זה לא חדוש אבל בכל זאת נכון

סלסרו

New member
הרבי הרש"ב לא רק שחזה שמדינת ישראל לא תקום,

הוא אף *הבטיח* זאת. והנה, היא קמה. על אף הבטחתו. כמובן שחסידיו יוכלו לתרץ שמדינת ישראל היא לא המדינה שהוא התכוון אליה. מדינת ישראל שהוא הבטיח שלא תקום, אכן לא קמה...

סלסרו

New member
../images/Emo6.gif

פעם קראתי כתבה על כתב חילוני גמור שהגיע לרעבע וקבל ממנו דולר. לא זוכר מי הכתב, אולי גדעון לוי. בקיצור, הכתב מלגלג על כל העסק, ובסוף מתאר שהוא השתמש עם הדולר לקנות במק' דונלדס או משהו כזה. אני מניח שהכתב לא טבל במקווה לפני כן..

גבעון 1

New member
מעניין מאוד

שימי לב רחל כמה זמן הלובביצ'ר מקדיש למומר, כדי לנסות להחזירו.... מבחינתו זה פיקוח נפש אז בוודאי שהרב'ה יתן לו דולר אפילו לא טבל..... ולכן הרב'ה מקדיש לו תשומת לב.... עונה לו כמו רופא שבא איליו פציינט בסבלנות.. אולי אולי לפי הרב'ה מלובביץ יש לעשות הרבה יותר מלתת דולר כדי שהוא יחזור לאמונת היהדות...

rachel437

New member
פיקוח נפש

היית צריך לכתוב שבמקרה של פיקוח נפש הרבי נתן דולרים גם לאלו שלא טבלו במקווה, עכשיו אני מבינה מדוע הוא נתן דולרים בידיו הקדושות לאריק שרון ולרחבעם זאבי ולכל הפוליטקאים היהודים ושאינם יהודים. בקיצור, כל מי שנכנס לרבי קיבל דולרים מידיו הקדושות.

ההגיון1

New member
דמיונות

אתה מואכל בדמגוגיות זולות תנסה לקרוא דברים מאז אם כל העוצמה כולם ידעו כמה בעיות פנימיות היו שם וכמה מיאוס נוצר בקרב העם כלפי ההנהגה משהו כמו איראן של היום

גבעון 1

New member
אולי אצלך

אולי אצלך יש דמיונות, על ברית המועצות ומחתרות פנימיות, אני זוכר את התקופה כנראה שבשנות השבעים אתה עוד לא נולדת... אני זוכר את הפחד שהיה פה ממלחמת עולם גרעינית, אז הלובביצ'ר ידע מה שכל אירגוני הביון במערב לא ידעו על סמך כמה שיחות עם חסידי חב"ד שאפו מצות בסתר בלנינגרד? תקשיב לאירן יש בקושי פצצה גרעינית, לברית המועצות היה ארסנל ענק של עשרות אלפי טילים גרעיניים . אני רואה שאתה פשוט לא יודע על מה מדובר.... אני לא חבדניק ואין לי קשר ישיר לחב"ד, אבל אלו עובדות ידועות, במקום להמציא מחתרות חב"ד בקרמלין, דבר שאף אחד לא שמע עליו מעולם. תקבל את העובדה שהיה לו יכולות שאין לך.... וזה שהוא לא נתן דולאר ביד למי שלא טבל או לא לחץ את היד, אתה יכול לשאול אלו שהיו אצלו יש אלפים רבים שהיו אצלו... כולם משקרים ורק אתה דובר אמת... תפסיק להיות ילד קטן...

סלסרו

New member
../images/Emo13.gif

ראשית, מתוך קבוצה מספיק גדולה של חולים, תמיד יהיו כמה מהם שיחלימו. ממילא, אם תברך מספיק אנשים ברפו"ש, זה שכמה מהם יחלימו לא אומר שהם החלימו כתוצאה מהברכה. הם היו מחלימים גם בלעדיה (למעט מקרים שההחלמה נבעה מאפקט הפלאסיבו שבאמונה בברכתו). אף אחד לא בדק כמה ברכות הוא ברך, שלא עזרו בלירה. אני מאמין ששיעור ההצלחה שלו איננו חורג מהצפוי סטטיסטית. שנית, תמיד ה"מופתים" שלו הם בגדר הצפוי והאפשרי. תמיד הסיפורים נסובים אודות פריון עקרות, החלמה מסרטן וכיוצ"ב. אף פעם לא ראינו אותו מברך גידם, וכתוצאה הגידם גידל את האבר מחדש. דברים שחורגים מהצפוי סטטיסטית, הוא מעולם לא עשה.

דמוגוגיה בגרוש

הרבי מלך המשיח (שיחיה לעולם ועד!) , שהגדיר עמו כנשיא הדור ונביא ישראל, חזה במפורש את ההצלה של מלחמת המפרץ. הוא אמר שלא יקרה כלום בארץ ישראל (מה נפלו טילים? לא שמעתי עד היום), ואחרי שנפלו הטילים הוא אמר שאף אחד לא יפגע (הפצועים זה כלום, היה הרוג במלחמה, אבל בחב"ד אמרו שאף אחד לא נהרג). בקשר לחזיותיו על ברית המועצות, כיום בעולם יש הרבה בעלי חלומות שמתנבאים. בסטטיסטיקה, חייב להיות שחלקם יצליחו! חז"ל שנאלצו כבר בתקופתם להתמודד עם המדומיינים בעלי החזיונות, הזהירו כי כל המתנבאים למיניהם הם שוטים! מי שדתי ומאמין שהרבי נביא, חייב להאמין באותה חבילה שהוא שוטה. ומי שלא דתי, יודע היטיב שהוא שוטה.

מאלהמופת מאבו חצי לירה

לפני שנים שלחנו שכן ושכנה לאבו חצי לירה. השכן היה מרותק לכיסא גלגלים, והשכינה חולת סרטן. למרות אמונתינו התמימה לאור הסיפורים ששניהם יחזרו בריאים ושלמים, עכ"ז השכינה נפחה את נשמתה כעבור חודשיים. והשכן המשיך להסתובב על כיסא גלגלים עד ערוב ימיו. יש לציין ששלחנוהו לבאבא סאלי הזקן

יש כזו אימרה

לא זוכרת למי היא מיוחסת. מי שמאמין שסיפורי הבעש"ט קרו - הוא פתי מי שלא מאמין שהבעש"ט אכן יכל לחולל אותם - הוא כופר

ההגיון שלנו לצערי חוזר בשאלה

כי הוא ראה בחורה יפה וזה מחמאה אני מקוה שהוא לא מתלהב ..שזה לא ביגלל שהוא מתלהב

ליטפיקעס

איזה שויטה חושב שיכול להיות רוח הקוידיש לליטפיק אצלנו ברוך ה' המויפסים מתגלגלים מתחת הפארענצ'עס

מתבי6

New member
ממתי ליטאים האמינו במישהו?

אולי הרב שח גרם להם לחפש מישהו. אמא שלי רצתה לאחרונה שאני יילך להסיר עין הרע למישהו. אמרתי לה שאם יספרו לו בטלפון שהורידו בלי שבאמת עשו משהו, זה יעזור אותו דבר. ולגבי השאלה על אותו אחד שזה מזיק לו לכבד, חבל שלא שאלת אותי. פנה אלי במסרים

עץ שתול

New member
לא מזמן זכיתי להיות שותף באירוע משפחתי

בהשתתפות אחד מגדולי הצדיקים שרבות סופר עליו. וכשלחץ את ידי אמר לי בזה הלשון: "אווחחח...מזעט וי די פנים לאכט, חכמת אדם תאיר פניו, מזעט וי די שכינה הקדושה רוט אויף דיר"!!! ומחמת הבושה לא אפרט כאן על איזה כרת עברתי באותו היום!!!

רק שלא יהרגו אותו

חז"ל גאים בכך שהגרו את בר כוזיבא על שלא היה מריח את החטאים. ובימינו אין סיכויי. בהיות "זונות מפרכסות זו את זו, ת"ח לא כ"ש?"

tuvia444

New member
טוב, אז סתם בשביל לקלקל לכם

סיפור מדהים שסיפר לי חבר, שמקורב לרבי דוד אבוחצירא (נכד של הבבא סאלי). החבר חלם חלום מוזר (סיפר לי, אבל אני לא אפרט אותו. לא חשוב לעצם הסיפור) שהטריד אותו, למחרת הוא פגש את רבי דוד. בלי שהוא בכלל סיפר לרבי דוד על החלום (או שהוא בכלל חלם משהו), רבי דוד אומר לו "השדות שראית בחלום זה...". הבן אדם היה בהלם טוטאלי. סיפור שסיפר לי החבר שקרה לו המקרה. כנראה שיש כאלה שבאמת יש להם רוח הקודש...

לא ידעת מה לגבי ההוא אבל אבא שלי

הלך לרבי דוד בשביל פרנסה והוא אמר לו שבקרוב תהיה לו זכיה ועד היום אני מחכה ומחכה ומחכה...

למעלה