לא, יש צורך בויכוח...
אולי בשבילך זה- 'כל אחד והאמונה שלו', ולא מפריע לך במה אחרים מאמינים- העיקר שאתה דבק בשלך. אני לעומת זאת מסכימה עם התפיסה של- 'כל עם והאמונה שלו', העם שלנו לדוג' חייב בעבודת ה'- ואתה לא מאמין ב-ה' אלא בעבודת אלילים שזה דרכם של הגויים. העובדה היא- ה' שלח לנו את הגויים שיהיו לנו ליצר הרע (כמו הנחש בסיפור אדם וחוה) , כדיי לבדוק מי באמת נאמן אליו! אם לא תתפתה ללכת אחר אמונתם של הגויים, ז"א לא תהיה מושפע ע"י יצר הרע.. הוכחת ל-ה' (ולעצמך) שאתה נאמן אליו. במשך הדורות עוד ועוד יהודים נכשלו במשימתם והלכו לעבוד את אלילי- הגויים. בתנ"ך אנו רואים עונשים חמורים שקיבלו עמ"י ע"י ה' בגלל עבודת אלילים- מה שהוכיח להם כל פעם מחדש- את כוחו וקיומו של הקב"ה. היום- אין עונש ישיר וברור מאלוקים, לא על גנבה לא על רצח ולא על עבודת אלילים . לכן רובנו בספק אם בכלל יש אלוקים... אז מעט מאיתנו נשארו נאמנים, וחלק הלכו בדרך הגויים. ועכשיו לנקודה שלי- לכם (עובדי האלילים) לא מזיז מאמונתם של אחרים, העיקר אתם עם שלכם, אבל אנחנו מאמינים באלוקים שאסר על עמו לעבוד את האלים ולהשתחוות לפסלים. לכן זה מפריע ויותר מזה- עצוב... אנחנו מאמינים שתבוא הגאולה אם כל עמ"י יחזור בתשובה, וכל עוד אתם לא חושבים על האפשרות- הגאולה לא תבוא! אני לא באתי לשנות שום דבר, אין באפשרותי גם ככה.. אני סה"כ ילדה בת 16 מתלמדת, מי בכלל יקשיב לי?!?!.. אבל רק באתי לגרום לכם להבין למה זה כן מפריע לנו שעמ"י עובד אלילים!!! ולמה הויכוח הזה לא מיותר למרות הכל.