זה לא חדוש אבל בכל זאת נכון

ההגיון1

New member
זה לא חדוש אבל בכל זאת נכון

השבת זכיתי לשהות בעיר הקודש בני ברק תבנה ותכונן ברצוני לשתף אתכם בחויה מענינת שעברתי במוצש הייתי אצל חיים קנייבסקי כן הבאבא של הליטאים סיפורים רבים שמעתי על רוח ה"קודש" המפעמת בו וכפי שכולנו יודעים אין בהם ממש בכל מקרה שמחתי לגלות שהוא התייחס אלי בחביבות ואף השיב לי תשובה על שאלתי בפרשת השבוע מענין איך הוא לא ראה שהוא מדבר עם אחד שלא הניח תפילין שבועיים שלא התפלל חודש שאכל חלב אחרי בשר שחילל שבת ועוד עברות כידי הטובה עלי אגב משהו שאל אותו לגבי טיפול בילד שלוקח רטלין וזה חשש לסכנה לכבד שלו אם לקחת או לא והוא אמר ש...הוא לא יודע הידד לאלו שלא יודעים אולי כדאי שכולם ישתפו בסיפורים על אי העל טבעיות המיוחסת לרבנים בצפיה שבוע טוב

סוג ב

New member
גמאני

ישנתי בבני ברק ביום שישי בערב. פעם ראשונה בחיים שלי. אבל סעודת שישי ושבת עשיתי בת"א... ולשירשורך- אני לא הולכת לרבנים. אבא שלי רב. ואין לו רוח הקודש.

ההגיון1

New member
שבוע סוגי

קודם כל חבל שלא לקחת אותי בליל שבת לת"א אני לא מאמין ברבנים מטרת השירשור היא לחזק בלב בנמצאים את גודל האווילות שבהבנת החרדים עובדי האלילים והרבנים כל עובדה שמוכיחה את זה כוחה יפה ואם אבא'שך רע(ב) אז בטוח תוכלי להחכימנו בענין

סוג ב

New member
../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif

אבא שלי! דיברתי על אבא ש-ל-י אבא שלי לא רע ולא רעב. הוא רב!!!

ההגיון1

New member
אל תקחי את זה אישית

לא תקפתי אותו כאיש אני בטוח שהוא אדם נפלא ואני מצטער אם נפגעת
אני כן תוקף תמקצוע והמקצווע הוא רע אני (וכמדומני שגם את) לא מאמין בה' או בתורתו או בפטרוני התורה שלו ואני בהחלט מייחס לתפקיד הזה הרבה מן העוול שיש אצלנו אגב לא כל רב מייתמר לטעון שיש לו רוה"ק מה שלא שולל את המציאות שיש כאלו הסבורים שיש להם;-

יש כזה מושג ``רב`` ?

אני לא מסוגל לשמוע את המילה הזאת אני מאסתי ברבנים ובלי לפגוע באף אחד כאן

מתבי6

New member
מסתבר שיש כמה

שמאמינים במה שהם מייצגים ושומרים על כבודו. הרוב הסתנוורו ממזמן.

גבעון 1

New member
אצל ליטאים זה ברור

השאלה האמיתית אצל רבעס, היה לפני שנים אדמו"ר שבוודאי כולכם מכירים(רמז יחי אדוננו מורנו ורבנו).... אומרים שהיו לו כמה מופתים...(חבל שגנדרן לא פה, כי הרב'ה היה משפוח'ה שלו.. עכשיו הוא בטח יכעס שאמרתי...) לא יודע אם זה נכון או לא. אבל יו דברים שהוא חזה או ניבא... איך שתגדירו זאת

ההגיון1

New member
הוא היה אדם חכם

וככזה ידע לעשות דמגוגיה ליצור אוירה ולשכנע את המאמינים שהוא חוזה בעוד שס"ה הוא ניתח דברים בקור רוח

לא מספיק טוב

האם הוא היה עובר את המבחן של ג`יימס רנדי http://www.youtube.com/watch?v=M9w7jHYriFo האם הרנטגן ודומיו היו עוברים את המבחן הזה? התשובה ברורה קל לזרוק תחזיות באויר, יהיה טרור, ניחושים פוליטיים, ביבי יעלה ביבי ירד, למה לא ראינו אף נביא מנחש את המספר הזוכה בלוטו? כשאראה נביא כזה אז נדבר.

גבעון 1

New member
ואתה חושב

שהלובביצ'ר השתמש בטריקים, בשביל התחזיות שלו.... או בשביל לדעת אם טבלת הבוקר או הנחת תפילין... לא נראה לי שהוא עסק בתחומים הללו שהסרט מראה,.... לחזות שברית המועצות תתפרק הרבה לפני שזה קרה, כאשר המציאות הייתה לגמרי הפוכה אז(כשהוא אמר זאת זה היה נראה דימיוני לגמרי ומנותק מהמציאות חשבו שהוא הוזה....) אני לא מספיק מכיר את הקורות אותו, אבל יש סיפורים מעניינים מאוד,...

ההגיון1

New member
אתה טועה

זה שסיפרו לך שאז אף אחד לא חזה שבריה"מ תתפרק זוהי הדמגוגיה כל מי שהיה מעורב בפוליטיקה וודאי מי שניהל מחתרת רצינית בתוככי רוסיה (הליובאוויטשער דאג לשמירת היהדות ברוסיה) ידע עד כמה המצב שברירי ועד כמה זה הולך להתרסק בקיצור אל תקנה לוקשים

אני אישית לא ראיתי את זה

לא מאמין לכל הסיפורים (כן כן כולם מפנטזים במקרה הטוב ומשקרים במקרה הגרוע). לא מכיר את הפוליטיקה של אז הייתי ילד, אבל אתה רוצה נבואה ממני ישירות מאלהים? אני אומר לך עכשיו שצפון קוריאה תתפרק מהקומוניזם בשנים הקרובות (לא נקבתי איזה שנה... 30 שנה נחשב עדיין קרוב אבל סביר להניח שזה יקרה קודם).

גבעון 1

New member
לא ראית זה לא אומר כלום

כמו שציינת היית ילד, אף אחד לא חזה שבריה"מ תתפרק, בטח לא מישהוא מבפנים, תשאל כל מי שעלה משם, יגיד לך שזה היה נראה לא מציאותי. העוצמה של האימפריה הסובייטית אינה דומה בכלל למדינה הענייה והרעבה המכונה "צפון קוראיה"... אל תשכח שהאימפריה הזו שלטה כמעט בחצי העולם... ורק הוסיפה עוד ועוד לשליטה שלה או אזורי השליטה....

אולי גם נתניהו נביא?

בנימין נתניהו "התנבא" בספרו שמגדלי התאומים יופצצו ע"י טרוריסטים, איש לא האמין שדבר כזה אכן יכול לקרות. והנה נבואה שלא התקיימה כִּי כֹה אָמַר, אֲדֹנָי יְהוִה, הִנְנִי מֵבִיא אֶל-צֹר נְבוּכַדְרֶאצַּר מֶלֶךְ-בָּבֶל מִצָּפוֹן, וכו' וּנְתַתִּיךְ לִצְחִיחַ סֶלַע, מִשְׁטַח חֲרָמִים תִּהְיֶה--לֹא תִבָּנֶה, עוֹד (יחזקאל פרק כו) וכמו שאנו יודעים עיראק חיה וקיימת על חרבות בבל.

גבעון 1

New member
ביבי נביא?

באמת הצחקת את ביבי בעצמו... הרי פיגועי ה-11 בספטמבר לא היו הנסיון הראשון, וכבר קדמו לכך מספר ניסיונות בתחילת שנות ה-90. מוגם קודם לכן... מאז התפרקות הגוש הסובייטי, שבאה בהפתעה גמורה למערב, ניסו גורמי ביון להעריך מתי ואיך יפגעו טרוריסטים בארה"ב של אמריקה, ואף נכתב דו"ח על זה(הכל נמצא באינטרנט...) אז כמו אחרים גם ביבי נתניהו השתמש בחומר מודיעני לצרכיו הפוליטיים.... מה חדש בזה. לעומת זאת לא הייתה שום הערכה בגןרמי הביון המערביים בסוף שנות השבעים, שבריה"מ תתפרק, היו הערכות הפוכות לגמרי... שניבאו מלחמת עולם ובעקבותיה יצא רייגן עם תוכנית מלחמת הכוכבים שלו.... שעלתה בליונים של דולארים הלובביצר היה יחיד כמדומני שחזה זאת, ואף הממשל האמריקני מודה בזה... גם ידוע שאם הגעת אליו לחלוקת דולרים ביום א' ולאת טבלת לפני כן, הוא לא היה נותן לך הדולר ביד, ולא לוחץ לך יד.... רק למי שטבל והיו שם מאות רבות... שבאו לקבל דולר של הרב'ה. זה מה שידוע לי עליו....

ההגיון1

New member
בכל מקרה

זה מקסימום הוכחה לחכמה שלו שידע לנתח דברים אתה שוכח שהיה לו רשת מחתרתית שדיווחה לו דברים שאחרים לא ידעו עליהם בענין המקווה הצחקת אותנו זה מופת קלאסי שמספרים על כשבעים אחוז מהרבנים במאתיים שנה האחרונות בדוגמאות שונות ידוע חחח

mister xy

New member
../images/Emo6.gif גם למלכת היופי של ישראל הוא נתן דולר

לא זוכר את שמה זה קרה לפני הרבה שנים. מעניין אם היא טבלה קודם במקווה

גבעון 1

New member
מה הבעיה במלכת יופי

מה הבעיה חביבי במלכת יופי?, אמנם היא יפה אבל זה לא אומר שלא חכמה.... במילא הלובביצ'ר לא נתן דולר לנשים ביד מעולם, גם אם זו הייתה מלכת יופי או זקנה בת תשעים.... תכל'ס יכול להיות שהיא אמרה תהילים לפני שהיא נכנסה וייתכן שגם הלכה למקווה, למה אתה מזלזל. אז מה אם היא מלכת יופי היא לא בן אדם? הא...

למעלה