ה-צ-ע-ה!!! לכל חברי הפורום...

גוססי

New member
ברור שהפשרה היא האופטימום

והפשרה הטובה ביותר היא פרהסיה בה כל אחד יוכל לקיים את המצוות או לכפור בהן כרצונו. מאחר ורק פרהסיה חילונית וחפה מכפיה דתית תעמוד בתנאי זה, ניתן בהחלט לראותה כאופטימלית. יתכן שרגשותיו של הדתי יפגעו, אבל הוא עדיין יהיה מסוגל לעמוד במה שבאמת מחייב אותו, דהיינו ההלכה. אחרי הכל, גם רגשותי נפגעים ללא הרף; אני, לדוגמה, מאמין בכך שאדם צריך להופיע בפרהסיה באופן מכובד, אבל יום-יום אני רואה ברחוב גברים שחריץ ישבנם נראה למרחוק, או נשים שחלקי לבושן לא תואמים זה לזה, ועם כל הצער אני מתאפק ולא מנסה לכפות על אף אחד את הנורמות שלי.

masorti

New member
שטויות במיץ עגבניות...

פרהסיה בה החילוני יכול לבזות את המצוות כרצונו הינה פרהסיה הפוגעת הן באמונתו של הדתי והן באיכות חייו. רק החילוני יכול לראות פרהסיה זו כאופטימלית. היות והודית בעצמך ש"יתכן שרגשותיו של הדתי יפגעו", הרי ברור שמדובר על ויתור מצד הדתיים. הרי רגשותיו של החילוני לא ייפגעו בשום צורה מפרהסיה חילונית. אז היכן הוא הויתור המקביל של החילונים? פשרה היא מצב בו גם החילונים יחושו פגיעה כלשהי, ולא רק הדתיים. והסבל שלך בגלל חריצי ישבניהם של גברים אינו רלוונטי לדיון. מצידי תנהל מו"מ עם הגברים הרלוונטיים על אופן הלבוש בפרהסיה.

saar7650

New member
"ברור שהפשרה היא האופטימום"

"ועם כל הצער אני מתאפק ולא מנסה לכפות על אף אחד את הנורמות שלי." באמת? *מה עם עניין לעמוד בצפירה- שהחרדים מתנגדים לה (עקב "לא תלכו בחוקות הגויים") ועשיתם עליהם "עליהום" אחרי שהם לא עמדו בצפירה?! *למה כשסרבני גיוס ("צבא הכיבוש"... וכיו"ב) לא מוכנים להתגיס אף אחד לא פוצה פה, וכשחרדי לא מתגיס כי הוא פטור חוקית אתם קוראים לו משתמט?! *מדוע אנשים חילונים שחזרו בתשובה ורוצים לעבוד בעבודה מסויימת בה עובדים 7 ימים, מפוטרים עקב כך שאינם מעוניינים לעבוד גם בשבת? *מדוע מנכ"ל "אפריקה ישראל" נאלץ להתמודד משפטית מול החילונים שניסו לחייבו לפתוח קניון בשבת, למרות שהוא מתנגד לפתיחת הקניון שבבעלותו?! ודבר אחרון- אם אפשר לפתוח את השרשור במקום אחר כי השרשור הנ"ל נועד להשמיע מילה טובה על הצד האחר ולא להמשך הוויכוחים שייעשו בשרשורים אחרים?

בינתיים תסתפק בתגובתי..

"מה עם עניין לעמוד בצפירה- שהחרדים מתנגדים לה (עקב "לא תלכו בחוקות הגויים") ועשיתם עליהם "עליהום" אחרי שהם לא עמדו בצפירה?!"-העניין לא מעוגן בחוק לכן אין זאת כפיה. באותה מידה אני יכול לטעון שאתם עשיתם עליהום על בנות שהולכות בתלבושת לא צנועה ברחוב(ורק אתמול כשהלכתי עם ידידתי ברחוב היא ספגה הערה מאישה חרדית(אני גר בצפת, תבין..)). "למה כשסרבני גיוס ("צבא הכיבוש"... וכיו"ב) לא מוכנים להתגיס אף אחד לא פוצה פה, וכשחרדי לא מתגיס כי הוא פטור חוקית אתם קוראים לו משתמט?!"-הסרבנים שלא מקבלים פטור חוקי(כמה כן קיבלו פטור חוקי? 10?) נכנסים לכלא הצבאי. למיטב ידעתי יש כמה משתמטים מטעמי "מצפון"(אני סולד מהם לפחות כמוך..) שכבר 200 ימים בכלא הצבאי. רק אחרי תקופת מאסר ארוכה והרבה מאבקים הם מקבלים את הפטור החוקי שלהם. "מדוע אנשים חילונים שחזרו בתשובה ורוצים לעבוד בעבודה מסויימת בה עובדים 7 ימים, מפוטרים עקב כך שאינם מעוניינים לעבוד גם בשבת?"-להביא לינקים מ"מנוף" זה לא מכובד. למיטב ידיעתי אין דבר כזה "עבודה שבה צריך לעבוד 7 ימים בשבוע-יש חוק נגד זה. "מדוע מנכ"ל "אפריקה ישראל" נאלץ להתמודד משפטית מול החילונים שניסו לחייבו לפתוח קניון בשבת, למרות שהוא מתנגד לפתיחת הקניון שבבעלותו?!"-אני לא יודע בקשר למאבק משפטי(אודה לך אם תביא לינק) אבל בכל מקרה הקניון באיזור חילוני לגמרי ואני לא מבין את ההגיון שבעניין. " ודבר אחרון- אם אפשר לפתוח את השרשור במקום אחר כי השרשור הנ"ל נועד להשמיע מילה טובה על הצד האחר ולא להמשך הוויכוחים שייעשו בשרשורים אחרים?"-אתה מוזמן להגיב לי בשרשור חדש.

גוססי

New member
מצידי שהחרדים לא יעמדו בצפירה

אין שום חוק המחייב אותם לעשות כן. לי, מצד שני, מותר לגנות אותם בפרהסיה על התנהגותם בדיוק כשם שהם יגנו אותי על שאני נוסע בשבת לים. מה לא בסדר? "*למה כשסרבני גיוס ("צבא הכיבוש"... וכיו"ב) לא מוכנים להתגיס אף אחד לא פוצה פה, וכשחרדי לא מתגיס כי הוא פטור חוקית אתם קוראים לו משתמט?!" כי סרבנות גיוס היא אקט פרטי של מעטים, בעוד ההשתמטות החרדית מגובה ע"י גופים פוליטיים רבי עוצמה וחוקים שמכשירים את השרץ. "מדוע אנשים חילונים שחזרו בתשובה ורוצים לעבוד בעבודה מסויימת בה עובדים 7 ימים, מפוטרים עקב כך שאינם מעוניינים לעבוד גם בשבת?" כי אם יש במקום עבודה מסויים דרישה לעבודה בשבת אזי זה לא מקום לדתיים. מה אתנה מציע, שאת החילונים יאלצו לעבוד בשבת ולדתיים יתנו פטור? זה מנוגד לעקרון השויון. "*מדוע מנכ"ל "אפריקה ישראל" נאלץ להתמודד משפטית מול החילונים שניסו לחייבו לפתוח קניון בשבת, למרות שהוא מתנגד לפתיחת הקניון שבבעלותו?!" אין לי מושג מה טיב ההסכמים בין בעל הקניון לבין בעלי העסקים. הצג את הפרטים הרלוונטיים ונראה.

masorti

New member
הממ.. מעניין מאוד...

שמחתי לקרוא את הקטע הבא מההודעה שלך... "מדוע אנשים חילונים שחזרו בתשובה ורוצים לעבוד בעבודה מסויימת בה עובדים 7 ימים, מפוטרים עקב כך שאינם מעוניינים לעבוד גם בשבת?" כי אם יש במקום עבודה מסויים דרישה לעבודה בשבת אזי זה לא מקום לדתיים. מה אתה מציע, שאת החילונים יאלצו לעבוד בשבת ולדתיים יתנו פטור? זה מנוגד לעקרון השויון. מכיון שאתה תובע לפתוח את ה-כ-ו-ל בשבת, אני מבין שאתה מעונין להוביל למצב בו לא יהיה אף מקום עבודה שמתאים לדתיים. כלומר: אתה מעונין לדחוק את הדתיים אל מחוץ לשוק העבודה. זה מזכיר לי את המדיניות של אי אלו משטרים אנטישמיים בעבר.

גוססי

New member
שוב אתה משקר?

"מכיון שאתה תובע לפתוח את ה-כ-ו-ל בשבת..." זה שקר, כרגיל אצלך. נא הראה היכן הצגתי תביעה לפתוח את "ה-כ-ו-ל" בשבת. "אני מבין שאתה מעונין להוביל למצב בו לא יהיה אף מקום עבודה שמתאים לדתיים" אתה מבין מה שנוח לך, לא מה שבאמת אמרתי. לא נורא, זו שיטה קבועה אצלך. "זה מזכיר לי את המדיניות של אי אלו משטרים אנטישמיים בעבר" בסדר, אז אני אנטישמי. עכשיו אתה מרוצה? יופי, אני שמח בשבילך.

saar7650

New member
"מצידי שהחרדים לא יעמדו בצפירה"

"מותר לגנות אותם בפרהסיה על התנהגותם בדיוק כשם שהם יגנו אותי על שאני נוסע בשבת לים. מה לא בסדר?" אסביר לך- אני נשאל הרבה מדוע חרדים מתערבים בחייהם של החילונים?... כלומר, מה איכפת להם שאתם לא שומרים שבת, לא אוכלים כשר וכיו"ב. אז הבאתי לאלו הטוענים כך דוגמא לדבר שבו אתם מרגישים פגיעה כל שהיא ומנסים ליצור עליהום על החרדים כדי שיילכו בדרכיכם. "כי סרבנות גיוס היא אקט פרטי של מעטים, בעוד ההשתמטות החרדית מגובה ע"י גופים פוליטיים רבי עוצמה וחוקים שמכשירים את השרץ" מהההההההההההההה??!! אז עקב כך שאלו מעטים טתם מתעלמים מהם?! ושוב- החרדים לא משתמטים הם פטורים חוקית משירות בצה"ל. "כי אם יש במקום עבודה מסויים דרישה לעבודה בשבת אזי זה לא מקום לדתיים. מה אתנה מציע, שאת החילונים יאלצו לעבוד בשבת ולדתיים יתנו פטור?"- לא. כפי שקראת בכתבה האדם פוטר מעבודתו עקב כך שלא רצה לעבוד בשבת. מכאן שהיה פה ניסיון של החילוני לכפות על הדתי לחלל שבת. זה בדיוק כמו פתיחת חנויות בשבת במקום מעורב. (דתיים וחילונים) שגורמת ל"בריחת" לקוחות מהדתי, עקב כך שחנותו סגורה ולפגיעה בסטטוס קוו. "אין לי מושג מה טיב ההסכמים בין בעל הקניון לבין בעלי העסקים. הצג את הפרטים הרלוונטיים ונראה."- למה התכווין המשורר? הפרטים הכלליים הובאו בתגובה לעיל. התביעה נעשתה ע"י גורם חיצוני ולא ע"י בעלי החנויות שידעו שהקניון יפתח אך ורק בימי חול.

גוססי

New member
אכן, אין זו חובתם לעמוד בזמן הצפירה

"אז הבאתי לאלו הטוענים כך דוגמא לדבר שבו אתם מרגישים פגיעה כל שהיא ומנסים ליצור עליהום על החרדים כדי שיילכו בדרכיכם" דוגמה לא טובה. היא תהיה טובה אם יחוקק חוק שיחייב את כולם לעמוד בזמן הצפירה. "מהההההההההההההה??!! אז עקב כך שאלו מעטים טתם מתעלמים מהם?!" כן. "ושוב- החרדים לא משתמטים הם פטורים חוקית משירות בצה"ל" וזה אומר שיש לתקן את החוק. כל חוק שמקנה לאזרחים מסויימים זכויות יתר בגלל אמונתם הדתית הינו פסול ויש לבטלו או לתקנו לאלתר. "כפי שקראת בכתבה האדם פוטר מעבודתו עקב כך שלא רצה לעבוד בשבת. מכאן שהיה פה ניסיון של החילוני לכפות על הדתי לחלל שבת" אני שואל אותך שוב: האם לדעתך הדרך הנכונה היתה לאלץ את העובדים החילונים לעבוד בשבת ולוותר לדתיים? "התביעה נעשתה ע"י גורם חיצוני ולא ע"י בעלי החנויות שידעו שהקניון יפתח אך ורק בימי חול" זכותו של כל אדם לתבוע כל אדם אחר לדין. אם לתביעה אין בסיס היא תידחה ע"י בית המשפט והתובע יחוייב לשלם הוצאות משפט.

saar7650

New member
אכן, אין זו חובתם לעמוד בזמן הצפירה

"דוגמה לא טובה. היא תהיה טובה אם יחוקק חוק שיחייב את כולם לעמוד בזמן הצפירה." אוקיי. אבל שוב, גם אם אין זה חוק, הניסיון ליצור "עליהום" מראה שלפעמים דרך של מישהו מסויים כן פוגעת באחר. וזה עונה על השאלה- מה אכפת לחרדי אם חילוני יושב ואוכל חזיר או מחלל שבת. אז עקב כך שאלו מעטים אתם מתעלמים מהם?!" כן. אם ימשיכו להתעלם מהם עכשיו ולא ימגרו את התופעה כשהיא עוד ב"חיתוליה" אז יהיה יותר קשה כשהתופעה הזו תתחיל לחלחל לתודעת הציבור. "אני שואל אותך שוב: האם לדעתך הדרך הנכונה היתה לאלץ את העובדים החילונים לעבוד בשבת ולוותר לדתיים?" אין זה אילוץ על החילוני לעבוד. להיפך! ישנם חילונים רבים שרוצים לעבוד עקב כך שהמשכורת בשבת היא מעל המינימום וכיו"ב. מלבד זאת, העניין של לעבוד בשבת אינו אסור אצל החילוני ולכן אין פה כפיה הנוגדת את אורח חייו של החילוני. אגב- רק היום שמעתי שידידה שלי וחברה שלה פוטרו מעבודת שליחות מסויימת (שליח פיצה) עקב כך שסירבו ללבוש מכנסיים! "זכותו של כל אדם לתבוע כל אדם אחר לדין."- לא שאלתי אם מותר או אסור לתבוע. שהרי גם מותר לחוקק חוק האוסר הפעלת תחבורה ציבורית בשבת. אלא שאלתי, האם זה מוסרי לכפות על אדם לחלל שבת! ובענייננו הנכפה הוא אדם דתי שבבעלותו הקניון. והרי דוגמא לכפיה חילונית.

גוססי

New member
זכותם של החרדים לפגוע ברגשותי

"הניסיון ליצור "עליהום" מראה שלפעמים דרך של מישהו מסויים כן פוגעת באחר" נכון, פוגע בי לראות אדם שמפגין זלזול בדברים שחשובים לי, אבל אני חי עם זה. אף אחד לא יכול לדרוש שהסביבה כולה תתאים עצמה לשגעונות המיוחדים שלו - לא אני ולא החרדי המאמין ביותר. לכן אני לא אנסה לאלץ את החרדי לעמוד בזמן הצפירה, ובאותה מידה אתנגד לנסיונו לחוקק חוקים שיאלצו אותי לנהוג ע"פ מנהגיו. זכותו לגדף אותי ואת שאר הכופרים שמורה לו. "אז עקב כך שאלו מעטים אתם מתעלמים מהם?!" כן. אם ימשיכו להתעלם מהם עכשיו ולא ימגרו את התופעה כשהיא עוד ב"חיתוליה" אז יהיה יותר קשה כשהתופעה הזו תתחיל לחלחל לתודעת הציבור" אם סרבנות מטעמי מצפון תהפוך לנחלתו של הרוב - במיוחד כשמדובר ברוב הטרוגני, בלתי מאורגן ובלתי ממומשע - סימן הוא שמשהו מאד דפוק בדרך בה הממשלה הולכת. אני יכול לחשוב על כמה וכמה אירועים קשים בהיסטוריה העולמית שהיו נמנעים אילו רוב בעם היה מפגין סרבנות בריאה כלפי מדיניות ממשלתו. מה שצריך יותר להדאיג אותנו הם אלה שמשתמטים משום שהם חשים כפראיירים, ואלה רבים יותר מסרבני המצפון. "אין זה אילוץ על החילוני לעבוד. להיפך! ישנם חילונים רבים שרוצים לעבוד עקב כך שהמשכורת בשבת היא מעל המינימום וכיו"ב" ואם המעסיק משלם יותר בשבת? "מלבד זאת, העניין של לעבוד בשבת אינו אסור אצל החילוני ולכן אין פה כפיה הנוגדת את אורח חייו של החילוני" אמונתו הדתית של העובד אינה מעניינו של המעסיק. יש מדינות בהן כל נסיון לברר במה הזולת מאמין נחשבת לפלישה לפרטיותו ולפגיעה בחופש האמונה לכשעצמה, ובצדק. "אגב- רק היום שמעתי שידידה שלי וחברה שלה פוטרו מעבודת שליחות מסויימת (שליח פיצה) עקב כך שסירבו ללבוש מכנסיים!" ובאוניברסיטת בר-אילן נפגע קידומם של מרצים חילונים. מה אתה מציע לעשות? "שאלתי, האם זה מוסרי לכפות על אדם לחלל שבת!" ראשית, עד כמה שאני מבין אף אחד לא דרש מאותו יזם לחלל את השבת. שנית, בהחלט אפשר להעלות על הדעת נסיבות בהן יהיה זה מוסרי לכפות על אדם לחלל את השבת (לדוגמה, אם הוא התחייב לכך בחוזה מסחרי). לפעמים הדבר עשוי להיות חיוני בתכלית, כגון בעת שעת חירום.

אנימילי

New member
זו הצגה צאוד חד-סיטרית ודקטטורית

אתה אומר לכאורה: יהיה כאן פרהסיה חילונית ותגידו תודה על כך שנרשה לכם לקיים את חייכם הדתיים בביתכם בלי הפרעה. תודה באמת, שאתם מרשים... זה מצחיק שאתה אומר זאת, כי אם לא הייתם מרשים לדתיים לחיות לפי אמונתם זה היה הופך לדיקטטורה..... ובאותה מידה אני יכלה להגיד: זאת תהיה פרהסיה דתית, ואנו נרשה לכם לחיות כרצונכם בביתכם. תראו בשבת טלווזיה ותדליקו אורות ותאכלו חזיר אבל אסור יהיה לכם בשבת לנסוע במכוניות ואסור יהיה לכם לאכול במסעדות לא כשרות כי לא יהיה דבר כזה. - זו ההצגה מהצד השני. כמובן שזה לא מה שהדתיים דורשים. הם רק דורשים "אווירה" יהודית כי סה"כ זו מדינה יהודית וכבר נחקקו חוקים הקשורים בכך ונקבע סטטוס-קוו כך שהכל במסגרת הדימוקרטיה. וכל עוד לא הפכו את המדינה למדינה כלל-אזרחיה זו מדינה בנוסף להיותה דמוקרטית גם יהודית.

גוססי2

New member
אין לי שום דבר נגד אוירה יהודית

ובלבד שהיא תהיה פועל יוצא של רצון האזרחים ולא תוצר של חקיקה הנובעת משיקולים לא-ענייניים. הפרהסיה צריכה להתאים לאדם הממוצע, לא למיעוט שמצליח לכפות את אורחות חייו בגלל קוניוקטורה פוליטית כזו או אחרת.

Marinka78

New member
אתה חושב, שעקרונות מוצקים

הם נחלת הדתיים בלבד? הפתעה! גם לחילוניים (לפחות לחלק, שראוי להיקרא בני אדם
) יש עקרונות. לא תרצח לא תגנוב ורוב הדיברות בין אדם לחברו. פשוט הוצאנו מהמשוואה את אלוהים, כי מבחינתינו או שהוא לא קיים, או שקיומו לא משפיע על חיינו. (לא לסקול אותי באבנים!
) הרבה חילוניים (אני לא אכליל) חיים בשביל בני אדם בראש ובראשונה. גם אחרים וגם הם עצמם.

tamarhp

New member
הע

הם כם העקרונות של הדתיים, ולא נדרש לוותר עליהם. אנחנו מדברים על עקרונות "מוצקים" שחילוני ידרש לוותר בשביל הדתיים.

tamarhp

New member
תיקון:

העקרונות המוצקים האלו הם כמו העקרונות של הדתיים, ולא נדרש לוותר עליהם. אנחנו מדברים על עקרונות "מוצקים" שחילוני ידרש לוותר בשביל הדתיים.

דב מאיר

New member
חיה ותן לחיות

האם אכן? האם לא מדובר בצביעות!? נבדוק זאת! א. יש לי מכר שרצה לשאת אשה שניה. היא הסכימה והוא הסכים אבל החוקים אוסרים זאת עליו. כן מותר לנאוף ולהרוס משפחה של מי שהוא אחר ואת ילדיהם. אבל אסור לאדם להקים עוד בית עם עוד ילדים. תנו לעשות חיים!!! האם גופינו שייך למישהוא? חיה ותן לחיות! ב. לכולנו ידועה פרשת חוות גלעד. ניתנה פקודה לחיילים לנוע בשבת ולהכין פעולות הכרוכות בחילול שבת תוך מעילה באמונם במפקדיהם שפקודותיהם חוקיות. התברר שהפקודה לא היתה חוקית וכעת נשאל מה חמור יותר, סירוב לבצע פקודה לא חוקית או נתינתה. הרי ברור שהאפשרות השניה היא החמורה יותר. מה גם כשמדובר בפקודה שניתנה למאות חיילים. והנה הצבא מקפיד מאוד על קיום פקודותיו. יעז חייל לסרב פקודה וענשו יהיה ישיבה בכלא 35 יום למצער. מה קיבל המפקד הממונה שנתן את הפקודה הזו - אפס. זה לפי הנראה היה הרמטכ"ל. הצבא מסרב להעמידו לדין ואף מסרב לדווח מי נתן את ההוראה על מנת שניתן יהיה להעמיד למבחן את כשרותו לכיהון בתפקידו מן הבחינה הציבורית. האם זה נקרא לתת לחיות?! האם זה יעמוד במבחן בוזגלו המפורסם?! ג. חייל קיבל לאחרונה פקודה להתערב במסיבה שלפי אמונתם של אנשים שומרי מצוות הינה מסיבת פריצות. הוא פוקד לפנות כסאות מהמסיבה. כנראה כדי שניתן יהיה לרקוד ריקודים שלדעתו של אדם שומר תורה ומצוות אינם אלא ריקודי זימה. החייל, בצדק, סירב, הוא הוכנס לכלא. נעשה לו חסד והוא שוחרר אחרי יום. האם הוא פוצה? האם מפקדו נענש?! לא! מסתבר שיש חוק ויש חוק. זכויותיהם של אנשים דתיים לחיות על פי אמונותיהם אינה בגדר תן לחיות. ד. דוגמאות לנעשה בתחום זה בצבא לא חסרות. מה שחסר זה הנכונות של כלי התקשורת המכורים לתת לכך במה כפי שניתן לדברים הרבה יותר פעוטים כשהם תואמים את גחמותיהם של חילונים. בנסיבות אלו, אגב אורחא, תישאל השאלה האם בני הישיבות אינם צודקים בכך שאינם רוצים לשרת בצבא. הרי בזכויותיהם הדתיות ואמונותיהם של אלו הרוצים לשרת מזלזלים מפקדי הצבא. תוך הפרת פקודות הצבא באין פוצה פה ומצפצף!

גוססי

New member
דב מאיר חביבי

לא אתייחס באופן פרטני לכל הדוגמאות שהבאת, אם משום עיפותי הכרונית ואם משום חוסר ידיעה מדוייקת של העובדות, אולם אוכל לומר לך זאת: 1. התירוצים השחוקים אודות סירובם של החרדים לשרת בצבא בגלל "פריצעס" הם, אה, שחוקים. הוצעו להם מסגרות שונות ומשונות (שירות לאומי, משמר אזרחי) שיאפשרו להם לתרום במשהו למדינה, והם דחו את כולן בבוז. איך אמר ח"כ גפני? "לימוד תורה הוא השירות הלאומי שלנו", וד"ל. 2. הצבא הוא מסגרת גדולה ומבורדקת, ולעיתים קרובות נעשים בו דברים לא ראויים שמבצעיהם לא נענשים מסיבות שונות. אז מה? ידוע לנו שבישיבות רבות מתבצעים מעשי הונאה שמטרתם היא להוציא כספים במרמה מהמדינה. האם ידיעה זו גרמה למישהו מקהלך הקדוש להחרים את הישיבות או לצאת בפומבי נגד השיטה? קדחת, אתם לכל היותר מסתכלים לצד השני וממשיכים את חייכם כרגיל. המסקנה? טענותיך צבועות ומטרתן לספק תירוצים אד-הוק להשתמטות מעשיה שפשוט אינכם מעוניינים לקחת בה חלק. הסר נא את מסכת הצדקנות מעל פניך ואל תאביס אותנו בקשקושים האלה.

למעלה