ה-בלוג חוצפה או יהירות בלתי אפשרית?

אני דווקא שניתי המון דברים בבלוג האישי שלי

כלומר ברור שלא מחקתי תכנים בעקבות ביקורת. גם לא שיניתי את האופי שלי ופתאום התחלתי לשווק את הבלוג שלי בצורה עצבנית כי המבקרות כעסו שאין לי מספיק כניסות לבלוג ואין לי מספיק תגובות, אבל כן ארגנתי את הרשימות יותר טוב. שיניתי את הצבע של הבלוג שיהיה יותר מותאם. הביקורת עזרה לי כי היא הכניסה לי קצת סדר.

Tali1912

New member
או , עוד אחד מנבחרי עם הבלוגים בא

לדקלם. נו .......... נכון שציפית שאגיד אויייי נורא עצוב אויי איזה ביאוס או יו יו <כמו קרן מור> נכון ציפית שאכתוב לך כן!!!! אז לא!!! תתמודד!!!

TaxiMedia

New member
הבלוג שייך רק לשרוט ולקוראיו

והשרוט, לטעמו האישי, מצא לנכון להעלות אצלו בבלוג האישי תחרות (אוסקר הבלוגים) מסוימת, לתחרות הוא בחר לקרוא "פרס על מפעל חיים", הבלוגים שהוא מצא לנכון כראויים להיכלל בקטגוריה הזו הם הבלוגים שראית. זכותו וזכותך לעשות בבלוג האישי ככל העולה על רוחכם. וזה כולל את האופציה להמציא תחרויות שנקראות "פרס על מפעל חיים..." בזמן שרק אורי צציק נמצא בקטגוריה הזאת. מכאן ועד "הוא מרשה לעצמו..." הדרך ארוכה. לגבי המושג "סמכות עליונה בבלוגים", כנראה שאתה באופן אישי מחזיק ממנו כ'כ עד כדי שפתחת שרשור שבו שטחת את טענותיך על אופי הבחירה שלו. שהרי ממה נפשך, אם אינך מחזיק ממנו כפי שמשתמע, אז מדוע אתה לא מדלג הלאה ? מכיוון שאתה מחזיק ממנו כפי שנראה לי יצאה לך ההודעה הזאת ודברי ההמשך. גם אני נכנסתי לפוסט שלו דרך המומלצים, גם אני תמהתי מדוע לכנות את התחרות "פרס על מפעל חיים", כאילו שמדובר בלהיות או לחדול או whe אבל זה לא ממש הטריד אותי כי ראיתי בחיי המון כותרות שכל תפקידן הוא ליצור עניין ופרסום. בקיצור, זכותו הלגיטימית. לגבי בחירת המומלצים, כמו שנאמר מזמן, הממליץ לעולם לא יוכל לכוון לדעת כולם. במקרה דנן, נעמה לעולם לא תוכל להמליץ על כל הפוסטים שבאמת ראויים לקידום וזאת מטעמי זמן ויכולת קריאה. לכן היא גם ביקשה בעבר לשלוח לה המלצות...יש לך מושג כמה היא תצטרך לקרוא בכדי לבחור בין כול הראויים ? יש לך מושג כמה זמן זה מצריך ? ברור לך שזה לא אפשרי ? זה אך טבעי להניח את הקלפים על בלוגרים ששומרים על יציבות, על וותק,על קוראים קבועים ופופולריות. לדעתי, לפחות כחצי מהעוגה הכללית של המומלצים נמצאת בקטגוריה הזאת ואת השאר מן הסתם היא בוחרת אגב קריאה ספונטנית או במסגרת התפקיד. יחד עם כל זאת, כאב לי שניסו להציג אותך כאן כ"צר עין". כן, גם לי יש שאלות ותמיהות על מומלצים שונים, בדר'כ אני מעדיף להשאיר אותן לעצמי בגלל כול ה"נשמות הטובות" אך אם ארגיש עיוות דין קשה לא אהסס לפנות במסר אישי לנעמה ובמקרים קיצוניים אולי אשקול אף לכתוב פוסט שמגובה בעובדות ולא סתם יריה באוויר. ז"א, אני בהחלט לא חושב שאפשר לכנות אותך "צר עין". בחור שהולך עם האמת שלו קצת יותר מתאים לך. אגב, מניסיון אישי, נעמה ערה לפניות ומשתדלת להתייחס לכולם עם הרבה כבוד והתחשבות בפניה.

Tali1912

New member
אם הבלוג של השרוט הוא

שייך לשרוט ולקוראיו זה אומר שהתחרות היא פרטית ואז הכל משתנה. תוך כדי קריאת התגובות האחרונות והשם צציק עלה בין הודעה להודעה והעשיה שלו מ...צאת החמה עד צאת הנשמה, איך זה שמבין חמשת המועמדים הנץ לא הוזכר הרי הוא גם מתעסק בעשיה למען הבלוגים אינדקס הבלוגים כזה? לזה קוראים עשיה, לזה קוראים משהו שמצדיק את השם "מפעל חיים" לזה קוראים לילד בשמו שהפרס ניתן ביושר ובהגינות. ולא סתם חארטות בארטות נו שויין אבל מהגרון מדבר צרות עיין יאללללה איך אמרתם? כולה תחרות. יאללללה פנק אותה, שים לה קובית מפעל חיים.,נשמה!

siv30

New member
אתה צודק

אבל בגלל הסיבות שציינת קיימים כלל הקוראים שאמורים לבחור קטגוריות ולהמליץ על בלוגים לא? אני לדוגמא שאחד הבלוגים שהיה אמור להכלל בקטגוריית מפעל חיים הוא הבלוג של אמנון כרמל, בלוג מושקע, שרץ כאן הרבה שנים ויש לו מספר כניסות מדהים. אני חושבת שגם תהיה עליו הסכמה די גורפת על תרומתו לעם הבלוגרי, אבל למרות זאת הוא לא שם.

TaxiMedia

New member
קודם כול, שמח שאת כבר לא ברוגז!

הבלוג הוא של השרוט. כלל הקוראים יכולים לבחור בין שתי אפשרויות. 1. לא להתייחס לתחרות שלדעתם היא לא נראית רצינית ולדלג הלאה. 2. לנסות להשפיע את דעתם אגב תגובה בפוסט או במסר אישי. לדעתי, השרשור הזה והתמיהות שעלו בו נוצרו רק בגלל שנעמה בחרה לקדם את הפוסט. אז נוצר מצב שאנשים מכאן חושבים שהתחרות שהשרוט יזם היא מטעם הבלוגיה ובהסכמת הנהלת תפוז. לא כך הדבר. זה שנעמה השתמשה בכותרות שלו לקידום זה טבעי ולגיטימי. אפילו אם הכותרת שנבחרה מתייחסת לחלק הזה של הפוסט. לכן, צריך להפריד בין האמת (תחרות פרטית בבלוג של השרוט) לבין הדמיון (תחרות כללית מטעם תפוז). זו דעתי. לל"ט.

siv30

New member
../images/Emo9.gif

ושוב אני מסכימה איתך, אבל בגלל האספקט הציבורי של התחרות אני חושבת שקביעת בלוגים ללא מתן קריטריונים היא בעיתית. בוקר אור ושבוע טוב

Tali1912

New member
טעות TaxiMedia

זה לא בגלל התחרות אוסקר הבלוגים, זה נקודתית אותה קובית סקר, התחרות מתקיימת בפעם החמישית ואף פעם לא עלה העניין שזה ציבורי או פרטי, תמיד היתה הרגשה שזה מיועד לקהילת הבלוגים בתפוז, כשהערתי את ההערות שלי לגבי הקוביה "הידועה" אז התהפך הכל וזה נעשה כאילו פתאום כזה פרטי יוזמה פרטית מה שנקרא. ובקשר לסעיף 1. לא מסכימה איתך לגבי זה, התחרות של אוסקר הבלוגים היא רצינית איך שלא תסתכל על זה, גולשים נכנסים מציעים קטגוריות, בוחרים את המועמדים שלהם, מציעים הצעות ואני כן חושבת שצריך להגיד את מה שמפריע. כן צריך להראות לגולשים שבוחרים שיש בתחרות הפעם עיוות, ו... כן יש לזה משקל, זה כן צריך לעורר תמיהות לגבי בחירת השמות הספציפים. וזה עקרוני כי הרעיון החדש למפעל חיים הוא לא שונה מבחירת קטגוריות אחרות שמתבקשים הגולשים לבחור.

TaxiMedia

New member
אם התחרות הזאת היא כפי שאמרת

קרי, תחרות רצינית שנערכת לא בפעם הראשונה, (חמישית ? שיוואו, אני ממש לא בעניינים) אז אני חושב, שזכותכם הקוראים הקבועים של התחרות הזאת, להיעלב מהזלזול באינטלגנציה שלכם אם כך אתם מרגישים ולמחות כפי שמחיתם כאן. כאיש שיווק, המקרה הזה ממש מזכיר לי פרסומות גרועות. פרסומות לא חכמות במיוחד שכול שהן רוצות הוא למכור לך משהו כאן ועכשיו. ג' יפית בערך. יחד עם זאת, כגולש די וותיק בפורום הזה אני מעריך את יושרו והגינותו של השרוט ולכן קשה לי להאמין שהוא עשה על הגב של כולכם פארסה ככה סתם בלי סיבה. מצד אחד, גם אם כך הם פני הדברים, עדיין זו זכותו המלאה. לטעמי לפחות. מצד שני, שרוט יקר, יש מצב שאתה מסביר איך עשית להם את זה ככה פתאום ? אני מדגיש, רק אם ממש ממש חשוב לך לצאת טוב כלפי הקוראים שאוהבים אותך וממש לא בגלל שאתה חייב למישהו הסברים. אחרי הכל, טוענים כאן מספר קוראים שלך שאוהבים את התחרות הזאת כי שינית להם את החוקים ללא שום הודעה מוקדמת.

Tali1912

New member
TaxiMedia תגיד

למי התכוונת בכתיבה שלך שכתבת "אתה" ? למי מיועדת התגובה הזאת
אני לא רואה לאיפה הנקודה הכחולה הזאת מובילה ולאן היא משתייכת ולמי היא מופנת. הנקודות הכחולות והכתומות יוצרות בלבלה.

TaxiMedia

New member
התגובה מופנית לפותח השרשור.

לגבי התגובה הראשונה שלך אליי, והוא שאמרתי, גם אני לא מסכים עם הבחירות של השרוט והכותרת המפוצצת של התחרות אבל ניסיתי להדגיש שהבלוג הוא פרטי ולכן זכותו לבחור את מי שבא לו ולתת איזו כותרת שיחפוץ.

naama tapuz

New member
גם אני מככבת פה ולא ידעתי?

רגע, תנו לפדר את האף ולשים איזו שמלת נצנצים חושפנית. אם כבר סכסכת אז שיהיה ברמה! אהם, אהם... אז ככה: התחרויות של השרוט הן "מוסד" בבלוגיה. זו לא קביעה שלי אלא שלכם, הקוראים. אני מקדמת יוזמות ותחרויות רבות שאינן מיזמים של הבלוגיה, ובהן: "תערוכת החמסות" של בבושקה וצדוק, "הפעם הראשונה שלי" של בלי ניקוד וכמובן גם "אוסקר הבלוגרים" של השרוט. מצאתי שזה משהו שיענין את הבלוגרים ואני מבינה שהזעקה היא לא על עצם התחרות אלא על כך שהמועמדים לקטגורית "מפעל חיים" נקבעו מראש. אני מדגישה - עצם הקידום אינו אומר לקיחת חסות של הבלוגיה על הפעילות, התכנים והפעלת המיזם הם של בעל הבלוג בלבד. יום טוב לכולכם, נעמה

Tali1912

New member
ואיך את אומרת תמיד

לכל מילה אני מוצאת שיר אז זה הולך ככה שמתי לי פודרה, צבעתי ריסים, לבשתי שמלה מקושטת כיסיםםםםםםםםם...." הייתי חייבת להכניס את זה

חלום בסגול

השרוט כותב בלוג פרטי ופעיל בקהילת הבלוגרים בצורה יוצאת דופן אני חושב שביני ובינו נוצרה חברות אישית מבלי שדיברנו פנים אל פנים אף פעם ולמרות זאת איני זוכה להקלות או פרוטקציה אצלו הבחור משקיע וכותב בלוג כבר תקופה של שלוש שנים ומשתף המוני בלוגרים בפוסט השבועי שלו מבלי לחפש לעצמו טייטלים או כתרים או מחיאות כפיים אישיות. בכל התקופה בה הוא כותב בלוג, נערכו לא אחת תחרויות שונות שמטרתן הייתה הכנסת עניין בבלוגיה, חשיפה של בלוגרים בפני קהל רחב יותר וכיו"ב. אני מוצא את הביקורת שלך קצת קטנונית, אם בסופו של דבר כולם פתחו פה בלוג בשביל עצמם, אז מה אכפת להם האם הם הומלצו או לא?

למעלה