והנה שוב ההיסטוריה חוזרת על עצמה

אושרית!

את תגיעי למבחני מו"ר ואסור בשום אופן להגיע בהרגשה של "אין סיכוי" או "אני לא שחקנית מספיק טובה"!!!!! אני עשיתי את מבחני מו"ר בלי שישנתי בכלל לילה קודם. הכל אפשרי!!! בשום אופן לא להשבר עכשיו! עד שלא תראי דחיה מכל האוניברסיטאות אליהן נרשמת - תמשיכי כאילו שום דבר לא עומד בדרכך ואת אוטוטו שם. שבמו"ר לא יהיה להם ספק כמה מוטיבציה ואמונה יש לך בעצמך וברצון להיות רופאה. זה לא הזמן להשבר!!!! אם חס וחלילה לא תתקבלי יהיה מספיק זמן לשקול מה לעשות. אני כ"כ מבינה אותך ועדיין - לא מוכנה שתשברי - בטח לא עכשיו. כל עוד יש סיכוי, ולו הקטן ביותר תלחמי עד הסוף. אם זה אומר לעשות אולי עוד מועד ב' אם יש ואם לגייס את כל האנרגיות החיוביות למו"ר שאת יודעת כמה יכול לעלות ולהשפיע. אני מכירה את רגעי המשבר האלה אבל אל תתני לעצמך למעוד עכשיו - זה לא הזמן. תעשי יום מנוחה בו תגייסי את כל מה שעושה לך טוב על הנשמה...שיחות עם האנשים שיכולים לתמוך במידה הרבה ביותר - כל דבר! ותמשיכי. לפעמים כשאתה מחזק את כולם לא נשארות בך מספיק אנרגיות לחזק את עצמך - אבל אין לך ברירה זה לא הזמן לתהיות. פשוט תעשי את זה - תלחמי עד השניה האחרונה כמו שאת עושה ועשית תמיד!!!! את איתנו שנה הבאה ושום דבר לא יעזור! שלרגע לא תחשבי אחרת.......

חס וחלילה ../images/Emo8.gif

אני פשוט כ"כ מאמינה בך ובמה שאת עושה ולא רוצה שתשברי...... אני מאד מבינה מה עובר עלייך ולא הייתי רוצה לראות אותך מוותרת. את הולכת להיות רופאה. שתינו יודעות את זה. וכנראה גם כל השאר כאן
תחזיקי מעמד עוד קצת..... כולם כאן מאחוריך
** אגב, אם כאפה תעזור לך להמשיך בדרך......אין בעיה

לטינית יקרה!

עד עכשיו הייתי לקוחה סמוייה בפורום, אבל אחרי המכתב שלך (רק עכשיו קראתי) אני לא יכולה יותר! אל תתייאשי! אין לי שום ספק שאת תהיי רופאה נהדרת גם בלי להכיר אותך בכלל, רק לפי האכפתיות שלך מכל בעיה של אחד האנשים בפורום, ובעיקר לפי זה שאת בן אדם, עם חוש הומור, וללא ספק אינטילגנטית ביותר. עכשיו קצת על עצמי... אני בת 27.5, ממש קשישה, אני יודעת, ואפילו נשואה... כבר הפסקתי לספור כמה שנים אני מנסה להתקבל לרפואה. למדתי שנתיים מקצוע אחר שרק בנה אצלי את החשק העצום ללמוד רפואה, ואת הידע הודאי שרק בתור רופאה אני אהיה מאושרת. אחרי שסיימתי את השנתיים האלו שיפרתי פסיכומטרי, בשניים הראשונים קיבלתי 664 ו-668 אז ניגשתי לשלישי בלי הרבה תקווה אבל אחרי קורס באמת מעולה (יואל גבע) וקיבלתי 761, כך שהרגשתי שיש תקווה. ניסיתי להתקבל דרך לימודי ביולוגיה באוניברסיטת תל אביב, וזה ממש לא הצליח. רק בסוף השנה נודע לי שלא מתחשבים במועדי ב' (ככה זה היה לפני כמה שנים, בכל אופן), והיות שבסימסטר הראשון הייתי בעיקר עסוקה בלבנות קשרים חברתיים ענפים ממש סמכתי על המועדי ב' האלה. כמובן שסיימתי את השנה עם ציונים שלא מגרדים את התחתית של מה שצריך לרפואה, וכמוך גם חוויתי את הייאוש בציון מועד ב' נמוך יותר ממועד א' (במועד ב' פשוט נכשלתי), אני מניחה שלעובדה שידעתי שאין משמעות לציון הזה היתה חלק ברמת ההשקעה במבחן. בשלב הזה היה לי ברור שאין מנוס משיפורי הבגרויות המתועבים. אני מבינה שחלק ממשתתפי הפורום מרגישים שלשפר בגרויות זה הדבר הכי טוב בחיים, לי אישית די הפריע בזבוז הזמן, הכסף, והתחושה שהייתי אמורה לעשות את זה כבר בתיכון. היום אני אחרי כמה שנים של שיפורים + עבודה + שנה אחת של משבר שבה לא עשיתי כלום, כשכל שנה אני מפספסת במירוץ אחרי הסכם המבוקש, וממש בקצת כל פעם. השנה החלטתי להירשם בפעם האחרונה, על אף שאין לי מושג מה אני אלמד במקום, אני אנסה למצוא את היתרונות בכל מקצוע שאחליט לבחור בו. כרגע אני עדיין מועמדת בטכניון ובירושלים, וממש ממש מקווה להצליח להשתחל לשנה הקרובה... את שני סבבי הראיונות בבאר שבע ניצלתי כבר מזמן, ואתמול קיבלתי דחייה (=אגרוף בבטן) מתל אביב. אושרית, את כזאת חמודה שאת מקפידה לאחל לכל מתקבל חדש בפורום מזל טוב, ורואים שזה מכל הלב... אפילו שאת עוד לא יודעת מה יקרה איתך בעתיד... האמת היא שלי ממש קשה לראות אנשים שמתקבלים למקצוע הזה כשאני עוד לא... אבל כמובן ברכות לכולם ובהצלחה, ואני מקווה לחלוק איתכם את השמחה מהכיוון היותר אישי! לסיכום, אם תרצי אני אשמח לאמר לך כל מה שיש לי להגיד על המו"ר, בנוסף לכמות המידע העצומה שיש בפורום (הבנתי שאת ניגשת בספטמבר), גם אני לא שחקנית גדולה, אבל התמודדות עם ראיונות היא כשרון נרכש, ואני אשמח לשתף אותך ואת כל מי שירצה באמצעים בהם השתמשתי כדי ללמוד איך להתראיין. המון תודה על הפורום שהקמת לכולנו, נעים לראות שאפילו את לא מהססת להשתמש בו כדי לפרוק את מה שיש לך בלב, תמיד טוב לבדוק מה קורא פה אחרי הסיבוב היומי באתרי האוניברסיטאות ("בטיפול", "עדיין אין החלטה"...). אז בהצלחה, ותזכרו, כל עוד לא כתוב לכם "נדחה" (ובת"א זה מופיע גם עם X קטן מגעיל), עדיין יש תקווה!

dnme

New member
../images/Emo201.gif

כל מה שרציתי לומר כבר נאמר פה ... רק דעי שבמו"ר יש הרבה הפתעות, גם לאנשים שאינם שחקנים טובים. מחזיק לך אצבעות.

Corpus Magnus

New member
אם את מוותרת אני מוותר. ../images/Emo201.gif

את עשוייה מחומר של רופאה, אין מצב שאת מוותרת ! אני מאמין באמונה שלמה שתגיעי ! קדימה, רק עוד קצת !

oshratush

New member
אושרית!

אל תדברי ככה, את תהיה הרופאה הכי טובה שיכולה להיות, זה בא ממקור הנתינה אצלך זה הדבר הכי חשוב, אני מבינה עד כמה זה קשה, להלחם למען הדבר,אבל את תהיה שם בסופו של דבר. ואני מאמינה שעוד השנה זה יקרה אוהבת אושרת!

shsh7

New member
אושרית שלום

אני יחסית חדש בפורום ונכנסתי רק כדי לבדוק האם היו זימונים למו"ר לאקדמאים, ואז ראיתי את ההודעה הנ"ל. אז רציתי לספר לך משהו קטן: לפני 4 שנים לא התקבלתי לרפואה מכיוון שהנתונים שלי לא היו מספיק טובים. התחלתי את התואר הראשון על מנת להתקבל עם ציוני תואר. בשניה שעברה נדחיתי מבאר שבע ומהטכניון. התחלתי תואר שני ועשיתי עוד כמה פסיכומטרים ( וזה כיף לא נורמלי להעלות את ממוצע הגיל בכיתה שבה נבחנתי...) וניסיתי להגיש מועמדות גם השנה. בבאר שבע, ירושליים ות"א קיבלתי דחייה ומהטכניון אין עדיין תשובות ( וגם שם אני לא מאמין שהסיכוי גבוה השנה). אני מבין את הצומת שאת נמצאת בו כרגע ומסכים שזה בהחלט זמן לעצור הכל ולעשות חושבים. אני רוצה לשתף אותך בהחלטותי ולקוות שזה יעזור: אני עייף מאד ואין ספק שזה משפיע על הכל אבל הבנתי שלמרות שאני עייף אסור לוותר. לצערי הג'וק הזה שנקרא רפואה לא יצא לי מהראש לעולם - גם אם לא אהיה רופא וגם אם אהיה רופא. וזה מפחיד אותי מאד מכיוון שאם לא אהיה רופא אצטרך ללמוד לאהוב את מה שאני עושה עכשיו. היום אני עושה תואר שני במדעי הרפואה ( כלומר מחקר) ואולי זה ישמע מעט לא צנוע אבל אני גם טוב בזה ויש לי תוצאות מאד יפות שתומכות ברעיונות שלי. אבל אני עדיין לא אוהב את זה וכמוך אני טוען שהסיפוק האמיתי נמצא בשבילי ברפואה. אושרית, אסור להתייאש בטח לא בגלל גיל או כמה דחיות שקיבלנו צריך לנסות שוב בארץ ובחו"ל ולזכור שגם אם חס וחלילה לא נצליח נדע שעשינו את הכל. אני כותב לך מהלב ולכן אולי המכתב נראה קצת מבולבל אבל אני מבין את מה שעובר עלייך וכשאת אומרת שאת עייפה אני מזדהה איתך לחלוטין. עם כל העייפות שלי החלטתי כבר לגשת שוב לפסיכומטרי של מועד דצמבר ואחריו לאפריל - אין ברירה!! אני מקווה שזה לא נראה כאילו אני כותב כדי לשפוך את הצרות שלי מכיוון שאני לא ( את זה עשיתי אצל החברים שלי ומשפחתי ). אני כותב לך את המכתב הזה כדי תדעי שאת לא לבד במערכה ושאסור לנו להתייאש או לתת לעצמנו להתעייף. הכל עוד פתוח. אני גם חושב שאסור לתת לחלום הזה לעצור לנו את החיים ולמנוע את ההתפתחות שלנו בכיוונים אחרים. אני רוצה לאחל לך המון בהצלחה ומקווה שעזרתי. אני מבקש ממך ( גם קצת בשבילי ) אל תתייאשי ואל תישברי בהצלחה

תודה רבה ../images/Emo13.gif

תואר במדעי הרפואה זה אכן מעניין, אני עובדת במעבדה בפקולטה לרפואה בתל אביב ככה שאני מכירה את התחום הזה די טוב. לקבל תוצאות שתומכות ברעיונות שלך זה אכן לא קל, כל הכבוד
דרך אגב, איפה אתה עושה את התואר, בתל אביב במקרה

shsh7

New member
בבאר שבע

כמו שאת אומרת זה נחמד מדעי הרפואה אבל אני לא מסוגל לקום לביקור פלסקים כל בוקר.... מה שניסיתי לומר זה שאם יש חלום צריך לעשות את כל מה שאפשר כדי להשיג אותו. לצערי התוצאות לא עשו אותי מאושר או שמח יותר וזה גם מה שמפחיד אותי..... את בתואר ראשון או שני?

כן, גם אני לא רואה את עצמי

זורעת חיידקים כל יום או משהו בסגנון. זה נחמד, זה מעניין, אבל זה לא מספיק. אני בתואר ראשון בביולוגיה מורחב באת"א. זימונים למו"ר של ספטמבר עוד לא נשלחו למיטב ידיעתי, אבל בטח בשבוע-שבועיים הקרובים הם יישלחו.

shsh7

New member
האמת חשבתי על זה

ויש סיכוי שיהיו עיכובים עם הזימונים בגלל המלחמה... נקווה שיהיה בסדר

למעלה