זה לא חדוש אבל בכל זאת נכון

נביא משמש כחוזה, רואה וכדו'

להמציא מושג חדש או להרחיב מושג ידוע בכדי להוציא את החיזיון מכלל הנבואה, זו התחמקות מטופשת. החזיון (כמו חזון ישעיהו), וראיית דברים רחוקים (הרואה אצל שמואל ושאול) הם הם יסודי הנבואה. לומר שרבי דוד ידע תאריכי יציאה מבית חולים, זהו חיזיון המהווה בהכרח נבואה. לכן, כל ניסיון פתטי להסיט את הדיון לרוח הקודש, מהווה התחמקות מאחריות למצבו הנפשי של רבי דוד.

לחוד

New member
רבי דוד פיקח מאוד

השוטים הם אלו המאמינים "בכוחותיו" של רבי דוד. רבי דוד הוא הפיקח שיודע היטב לנצל את טפשותו של ההמון לצרכיו ולאמונותיו.

ההגיון1

New member
תועה יקר

להעריך אדם על ידע זה בסדר להיכנע לו ולקבל את דבריו ללא עוררין בתחומים שהוא לא בקיא בהם זה טמטום ר' דוד דמגוג יותר גדול ממה שאתה חושב והוא יודע שע"י מגורים בבלוק הוא יוצר רושם יותר ראוי אגב מפגישה אישית איתו כמה פעמים הבנאדם באמת מרביץ גמרות אבל הוא לא מבין והוא לא למדן למעשה חלק מהחידושים שלו היו יותר פלפולים חסידים עקומים ולא הגיוניים אגב הוא הבטיח לאחותי שתתארס תוך שנה לפני שנתיים

tuvia444

New member
כשיהיה לי את השיעור אני יעלה אותו לאינטרנט

ישלח לך, תגיד לי אתה אם הוא מדבר בלי להבין. חוצמזה שתמיד אפשר לומר שכשמישהו עושה משהו טוב, הוא עושה את זה כי הוא רוצה שיעריכו אותו, וכשהוא לא נוהג כך, הוא רשע. רואים שבוז ושנאה מדברים מתוך גרונך, וחבל.

מתבי6

New member
מעניין למה

לא להאמין בעין הרע בציבור האשכנזי, מאוד הולך. אבל לפקפק בסיפורי `צדיקים` זה סוג של כפירה בעיקר. איפה ההבדל?

עץ שתול

New member
יש סיפור על רב גדול

שהגיע אליו אדם אחד שהיו לו רק בנות פורת יוסף ובא לבקש את ברכתו שיוולד לו בן זכר, והרב ברך אותו שלשנה הבאה יחבוק בן. אחרי שנה אשתו הולידה תאומות ל"ע, מיד רץ הלה בבהלה אל הרב והתלונן על אי קיום ההבטחה. ענה לו הרב שכשברך אותו אותו התכוין לראשי תיבות של בן - ב' נקבות!

nini132

New member
מעשה ברב גדול

שהלך ברחוב במאה שערים, ועל אחת המרפסות נעמדה בחורה ש לא עלינו/tapuzforum/images/Emo197.gif קצת לא צנועה. נעצר הרב ואמר ברוב רושם לקהל עדת חסידיו: `יהי רצון שתיפול המרפסת`! קפץ חסיד ואמר `פיקוח נפש, המרפסת עלולה ליפול על מישו`. אמר הרב `יהי רצון שלא תיפול המרפסת` ונעשה נס גדול ולא נפלה... ועד היום מספרים על הרב שהציל את המרפסת מנפילה ~סיפור דומה מופיע בארכיון פורום יוצאים בשאלה~

הרבנית קנייבסקי היא כמו אמא

כך אמרה לי קרובת משפחה, והתחננה שאגש לשם. לחצה עלי ממש כמו אשת שווק מהסוג הפחות מקצועי. היא גם הכינה אותי שצריך לבוא מוקדם, להמתין בסבלנות, ולחכות יפה. אבל, שווה כל רגע, ואפשר לומר לה הכול, ממש כמו לאמא. מתוך ביטחון שאגש לשם, היא אמרה: תבטיחי לי שתאמרי לה הכל. אולי תלכי עם אמא שלך..? כדי שתאמרי לה הכל? אמרתי לה, דבר ראשון, אם אלך עם אמא שלי, לא אומר הכל, זה ברור. דבר שני, אני מתייעצת כבר. עם מי? עם אנשי מקצוע. מה, מי? פסיכולוגים? עובדת סוציאלית? תדעי לך שכולם מושחתים! אני כבר רואה שמשהו מעוות אצלך...! הרבנים יודעים הכל. השם שם להם כוח מיוחד. לא אלאה אתכם, אבל זו היתה אחת השיחות המתישות.

באמש'ך

לא שופט אבל נראה שאת צריכה לעבוד קצת על אסרטיביות, ואולי גם את זה אמא קנייבסקי מלמדת? גם אותי ניסו לשלוח לכל מיני עסקנים בשקל אבל עשו זאת בצורה מתוחכמת (עסקן פלוני מסדר עבודה לחרדים וכו') וגם דיי פחדו ממני (טוב יודעים שאיתי לא כדאי להתעסק)

באמש'ך

זה היה הנסיון הראשון והאחרון (מקווה כך) שלה ושל כל שוחרי טובתי. כל כך אבסורדי, כל כך רחוקה משם, כל כך אין לי כוח להסביר למפגרים ש'אמא' של חצי בני ברק, לא יכולה להיות אמא שלי, ובכלל שגם אמא שלי לא יכולה...

אגב

בחסידות שלי (ואני מניח שזה כך בכל חסידות) היו אומרים שהרבי אוהב כל אחד ואחד מהחסידים כאילו הוא הבן שלו (יא רייט....).

כבר שמעתי ת'בדיחה הזו פעם

השאלה היא, איך הוא יכול לאהוב גם כאלה שאינו מכיר... מעין אלוהים כנראה...

למעלה