זאת האמת

ehudt

New member
רק מחדד נקודה שנכתבה

מדוע אתה צריך סידור ובית כנסת כדי להיות קרוב לאלהיך? בלי הסידור והתפילות שנכתבו מראש הוא לא יודע לשמוע אותך?

galileo2003

New member
לא, יש צורך בויכוח...

אולי בשבילך זה- 'כל אחד והאמונה שלו', ולא מפריע לך במה אחרים מאמינים- העיקר שאתה דבק בשלך. אני לעומת זאת מסכימה עם התפיסה של- 'כל עם והאמונה שלו', העם שלנו לדוג' חייב בעבודת ה'- ואתה לא מאמין ב-ה' אלא בעבודת אלילים שזה דרכם של הגויים. העובדה היא- ה' שלח לנו את הגויים שיהיו לנו ליצר הרע (כמו הנחש בסיפור אדם וחוה) , כדיי לבדוק מי באמת נאמן אליו! אם לא תתפתה ללכת אחר אמונתם של הגויים, ז"א לא תהיה מושפע ע"י יצר הרע.. הוכחת ל-ה' (ולעצמך) שאתה נאמן אליו. במשך הדורות עוד ועוד יהודים נכשלו במשימתם והלכו לעבוד את אלילי- הגויים. בתנ"ך אנו רואים עונשים חמורים שקיבלו עמ"י ע"י ה' בגלל עבודת אלילים- מה שהוכיח להם כל פעם מחדש- את כוחו וקיומו של הקב"ה. היום- אין עונש ישיר וברור מאלוקים, לא על גנבה לא על רצח ולא על עבודת אלילים . לכן רובנו בספק אם בכלל יש אלוקים... אז מעט מאיתנו נשארו נאמנים, וחלק הלכו בדרך הגויים. ועכשיו לנקודה שלי- לכם (עובדי האלילים) לא מזיז מאמונתם של אחרים, העיקר אתם עם שלכם, אבל אנחנו מאמינים באלוקים שאסר על עמו לעבוד את האלים ולהשתחוות לפסלים. לכן זה מפריע ויותר מזה- עצוב... אנחנו מאמינים שתבוא הגאולה אם כל עמ"י יחזור בתשובה, וכל עוד אתם לא חושבים על האפשרות- הגאולה לא תבוא! אני לא באתי לשנות שום דבר, אין באפשרותי גם ככה.. אני סה"כ ילדה בת 16 מתלמדת, מי בכלל יקשיב לי?!?!.. אבל רק באתי לגרום לכם להבין למה זה כן מפריע לנו שעמ"י עובד אלילים!!! ולמה הויכוח הזה לא מיותר למרות הכל.

צלמגור

New member
אני אגיב לך פעם אחת בלבד

בקצרה רק כדי שתראה את הצד השני. את מסכימה עם התפיסה של 'כל עם והאמונה שלו', ושהעם שלנו חייב בעבודת ה', ואם אנשים אחרים שלפי הקריטריונים שלך הם חלק מהעם היהודי עובדים את הגויים, הגאולה לא תבוא וזה מפריע לך ומעציב אותך. הניאו-נאצים, לעומת זאת, מאמינים שעל הגזע הארי לשלוט בעולם, ושבדרך עליו להשמיד את הגזעים הנחותים, לדוגמא את היהודים. לכן מפריע להם ומעציב אותם שהפסיקו אותם באמצע 'הפתרון הסופי' ושאת עדיין בחיים. אני כותב את זה רק כדי לגרום לך להבין למה העובדה שאת חיה מפריע לניאו-נאצים, ולמה הויכוח איתם לא מיותר למרות הכל.

מיכל328

New member
יש לי שאלה

למה אתה מבזבז את הזמן שלך על הודעות בפורומים האלה? ברצינות? אתה לא נוצרי - הנסיון להחזיר בשאלה אחרים לא מזכה אותך בנקודות מול האלוהים שלך. וחוץ מזה - שמעת על מצוות שבין אדם לחברו? או על "אל תעשך לרעך מה ששנוא עליך"? אתה תאמין בשלך, תן לנו להאמין בשלנו - אם לדעתך אין לנו מקום בעולם הבא שלך - אז אולי אין לנו וזוהי דעתך וזכותך המלאה להאמין במה שאתה רוצה.. אז למה אתה כופה את הדעות שלך עלינו? כתבת כאן כבר מספר רב של הודעות וציטוטים מהתנ"ך היהודי - אנחנו יודעים מי אתה ומהי אמונתך - אז תודה רבה, אבל העובדה נשארת בעינה - אנחנו דבקים באמונה שלנו ואתה בשלך - סןף פסוק. תעשה לי טובה, תחסוך לכולנו אנרגיה, עצבים ועלבון - ותפסיק לכתוב את ההודעות האלה שכן כמו שאמרו כאן אחרים - אנחנו לא יושבים וכותבים הודעות מסוג זה בפורומים של הדתיים והיהדות. אני מכבדת את אמונתך - למרות שהיא שונה משלי - לכן אנא כבד את אמונתי. אל לך לשפוט אדם ע"פ אמונתו או דתו, בין אם הוא יהודי, נוצרי, מוסלמי, פאגאני או בודהיסט - עליך לשפוט אותו אך ורק ע"פ אופיו. רק בגלל שמישהו אינו מאמין באותו האל כמו שלך, או בגלל שדתו או אמונותיו שונות משלך ולא הגיוניות לך - לא אומר שעליך לקללו ולשנוא אותו. אז אנא - כאדם אחד לשני - די עם ההודעות, תודה על המידע והציטוטים מהדת היהודית (ששוב אני מכבדת אותה ואת שאר הדתות בעולם), אבל בבקשה ממך - מספיק. מיכל

דיברתי איתך פעם

לא כל כך הבנתי אז איך נוצרה הדת שלכם ולפני כמה זמן הבנתי איך הדת שלכם נוצרה והחלטתי לגלות לכם כיצד דתכם נוצרה למה להסתיר את המידע הזה ממכם אה? אני חשפתי את המידע הזה לפניכם בתקווה שחלק ממכם יקבלו קצת שכל לא באתי והטפתי לכם מוסר פשוט באתי ואמרתי לכם את האמת בפרצוף וזהו

ככה אתה מאמין, כי כך אמרו לך להאמין

אתה אישית שאלת את האלוהים שאתה מאמין בו איך נוצרו הדתות האחרות? קשה לי להאמין. וגם אילו כן, האם אתה בטוח שתשובתו אינה משוחדת? הרי בספר בראשית עצמו, כתוב כי אלהים שיקר לאברהם בגלל האינטרסים שלו. ואם מה שאתה עושה אינו הטפת מוסר, אז השמש ודאי לא זורחת במזרח.

Nizzan Cohen

New member
אוי נו באמת...

פתיח את התנ"ך שלך. כן כן... בראשית. תקרא את פרשת "לך לך". יפה, מה היה אבא של אברהם ?! נננננכככככוווווןןןן הוא היה עובד אלים. פסל למעשה. אז אם הדת של מישהוא באה מאיפה שהוא בדרך של טלפון שבור - אז זו הדת שלך. אבל מילא
. חוץ מזה אני מוכן לקבל את זה שקיבלתה את התנ"ך מאיזה אל מלחמה בשם "יהוה". זה הגיוני מאוד. אבל סלח לי... מבין כל האלים שהייתי מקדיש את עצמי לעבוד להם לא יהה זה אל של "דם ואש ותמרות עשן!". ושמישו כבר יתן לו הרחקה והעץ ישקע בהיסטוריה.

אמור לי בבקשה באיזה אל אתה מאמין?

האל שלי הוא בעל הכוחות כולם ועשרת המכות הראו בברור שהוא שולט בכל הכוחות וזה היה בכוונה תחילה להראות לכולם שהוא זה ששולט ואין עוד אלים האלים שלכם הם פרי דמיונים של כמה אנשים "ששיחקו" בטלפון שבור דרך אגב הייכן היו אליי מצרים כאשר ה' הכה בהם?

זה לא מוסרי בעינך?

"סור מרע ועשה טוב" האם אתה מעדיף שהיה כתוב סור מטוב ועשה רע לפעמים אני לא מבין אותכם....

מיכל328

New member
פתחת ספר היסטוריה?

יש עדויות היסטוריות מובהקות שהפירמידות נבנו לאחר שהות בני ישראל במצרים. בני ישראל כלל לא שהו באזור מצרים כשהפירמידות הגדולות בגיזה נבנו. כסטודנטית להיסטוריה (באוניברסיטת בר אילן!) הייתי חייבת להגיד לך את זה... מכת דם: בנילוס גדל איזשהו צמח מסויים שכשהוא פרח בתקופה מסויימת - המים היו משנים צבע לעכור יותר ואדמדם. מכת צפרדעים: כתוצאה משינוי צבע המים ועכירות המים הצפרדעים היו קופצות מחוץ לנילוס. מכת כינים: נו טוב, תקופת המקרא - לא היו להם את המשחות שיער האלה עם המברשות שיש לנו היום נגד כינים. מכת ערב: האמת - אני אהיה כנה ואגיד שאין לי מושג מה קרה במכת ערב. אבל סביר להניח שיש לזה הסבר הגיוני שמתאים לתקופה זו. מכת דבר: מחלה בה החיות חלו בה והאחת העבירה לשניה - גם היום יש לנו את מחלת "הפרה המשוגעת" וכדומה. מכת שחין: נו שוב פעם - תקופת המקרא, הם לא היו מי יודע מה מתקדמים אז.. מאד נעלמו המון מחלות שכיום אין כי יש לנו תרופות. מכת ברד: גם כאן יורד ברד בחורף, לא? מכת ארבה: נו טוב לזה אין לי הסבר מדעי/היסטורי. אבל לא חסרו מכות ארבה באזורינו ובאזור מצריים בתקופות האלה. מכת חושך: ליקוי חמה - אם אני לא טועה יש הוכחה מדעית שבתקופה ע"פ ההיסטוריה המקראית בה שהו ישראל במצרים היה ליקוי חמה. מכת בכורות: העובדה שתינוקות וילדים צעירים מתו בצעירותם היתה מאד שכיחה בתקופה זאת בכל העולם. זה ידוע וזה מוכח. נ.ב: בני ישראל חוצים את ים סוף - שמעת על גאות ושפל? שפל יכול להארך כמספר שעות לא מבוטלות עד שהגאות חוזרת בפתאומיות. חוץ מזה - מה איכפת לאלוהים שלך במה אחרים מאמינים? היום בעולם יש מיליונים שלא מאמינים בו מסיבות שונות... אם הוא כל כך גדול ומפחיד וכוחני - למה שלא יוכיח לנו אחת ולתמיד שהוא האל ב -"ה" הידיעה, ודי שיגמור את הדיון הזה כבר... זהו בשבילי! מיכל

נֵץ

New member
מצטער, אבל אני חייב להתערב

ראשית, בשום מקום בתנ"ך לא נכתב שבני ישראל בנו פירמידות, אז זה לא סותר ולא מוכיח דבר. שנית, לפני מספר שנים היה ליקוי חמה מלא בישראל - למיטב זכרוני לא היה חושך מוחלט, אלא רק האפלה קלה של האור. אני אשמח לשמוע הסבר אחר. ועוד שאלה שקשה לי על justin angel (אני מקווה שלא טעיתי בשם) שכתב שאין אמת אחת. אם אין אמת אחת, איך אפשר לאסור רצח, גניבה או כל אחד משאר הדברים ש"כל העולם" מסכים שהם אסורים? מצפה לתשובתכם,

אורי רז

New member
למיטב זכרוני ליקוי החמה שהיה בארץ

לפני מספר שנים היה חלקי, וגם אז רמת האור והטמפרטורה נפלו משמעותית כבשעת ערב - לו היה ליקוי חמה מלא, היה חושך כמו בלילה.

מיכל328

New member
אוקיי

אז במה העבידו את בני ישראל בעבודת פרך? אותי תמיד לימדו שהם נאלצו לבנות בניינים מטיט וכ"ו... הביניינים הגדולים שנבנו בתקופת המקרא: הפירמידות, הקברים ומקדשים בעמק המלכים - נבנו בתקופה בה בני ישראל בכלל לא שהו במצרים. אני לא זוכרת אם היה ליקוי חמה מלא או לא - אבל קודם כל: זה שזה נקרא ליקוי חמה מלא לא אומר שמהזווית בה ישראל נמצאת על כדור הארץ לעומת הזווית בה אנו רואים את ליקוי החמה - יתן חושך מוחלט. היו מקומות אחרים שכן היה בהם חושך לגמרי - אין דבר כזה אפלה קלה בליקוי חמה מלא: תחפש תמונות של ליקוי חמה - יש אפילה גמורה אבל בנקודה מסויימת בכדור הארץ. זה בדיוק כמו שבכל מקום בעולם אתה תראה את מיקום הכוכבים (הדובה הגדולה וכדומה) בצד אחר או כיוון אחר בשמיים. חוץ מזה שבימי המקרא הם לא ידעו מה זה ליקוי חמה כמו שאנחנו רואים היום אז אני מתארת לעצמי שהייתה שם פאניקה, אז אולי מי שכתב את הסיפור כתב שהיתה חשיכה מוחלטת בשביל הדרמה (שהרי התנ"ך הוא ספר עתיק ועוד בימי הביניים לא ממש ידעו מה זה ליקוי חמה - המושג "חושך מוחלט" יכול להוסיף לעניין של הסיפור - אתה לא חושב? ובלי שום קשר: אני לא שוללת את התנ"ך - אני מכירה בעובדה שהוא מקור היסטורי חשוב מאד. אבל אני מאמינה שחלק מההסברים על מעשי האל שם נכתבו כהסבר לממצאים מדעיים שאז בתקופת המקרא לא יכלו להסביר שכיום אנחנו כן יודעים להסביר. בלי שום קשר: בין אם התנ"ך ניתן ע"י אל מסויים או לא - אדם נבון גם אם הוא מאמין אמונה שלמה, צריך לכבד את דעתם של אנשים אחרים ואת אמונתם. ואני שוב חוזרת למצוות שבין אדם לחברו: אל תעשה לרעך מה ששנוא עליך. חברים כאן בפורום לא נכנסים לפורומים של דתות אחרות וקוראים למאמינים האלה מפגרים או נבלות. מי שיש לו בעיה - שלא יקרא ויתייחס. במילא חבל על העצבים של כולם כי אתם לא תשכנעו אותנו. אנחנו דבקים באמונתינו כפי שאתם דבקים בשלכם - בין אם זה נראה לכם הגיוני או לא. ההבדל היחידי הוא שאנחנו יודעים לכבד אמונות אחרות ושונות משלנו. מיכל

מיכל328

New member
נכון

דיברנו פעם.. ותודה שחשפת בפני את האמת - שלך. הבהרת יפה מאד מה אתה חושב על הדת שלי - אז יודע מה? אני אגיד לך מה אבל רק בגלל שספר מסויים אומר לך שסיפור א' הוא האמת - לא אומר שהוא האמת. אז מה אם בתנ"ך כתוב שאלוהים הוא האל היחיד ויהדות היא הדת היחידה? למה אתה כל כך עיוור? למה אתה לא מוכן לקבל אחרים כפי שהם - אולי לדעתך אמונתם לא נכונה, אבל למה אתה מרגיש צורך להטיף את האמת שלך? לי אין צורך להטיף לך את האמת שלי. כל אחד באמונתו יחיה - בלי כפיה ובלי שנאה. ולידיעתך - שנאה כזו מובילה להרס ומוות. תראה מה הנאצים עשו ליהודים רק בגלל שהם מדת ועם אחר. כל מה שאתה שולח החוצה - דרך מילים או מעשים = יחזור אליך בצורה שאת או אחרת, בין אם מעשים טובים או רעים. וזו לא המצאה שלי - תסתכל בקבלה - זה כתוב שם יפה מאד בשחור על גבי לבן - כפי שלמטה, כן למעלה. אז שוב - תודה לך על האמת. אבל זה לא עזר מי יודע מה - אני לא חוזרת בתשובה וגם לא אף אחד אחר כאן. ובבקשה אל תטרח לכתוב תגובה כי באמת כבר נמאס לי מהדיונים האלה - הם לא מובילים לא אותי ולא אותך לשום מקום. אתה בשלך ואני בשלי. אז תודה ולהתראות מיכל

levikon

New member
פחחחחחח... מצחיקים כולכם../images/Emo6.gif

עזבו אתכם מדתות ואמונות. למה לא להשקיע את הזמן שאתם מבזבזים על האמונה שלכם בדברים יותר חשובים לגוף ולנפש. כמו ספורט, קריאה של ספרות קלאסית (ולא תנ"ך) וכ"ו. יש הרי דברים הרבה יותר טובים מויכוחים איזה אל משתין רחוק יותר... תשמעו באלוהים כמקובל אני לא מאמין בגלל מה שקרה במלחמת העולם השניה. אבל גם כל שאר הדתות מצוצות מהצבע. כמו שמארקס אמר (ולא גראוצ'ו) הדת היא אופיום להמונים וניתן להבין מה מושך בני אדם להאמין בדת כזאת או אחרת, אבל בחייכם! זאת המאה ה21 לא ה12!

תתפלא לדעת

אני לפחות, ואני בטוח שגם אחרים, יודעים טוב מאוד איך לנצל את הזמן שלנו. האמונה שלנו היא לא הכל בחיים שלנו, היא בהחלט מובילה ומסייעת, אך אנחנו רחוקים מאוד מלהיות כאותם אלו שטוענים כי "תורתם אומנתם". ואם כבר לצטט את מארקס, אז כמו שצריך: Religious distress is at the same time the expression of real distress and the protest against real distress. Religion is the sigh of the oppressed creature, the heart of a heartless world, just as it is the spirit of a spiritless situation. It is the opium of the people. http://atheism.about.com/library/FAQs/religion/blrel_marx_opium.htm

למעלה