וצדקה תציל ממות ...

אני משער..

שהוא התכוון למושג ההשגחה הרווח - היינו בייביסיטר-על של האנושות והיהודים, שמקבל משכורת של תפילה בשעה. זה אשר משגיח על ביצי כינים וקרני ראמים, ולנוכח כשלונו בהשגחה זו בעולם, מזמן היו אמורים לפטרו (ורק במאה השנים האחרונות הוא התחיל לקבל מכתבי פיטורים מרוב העולם המערבי, דווקא בשל האמונה כי מדובר בבייביסיטר כושל). אין אלוהים יתברך אומנתו של העולם - אלא הוא אמת ותורתו אמת.

u r i el

New member
כרגיל - סיבון פליק-פלאקי.

את ההשגחה האלהית ליבוביץ כלל איננו מכיר לעומת זאת הוא יודע מה מוטל עליו.
מה שנשאר רק לברר, זה עניין "קטן" מאד ו"פעוט" מבחינה אמונית ... והיא השאלה מתוקף מה מוטל עליו מה שמוטל, האם הנטל בא מהקב"ה או מליבוביץ, שאז הוא בעצם עובד את עצמו - כפי שאני טוען כאן לזרא כבר אין ספור פעמים.

נו, ברוך שכיוונתי..

הוא אכן מתכוון לאותה תוכנית קוסמית אינטרוונציונית המוכרת בעולם הפגאני ומשם היא לקוחה, והקרויה בשם הכולל "השגחה כללית", שבה אלוהים מתערב בכל יום ויום ואומר לעשב שיגדל.. שהייתה באופן מובהק חשיבתם של רבים משלומי אמוני ישראל - ובהם חכמים גדולים כתמר רוס והרב קוק שממנו היא יונקת ושואבת - אותה תוכנית היסטורית הגלייאנית מופרכת מיסודה, ואשר ניתן לה ביטוי בכמה מדרשים קדומים שנועדו להמון העם - ואשר כנגדה הציב מי שהוא הפרזנטור של כל העולם היהודי - ולמעשה הוא היהדות המוכרת לנו מזה מאות שנים - את דעת הישר - הוא ר' עקיבא שקבע: "עולם כמנהגו נוהג"!!!

ובמה עדיפה

האנטרוונציה ע"פ שיטתך, לאנטרוונציה שע"פ שיטת הרב קוק בעניין המדובר?

שבאינטרוונציה ע"פ שיטת הרב קוק

אלוהים משרת את העולם, ובאינטרוונציה ע"פ שיטתנו העולם משרת את אלוהים.

א. אם כך כל היהדות

(חוץ מזו של ליבוביץ שינק מקאנט...) אלילית.
ב. גם האנטרוונציה שדברת עליה היא פונקציה. יוצא שגם ליבוביץ עובד אליל.
ג. יאללה יאללה..

א' וב' ענה לך ר' חיים ויפה השיב.

ג. יאללה - אללה! יהיה מדוייק יותר בסיכום דיוננו.

רחבה היא מיני ים וארוכה מארץ מידה

אפשר לסכם דיון כזה? לעולם לא יסוכם, והוא נמשך והולך בהגות העמים והיהדות במשך 3500 שנים, וכולי האי ואולי.

תרצה בשאלה שאל, תרצה לחדש חדש, אני פה ואתה פה - ודיון זה תוקפו.

פה הטעות. אל פונקציונר זה שלא לשמה. לא אלילות!

תארי הפעולה מותרים! העובד ע"ז מיראה (שתטב לו או תרע לו) פטור! ורק העובדה לשמה חייב!

כן ולא.

זו אלילות, אבל התירה התורה לעובדו כך. דיאלקטיקה במיטבה שבשלה אני "חולה" על הדת היפהפייה הזו..

בבקשה

אינני מומחה גדול לתפעול קישורים וכיו"ב..

אבל אנסה את מה שאני יודע..

לייבוביץ ויובל בקישור אודיו: /5a2814f42ac9c16a2f35628bd0960277858cebf5.googledrive.com/host/0B1-YURxPyo8ud2lkZGRsUlhVY1U

אביצור בקישור: www.megaupload.com/?d=25TEA2HB

לגבי אגסי וליבוביץ הפניתי אותך לספר

כאמור, אינני מיומן בזה

בכל אופן, יש את זה באתר לייבוביץ בארכיון אודיו ווידאו, ואפשר בהקלקה ישירה לשמוע ולצפות.

תחת הכותרים

שכר ועונש - תוכנית טלוויזיה בהנחיית ירון לונדון. משתתפים: ליבוביץ, אבי רביצקי, ירמיהו יובל.... (אודיו)
אבשלום אליצור - הבעיה הפסיכופיסית - סרטון וידאו

למעלה