והנה שוב ההיסטוריה חוזרת על עצמה

lernery

New member
אני רוצה להוסיף בקשר למו"ר, לכולם

מו"ר מודד אינטליגנציה רגשית, בערך. אין שום זהות בין אינטליגנציה רגשית לאופי טוב או רע. ישנם הרבה מאוד אנשים בעלי אינטליגנציה רגשית גבוהה ובעלי מוסריות ואופי רעים מאוד. למעשה, רוב הרודנים למיניהם בכל מיני מדינות עולם שלישי הם כאלה - אנשים רעים ואכזריים, שמבינים בני אדם אחרים ומסוגלים להיות נחמדים אליהם כשצריך. מו"ר בודק *בדיוק* את כישורי המשחק. הוא בודק האם אתה *מסוגל* להפעיל אסרטיביות כשאתה *רוצה*, והאם אתה נלחץ מהעובדה שאתה צריך להגיד לאשה זקנה כל הזמן "לא", ומצד שני, האם אתה *מסוגל* להיות נחמד ואדיב אליה תוך כדי. אני מניח שאלו שעושים את המו"ר יוצאים מההנחה שכולם מנסים להיות כמה שיותר נחמדים, והשאלה היא לא אם אתה נחמד אלא אם אתה ידוע לעשות את זה כמו שצריך, כשזה מה שאתה רוצה לעשות. כמו שאמרתי כמה פעמים, המרכז הארצי לא מפגרים. ומי שעובד על כישורי המשחק שלו, בסופו של דבר מצליח לשפר גם את התקשורת הבין אישית שלו. יש הרבה מאוד פוליטיקאים שטובים מאוד בתקשורת בין אישית, ולא אכפת להם *כהוא זה* מהבוחרים, אבל בכל זאת הם מצליחים להעביר את הרושם שכן אכפת להם, ולכן הם מתפקדים טוב בתור פוליטיקאים. מו"ר לא מסנן אנשים רעים שרוצים להיות רופאים, אלא אנשים, שאולי טובים בנשמתם מבפנים, אבל לא מסוגלים לתקשר כמו שצריך עם אנשים אחרים, או להשתמש במינעד התגובות האפשרי כלפי בן אדם כדי להשפיע עליו. בקיצור, מו"ר אכן בודק את יכולות המשחק שלך. (בהנחה שאתה לא טיפש ויודע מה אתה אמור לעשות בסיטואציה - נניח אם אשה זקנה מבקשת תרופות למרשם שפג תוקפו, ברור שלא תיתן לה. מי שלא מספיק חכם בשביל להבין שזה מה שרוצים ממנו בסיטואציה, יכול להיות שקשה לו להבין מה הסביבה מצפה ממנו)

Regina Phalange

New member
יקירה, מוקדם מדי להודעה כזו../images/Emo20.gif

עוד לא עשית מו"ר! את מלחיצה את עצמך לשווא. כולנו מכירים אותך (אמנם חלקנו שטחית ווירטואלית- אבל מכירים) ובטוחים שתפציצי במו"ר, אין סיבה להתייאש עכשיו. וגם אם לא - תדאגי לזה כשתגיעי לגשר הזה. פרט לזה, רציתי להביע הזדהות איתך- אמנם עברתי הרבה-הרבה פחות, אבל אני מכירה את העייפות הזו מהלימודים והציונים המעפנים והתהיות והספקות. לא יכולה להגיד שזה עובר, אבל אני בהחלט יכולה להגיד שמוקדם מדי בשבילך להתייאש. בהצלחה, וקבלי שלל חיבוקים ענקיים

AbuDr

New member
לא סוף העולם

לא כל מה שנראה לנו חשוב בנקודת זמן נתונה, הוא באמת חשוב אני בטוח שתוכלי למצוא סיפוק בעבודות רבות כאיש מחשבים שנגע בכמה תחומים נוספים, אני חושב שבכל תפקיד יש 80% עבודה מעצבנת ועוד 20% עבודה מאתגרת ומהנה. אני מאמין שגם ברפואה היחס דומה. יכול להיות שההילה היא חלק מהרצון להיות שם, אבל זה דבר סוביקטיבי. לדעתי 3 שנים זה מספיק (לא מעט מדי ולא הרבה מדי) כדי לשים בצד חלום ולהמשיך הלאה, אולי לחלום אחר. תודה לכל החיזוקים שנתת לנו בזמן ציפייתנו. לא פעם שאלתי את עצמי "מי זו הלטינית החזקה הזו שמעודדת פה את כולם?" אני מקווה שתמשיכי להחזיק את הפורום. נוצרה פה קהילה נחמדה וחבל לסגור אותה. בהצלחה - במה שלא תבחרי.

dimiorr

New member
../images/Emo24.gif

אושרית, אני חושב שהמחשבות הללו החלו להציק לך טרם זמנן. באמת שאני לא יכול לתאר לעצמי אותך מתנהגת כמו עצמך (על סמך ההתנהלות שלך כאן בפורום) ולא מצליחה במו"ר
. הרבה אנשים כאן חייבים לך הרבה. ברמה האישית שלי אני יכול להגיד שעל אף שבסופו של דבר לא נפגשנו במסדרונות הפקולטה בשנה החולפת, כשאני מדבר עם אנשים שמתעניינים על זה שיש פורום לימודי רפואה בתפוז, אני מוסיף בחיוך "כן, וזו שמנהלת אותו לומדת בפקולטה שלי...". אני די בטוח שימי חוסר הודאות שמשגעים את כולנו פשוט תפסו אותך ברגע לא טוב. המבחן המשמעותי שלך לקיץ הזה עוד לפניך, ומי מוכן לקראתו יותר ממך. בהצלחה, אור

natalysh

New member
אושרית,

אמרתי לך כבר מה שאני חושבת באופן פרטי, אבל אוסיף כאן, למרות ששרת האוצר אמרה בערך את כל מה שאני רוצה לומר. אל תתני לאנרגיות השליליות להשתלט עלייך.יש כלל בחיים שתקף כמעט לכל דבר - ככל שהדרך מפרכת וקשה יותר - כך ה"פרס" בסוף שווה יותר וטוב יותר. מה שאומר, שעבורך לימודי הרפואה יהיו פגז. בסופו של דבר תעשי מה שאת הכי רוצה, ולא מה שאת מרגישה מאולצת לעשות. אם את ממש רוצה רפואה - לכי על זה בלב שלם. אם ממש מרגישה שאת כבר לא רוצה - אל תלכי על זה. אבל אל תעשי דברים בגלל ענייני "גיל", חברה וכו' וכו'. עוד 20 שנה, לא זה מה שישנה לך, אלא החוויות שתצטברי בקריירה. לגבי מו"ר, אין לך מה לדאוג - את לוקחת את זה בהליכה. מו"ר נועד להכניס אנשים בדיוק כמוך. תדעי, שהמון אנשים מעריצים אותך על כמות ההתמדה והסבלנות האין סופית. אלה דברים שיעזרו לך מאוד, בכל דרך שלא תפני, תהיי בטוחה. נשיקות, נטלי

תודה רבה לכולכם ../images/Emo24.gif

לכל מי שנתן מזמנו כדי לכתוב לי תגובה, גם כאן וגם במסרים, או אפילו רק כדי לקרוא. אחרי כמעט שלושה ימים של דמעות אני סוף סוף מתחילה להרגיש קצת יותר טוב, והרבה מזה בזכותכם. יהיה טוב אני מניחה, אושרית.

march02

New member
לטינית יקרה

אינך מכירה אותי אך נפגשנו פעם במעלית של סאקלר ואני שאלתי "את לטינית בנשמה הידועה מהפורום"? ובזאת הסתיימה השיחה כאשר עליתי למחלקה ההזויה של פיסיולוגיה. אני חייב לומר לך שאם מגיע למישהו להתקבל למקצוע הזה הרי שזה לך. אינני נוהג להגיב בפורום זה אך כאשר קראתי את ההודעה שלך לא יכולתי להתאפק. עצתי היא: קחי את החופש של הכמה חודשים ועשי חושבים לגבי העתיד וכן תצברי כוחות. שורת התגובות שנמצאת מעלי אינה מקרית ולא יכול להיות שכל האנשים כאן טועים-מקומך בפקולטה לרפואה. נצלי את ההודעות והתגובות בפורום ככוח להמשך הדרך ותילחמי חזק יותר כך שאם לא השנה הרי ששנה הבאה תמצאי עצמך בשנה א' (עם הרבה פטורים בגלל ביולוגיה). מאחל לך הצלחה במו"ר.

אני זוכרת אותך טוב מאוד ../images/Emo13.gif

ושמחה שההודעה שלי גרמה לך לכתוב בפורום סוף סוף. תודה רבה על החיזוקים והעצות, ומקווה לראות אותך כאן יותר.

ish82

New member
עצה קטנה

היי אושרית, זאת הפעם הראשונה שאני מגיבה בפורום זה אבל אני מאוד נהנת להכנס לפורום ולקרוא את המסרים ובמיוחד את המסרים שלך. אמנם אני לא מכירה אותך אישית, אבל אני מרגישה שיש לך תכונות שיכולות להפוך אותך לרופאה מצויינת ובראש ובראשונה האיכפתיות שלך. את עוזרת כאן לכל כך הרבה אנשים ונותנת עצות מעולות. בנוסף יש בך נחישות (עובדה שהגעת עד לאן שהגעת), ואלה לדעתי תכונות חשובות שנחוצות לרופא על מנת להיות רופא טוב. אני מאמינה שרפואה זהו חיידק שלא קל להפטר ממנו, ואם הוא באמת קיים בך את תרגישי את הצורך להמשיך ולרדוף אחרי החלום שלך אחרי שהתקופה הג'יפית הזו תחלוף. לפעמים אנחנו פשוט נכנסים לתקופות שמוציאות את כל הכח והנשמה ותקופת המבחנים זו בהחלט אחת התקופות הללו. אני ממליצה לך פשוט לחשוב האם את רואה את עצמך עוסקת במשהו אחר פרט לרפואה (זה בדיוק מה שאני עושה עכשיו) ואם התשובה היא לא, אל תוותרי רק בגלל שאת עייפה. תחשבי מה היא שנה נוספת של מאמץ לעומת חיים שלמים לא מספקים. אושריתוש', אני מאוד מקווה שהכל יסתדר לטובה והעיקר שתהייה שלמה עם עצמך.

dorin276

New member
../images/Emo24.gif אושרית,

אני אמנם נדחיתי רק פעם אחת (עד עכשיו
) ועשיתי רק 3 פסיכומטרים. ואת השנה שהייתה לי אחרי הדחייה ניצלתי ללימודי פיסיקה - אני לא מרגישה שבזבזתי או הפסדתי שנה. אני בטוחה שלקחת הרבה מהשנים האלה של שיפורים - אפילו מלימודי הפסיכומטרי (אין ספק שגם מקריאה בין השורות נכנס משהו לראש ואפילו עלול להישאר שם...), שלא לדבר על שנה באוניברסיטה, שבמהלכה ודאי למדת המון. כך שקודם כל - אין מה להצטער על השנים האלה. אני מזדהה איתך לחלוטין בכל הנוגע לתקופת בחינות... סיימתי אחת כזו בשבוע שעבר. מי שעוד לא התחיל ללמוד באוניברסיטה לא יכול לשער איך הלימודים באמת, ועד כמה הם שונים מהתיכון. השנה הזו במחלקה לפיסיקה הייתה סוג של גיבוש מתמשך. מ-70 שהתחילו שנה א', אני סבורה שפחות מ-40 ימשיכו לשנה ב'. ולא מכיוון שהם אינם חכמים או מוכשרים. פשוט קשה לתאר עד כמה מפרכים הם הלימודים. ואחוז ניכר מחבריי שנטשו את המחלקה לפיסיקה עשו זאת לא מכיוון שאינם רוצים להמשיך, אלא מכיוון שהם על סף הפסקת לימודים עקב מצב אקדמי לא תקין (הסבר ללא-סטודנטים שבינינו: כשלונות במבחנים בקורסים שמהווים קדם לסמסטרים הבאים, ממוצע אקדמי מתחת ל-65, ממוצע ציונים בקורסי ליבה ועוד כל מיני פנינים אוניברסיטאיות...). אם הייתי קוראת את ההודעה הזו לפני שנה, הייתי ודאי חושבת לעצמי: "טוב, ה-dorin276 הזו לא השקיעה מספיק, אני אהיה סטודנטית אחרת וכל הציונים שלי יהיו כמו בתיכון!" מצחיק להיזכר בזה... לכן אני מבינה אותך במיליון אחוז, במיוחד שכמוך, יחד עם הסמסטר הלחוץ, ביליתי במיוני רפואה מגוונים והשקעתי הרבה אנרגיות בלחץ וחשש לקראת תקופת הודעות הקבלה. אני מקווה שהתקופה הזו תסתיים במהרה בהודעת קבלה. ובינתיים, את כאן היא זו שמחזקת את כולנו, ובזכותך כל הפורום וחבריו מחזיקים מעמד עוד מתקופת הקומונה.

אושרית יקרה

יצא לי הרבה להכנס כאן לפורום ולהתייעץ , את בעצמך עזרת לי בכמה שאלות ששאלתי ולא פעם שאלתי את עצמי איך בנאדם שמנסה כל כך הרבה זמן להתקבל ככ נחמד לכולם ,מפרגנת לכל אדם שהתקבל עונה בשמחה לכל שאלה הכי טיפשית שמישהו שואל כל אלה הם תכונות של אצילות נפש שלא כל אדם התברך בהם , זה פיספוס לעולם הרפואה אם תוותרי על זה , כולי תקוה שבזכות הפירגון והאופטימיות שנתת כאן לאנשים בפורום תצליחי בגדול דרך אגב אני מצפה לפתוח את הפורום יום אחד ולראות הודעת `` התקבלתי `` מחזיקה לך אצבעות - שיר

ohad60

New member
../images/Emo24.gif

אין לי יותר מדי להוסיף על כל מה שנכתב כאן, ואת יודעת שאת מדברת מגרונם של הרבה אנשים שנמצאים כאן בפורום. אבל תסתכלי על התגובות שקיבלת ולכמה אנשים עזרת בדרך. אם כלכך הרבה אנשים כאן בטוחים שמגיע לך ואת תצליחי אז כנראה יש בזה משהו. ואני מאמין שתדעי לקחת מכאן את הכח ותפציצי במו"ר... בסופו של דבר תחשבי גם מה את רוצה לעצמך(!!!) עכשיו ותפעלי לפי זה ולא לפי ציפיות של אנשים אחרים (כולל כאן בפורום) או לפי מחשבות על דברים שהיו וכביכול פיספסת. בסופו של דבר את תדעי מהי ההחלטה הכי טובה בשבילך ותפעלי על פיה. ובהצלחה!

למעלה