התרגיל הכי גדול בעורף

מוחמד5

New member
אני יכול להאשים רק

את המדינה שלי , המדינה בה אני חי, המדינה שלה אני משלם מיסים כל חיי. ממנה אני מבקש, זכותי לבקש ממנה,זכותי לבקר אותה ולבוא בטענות אליה. על איתותי השלום עם סוריה כולנו שמענו ,כולנו ראינו ,וגם ראינו איך ממשלת ישראל אמרה לאאאאאאאא בהוראת האדון סאם.גם החמאס דיבר על הודנה ושביתת נשק. מן הסתם הדיעות שלי מביעות דאגה ממצבה הקשה של המדינה שלי, הדיעות שלי באות כתוצאה מהתכהות החושים ,ואיבוד צלם האינוש אצל חלק גדול מאזרחיה. הדיעות שלי ברורות , המדינה הזאת היא חממה לגזעניים יהודיים ,שונאי אדם יהודים - רק בגלל מוצאם ודתם - הערבים והמוסלמים. מן הסתם אני מודאג מההסתה והקיראה הברורה לפגוע בערבים רק בגלל היותם ערבים. צורת הכתיבה שלי = חושפת את פרצופם של אזרחי ישראל היהודים הגזעניים ,שונאי האדם ,מחרחרי המלחמה - ,כולם יודעים עכשיו על היקף השינאה הקיימת בין שני העמים ,ראינו את הצד היהודי הקיצוני ,שמוביל מדינה שלמה לאובדן,בגלל דיעותיו. הצד הלא אינושי של היהודים נחשף - מבלי שאצטרך להזיע.

גידעון1

New member
סוף סוף אתה מראה מה דעותיך באמת

חיזבאללה שנהנה מתמיכה סורית פלש חטף שני חיילים שבספק גדול אם הם בחיים ובעקבות כך פרצה מלחמה לחודש ימים. ממש אחלה של איתותי שלום. חמאס דיבר על שביתת נשק תוך התניה שרק הוא מפסיק את האש אך לא שאר האירגונים. רק אתמול נורה עוד גארד לאשקלון, על שדרות הירי השגרתי על שדרות אני כבר לא מדבר מרוב שזה שגרה. בנוגע לשאר הדברים המחליאים שכתבת אני ממש מעדיף לא להגיב. דבר אחד בטוח-אם הייתי כותב את מה שכתבת על הערבים,מזמן היית מוחק לי את ההודעה וחוסם אותי. תיארתי לעצמי שאתה לא אוהב את ישראל אבל שינאה עזה כל כך ליהודים אפילו אני לא ציפיתי ממך. כל ההודעה שלך נוטפת שנאה לעם היהודי בצורה שלא תיאמן!

respecta1

New member
אם הייתי כותב את ההודעה הזו

ופשוט במקום כל פעם שכתב יהודים הייתי רושם ערבים - אתה אומר שההודעה לא הייתה נמחקת? ולא היה סיכוי טוב שאני נחסם?

כמו ההודעה של גדעון?

בכל מקרה הוא סתם מקשקש כמו ילד בן 3 שלקחו לו את המילקי, יש כמה חברים בפורום שעוד לא למדו לנהל דיון ענייני בלי הכללות וגידופים, משום מה רק אתם כל הזמן יוצאים בהצהרות נגד הערבים וכל מי שאינו יהודי ציוני, קראת לי פעם הודעה בסגנון כזה?, עלק שנאה עזה ליהודים.

גידעון1

New member
מה הבעיה עם מה שכתבתי?

איזה הכללות וגידופים עשיתי? מוחמד הוא זה שאמר שהיהודים איבדו צלם אנוש, מוחמד הוא זה שטען שהמדינה הזאת היא חממה לגזעניים יהודיים מוחמד הוא זה שטען שיהודים הם שונאי אדם. ובנוסף ההתייפיפות הזאת שסוריה חותרת לשלום תוך התעלמות מהחיזבאלה ובנוסף מצג שווא שמוחמד מתאר את החמאס כגוף שמחפש שביתת נשק, רק מראה עד כמה דבריו שגויים לחלוטין

respecta1

New member
מה אתה רציני?../images/Emo6.gif

"המדינה הזאת היא חממה לגזעניים יהודיים ,שונאי אדם יהודים - רק בגלל מוצאם ודתם - הערבים והמוסלמים. מן הסתם אני מודאג מההסתה והקיראה הברורה לפגוע בערבים רק בגלל היותם ערבים. צורת הכתיבה שלי = חושפת את פרצופם של אזרחי ישראל היהודים הגזעניים ,שונאי האדם ,מחרחרי המלחמה - ,כולם יודעים עכשיו על היקף השינאה הקיימת בין שני העמים ,ראינו את הצד היהודי הקיצוני ,שמוביל מדינה שלמה לאובדן,בגלל דיעותיו. הצד הלא אינושי של היהודים נחשף - מבלי שאצטרך להזיע."

בדיוק כאן הבעייה שמוחמד מדבר עליה...

במיינסטרים הישראלי אין שום בעייה עם הדברים שכתבת - נהפוך הוא, הם נחשבים מתונים יחסית. למען האמת זה די נכון, בהתחשב בצורה הקשה שלקחת ופירשת את הדברים שמוחמד כתב. עם פרשנות כמו זו שנתת, בהנחה שהיתה נכונה - אכן נהגת בו במידת הרחמים... אלא שהפרשנות שלך שגויה וצרה מאד! שים לב איך התחיל השרשור - מוחמד הציע שנתרגל לא רק תרחיש של מלחמה אלא גם של שלום. מה רע? זה ממש לא נשמע כמו חמאסניק מתאבד ששונא את העם היהודי........ ואיך הגבת? "מה אתה בכלל בא בטענות"... יענו, כבר כאן הוא יכול היה להתהפך עליך ולהטיח בך האשמות, כי התגובה שלך היתה ממש לא במקום... הוא לא בא בטענות, אלא בסה"כ הציע הצעת ייעול מרעננת. במקום להתהפך עליך הוא דווקא ענה לך לעניין: "תפנה את השאלה לסורים" או במילים אחרות "מה לי ולסורים? אני מייצג אותם? אני ישראלי!" ובמיוחד בשביל תמוז שלא מפסיק לספר לנו על ה"חאג' אמינים" הוא הוסיף את המובן מאליו: שהוא פועל רק במסגרת החוק.. תגובה לגיטימית ועניינית לחלוטין, יש לציין. אלא שעדיין לא הרפית ממנו והמשכת לטעון שהוא נוטה יותר לכיוון איראן וסוריה מאשר ישראל... אז כאן הוא כבר באמת התהפך עליך... ועדיין, מי שמכיר אותו לא לקח אישית משפטים כמו "אזרחי ישראל היהודים הגזעניים" - למרות שזו הכללה - כי ברור שהוא מתכוון למשל למי שלא מסוגלים להתייחס בכבוד להרוגים ערבים (למשל נרצחי כפר קאסם), ו/או לרעיונות לגיטימיים לחלוטין שנשמעים ע"י ערבים. אני לא מסכים עם הקביעה שהמדינה הזאת היא חממה לגזעניים יהודיים - כי אותם גזענים יהודים, שאני לא מתכחש לקיומם, טוענים כל הזמן שבתי המשפט והתקשורת במדינה נשלטים ע"י "שמאלנים מוגי לב", וש"יום יבוא וכל אלה יגורשו יחד עם הפלסטינים".. אבל! גם אני מודאג מההסתה והקריאות לפגוע בערבים רק בגלל היותם ערבים. אני מודאג מהעובדה שהציבור היהודי ברובו לא מסוגל להפריד בין טענות צודקות שנשמעות מפי ערבים, לבין טענות לאומניות שמטרתן הריסת ישראל (ויש כאלה, חבל להכחיש). ולמען ההגינות, אני חייב להוסיף שהרשות הפלסטינית ורוב מדינות ערב הן חממות לגידול גזענים ערבים! ובזה אין לישראל אפילו רבע או עשירית של אשמה/אחריות!

גידעון1

New member
תשתדל להבא לא לסלף את דבריי! תודה

להלן ציטוט דברי "התרגיל הזה נובע דווקא מהסיבה שלא תרגלו מצב מלחמה אז עד שסוף סוף עושים תרגיל כזה אתה עוד בא בטענות?" לעומת זאת מי שיקרא את מה שאתה כתבת יכול להבין דברים אחרים לגמרי! אתה רוצה לנהל איתי דיון,סבבה אבל תצטט את דבריי במדויק ובקונספט הנכון! תודה. הלאה- שוב פעם בחרת לעגל פינות בציטוטים=>""תפנה את השאלה לסורים" או במילים אחרות "מה לי ולסורים? אני מייצג אותם? אני ישראלי!" מוחמד אמר אני "ערבי פלשתיני ישראלי, אזרח המדינה הזאת" ולכן שאלות על הפלשתינים בהחלט מותרות כמו כן מדובר בפורום פוליטי כפי שציינתי בהודעות הקודמות ולכן לגיטימי מבחינתי לשאול שאלות כאלה. אני מאוד מודה לך שאתה לא מסכים עם הקביעה שישראל היא חממה לגזענים יהודים. עופר אתה אדם שאני מכבד אותו אך אם תתחיל לנקוט בגישה של סילוף דבריי אני פשוט לא אראה טעם להכנס איתך לדיונים וחבל.

מצטער שאתה רואה את זה כך, אבל..

בדקתי שוב את תוכן השרשור, והפרשנות שנתתי לתגובות שלך היתה בהחלט במקום. למשל, התגובה הראשונה שלך, זו שסיכמתי ב"מה אתה בכלל בא בטענות": למה הסורים לא מתרגלים מצב של שלום,האם התמיכה של סוריה בחיזבאללה נחשב אצלך אולי אקט של שלום? אולי פעולות החמאס נחשבות אצלך תרגול של שלום? כל הזמן להאשים את ישראל זה קל אך לקחת אחריות בצד השני זה כבר יותר מדי קשה נכון? וזה בתגובה ל: למה לא מתרגלים מצבי שלום? הא! דרך התרגול ,אפשר לגרום לאנשים לחוש ולהאמין שהשלום מתקרב,שיש סיכוי ... וגם אצל הצד השני. תחשבו על זה... קשה לשער שבאמת שאלת את השאלות כדי לקבל תשובות ממצות. הרבה יותר קל לשער שהציניות בתגובתך מטרתה לנסות "להוכיח" למוחמד שזכותו לבוא בטענות נופלת מזו של אחרים, כל עוד הוא לוקה בחד צדדיות ומאשים רק את ישראל. אם הפרשנות הזו שגויה לדעתך, הרי שכל השרשור הזה הוא תוצאה מצערת של דו שיח של חירשים...

respecta1

New member
איזה הודעה של גדעון?

הסתכלתי לכל ההודעות שלו בשירשור אין אחת עם גידופים, אתה מתכוון משרשור אחר? מי זה שסתם מקשקש כמו בן 3 שלקחו לו את המילקי? ומה הכוונה ב"הצהרות נגד ערבים"? קיצר רשמת הודעה לא מובנת, ולא ענית על השאלה, אם מישהו אחר היה כותב את ההודעה שלו רק במקום יהודים הוא היה כותב ערבים - הרי ברגע שמוחמד היה רואה הוא היה מוחק, והיה סיכוי טוב שגם חוסם.

אתה יודע

שימחק ויחסום בין אם זה נגד ערבים או נגד יהודים, ואיני חושב שמוחמד נוטה להיות בצד זה או אחר, הנה רק שוחרר אדון גדעון והתחיל להסיק את המסקנות החכמות שלו אודות מוחמד ושנאתו העזה לעם היהודי.

respecta1

New member
בדיוק, ביינתים הוא מוחק נגד ערבים

והוא עצמו כותב נגד יהודים

גידעון1

New member
אקרא תקרא את מה שהוא כתב!

שום מסקנה ושום נעלים! הוא כתב את זה בעצמו מדוע אתה מסרב לקרא את מה שהוא כתב?? "צורת הכתיבה שלי = חושפת את פרצופם של אזרחי ישראל היהודים הגזעניים ,שונאי האדם ,מחרחרי המלחמה -,כולם יודעים עכשיו על היקף השינאה הקיימת בין שני העמים ,ראינו את הצד היהודי הקיצוני ,שמוביל מדינה שלמה לאובדן,בגלל דיעותיו. הצד הלא אינושי של היהודים נחשף - מבלי שאצטרך להזיע."

גידעון1

New member
פשוט מדהים אתה

אני מצטט לך מילה במילה את דבריו של מוחמד אבל עדיין אתה טוען שנאמרו דברים אחרים שוב פעם הציטוט-"חושפת את פרצופם של אזרחי ישראל היהודים הגזעניים ,שונאי האדם ,מחרחרי המלחמה

למעלה