים איתו ללשון החוזה.
 

alondr

New member
נכון - ככה זה

כי אצלי להחסיר יומיים משמעו לעשות כל יום 1-2 ש"נ כדי להשלים....אחרת כאמור לפי החוק על 3 ימי מחלה מקבלים 1 ימי עבודה נטו - המשכורת וכל המסביב נחתכים יופי...
כמובן שאף אחד מאתנו לא מנצל זאת לרעה - גם הילדה שלנו הייתה חולה ברמה כזו שבפעם האחרונה היא היתה 6 שבועות בבית
כמובן שנעזרנו בהורים משני הצדדים - אבל בתפר וכמובן ביום הראשון/שני עד שהם התארגנו - כי גם להם יש תוכניות וסידורים
זה כמובן נפל עלינו...כאשר זגזגנו בינינו - אבל כאשר לאישה יש 40 ימי מחלה בשנה ועוד בתשלום מהיום הראשון אז ההעדרות באה מצידה יותר בקלות.
 

שקדייה

New member
אין צורך להסביר לי את החוק- אני מכירה אותו.

אני רק מאירה פה נקודה לתשומת לב....
כשכל הזמן בוכים על המעסיקים האכזריים, הנה דוגמא לאיך מעסיק טוב אוכל אותה פעמיים.

אצלנו גם היה מקרה כמו שלכם- וביטלנו את הימי מחלה בתשלום מהיום הראשון לעובד הזה (אצלנו זה לא חלק מהחוזה, אלא מחווה של רצון טוב למרות שהחוזה מדבר על ימי מחלה כחוק).
ובמפתיע ימי המחלה פחתו ביותר מ-70%...
יש אנשים שכשאתה טוב אליהם, אתה רק אוכל מהם מרור....
 

alondr

New member
צודקת

אני רואה את זה היטב היכן שאני עובד שאנשים מנצלים את זה ממש לרעה(אבל זה גוף ציבורי ולא ממש אכפת לאף אחד)
ובמקום עבודתי הקודם - שהיה מוקד שירות ורוב העובדים היו בגילאי ה20 ושם כל יום היו העדרויות - כאשר בפייס היית רואה שהיו בים או עשו צ'ק אין בקניון הקרוב...
כל אחד והאופי שלו... תמיד יהיו כאלה שינצלו לרעה במזל הם תמיד מיעוט קטן...
 
למעלה