כן ביבי וליברמן פאשיסטים. ../images/Emo192.gif
אתה בכלל יודע מה זה פאשיסט? כי אם לא אז תפתח מילון, כל מילון שיש ברשותך ותקרא על הערך "
פשיזם". "
פשיזם: טוען כי הלאום נעלה על הפרט ולמנהיגי הלאום צריכה להיות זכות לא מעורערת לפעול בהתאם לשיפוטם לטובת הלאום. המנהיג - המנהיג מגיע לשלטון בזכות תכונותיו המיוחדות והוא מורם מעם. סמכותו של המנהיג אינה מוגבלת מכיוון שהוא מעצב את האידיאולוגיה של המדינה, שלטונו יחיד וטוטליטרי. המנהיג ניצב מעל לכל, והעם חייב להאמין בו ולציית לו. המפלגה הפשיסטית היא היחידה המותרת ואליה שייכים כולם. הייצוג אינו אישי אלא באמצעות התאגידים. המפלגה שולטת במדינה, שתפקידה הוא, כאמור להביא לתיאום ולהרמוניה בין חלקי האומה. התנגדות לדמוקרטיה, קומוניזם וליברליזם - ה
פשיזם דוגל בהגשמת יעדיו באמצעות הסכמה בין המרכיבים השונים של האומה, כאשר המדינה בראשות המנהיג והמפלגה הם הסמכות העליונה בתפקיד של פוסק אחרון. צורות השלטון הדמוקרטיות או הליברליות מכיוון אינן מתאימות לניהול נכון ותקין של המדינה. הדמוקרטיה התומכת בשלטון העם מגבילה את השלטון, לכן היא מהווה איום על שלמות העם ובטחונו. הליברליזם אינו מאפשר למנהיג לפעול בחופשיות. השוויון, החירות וחופש הדעה נוגדים את רצונו של השליט לפעול למען העם. יש רק אמת אחת בלעדית המגולמת ב
פשיזם. הקומוניזם, אף שהוא דומה בצורת השלטון הדיקטטורית, בהיותו בעד מלחמת מעמדות ובעד סולידריות מעמדית בינלאומית, סותר את שיתוף הפעולה והסולידריות הלאומית בהם דוגל ה
פשיזם. אי שוויון בין בני האדם - דמוקרטיה מייצגת את ההמונים חסרי הכשרון. לעומת הדמוקרטיה, לפיה כל בני האדם נולדו שווים ולכולם זכויות בסיס שוות, ה
פשיזם מתנגד לגישה זו וטוען כי לא כל בני האדם נולדו שווים. לפיכך, ישנם כאלו שנולדו לעבוד את המדינה וישנם כאלו שנועדו להנהיג, על כן לא ייתכן מצב בו בן העם הפשוט יוכל להיות מנהיג. המלחמה היא הגילוי הנעלה ביותר של האדם ומייצגת ערכים חיוביים ככוח, גבורה, הקרבה וכדומה - ה
פשיזם אינו מאמין בשלום. מדינה שאינה נאבקת תתנוון ותיכחד. מלחמה שומרת על חוסן וכוח ומבטאת גבורה, עוצמה ואומץ." ועכשיו תגיד לי דפ"ר: מי מאיתנו פאשיסט? אני שמאמין שהפרט נעלה מהלאום וערך האדם יותר חשוב מערך האדמה ולא מוכן ללכת בעיניים עצומות אחרי אף מנהיג ואף מפלגה, גם לא המפלגה שלי? או אתה שמאמין שהלאום נעלה מהפרט ומוכן ללכת אחרי ליברמן ונתניהו בעיניים עצומות, גם אם זה יוביל אותך לאבדון?