והפעם..הרגלי אכילה

Light18m

New member
טעם כפונקציה של האוכל

מקבל אצלי רק ערכים חיוביים.

בקשר לבריאות- פעם חשבתי שאכפת לי מזה, כי אני אוהב לרוץ ושונא סיגריות, אבל כשלקחתי בחשבון את כל הבשר שאני אוכל- הגעתי למסקנה שאני פשוט עושה דברים שאני אוהב.

לאחרונה החלטתי להפחית משמעותית את כמות הבשר שאני אוכל. העסקה שלנו עם החיות הייתה שאנחנו נותנים להם חיים טובים, ובסוף אוכלים אותם, אבל כיום לרוב החיות אין חיים טובים.
יתר על כן, התחלתי לפקפק בלגטימיות בתירוצים שלנו בכלל לאכול בעלי חיים, כי אכן אפשר כיום לחיות גם בלי לאכול אותם.

אוכל בשביל זה ההנאה החומרית הכי טובה (במקביל לסקס), שזה כמעט גובל בהנאה רוחנית.

אני בררנית איומה באוכל

יש המון דברים שאני לא נוגעת בהם בכלל: פירות ים, ארטישוק (לא סובלת), עגבניות טריות, שעועית, דברים חריפים, דגים, בשר בקר... ויש עוד רשימה ארוכה של מאכלים שאני אנטי כלפיהם.
אני לא יכולה להיות צמחונית. נסייתי וזה לא הלך... זה היה קשה מדי והחלטתי שנמאס לי להילחם בעצמי.
נכון, זה לא הכי מוסרי שיש, אבל באיזה שהוא שלב כשמנסים את כל השילובים האפשריים מטופו, ירקות, פירות, פחמימות, קטניות, סייטן וטמפה, באיזה שהוא שלב זה נמאס והגוף דרוש אוכל אמיתי, יותר עשיר. בני האדם הם ציידים מטבעם. האדם הקדמון היה צייד וצד בעלי חיים כדי לאכול אותם ולהכין בגדים מהעור שלהם. בלי ויטמין B12 שיש בבשר (או תחליפים מלאכותיים) הרבה מאיתנו מפתחים חולשות ומראה לא בריא- מה שאומר שנועדנו לאכול בשר בסופו של דבר.

Black Balloon

New member
אני בעייתית

יש לי צליאק, אז יש המון דברים שאני לא יכולה לגעת בהם. נכון שיש תחליפים, שהם תמיד יקרים ורוב הפעמים לא טעימים בעליל (חוץ מפה ושם...).
אני לא מסוגלת לאכול קישואים, זה מגעיל אותי ממש.
אני לא מקובעת מבחינת טעמים, הייתי פוחדת מדברים חדשים (פחדתי לטעום סושי), אבל נפתחתי ולמדתי לאהוב סושי ופירות ים.
הייתי צמחונית 3 שנים, עד שנשברתי (גם הצליאק קצת הקשה). אבל בכל מקרה אני לא אוכלת המון בשר, לא מתה על זה.

אני אוהבת אוכל לא בריא

אני לא אוכלת הכי מסודר ובריא בעולם...
אני גם שונאת לבשל, אז...

lee05

New member
תודה על הנעיצה

הנה נענה לעצמי-

בחיים שלי לא הייתי בדיאטה ולא חשבתי יותר מדי על מה שאני אוכלת. בגלל שרב חיי הייתי ספורטאית הרשתי לעצמי.
אף פעם לא הייתי לי ממש נטייה לג'אנק פוד כגון בורגרים, פיצה וכד' אך כן הייתה לי נקודה חלשה למתוקים
שיניי הרגישו זאת היטב...
לאורך הדרך למדתי פשוט להקשיב לגוף שלי ולצרכים שלו, כך לדוגמא אני יכולה כמה ימים לא לאכול בשר (במיוחד בקיץ) ורק כשגוף ידרוש זאת אני אוכל .
גם מבחינת מתוקים\ בקום חטיף לוקחת קוביית שוקולד ולעתים קרובות פשוט מחליפה מתוק בפרי במקום.

גיליתי כל מיני סוגי פסטה, אורז, בורגול וכל מיני דברים טעימים, התאהבתי בסלטים למיניהם ודגים מחדש (אחרי צבא לא אכלתי כמה שנים ביצים ודגים- לא קשור לטבעונות יותר אלא כי לא יכלתי לגעת בזה יותר
).

יש מעט מאוד דברים שאני לא אוכלת, אוהבת לנסות דברים חדשים (גילוי נאות אתמול טעמתי לראשונה פסטה שחורה
)
וחולה על בישול...

לדוגמא

אני אוהבת לאכול.....

בגדול,אני אוהבת לאכול הכל! אני משתדלת לאכול בריא....אבל אני חולת מתוק.
אני מאוד אוהבת ירקות ופירות,יש לי חולשה למאפים שבחודשים האחרונים אני מצליחה (איך שהוא) להימנע...

אני מאוד אוהבת מוצרי חלב,אני אוהבת בשר,אני אוהבת הכל! אין משהו שאני לא אוהבת,אבל בהחלט יש דברים שאני אוהבת פחות ואוהבת יותר..
החולשות שלי הם בעיקר מאפים כמו שציינתי קודם שאני מצליחה איך שהוא להימנע,פסטות,ומוצרי חלב,ומתוקים!

אני מאוד אוהבת יוגורטים קפואים עם פירות ואני יכולה לחיות על זה ולאכול רק את זה כל היום...

ואני ממש אוהבת סושי,ופיצה,וכל מיני שטויות שכאלה...

אוהבת לאכול!

ואני לא בררנית באוכל.
אני אוכלת הכל חוץ מבשר טחון ובצל מטוגן\מבושל.
אני חושבת שאני אוכלת יחסית בריא (ביחס לאנשים מסביבי שמספרים לי מה הם אוכלים
) כי אני אוכלת כל יום ירקות ופירות, ארוחות מסודרות, ומשתדלת להמעיט בחטיפים ובדברים עתירי סוכר ושומן.
לא הייתי יכולה להיות צמחונית כי אני פשוט לא יכולה לסרב לאוכל טעים, ויש הרבה דברים בשריים טעימים. אבל הלוואי והייתי צמחונית (אני כן מרגישה אשמה ואנוכית מבחינה אידיאולוגית)

בלי בשר טחון ובצל מטוגן?

קודם כל, היום מוסיפים לרוב המאכלים בצל מטוגן. אז את פשוט לא אוכלת אותם או שאת משתדלת שלא יהיה בצל מוטגן בהם?
ואיך אפשר בלי בשר טחון??!?!? בצק עם בשר, רוטב בולונז, פשטידות למיניהן וכדומה...

אני יודעת

וכאחת שמאד אוהבת להזמין חומוס\טחינה מאד מעצבן אותי שזה תמיד עם בצל מטוגן. אני לא אוכל שום דבר עם בצל מטוגן.. אם אי אפשר להוציא מהמנה אני פשוט לא אזמין.
לגבי בשר טחון- אני כן אוהבת אותו ברוטב בולונז אבל לא אוהבת את זה במוסקה ובקציצות..

טבעונית כמעט לחלוטין

התחיל מטעמי אידיאולוגיה ועם הזמן התווסף גם העניין הבריאותי שאני מרגישה פיזית בגוף, וההנאה שבבישול הטבעוני שפתח לי דלתות לעולמות שלא הכרתי. מומלץ לנסות, גם אם רק להעשיר את התפריט שלכם ולא לשנות אותו.

oromer

New member
מנהל
הרגלי אכילה...

אני משתדלת לאכול אוכל בריא, לא גאנק פוד וכאלה.... אני לא חושבת שאני יכולה להיות צמחונית אבל אני גם לא אוכלת את כל סוגי הבשר.

משתדלת לאכול רק שאני רעבה, ולפי תוכנית מסוימת, לא תמיד זה מצליח לי

EdisonGirl

New member
הגעתי מבית שאכל בעיקר מוצרי חלב

כך שצמחונות היא דבר טבעי עבורי, כי גם ככה לא נהגנו לאכול הרבה בשר, ולא משום סיבה אידאולוגית.

אוכל בריא בעיניי זה אוכל שאפשר לאתר בו את אבות המזון, שהויטמינים בו מגיעים ממקור טבעי ולא מתווספים אח"כ, ושמגיע באריזה מינימלית (כל האריזות ה"מתלהבות" כאילו מכפרות על הכלום שיש בפנים, ובד"כ יש ג'אנק באריזות האלו).

אוהבת לאכול אוכל של בית, מבושל ומלא בטעמים עדינים, ללא עומס בתבלינים (אוכל הודי? אני ממש נזהרת!).
אני משתדלת לאכול בריא, אבל חוטאת פה ושם...

דינדש

New member
טוב אז הרגלי האכילה שלי...

מאז ומעולם (גם בימינו אנו) אני אוהבת לאכול ורואה באוכל טוב הנאה.
לצערי הרב, אני בחורה עם עודף משקל מאז שאני זוכרת את עצמי. עד עכשיו הייתי "מקבלת" את זה (או יותר נכון, פשוט לא עושה כלום בנידון ולא מקפידה יתר על המידה בתזונה). אבל בשנה האחרונה, בעקבות השירות הצבאי ועוד סיבות כאלו ואחרות החלטתי לקחת את עצמי בידיים במאבק במשקל שכולל (בנוסף לספורט) גם תזונה.

במהלך השבוע אני משתדלת לאכול בריא ככל האפשר.אני שותה כוס קפה אחת ביום, אני אוכלת ביצה אחת בכל בוקר, בקושי אוכלת לחם (אולי פרוסה אחת עם הביצה), שותה הרבה מים, אוכלת פירות ומשתדלת גם ירקות, ובערב אוכלת חזה עוף עם פחמימה כלשהי (או שלפעמים בלי. תלוי בחשק). אני לא שותה שתייה מוגזת, אלא אם כן יש אירוע חריג ואז אני מרשה לעצמי כוס אחת וכמעט שלא שתיה מתוקה. אם שתייה מתוקה אז רק נקטרים של פירות.
פינוק בשבילי זה שוקולד מריר או פקאן סיני
...
בסופ"שים ובמסיבות/אירועים אני מרשה לעצמי לשחרר את הרסן ואוכלת הכל כמו כולם (כמובן בלי הגזמה).

אלכוהול אני כמעט ולא שותה... רק באירועים ומסיבות וגם זה כוס אחת גג שתיים.

מבחינת בשר, אני קרניבורית שחבל על הזמן, וחוץ מאברים פנימיים שזה פשוט דוחה אותי, אני אוכלת כל בשר אפשרי... אפילו בדרגת מדיום. אני חושבת שלא הייתי מסוגלת להיות צמחונית, פשוט כי אני כ"כ אוהבת בשר שלא אוכל לוותר עליו.
אני יודעת שזה כ"כ צבוע מבחינה אידיאולוגית, כי אני משתדלת שלא לקנות מוצרי קוסמטיקה ומוצרים בכלל שנוסו על בעלי חיים, אבל מה לעשות? סטייק טוב ומעט מדמם פשוט עושה לי את זה.

lee05

New member

רק הערה אחת..זה לא בריא לאכול ביצה כל בוקר גג 2-3 בשבוע...

Purple Mushroom

New member
אכילה , חשוב

אני אוהב לשתות ולאכול מתוק.
לא ממש אוכל \קונה אוכל בריא, רק מתוקים.
לשמחתי, אמא שלי (עדיין), מאוד אוהבת אותי, וכל מוצ"ש, נוסע אליה שעה שעתיים בדרכים הציבוריות, וסוחב ממנה אוכל בריא, שמבשלת לי, שבוע שבוע, פסטה או אורז, וגם שקית של אוכל בשרי. (שניצלים בשקית מתועשת).

ניסיתי פעם להיות צמחוני, לא כ"כ הלך. לא יכול להיות צמחוני, למרות שרוצה, יש השפעות לכאן ולכאן, עדיין חיים בעולם הישן, או בעולם המעבר. למרות שאני חבר במהפכה של אהבה
שמטיפה לזכויות בעלי החיים, ונגד תעשיית המזון הבשרי\חלבי. תעשיית המזון שפוגעת בבעלי חיים.

אוכל זה אנרגיה .
תודה, ולרוויה, (בדרך כלל שותה, קפה, תה, בעיקר תה, ומים, ושוקו
.

נ.ב: יש לציין לטובה את שותף שלי. (למרות שיש לי גם הרבה ביקורת עליו):
הוא היחידי בינתיים השנה, שגורם לי לטובה, גורם לי, לקנות ירקות , פטריות ,עגבניות ,ובצל.
כתוספת טעמיה, לפיצות שאנחנו מכינים ביחד.
.
עוד כשעתיים מתחילים.
בתיאבון, ולרוויה :)
=]
=]

למעלה