הבנתי...
כל הרבנים הם שרלטנים, אבל הקוסמים וכלמיני כאלה זה אמיתי... הסיבה שהעליתי את הסיפור הזה, הוא לא בגלל שאני מנסה להחזיר בתשובה, לרוב חברי הפורום יש אנטי לדת (ואני מסוגל להבין למה), ולא יקבלו הוכחות או דברים דומים. המינימום שהייתי מצפה הוא לכבד אחרים (מה שאתם הייתם רוצים שאחרים יעשו בשבילכם). מי שלמד הרבה שנים ויש לו ידיעות נרחבות, ראוי שיכבדו אותו על זה. אם הוא עשה את זה בעולם האקדמיה, הוא דוקטור או פרופסור, ואין לי ספק שמכבדים אנשים כאלו (אולי לא אצלכם במגזר). אם הוא עשה את זה בעולם התורה הוא רב, ותתפלאו, גם אותו ראוי לכבד על זה. אם אדם כזה הוא בעל מידות שליליות, אז ראוי לכבד אותו פחות, אם הוא רודף כבוד, או כסף, או דברים חמורים יותר. אולי לא לכבד אותו בכלל. אבל לא לכבד את כולם? יש רבנים שאני מעריך אותם מעט, שלא לומר מעט מאוד. אבל יש כאלה שהם באמת אנשים בעלי מעלה. השירשור הזה נשמע כמו קבוצת תמיכה. כל אחד משכנע את האחרים למה לא להאמין. מן כעס ושנאה בכוח. היו כאן הרבה שירשורים יפים, אבל למה להיגרר לרמה ירודה כזאת? ולסיום, עוד סיפור. לפני עשר שנים בערך, אני מדבר ברחוב עם בחור שגר בקרבת הישיבה שבה אני לומר בנהריה (הוא היה בשנות העשרים לחייו), עוברת מולנו בחורה וכשהיא מתקרבת הוא אומר שבגללה הוא חזר בתשובה. הוא מספר לי שהיא הייתה בתאונה, והייתה מחוסרת הכרה. הרופאים אמרו שאם היא תתעורר היא תהיה צמח ושאין לה סיכוי להשתקם. אבא שלה הלך לרבי דוד והוא אמר לה שהכל יהיה בסדר ואמר תאריכים מדוייקים להחלמה שלה ומתי תצא מבית חולים. הכל קרה בדיוק מוחלט כפי שאמר. הרבה חברים של אותה בחורה חזרו בתשובה בעקבות המקרה (כולל אח תאום של אותו אחד שסיפר לי). כנראה שהמקרה היה מספיק מדהים בשביל לגרום לאחרים לשנות את חייהם. חוצמזה, רק ליידע אותכם, שרבי דוד לא רק מקובל, הוא גאון עולם ב"נגלה". שמעתי אותו מעביר שיעור אולי 45 דקות, בע"פ, מצטט גמרות מילה במילה, מביא פרשנים, שאם שמעתם עליהם, זה מסיפורי חסידים, הוא בכל אופן ידע לצטט מהם רעיונות. היו שם אולי 150 איש מהופנטים כל השיעור. ובנוגע למידות שלו, אתם יכולים להניח שהוא יכל לחיות בעושר מטורף. יכול להיות לו אינסוף כסף מכל האנשים שמגיעים אליו. אז לסבר את האוזן, הוא גר בבלוק בנהריה (לא בבית פרטי), ונוסע ברכב סיני (סאן יאנג), שזה רכב זול ויש להניח שאמין כמו כל מה שהסינים עושים. זה דוגמה לרב שצריך להעריך. בכוח לומר שזה כוחות טלפתיה זה עלוב...