זה לא חדוש אבל בכל זאת נכון

גבעון 1

New member
את צריכה הסבר?

למה התכוונתי את צריכה הסבר לדבריי, מי שלא טבלה... הוא לא נתן לה דולר, שליחות חב"ד ושלחי חב"ד ידעו מה ההנהגות שלו בכל אופן תודה שהעלת את הקטעים הללו, להזכיר נשכחות. לגבי עניין המשיח ידוע שחסידיו חשבו שהוא המשיח, את מכירה רב'ה שחסידיו לא חושבים שהוא המשיח....

rachel437

New member
כן אני צריכה הסבר למה שכתבת

>במילא הלובביצ'ר לא נתן דולר לנשים ביד מעולם, גם אם זו הייתה מלכת יופי או זקנה בת תשעים< הסרטון שהעלתי מוכיח אחרת, אתה כתבת שהרבי מעולם לא נתן דולר ביד לנשים, יש עשרות סרטים בהם רואים כיצד הוא נותן דולרים בידו הקדושה לנשים, אתה טוען שכל אותם נשים טבלו במקוה, בעיני זה סיפור מצוץ מהאצבע. האדמו'ר הקודם מחב"ד (הרי"ץ) שהאדמו"ר שליט"א זצ"ל כינה אותו כנשיא הדור התנגד לציונות ואסר על חסידיו לעזוב את אירופה, וכשהמלחמה התחילה הוא ברח לארה"ב וביקש את עזרת האמריקאים שיעזרו לו להציל את ספריתו שהשאיר מאחור, לא את חסידיו. חסידים עוברים לפני האדמו"ר שליט"א זצ"ל.

גבעון 1

New member
והרי ההסבר

תראי זה תלוי מאוד איך את מסתכלת על הדברים, נתחיל בסוף מה ששאלת על הרייצ מלובביץ איני בקיא בעניין, ועדיף לך לשאול חבדני"ק, אבל כמדומני שיציאתו של הרבי הרי"צ לאמריקה, הייתה אחרי מאסר ברוסיה הסובייטית באשמת הסטה נגד המשטר(שדינה באותם ימי טיהורי סטלין מאסר ממושך או הגלייה לסיביר). בגלל לחץ בינ"ל ומצב בריאותו של הרבי, התאפשר לו לצאת. הוא כמדומני יצא לפולין ואח"כ לאמריקה, אם היה נשאר ברוסיה במצבו הבריאותי הרופף סביר להניח שהיה מת במעצר כמו אביו של הרבי הנוכחי כולם זצ"ל. את המלחמה על יהדות רוסיה הם ניהלו מארה"ב . אני מבדיל בין שני האדמורי"ם שלפני הרבי הנוכחי, שלדעתי היו אדמורי"ם קובנציונליים לחלוטין... לבין האחרון בן תקופתנו שניכן בכריזמה יוצאת מהכלל, ובכוח שיכנוע אדיר. וחוכמה גדולה כיצד ואיך לשקם את חב"ד. גם תמיכתו ומעורבותו במה שקורה במדינת ישראל והשפעתו על הפוליטיקה כאן הייתה גדולה מאוד. לגבי חב"ד והקמת המדינה נא לעיין בכתביו של זלמן שז"ר נשיא המדינה השלישי, ותראי שהעניין בפועל היה שונה. הרבי כפי שאת רואה בסרט וכפי שידוע לא נתן לכל אחת דולר ביד... שימי לב, אם הן טבלו קודם או לא. אין לי מושג אני מניח שהן לא היו עושות משהוא שלא מתאים למשנתו... תבדקי בעשרות הסרטים שלך ותראי שהוא לא נתן לכל אחת ביד את הדולר.... בכלל מה שמציין את תקופת נשיאותו מכול שושלת שניארסון. זה היכולת להיפתח לחידושים מדעיים לדעתי בוודאי שהיה מתיר להשתמש באתרי אינטרנט חרדיים... הכריזמה החכמה הידע המקיף, והידע המדעי עשו אותו למה שהוא , לא מופתים...

rachel437

New member
הוא נתן דולר לכל אישה שעמדה בתור

בלי שום קשר אם היא טבלה או לא. הרבי הקודם ברח מוורשא ב 1939 לאחר שאסר על חסידיו לעלות לארץ, הוא התנגד לציונות, חתנו האדמו"ר שליט"א נהפך לציוני אדוק אבל מעולם כף רגלו לא דרכה בארץ הקודש. בחב"ד יש נטיה לסלף את ההיסטוריה, שאל כל חסיד באיזה אוניברסיטה למד הרבי וכולם יספרו לך שהוא למד בסורבון, אבל המציאות היא שהרבי מעולם לא למד בסורבון אלא באוניברסיטה לא מפורסמת, כמו כן הם מנסים להסתיר את הסיפור על בנו של בעל התניא שהתנצר.

גבעון 1

New member
תסתכלי טוב בסרט

ותראי שיש שם כאלו שהוא נתן לזו שעמדה לידם במקום... רואים זאת בבירור לקראת סוף הסרט. לדעתי דווקא דוגמא מאוד יפה ליחס של אדמו"ר למאמינות שלו.... לגבי הריי"צ כבר כתבתי לך אני לא חבדני"ק ולא בקיא בתולדות חב"ד, אני יודע שכשהוא יצא מרוסיה הוא היה מאוד חולה.. וכשהגיע לוורשה היה בעיקר בטיפולים אחרי החקירות והגהינום שהסובייטים עשו לו כאיש מבוגר וחולה... חב"ד אכן שיכתבו כמה פרקים בהיסטוריה של חב"ד, תוכלי לשאול את גנדרן. כי הרב'ה היה משפחה שלו.... בטח הוא יודע את הדברים הלא ידועים כל כך... סורבון או לא הוא למד מקצועות מדוייקים, והיה די טוב בזה... לגבי צאצא של בעל התניא שהתנצר זה לא ידוע אבל לרבנו גרשום מאור הגולה היה סיפור עם השתמדות של אחד מבניו, דברים ידועים... זה לא אומר כלום... האבא זה אבא ובן זה בן. מי כמו החבר'ה פה יודע זאת... לגבי האחמי"ם שבאו אליו, בוודאי שנראה לו יותר חשוב להשפיע על המהלכים שקורים בארץ, מאשר הנהגות בקדושה. תראי יש סדרי עדיפויות. הייתה לו גם גישה ישירה לבית הלבן, ולקונגרס, היו לו שם קשרים ענפים... חלק מהנשיאים של ארה"ב התייעצו עמו בעיקר בנושאי יהדות בריה"מ והדסידנטים שמה... טענו שהייתה לו השפעה גדולה למשל על רונאלד רייגן... הוא לא עלה ארצה, כי טען שתפקידו הוא לשמור על היהדות בבריה"מ , וזה הוא יכול לעשות רק מארה"ב לשעתי הוא היה אכן ציוני גדול...(גם הרצל לא בדיוק גר כאן...)

rachel437

New member
טוב, לא נבלבל אותך עם העבודות

אני לא צריכה את גנדרן כדי ללמוד על חב"ד, הרבי למד הנדסת חשמל וציוניו היו בינונים. זה שאתה לא יודע על בנו של בעל התניא שהתנצר, לא אומר שזה לא נכון. מה שייך מצבו הבריאותי של הרי"ץ למה שכתבתי? שום נשיא אמריקאי לא התייעץ איתו . כשהרצל היה חי עוד לא קמה מדינת היהודים, אם כל הכבוד לחב"ד הם רק ניסו להפריע להקמת המדינה, הרש"ב והרי"ץ היו מתנגדים גדולים לציונות. לא היה קורה כלום ליהודי ברית המועצות אם הרבי היה גר בארץ, עוד מעט תספר לנו שבזכות הרבי יהודי ברית המועצות עלו לארץ . ברר קצת לפני שאתה מספר על נפלאותיו של הרבי שליט"א ז"ל.

גנדרן

New member
תשמעי רחל

תשמעי רחל אני לא אוסיף מילים, על הלובביצ'ר היות והוא היה קרוב משפחה.... אבל אני יכול להגיד לך מה קרה לי כשהייתי אצלו ב"יחידות" שהצליחו לסדר לי. לפני שנים, כמובן שהוא התעניין במה שקורה בארץ , ואמה שקורה איתי(הייתי אז לפני גיוס..) ואז בסוף היחידות שערכה מספר דקות, הוא אמר לי בזה הלשון" יש לך עוד זמן להניח תפילין!" אמרתי לו הנחתי בבוקר כבר , ואז הוא הסתכל עליי במבט חודר כזה, ואמר לי התפילין שלך היו "לא כשרות", תתן למומחה לבדוק וציין איפה לבדוק, בדיוק (מילה ואות)" הלכתי אח"כ לבדוק את התפילין והוא צדק הרב'ה אין לי הסבר לוגי לעניין, ונשארתי בפליאה איך ידע, הרי את התפילין הבאתי מהארץ... והוא לא ראה אותם מעולם, לא לפני כן ולא אחרי כן.... אז בבקשה תמצאי לי הסבר, לעניין....

rachel437

New member
תשמע גנדרן

יש לי חברה שהיית לה בת חולה והיא הלכה לרבי לבקש ברכה והרבי הבטיח לה שהיא עוד תזכה לחתן את הילדה ולראות נחת ממנה, החסידים שהיו נוכחים אמרו לאישה ללכת לעשות קידוש ואכן היום היא עושה קידוש כל שנה לזכר נשמת בתה. איך הרבי לא ראה שרוב חסידיו יקראו לו משיח גם לאחר מותו ויתנהגו כמו חסידי שבתאי צבי. אז בבקשה מצא הסבר לעניין.

גנדרן

New member
אני אענה לך

זה ברור שלא כל מילה או משפט שהרבי אמר, יצא בדיוק מה שהוא רוצה, הרי נאמר "צדיק גוזר" וכ"ו אבל כפי שהרב'ה בעצמו פעם כתב, וגם זה ידוע הרבי מתפלל, האם הקב"ה מקיים? זה לא אוטומטי. צר לי על הטרגדיה הזאת, אבל הוא לא היה יכול לקבוע אם היא תמות או לא, רק לחזק לה הביטחון.... זה שהיא לקחה דברים כפשטם, צר לי... לגבי משחיות הרבי, אני לא רוצה בכוונה להכנס לזה, דעתי רחוקה מאוד ממי שהכתירו אותו כמשיח. לפי תורת חב"ד איך שאני מבין, הוא נקרא "משיח". מה זה אומר. שמבחינת חב"ד הוא היה המועמד.... כבר כשהיה אחרי אירוע מוחי, ולדעתי עוד קודם לכן כשכבר לא היה בריא.... היו שם גורמים שהשתלטו לדעתי על האימפריה שהוא בנה במו ידיו. לפי מה שאני יודע כוונתו הייתה לקבע, את המחשבה שמשיח יבוא, עכשיו מייד, הוא האמין שאם רוב עם ישראל ירצה משיח באמת, משיח גם יגיע....אין לזה קשר למשיחיסתים, כמו שאין קשר לכך שתמונתו מתנוססת בכל מקום כמעט בעולם. והוא בטח לא חשב שהתמונה שלו תהיה בכל מקום....הוא לא הקב"ה הוא היה בשר ודם וילוד אשה

גנדרן

New member
לגבי העובדות

את מבלבלת כל מיני דברים בהיסטורייה של הרבי הוא למד בשתי אוניברסיטאות ברלין וסורבון, וגם בבי" ס לעבודה ציבורית כמדומני זה השם, בברלין למד מטמתיקה פיזיקה ופילוסופיה, בערך שנה בביה"ס לעבודה ציבורית למד הנדסת חשמל, בסורבון גם שנה לערך ואז נכנסו הגרמנים לצרפת והוא היגר לאמריקה וחבר אל חותנו הריי"ץ לגבי מה היה קורה אילו אני לא יודע איני נביא, וגם לא בן נביא אנוכי.... וגם אין לי רוח הקודש....

גנדרן

New member
אם כל הכבוד רחל

אם כל הכבוד לך , הרי כתבתי שבצרפת הרבי למד בביה"ס לעבודות ציבוריות. בסורבון הוא היה אבל זמן מאוד קצר, פחות משנה יכןל להיות שלא נרשם בשום מקום, מסיבות מובנות(כבר אז חמיו ראה בו אופציה ליורש, כי לא ראה מישהוא אחר באפק....) בכלל הוא לא היה אמור להיות היורש... ומלחמות על ירושת חב"ד- שניארסון יש עד היום(היה נכד של הריי"צ בשם בארי, שהתפקר חלקית או לגמרי וניהל מלחמת ירושה על הספרים שנותרו...) זו הייתה החלטה של הרגע האחרון(בדיעבד מסתבר שנכונה) של הרבי הריי"צ למנותו כיורש, הרבי לא רצה לקבל את המינוי אחרי מות חותנו, וגם אח"כ כשהוכתר לרבי ביום השנה להסתלקות חמיו.... הוא טען שהוא רק ממלא המקום... הוא לא החזיק מעצמו אדמו"ר א. בגלל שהיה אדם מאוד צנוע בטבעו ב. כדי למנוע מחלוקת במשפחת שניארסון(חכם מאוד) למעשה הוא לקח כמו שאומרים "עסק מרוסק", והפכו ל"אימפריה". לגבי משיח. טוב את יכולה לראות את התגובות שלו בסירטון, כמו אבא שמקבל מהילד שלו מתנה ועליה כתוב "אבא אתה הכי גדול". מה את מצפה שייעשה שיזרוק לה את התוף בפרצוף. הבנות האלו כמו ילדות שלו...

rachel437

New member
בביה"ס לעבודות ציבוריות

הוא כן היה רשום. הרבי די עודד את זה שהחסידים קראו לו משיח.אולי הוא לא החזיק מעצמו בתור "אדמו"ר' אבל הוא מאוד החזיק מעצמו בתור "משיח".

amirrohker

New member
רחל בלי שום קשר לנושא ../images/Emo38.gif../images/Emo38.gifהעיקרי

מה זה משנה אם גם במידה ואדם גדול התנצר .. זה לא כלום!!!! כי יש הרבה אנשים גדולים ולא בתורה שגילו את האמת וכפרו בה . אנחנו לא כמוך כנועים לכול מיני תכתבים של אנשים וכול מיני סלב' מטלויזיה. אנחנו לא הולכים אחרי אנשים ,אלא כולם הולכים אחרי אלוקים ,מה לא מובן ,צריך לנקד לך את זה או מה .

הבן של בעל התניא שהתנצר היה משוגע

הסיפור על בנו של בעל התניא שהתנצר, מגיע מחוקר החסידות דוד אסף. גם לדבריו הוא שהה תקופה ארוכה בבית משוגעים, ואין ספק שזו דוגמה לא מוצלחת. לא כבוד לספר שהיה לבעל התניא בן משוגע, התנצרות של בן משוגע איננה כל כך רלוונטית.

החרדים מנופפים

עם בניו של הרצל אז מנופפים להם חזרה עם בנו של בעל התניא, ובטח ניתן למצוא עוד כמה בנים לתפארת.

אם בנים

אזי (הכל פי גרסת הדת): ישמעאל עשיו בני עלי הכהן בני שמואל הנביא .. .. .. אפרים שך

rachel437

New member
זה רלוונטי

להוכיח שחבד משכתבת את ההיסטוריה, דוד אסף לא גילה לעולם שלבעל התניא היה בן שהתנצר (זה היה ידוע קודם), הוא רק חקר את הנושא.

והיא אמרה

שהוא 'נעץ בה את עיניו הממזריות ' ולפי התמונה, היא לא סתם אמרה את זה ..

למעלה