ג. לא קבעתי נחרצות, שטחתי את דעתי בנושא
כפי שאני רואה את הדברים, והיא מבוססת על דברים שקראתי ושמעתי לאורך השנים, אני לא סתם זורקת טענות לחלל האוויר. גם לך אין מחקר שמוכיח אחרת, אז כל אחד מאיתנו נשען כרגע על מה שנראה לו, וזה מה שנראה לי, ולא בכדי. התער של אוקהם, אגב, מוכיח דווקא את הצד שלי: ההנחה שהאנגלית לא משפיעה, שאין לה שום תרומה לתפוצה בימינו, הרבה פחות סבירה (לדעתי לא סבירה בכלל). ד. אולי לא ידעו אנגלית איכותית מבי"ס, אבל היו סרטים והיה רוקנרול וזה לא שחיו פה בבועה. בפרט, אנשי תקשורת ומתרגמים ידעו, כמובן. ה. אלה שיודעים אנגלית מספיק טוב הם אותם אלה שמתרגמים לאלה שלא יודעים אנגלית, וזה קיים בכל מקום. ברגע שזה חודר דרכם לעברית זה חודר גם לאלה שלא יודעים אנגלית. כך או כך, החשיפה לאנגלית בעלייה מתמדת: כיום יותר ויותר אנשים חשופים לאנגלית מכל כיוון כמעט (ידיעות חדשותיות בכל הערוצים, פרסום, אינטרנט, סדרות טלוויזיה, סרטים – לא חסר) וגם מתחילים ללמוד בבתי הספר בכיתות הנמוכות, מה שלא היה בתקופתי (אם ההורים הדואגים לא מסדרים משהו לילד עוד קודם). ו. גם אתה לא קורא עשרה מחקרים לפני כל הודעה שאתה כותב בפורומים. אני לא זורקת שום דבר, כבר הסברתי לך כמה וכמה פעמים שאני נשענת על דברים שקראתי ושמעתי, והבאתי לראיה את נצר, למשל, והוא לא היה הראשון שראיתי התייחסות שלו לזה. אני מצטערת שאני לא יכולה לעשות סקירת ספרות שתספק אותך רק כדי שתפסיק להאשים אותי ב"זריקת תוויות", אבל בניגוד אליך, אני חושבת שגם אם הספק קיים, הרי שהוא קטן למדי.