והפעם..הרגלי אכילה

b0redavid

New member
האמת העצובה מעצבנת ואתה מקרה קלאסי של מישהו

שכן מרגיש רגשות אשם בקשר לעניין, בגלל זה שזורקים לך את האמת מול הפנים- אתה נכנס למגננה.
תיזהר, בסוף עוד תגמור צמחוני/טבעוני באיזו הפגנה נגד פרוות!
אוי ואבוי

Puskas

New member
חבל שאתה יורד לדיון ילדותי

אין צורך בעקיצות טפשיות..
האמן לי שאני לא עושה דברים שרעים לי ואם היה לי מצפון אז לא הייתי אוכל בשר..
כואב לי על בעלי חיים, כולל אלו שאני אוכל, אבל זה לא מטריד את שגרת חיי כרגע.

כי הבנאדם הזה

טבעוני מתוך העקרון... בגלל שחשוב לו לא להתאכזר לבעלי חיים ואני בטוחה שמשאלת הלב שלו זה שכולם היו טבעונים. כי בת'כלס זה שהוא טבעוני לא עוזר ועדיין ממשיכים לגרוס אפרוחים ולהתאכזר לבעלי חיים... אז הוא כותב כמה בשר זה חרא.
אני חושבת שזה לגיטימי ומובן . ואם הוא הצליח לשכנע ולגעת בלב אפילו של מישהו אחד אז כל הכבוד לו..

ואני אוכלת בשר ואני "בעדו"..
למה אתה רואה את זה כמשהו נגדך? למה זה מפריע לך?

Puskas

New member
אז במה הוא שונה מחרדי?

חרדי נורא מאמין באלוהים ובתורה ומשאלת ליבו היא שכולם יהיו כמותו..
אז למה זה מפריע לאנשים שמסתובבים כל המחזירים בתשובה האלו או כל האלו שבאמצע הרחוב רוצים שתניח תפילין?
כי באופן כללי כשמרצים לך, חופרים לך ומטיפים לך אז אתה כבר לא רוצה את זה וזה מציק..

שאנשים יתנו לאנשים אחרים להגיע למסקנות שלהם בעצמם בלי עזרה.

לא כתבתי שזה שונה.

אבל אני לא מבינה למה זה מפריע לך. דווקא התגובה שלך גררה שרשרת של תגובות על הנושא. אם זה לא מתאים לך אז אל תקרא, אל תפתח את הקישור, פשוט תתעלם.
בדיוק כמו שאני מתעלמת מהחרדים שמציעים לי נרות שבת ברחוב. הם לא מפריעים לי.

AlabamaW0rley

New member
ניסיתי להיות צמחונית

אין לי בעיה עם גרסאות טבעוניות לכל מיני מאכלים, אם יודעים לעשות אותן טוב. הבעיה היא שזה מסובך מדי לוגיסטית ויקר. אין לי בסביבה שום סופר שאפשר לקנות בו תחליפים, לא תמיד יש סבלנות לשנות מקצה לקצה את כל טכניקת הבישול שלי, ובעבודה המסעדות שמסביב כמעט ולא מציעות אופציה טבעונית.
בקיצור, אמרתי "יאללללה נמאס לי להציל את העולם, אני עייפה ורעבה".
וזהו.

TDKR

New member
קניית תחליפים/חיקויים זו אופציה, אבל לא חובה.

אני אישית עד לפני חודש ומשהו קניתי די הרבה תחליפים, אבל החלטתי שדברים מהסוג הזה אני אוכל מעכשיו רק בחוץ. בבית אני אוכל מאכלים רגילים ובסיסיים. אני מדבר על פסטה, ירקות ופירות, מרקים למיניהם, קטניות וכיוצא באלה.

למשל בחודש החולף יצא לי להכין מרקות ירקות וקוסקוס, אורז ואפונה, פירה, מרק עדשים אדומות, פסטה... אוי, פסטה נשמע מאוד מפואר. אני מתכוון למקרונים בצורות.

ותמיד יהיו סיבות למה לא לעבור לצמחונות או טבעונות, כמו עם כל דבר אחר בעצם.

AlabamaW0rley

New member
אם הייתי מחפשת סיבות, לא הייתי בכלל מנסה

לעבור לתזונה צמחונית (עם שאיפה לטבעונית). עובדה היא שניסיתי ובהתחלה הייתי מלאת מוטיבציה.

אבל ביחיייאת, כמה קטניות ופחמימות כבר אפשר לאכול? אני עוד שניה אתפח בעצמי כמו קטניה במים. חשוב לי שאוכל יהיה טעים ומגוון, זה משהו שעושה לי טוב, זה משהו שמנחם אותי ביום-יום. להתחיל להמיר את מה שעושה לי טוב למקבילים הטבעונים שלו זה חתיכת פרוייקט שאין לי כוח אליו. לעזאזל, אין לי כוח ללכת למחאות החברתיות, ולהן יש נגיעה ישירה בחיים שלי. אז עכשיו אני אשקיע אנרגיה רק בלהצטרף לזרם חברתי שאולי-אולי מתישהו ישפיע איכשהו, כאשר אני לא שלמה ב100% עם האידאולוגיה הטבעונית?
לא נראה לי, אולי בפעם אחרת. אני צריכה לשמור על הכוח הזה כדי לסחוב ביום-יום.

אבל יש לך כוח לצפות במאסטר שף?

כי זה מספיק בשביל למלא אותי בחלומות על איך שאני אף פעם לא אהפוך לשף דגול ומספיק בשביל לגרום לי להנות מאוכל.

AlabamaW0rley

New member
צפיתי בזה בדיוק פעם אחת

אבל ככלל, כמו בחורה טיפוסית אני מתה על תוכניות בישול. יכולה להתמוגג מול זה שעות ^_^

רגע, פספסתי את ההקשר הלוגי... או שאנחנו מדברים עכשיו על מרחב כל הדברים שיש לי או אין לי כוח לעשות אותם?

קרקלה

New member
למצוא אוכל צמחוני זה לא קשה

בכל מסעדה יש. אני מאד בעד להפחית את המוצרים מהחי, וזה שלא מגיעים ל-100% טבעונות ממש לא אומר שהתרומה שלנו לא נחשבת. אומרים שאדם צמחוני לא אוכל 4000(!) בע"ח בחיים שלו, שאלטרנטיבית היה אוכל... נראה לי שזה שווה את כל החיים האלה.

Light18m

New member
אולי לא אוכל,

אבל גורם בעקיפין למוות של הרבה יותר עכברים ובעלי חיים שנחשבים "מזיקים"

Light18m

New member
קראי למשל על המאמר של פרופ' מייק ארצ'ר

שאינו עובד עבור, מייעץ עבור, מחזיק מניות או מקבל מימון משום חברה או ארגון אשר יכול להרוויח מהמאמר הזה:
http://www.pinat-hay.com/Prof-Archer.htm

merav999

New member
המאמר הזה עוסק באוסטרליה, לא?

השאלה - האם הוא רלוונטי גם למדינות שמחוץ לאוסטרליה? :)

בכל מקרה - הנה 2 לינקים לביקורות על המאמר הנ"ל ועל אי דיוקים שישנם בו:
http://animalliberation.org.au/blog/121-archers-dodgy-land-claims.html

http://animalliberation.org.au/blog/122-archers-dodgy-mouse-claims.html

ראיתי שפתחת דיון בפורום צמחונות וטבעונות אז אני רק אציין שרוב התוצרת הצמחית משמשת להאכלת בעלי החיים בתעשיה, דרוש יותר ק"ג של תוצרת צמחית להאכיל חיה מאשר אדם. בנוסף לכך גם מי שלא טבעוני/צמחוני אוכל גם מזון צמחי בנוסף לבעלי חיים ולתוצר שלהם נראה כי בטבעונות יש צמצום של הרג של בע"ח בגידול של תוצרת צמחית.

למעלה