זה לא רק "יקרה" כתוצאה.... אלא - ממש אומרים
את זה במפורש. ועדת שוחט בראשית דבריה על המלצות אומרת: "כדי לקיים מערכת שהיא גם איכותית וגם מסוגלת לענות על עיקרי הביקושים להשכלה הגבוהה, יש לפעול בשנים הקרובות בכמה מישורים, ובהם: .... שינוי תמהיל הסטודנטים לתואר ראשון באוניברסיטאות לטובת מדעי הטבע וההנדסה והפניית הגידול בתואר הראשון למכללות...." ואז מה? ייעלמו לגמרי התחומים של מדעי הרוח, אבל - לא רק, מסתבר שם מדעי החברה ייעלמו כך כי הם אל מדעי הטבע ולא ההנדסה ומה זה אומר בעצם? שלא יהיה מחקר בהם בכלל , או שאולי הם מקווים שפתאו יווצר תואר שני מחקרי על בסיס מה שלומדים במכללות? וסליחה אם אני אשמע קצת מזלזלת עכשיו, אבל אני ממש ממש לא מוכנה לתת להשכלה הגבוהה להגיע לדרגה כל כך נמוכה של איכות , של להתבסס על התואר הראשון של המכללות (ולצערי,זה כבר קורה. המדינה מעניקה השנה מלגות גבוהות מאוד לבוגרי תואר ראשון במכללות, כדי שיירשמו לתואר שני באוניברסיטה) . הייתם בזמן האחרון במכללות? ראיתם מה ואיך מלמדים שם? זו זוועה אמתית. מה שאנחנו בעצם מעודדים כך הוא עוד פיחות ברמת התוארים, ובמעמד שלהם בחברה ובכלל. זה בעצם כמו לומר, שהתואר הראשן הופך להיות תעודת הבגרות שעליה חלמו בשנות השמונים. אז התכוונו להוביל מהלכים של "בגרות לכל" ועכשיו- "BA לכל". השאלה היא - אם זה באמת אומר שאנחנו מעלים את רמת האוכלוסיה, או דווקא - מורידים את רמת ההשכלה הגבוהה. (מצד שני, אם היום ממילא אנחנו נמצאים במצב הזה שתלמידי התואר הראשון מגיעים למערכת עם ידע של חט"ב במקרה הטוב, כי מערכת החינוך כבר קרסה, ומזמן מזמן לא מהווה מערכת של הקניית ידע, אז כל מה ששוחט עושה, הוא הפיכת המצב הקיים ב"סתר" למצב מוצהר בריש גלי. אני כבר לא יודעת מה עדיף. )