ה-בלוג חוצפה או יהירות בלתי אפשרית?

למען האמת, באופן אישי אני לא רואה

שום בעיה. "ה-בלוג" הוא לא משהו רשמי של תפוז. זהו בלוג המלצות שנכתב במשך 3 שנים פעם אחת בשבוע ביום ראשון. הוא עושה עבודה טובה ועובדה - את הקוראים שלו הוא צובר ביושר. ראיתי יותר מ-"אוסקר בלוגים" או תחרות שמדרגת בלוגים בישראבלוג, למשל. זה נחמד לדעתי ונותן לחלקנו מוטיבציה, או אפילו סתם נחמד לראות פה ושם מחמאה על הכתיבה שלך, או על מה שעשית (לא במכוון). אם למישהו יש תלונות, שיפתח בלוג שימליץ גם. מה הרעיון? אף אחד לא אמר שצריך להיות אחד בלבד ושמה שה-בלוג כותב. הוא ממליץ על בלוגים ועובד עם צוות מסויים שגם הם בלוגרים בתפוז, לפי מה שאני הבנתי עד עכשיו. בשורה התחתונה, זה בלוג. הוא יכול להמליץ על אלף ואחד דברים ומסתבר שהוא עושה את זה לא רע, אז למה לא לתת לו במה בבלוגיה כדי שבלוגרים בתפוז יהנו מזה? בישראבלוג יש מגוון של בלוגים כאלו (ואם הייתה עוד מערכת בלוגים עם פעילות רחבה, אני בטוח שגם בה היה כזה דבר). זה נחמד וכל אחד יכול לנסות. אם דורגת, כתבו ביקורת עליך או משהו אחר, אני בטוח שפנייה לאחראים תסדר את זה. אני לא חושב שיש איזשהו מניע לפגוע. בחירת בלוגרים, "מפעל החיים".. כמו שאמרתי, זה בלוג. אוסקר הבלוגים הוא חלק ממנו (וזו תחרות מצויינת לדעתי, שכן ירבו) ורצוי שהבחירות יהיו כמה שיותר מגוונות מבחינת כמות הבוחרים ושקולות, אבל אני לא מוצא שום סיבה להתלונן. זה שממליצים עליו בבלוגיה כדי לחשוף אותו לעוד בלוגרים זה מצויין ואם עשו ועדיין עושים את זה, אני מניח שמישהו שם עושה עבודה טובה. צריך לקחת דברים בקלות.. זה עדיין לא חיים ומוות. קחו את זה בקלות, בכיף. באווירה נעימה. אם אני לא טועה גם "shalom של הצאט" פתחה בלוג שממליץ על בלוגים. זה מבורך וכל הכבוד.

siv30

New member
2 הערות קונקרטיות

1. חלק מהמוניטין של בלוג (כל בלוג שהוא) נצבר בזכות הקידום שהוא מקבל ע"י תפוז. ממה ששמתי לב, הרשומות של ה-בלוג מקודמות תדיר. 2. יש בעיה עם אמירה שקוראת לציבוריות ומאידך מתבססת על טענה לפרטיות הבחירה.

1. רק חלק מהמוניטין

אני לא יודע איך זה עובד ואני משער שאם ב"ה-בלוג" יפורסם פוסט שאינו מתאים למומלצים של הבלוגיה, הוא אינו יקודם של ע''י תפוז. כרגע, כאשר מי שאחראי על הקידומים רואה לנכון לקדם, אני לא רואה בזה שום בעיה. לדעתי אף חשוב לקדם כאלו יוזמות. 2. מבחינתי, בשורה התחתונה זה עדיין בלוג. הוא יכול לשתף אחרים, הוא יכול שלא. כאן הוא בחר לבחור "מלמעלה" רשימת של בלוגרים ולא לשתף בכך את הקוראים. יכול להיות שזו הייתה טעות ויכול להיות שלא, אבל זו הבחירה שלו ואני חושב שצריך לכבד אותה.

siv30

New member
אני מקבלת את ההערות שלך

ואני מסכימה שיש חשיבות בקידום בלוגים ויוזמות שונות. לא על כך הערתי. אני מסתייגת מההערה השניה, בכך שהוא קיבל קידום עבור הרשומה הספציפית הזו ולכן גם אני נכנסתי אליה, והוא ביקש את השתתפות הציבור. לכן נראה לי שמי שמבקש את השתתפות הציבור לא יכול לאמר באותה נשימה לאותו ציבור ללכת לחפש את החברים שלו אם לא נראה לו (כמובן לא במילים אלה).

אם אני לא טועה הוא עשה את זה

בשני דברים שונים. אם אני זוכר נכון, השתתפות הציבור בבחירת הקטגוריות ובנפרד הוא בחר את המשתתפים בסקר בצד. בכל אופן, ראשית כל - זו החלטתו. אפשר להעיר, אפשר לבקר, אבל בשורה התחתונה זה הבלוג שלו והוא יחליט. דבר שני, כנראה שנעמה ראתה לנכון לקדם את אותה רשומה והיא הגיבה כאן על כך. בכל אופן, אין לי שום כוונה להתווכח. אני מכבד את הדעות שלך בנושא ואין לי כ''כ מה להוסיף, בעיקר כי אני לא מעורב בנושא הזה. דרך אגב, אני חייב לציין שלא אמרתי שאני חושב שמה שהוא עשה היה נכון לעשות, אבל אם כך החליט אני בטוח שיש סיבות לכך והייתה לו החלטה נבונה ואני מכבד אותה, במיוחד כי מדובר בבלוג ובמגזין שלו.

siv30

New member
../images/Emo45.gif משום מה נמחקה בשירשור

הזה הודעה שלי, שבה בדיוק הסברתי את מה שאתה כותב כאן, אני מעירה, זכותו לקבל את ההערה וזכותו שלא אני לא מצפה לקבל תשובה מהסוג שקיבלתי. נקודה שניה, אני מבהירה, אין לי שום דבר נגד הבלוגרים שהוא בחר, אישית אני חושבת שבתחרות ציבורית מעין זו, צריכים להיות קריטריונים ברורים לכולם ושקופים לציבור הבוחר. זה טוב גם עבור הבלוגרים שמקבלים פרס. אבל זו אני, אדם שבבסיסו מאמין ביכולת של אנשים לבחור טוב יותר כשיש קריטריונים שמגדירים מושגים מעורפלים.

אתה לא טועה

אכן פתחתי בלוג שממליץ על בלוגים. ודרך אגב מניסיון אני לא ממליצה להשתתף בתחרויות כאלו בישראבלוג. לפי דעתי זה מוזיל את כל הרעיון של כתיבת בלוג. בתור בלוגר זה משנה את כל החשיבה שלך. ובמקום לכתוב בכייף שלך מה שעובר עליך בחיים, זה גורם לך להתחיל לחשוב על רייטינג כל היום.

TheWhiteTigris

New member
לך יתאים יותר

ביקורת על בלוגים. שני כיוון צוערת!

מ... להיות צוערת זאת הפנטזיה שלי.

רק נדמה לי שכל שאר הבלוגרים האחרים לא יאהבו כל כך את הפנטזיה שלי.

TheWhiteTigris

New member
טוב נו...

כסחי אותי. אני מרשה לך להתפגר אצלי בבלוג ואז לכסח אותי ברשעות.

TheWhiteTigris

New member
בתמורה אני רוצה

שאת באמת תקראי הכל. הינה. השארתי לך הזדמנות להמלט מזה. כי זה יהיה ארוך שלא נראה לי שתרצי לקיים באמת את הביקורת.

ע ל ו מ ה

New member
השאלה מה מטרת הביקורת ../images/Emo8.gif

או אולי... בעצם לא משנה מה המטרה... לא חייבים לקרוא הכל
אם המטרה היא להמליץ לקוראי בלוג ההמלצות איזה בלוגים לקרוא, אז מספיק לבסס את ההמלצה על כמה רשומות אחרונות - כי סביר להניח שאם נחליט לקרוא את הבלוג בעקבות ההמלצה, נתחיל לעקוב אחריו מעכשיו או נלך כמה רשומות אחורה, אז לא הכרחי לבקר את הרשומות הקדומות שלו... אם המטרה היא לשפר את סגנון הכתיבה של הבלוגר... גם שם מספיק לקרוא מספר מסוים של רשומות (נניח... 15...) ולפי זה לנתח סגנון וכו'. למען ההגינות הייתי, בתוך מבקרת, בוחנת את הבלוג מכמה כיוונים - למשל קוראת תגית או שתיים עד הסוף, או דוגמת קצת מכל מדור. אבל... אין בזה מספיק כדי לתת לשוקו הזדמנות להמלט
.

TheWhiteTigris

New member
אני מתייחס

לביקורת שלה כאל הצגת דעתה על הבלוג שלי לאחרים. אולי יהיו כמה דברים קטנים שאקח ואשנה, אבל בגדול, הבלוג שלי פשוט תפור על איך שאני רוצה (מן הסתם, בגלל שאני זה שכותב אותו), ולכן לשנות אותו בשביל אחרים זה קצת פופוליסטי, וכמו שרבים הבינו פה, ברגע שזה מגיע לבלוג שלי, אני מתנגד לשינויים למטרות רייטינג...

siv30

New member
היא מתייחסת לנוחות הגלישה וקליטת

התכנים, ויש לשוקו מספר הערות מאוד נכונות ויפות מבלי להיכנס לפופוליזם. אני חושבת שבגדול היא מאוד פירגנה ועשתה את זה בצורה מאוד מקצועית.

TheWhiteTigris

New member
לא אמרתי שהביקורת שלה רעה.

אני דווקא חושב שיצאתי ממנה טוב מאוד :) חוץ מזה, אני זה שביקשתי ביקורת, זה לא שהיא קטלה אותי או משהו. כוונתי הייתה שגם אם הביקורת הייתה נוקבת ורעה, זה אמור להיות הצגת הבלוג לאחרים, כי להגיד לכותב, שהוא כותב את הבלוג שלו איך לנהל את הבלוג -שלו-, זה לא הכי הגיוני. לכן המטרה של העברת ביקורת הבלוג היא בהצגתו לאחרים, סקירה כללית, והבעת דיעה לגבי הבלוג. ואני מפרגן לה דווקא. רוב האנשים מפחדים לכתוב משהו שלילי על אחרים, היא כתבה בצורה עיניינית בהחלט וללא משוא פנים.

אני דווקא כל הזמן משנה דברים בבלוג האישי

שלי לפי הביקורות שאני מקבלת. אני לא עושה את זה מתוך צורך להיות פופליסטית, אלה יותר מתוך צורך להפוך את הבלוג שלי ליותר נוח ומסודר. למשל בעקבות הביקורות שהיו לי שניתי את הארגון של הרשימות שלי, וכן הייתי צריכה שמישהו אחר יסביר לי שאני מבולגנת. אנשים עם הפרעת קשב בטוחים שהם מאוד מאורגנים, ורק שאר העולם לא מבין את הסדר שלהם.

למעלה