התייעצות קטנה..

מעמקים39

New member
מצטרפת לדבריו של פוב

אני יוצאת מנקודת הנחה שמדובר בזוג אוהב. אם גבר אוהב אישה, הוא לא אמור לחוש במילכוד במידה והיא תלותית. כשגבר אוהב אהבת אמת הוא ירצה להתחשב בבת זוגו התלותית, יקל עליה, יהיה איתה כשהיא חוששת ולא ״יחנך״ אותה להיות עצמאית. אם התלותיות שלה מעיקה עליו, מבחינתי זה מראה על חוסר אהבה. לא תצליח לשכנע אותי אחרת.

A לוןA

New member
את חושבת שבן זוג צריך להתחשב תמיד להתחשב ב"שריטות" של בן זוג

לא משנה מהן- מתוך אהבת אמת?

Berethor

New member
אם השריטות כל כך מפריעות לו, אולי הם לא מתאימים

אני יכול להבין את הרתיע שלך מתלות, למרות שאני גם מקבל את הטיעונים לגבי שקרבה זה דבר שהוא עדיף בזוגיות.

מעמקים39

New member
כן. תמיד להתחשב. תמיד להקל. תמיד לאהוב

לא לריב לעולם ולעשות כל מה שהוא רק יכול למען אהובתו בכל רגע נתון. להיות טוטאלי. ולא להרגיש לרגע שהוא מקריב את עצמו. זו אהבת אמת!

A לוןA

New member
מזל טוב!

הצדקת כרגע כל גבר קנאי רכושני ושתלטני בדרישותיו מבת זוגו להישאר בבית, להתלבש צנוע, לא ליצור קשר עם אף אחד ולהסתפק רק בו. הרי גם היא צריכה תמיד להתחשב בחולשותיו, לא לריב לעולם, תמיד להקל ותמיד לאהוב.
&nbsp
<*ציניות*>

מעמקים39

New member
הוצאת דבריי מהקשרם

אני בפירוש אמרתי להקל ולאהוב. לא לפגוע, לכלוא ולמדר מהעולם. אם השריטות של בן זוגי הן כאלה שפוגעות בי אז הוא לא אוהב אותי.

Another Girl

New member
תלותי זה בעייתי מאוד.

עדיף שמי שיהיה איתך יהיה פרטנר ושותף, לא עול.

אני בעברי הייתי תלותית מאד

וכשמילאתי את החור הזה בעצמי יכולתי להיות בת זוג טובה יותר ולא אוהבת פחות. ובן אדם שלם יותר.

A לוןA

New member

ושאלה-
בתור מי שהיתה בשני צידי המתרס, מה היית מעדיפה- בן זוג שמקבל אותך כמו שאת ומתחשב בתלותיות שלך עד כדי ביטול רצונותיו, או בן זוג המנסה לעודד אותך לכיוון העצמאי שאת נמצאת בו היום?

שאלה טובה

אני מבינה למה התכוונת, כמובן גבר שמעודד את ההתפתחות האישית והמרחב שלי ושלו, עם זאת אגיד שיקבל אותי והכוונה שלא יבקר אותי כבן אדם או את החלטותי.

A לוןA

New member
ועכשיו נשאלת השאלה

איך הוא מעודד את ההתפתחות האישית מצד אחד, אבל מקבל אותך כמו שאת ללא ביקורת מהצד השני. זה לא מעט סותר?

:)

בגלל זה עניתי עם טיפת הסתיגות כי השינוי בא ממני ולא מזה שאמרו. יש לי מספיק ביקורת עצמית ונדיר שביקורת של אנשים אחרים באמת בונה ולא סתם מעליבה.

Skar FaSe

New member
גם אם הביקורת מעליבה

- אפשר להתיחס לזה לפעמים ( לא תמיד) כמו לביקורת בונה.
השינוי בא מימך,אבל לפעמים אנשים שמים ז, ולא משתנים, עד שקורה להם משהו שמכניס אותם לשוק - והם חוטפים את הזבנג בפנים. כמו ביקורת סתם מעליבה לדוגמא - הקטע הוא קלוט את הפואנטה במקום להעלב.

כן אני מבינה

אני אומרת את זה כנראה מהמקום שאנשים נותנים לי עצות וביקורת שאני כבר מודעת בעצמי ועבודה לוקחת המון זמן. אולי אני כבר לא תלותית אבל לא להיעלב מביקורת עדיין לא הצד החזק שלי :/ אבל יום אחד זה גם לא יפריע לי. תודה על ההתייסות.

Berethor

New member
זה בהחלט עושה רושם תלותי ולא עצמאי

זוגות לא חייבים להיות צמודים זה לזו, יום וליל, יש גם חיים מחוץ לזוגיות. מבחינתי רק ריחוק גדול מדי, הוא סימן בעייתי.

Skar FaSe

New member
ה - בן - אדם צריך את ה ״לבד״ שלו לפעמים

להרבה אנשים יש את הצורך להיות לבד לפעמים. וזה לא אמר רק להסתגר בחדר - לפעמים בא לי ללכת לים לבד, להסתובב לבד, או לנסוע ל : חו״ל לבד, או לא יודע מה - וזה לא בגלל שהוא לא אוהב אותך.
או לפעמים בא לך להיות עם חברים, בלי בחורה לידך. ללכת לשחק סנוקר, ג׳ט סקי, עם חברים סתאם להסתובב - וזה מה שזה נראה בקשר לחבר שלך. כמו שבנות עושות את זה לפעמים. מתאספות במצב שאין שם מקום לבנים - די טבעי -
&nbsp
נסעתם כבר ביחד לחו״ל פעם? מצד אחד אני מבין אותו, מצד שני קצת קשה לי לדמיין את עצמי מעדיף לטוס עם חברים לחו״ל במקום עם החברה ( במקרה שלא טסתי איתה לפני זה אף- פעם ובמקרה שאני אוהב אותה, ולא סתאם כזה איתה)

בגדול לדעתי יש לך קצת סיבה להעלב מיז,ה שהוא מעדיף לטוס עם חברים, ולא איתך ( במקרה שלא טסתם אף- פעם יחד) וזה גם נראה קצת תפס טרמפ על זה שיש לך בעיות - מצד שני זה צ׳אנס למבחן של המערכת יחסים שלכם.
~ בהצלחה בכל מקרה~
&nbsp

snappa

New member
קצת תוספות..

החבר טס לחו"ל לשבוע לבד, בלי חברים ובלעדיי. לבד לגמרי. לאמסטרדם. הוא סיפר לי על הטיול כשזה רק היה בגדר מחשבה, אחרי כמה זמן הוא לא מצא עם מי לנסוע. כששאלתי אותו למה הוא לא הציע לי הוא אמר לי שהוא ידע שאני לא ארצה (אני חולה כרונית, על כדורים באופן תמידי, לא שותה ולא מעשנת וכל השיט הזה-וזה בערך מה שעושים באמסטרדם). החלונות האדומים לא מעניינים אותו, הוא די הבטיח לי שהוא יחזור אליי.
בקשר לאלה שדיברו על תלותיות-אני לא חושבת שאני יותר מדי תלותית. אני דואגת לחבר שלי, למערכת היחסים הזו, כן אכפת לי ממנו וממני, בעיקר אחרי שנפגעתי ממערכת יחסים קודמת (אם אפשר לקרוא לה ככה...). אני מעודדת אותו לצאת עם חברים, הוא מעודד אותי לצאת עם חברות שלי.
הדאגה שלי היא לגבי בגידה מן הסתם. הוא אוהב אותי, זה ברור לי, אבל אני לא יכולה לדעת מה יקרה כשהוא יהיה מסטול או שיכור או ווטאבר. מצד אחד הוא ממש לא נראה הבנאדם שיעשה את זה, מצד שני יש ספק קטן קטן..

למעלה