זאת האמת

Tatu4Taty

New member
צורם לי לראות אפילו ויכוחים בנושא

הנ"ל, דווקא תיארתי לי שחברי הפורום אפילו לא יכנסו לכזה ויכוח ולא יענו לו מהסיבה הפשוטה שחבל על כל מילה. אפילו יותר צר לי לשמוע שישנם עדיין יהודים פנאטים שאינם מוכנים לקבל את העובדה שישנם אנשים שחושבים אחרת מהם, בין אם הדבר נכון או לא. ההצעה שלי לפחות היא למחוק את כל השרשור כי הוא הגיע לעמוד הראשי בתפוז והדבר אינו מחמיא, לא לפורום ולא לכותב ההודעה. בתקווה שיום אחד אנשים יוכלו לכבד אמונות והשקפות שונות, ברור למדיי שזה לא המצב כעת.

galileo2003

New member
זה עצוב ביותר.... מה קורה לכם???

אין שום הוכחה על קיומו של אלוקים אם אתה אדם שמסתכל על התנ"ך כשרשרת של סיפורי 'לילה טוב' . אבל איך אפשר להיות כ"כ רדומים?! מישהו מכם (אני לא מדברת על המאמינים ב-ה') באמת התעמק בתורה? כנראה שלא... אין לכם מושג כמה אמיתי ועמוק כל נושא האמונה היהודית. התנ"ך הוא כמו סיכום כללי של העולם והאנושות, והוא נותן לנו הוכחות כ"כ ברורות שמה שכתוב בו הוא נכון ואמיתי. הנה נבואה מפי ה', שמכינה את עמ"י לשואה שתבוא בדורות הבאים (ציטוט ישיר מהתנ"ך): <משלי פרק א', פס' כז'> "בבוא כשואה פחדכם ואידכם כסופה יאתה בבוא עליכם צרה וצוקה... אז יקראנני ולא אענה ישחררני ולא ימצאנני... תחת כי שנאו דעת ויראת ה' לא בחרו...לא אבו לעצתי נאצו כל תוכחתי" זו לא רק הוכחה על קיומו של ה' , זו גם תשובה לטענה שלך שליהודים רע לא פחות מהגויים. זו בעצם מידה כנגד מידה , עמ"י חוטא - ה' יעניש אותם על הרעה. אי אפשר להשוות זאת לגויים , אנחנו נשענים תחת חסות ה' , ואם נבגוד בו ונעבוד ע"ז , הוא יכעס ויעניש- כמו אב שמעניש את בנו . בתנ"ך בכלל יש כ"כ הרבה הוכחות ונבואות שבאות לידי ביטוי בימים אלו ממש... תפקחו עיניים , תתעניינו... התנ"ך הוא הספר המדהים ביותר שקראתי, והוא מדהים רק כשמתעמקים, ומנסים להבין את מה שמסתתר מאחורי כל סיפור שסתם נשמע לנו משעמם ומייגע.

Vendetta

New member
בוודות התעמקת?

במאהבהרטה? ברמאיאנה? בבהגווד גיטה? תקראי אותם ותראי כמה עמוקים ואמיתיים הם.

מיכל328

New member
תסלחי לי

אני כן מכירה את התנ"ך ותתפלאי - אני לומדת בבר אילן ומאד מכבדת ומתעניינת בשיעורי היהדות שם.. ועם כל הכבוד לעם היהודים היה מספר רב של שואות קטנות וגדולות - אז הספר שלך צריך לתת לי תאריכים...

Nizzan Cohen

New member
כמה עובדות.

אנחנו מטומטמים ?! סלח לי... בוא נבחן כמה מהחבר'ה הגדולים של הדת שלך ונראה מה תגיד אז. לפני שאתה מזבל ת'שכל על דת אמת תבדוק אם הדת שלך מוסרית. רוצח ארור מס' 1: אליהו הנביא מבשר המשיח של היהדות. רצח 450 נביאי בעל לתוך הקישון - אחרי שהם נאלצו לעמוד מולו בתחרות תאולוגית (למה נאלצו ?! כי להדליק עצים רטובים כדי לשרוף את הקרבן זו לא בעיה לאל היהודים שהוכיח את כוחו באש בכמה מקומות : עמוד האש, מרכבת אש, עמוד עשן, "דם ואש ותמרות עשן". ואילו ה*בעל הינו אל גשמים ורוכב עננים*). הדבר דומה לכנסיה הנוצרית שאלצה יהודים בימי הביניים לנהל וויכוחים תאולוגיים שבהם בדרך פלא, היהודים הפסידו תמיד - וכך יכלה הכנסיה לרדוף את היהדות כדת שקר. רוצח ארור מס' 2: יהוא. עשה חגיגה ענקית לכבוד הבעל - שאליה הגיעו כל עובדי הבעל. משהיו באולם, סגר את הדלתות ורצח את כל עובדי הבעל. מזכיר את ה"רכבות לארץ ישראל" שהיהודים עלו עליהם בשימחה באירופה, אך לפני 60 שנה בערך. רוצח ארור מס' 3: המלך יאשיהו. שמתי לינק לפרק המדובר בתנ"ך. ובכל זאת אתמצת לך טיפה ממעלליו... הוא שבר, הרס, חילל, ושרף דברים קדושים לתרבות הבאגנית בארץ. אבל אתייחס למקרה ספציפי, בו הוא חפר בית קברות שלם, שם את העצמות על מזבח ושרף. למה הדבר דומה ?! פוגרום. צעירים ממורמרים משברים את כל מצבות בית הקברות היהודי. חופרים קברים שמים את העצמות בבית הכנסת ו.... שורפים ! וכל זה בשם יהוה אליהיך! אלה הם הגיבורים שלך ! ואחר כך לומדים שהיהודים היו כל כך מסכנים... תקרא את התנ"ך ותראה שגם הם לא חפים מהשמדת עם (עמלק), כפיה דתית, כיבוש, וכיוצא באלו. אז אני אולי מנשק אבנים יקירי, ואולי פונה לעזרה לאלי שקר - אבל אתה אדוני - פונה לאל של דם ואש ותמרות עשן שיעזור לך ! . אז בבקשה לפני שאתה בוחן את אמינות האמונות שלי (שאגב רציונלית היא בדיוק כשל שלך) תסתכל על המוסריות של הדת. ועוד נקודה קטנה. אני לא ניכנס וכותב הודעות דוגמת זו בפורומים שעוסקים ביהדות. זה ביגלל שאני יודע את האמת ולא זקוק לחיזוק האמוני שאתה מקבל מהמסיונריות הזולה שלך. עכשיו תעשה לעצמיך טובה, אתה וה"אינטילגנטי" ותעיפו את התחת שלכם רחוק מפה. (סליחה על הביטוי).

אין טעם להגיב לו .

ורב הדתות אם הן מונוטאיסטיות או פאגניות לא בהכרח מוסריות אם מסתכלים מהצד, אני בטוח שיש יוצאים מן הכלל אבל הרב לא מוסריות. הגמד

אתה עובד את האלים שלך בידיעה

שהם שקר וכזב? אני מאמין באל רחום וחנון ורב חסד ואתם? מאמינים לי באבנים ועצים ובים ובאדמה זה הכל מה שהוא יצר הכל בא ממנו הוא זה שסובב את הגלגל הראשון הדת שלכם היא תוצאה של טלפון שבור ובקשר לכל מה שרשמת על מוסריות הדת שלכם היא יריקה בפרצוף למי שאחרי על כל זה אז אל תדבר איתי על מוסריות אוקיי? בלי מעמד הר סיני ובלי התורה העולם היה נחרב מזמן על ידי בני האדם

Tatu4Taty

New member
נו טוב, אם כבר נכנסים לדעות

לפי דעתי דווקא בגלל אותה תורה העולם נחרב כיום, שנאה ובורות הם הדברים העיקריים שאני מוצא בה. אינני זוכר את כל האימרה במלואה אבל מקורה בפיוט אינדיאני אם אינני טועה, זה הלך בערך כך: "כשהגשם יבוא וישטוף את המילים בתורתכם לא יישאר דבר, אך האלוהים שלי לא יימחק ולא ייעלם כי הוא הגשם עצמו". בכל אופן, בתור אדם אשר איננו מכיר לא את השקפת עולמנו, לא את ערכינו ולא את הדתות כולן אני הייתי אומר שזו יהירות לכנות כך את הדתות והאמונות שלנו. אינני מאמין שהוא זה שיצר אותם אם אתה מתעקש לדעת, אינני מאמין שהוא קשור אליהם ואף יותר מזאת אני לא חושב שהוא חנון ורחום כלל. אני עובד את האלים והאלות שלי לא מידיעה שהם שקר וכזב, אלא מידיעה שאני חלק מהם והם חלק ממני - זה לא אומר שהדבר נכון לכולם אך זה דבר אחד שאני לא מסוגל להתעלם ממנו. ערב טוב שיהיה לך.

היכן האלים שלך?

האם הם השאירו אחריהם סימנים? הרי כל האלים שלך הם תוצאה של טלפון שבור וזאת האמונה שלך ואינך מסוגל לקבל את זה האל שלי הוא אל אמת זה שאומר עליו הנביא "וה' אלוהים אמת" (ירמיהו י,י)- אל מי אתה מתפלל? אל כוחות טבע שהוא יצר? "לפי דעתי דווקא בגלל אותה תורה העולם נחרב כיום, שנאה ובורות הם הדברים העיקריים שאני מוצא בה" שנאה בורות? איפה את חי? האם לא תרצח מראה על בורות? או האם "כבד את אביך ואת אמך" או שמא "לא תגנוב" או אולי "לא תנאף" אתה צודק הכל בורות נכון... "הפוך בה והפוך בה דכולא בה" ולהיתפלל לעצים ולאבנים זה נורמלי ורגיל ובכלל לא מעשה שמראה על בורות.... אל דברים דוממים אתה מתפלל? אל פסל מעשה ידי אדם אתה מתפלל? בורות תמצא רק בדת שלך ולא בשלי אם תמצא קטע אחד שמראה על בורות בתורה הבא אותו לפני אני מחכה קדימה.... " אינני זוכר את כל האימרה במלואה אבל מקורה בפיוט אינדיאני אם אינני טועה, זה הלך בערך כך: "כשהגשם יבוא וישטוף את המילים בתורתכם לא יישאר דבר, אך האלוהים שלי לא יימחק ולא ייעלם כי הוא הגשם עצמו". " אתה רציני? אממ בוא נראה.... עברו מאז קבלת התורה 3300 בערך ירד הרבה גשם מאז אני מאמין נכון? _אף_ גשם לא הצליח לכבות את אש התורה היא נשארה כתובה מילה במילה כלום לא הישתנה איך אתה מסביר את זה אה? ומה עם האל שלך?(דרך אגב באיזה אל אתה מאמין?) האל שלך נמחק כמעט מן העולם ומי נשאר? אה אמור לי בבקשה מי הוא האל הזה שנשאר? האל הזה שכל שלושת הדתות הגדולות בעולם מאמינות בו מיהו? ודרך אגב גם לי יש פתגם חכם בשבילך שאין לך משהו חכם להגיד אמור פתגם אינדיני עתיק "אני עובד את האלים והאלות שלי לא מידיעה שהם שקר וכזב, אלא מידיעה שאני חלק מהם והם חלק ממני - זה לא אומר שהדבר נכון לכולם אך זה דבר אחד שאני לא מסוגל להתעלם ממנו." האם אתה מאמין שהאלים שלך קיימים.? או שאתה סתם עובד אותם בשביל ההרגשה..

Tatu4Taty

New member
חטאך לא היה בלהגיד את "האמת"

הוא היה עברה אפילו על חוקייך "אל תעשה לרעך מה ששנוא עלייך" להזכירך. אינני הולך להיכנס כאן לפילוסופיה של מהי תפיסת החיים שלי משום שהדבר חסר טעם, בין אם בוויכוח עם מישהו שחושב אחרת ואפילו יותר חסר טעם אם אותו אדם גם החליט שכדאי לרדת אל החיים של אנשים אחרים. אני מצטער לבשר לך, אבל מעבר לאותן מצוות הללו ישנן עוד, התנ"ך מעולם לא היה סבלני לאף אחד חוץ מלעמו וגם בתוכו ביצע אפליות כראות עיניו. אנחנו לא עוסקים כרגע באיך שאני מביע את אמונתי משום שהדבר איננו עיניינך ואף יותר מזאת - כל מעשה שאדם עושה יכול להיראות אחרת לאנשים שונים. אתה חושב שאמונתיי (למרות שאינך יודע מהן) הן טיפשיות ואילו אני לא חושב כך, זה היופי בפלורליזם ואחד דווקא מהעקרונות שאני דוגל בהם. אין כאן צודק וטועה, יש כאן רק ויכוח מיותר. אני כבר השכלתי להבין שישנם אנשים שחושבים אחרת ממני ולכבד את אמונתם כנכונה להם, אני מציע שגם אתה תנסה את הגישה הזאת במקום לכעוס כל הזמן על אחרים. החיים קצרים מדיי כדי לכעוס כל הזמן. אין מקום לשנאת חינם בעולם הזה, חבל לי על העצבים בלנסות להסביר לך את זה בכלל משום שאתה צריך לדעת את זה כבר והאבסורד הוא שאני רק ילד וכבר יודע לכבד אחרים אך כנראה שישנם כאלו שלא ילמדו גם עם השנים. עוד דבר, זה שכל האנשים עושים אותו דבר לא אומר שמה שהם עושים נכון - רק נקודה למחשבה. אני מבקש ממך בכל לשון של בקשה לסיים את השרשור הזה כדי להראות מידת התחשבות כלפינו שלא נקטת כשפתחת את השרשור הזה למכתחילה. השרשור חסר וטעם ומלא בבורות, הודעה אחרי הודעה. אינני מתכוון לענות לך יותר ואני חושב שכך צריכים גם כל שאר חברי הפורום לעשות, אני מקווה שעד עכשיו הבנת גם אתה שהדבר חסר טעם ומבייש את כולנו.

"אל תעשה לרעך מה ששנוא עלייך"

אני מניח שגם זה מראה על שנאה ובורות לא כך? אם אינך רוצה להיתווכח עימי אזי אל תתווכח אני לא כופה עליך את זה רק אמור לי להיתפלל לפסל בעיינך יעזור למשהו או למישהו? הפסל יכול לעזור לך? הרי פֶּה-לָהֶם, וְלֹא יְדַבֵּרוּ; עֵינַיִם לָהֶם, וְלֹא יִרְאוּ. אָזְנַיִם לָהֶם, וְלֹא יִשְׁמָעוּ; אַף לָהֶם, וְלֹא יְרִיחוּן. יְדֵיהֶם, וְלֹא יְמִישׁוּן--רַגְלֵיהֶם, וְלֹא יְהַלֵּכוּ; לֹא-יֶהְגּוּ, בִּגְרוֹנָם

Tatu4Taty

New member
הפסל הוא סמל לאמונתי

אם רצית לדעת. העזרה תבוא ממני ואם אתה מבקש אז גם מאלוהיי שלפי תפיסתי נמצאים גם בי וגם בסביבה. אינך יכול להוכיח שאני טועה וגם אני לא יכול להוכיח שאני צודק. וההודעה הקודמת לא באה משנאה אלא מבקשה ממך להפסיק את נסיון השכנוע והכפייה הזו שאתה התחלת, לא אני.

Vendetta

New member
אידיוט

אף-אחד לא מתפלל לפסל, מתפללים אך ורק לאלים טרנסצנדנטליים. הפסלים הם רק אמצעי, דרך להרגיש את נוכחות האלים. כשאתה הולך לבית כנסת אתה מתפלל לבית הכנסת?

ועוד משהו

מדוע את צריך פסל בשביל להיות קרוב לאלוקיך?מה בלי הפסל הוא לא יודעל לשמוע אותך או להרגיש אותך או שאתה לא תוכל להרגיש אותו וחוץ מזה את הפסלים האלה יצרו בני אדם מתישהו בהיסטוריה האלים שלך לא היו קיימים אף פעם

Vendetta

New member
אני אנסה להסביר שוב

מכיוון שככל הנראה ה150- איי.קיו שלך לא כל-כך עוזרים לך בהבנת הנקרא... לא בהכרח צריך פסלים כדי להיות קרוב לאלים. למעשה, מרבית הפוליתיאיסטים היום, למיטב ידיעתי, אינם משתמשים בפסלים. לפסל כשלעצמו אין שום משמעות, הוא רק אמצעי דתי. אתה יכול להתפלל לאלוהיך ישירות, אתה לא חייב ללכת לבית-כנסת בשביל זה, אך מרבית היהודים האורתודוכסים הולכים לבתי-כנסת בקביעות. מדוע? למה הם זקוקים לבית-כנסת כדי להיות קרובים ליהוה?

למעלה