זה נראה דיי אבוד

ד נ י ת3

New member
קודם כל, נכון,

באמת מצא מין את מינו - אנחנו באמת מתאימים אחד לשניה והמין ממש סבבה. אבל לא נרחיב בעניין. דבר שני: קצת תמים מצידך לחשוב שתוכל לזהות טיפוסים מפוקפקים דרך שיחת מסנגר. דווקא אלו - המעורערים בנפשם - מסוגלים לזייף את זה בשיחת מסנג'ר (וגם בטלפון, אגב) - אין שפת גוף, לא רואים פנים, לא שומעים אינטונציה. המקסימום מקבלים איזה אייקון. ולגבי החשדות שלך - תנוח נפשך. כשבאתי לפה הייתי סינגלית, התאהבתי - גם באנשים ויותר מזה - יש לי פרוטקציה אצל המנהלת. זו הסיבה שנשארתי. מקווה שנרגעת. ולעניין אחרון - אני חייבת להסכים איתך, זה באמת נראה די (אגב - די לא כותבים דיי... נפסול אותך?) אבוד בשבילך. אתה צריך לעבוד על עצמך המון. בעיקר על הקשבה, פתיחות, אמפתיה - דברים שהם מאוד מאוד חשובים בזוגיות.

Noam S

New member
אז ככה

תשובה לשאלתך - לא, אני לא פוסל אנשים על קוצו של יוד. שום דבר לא בטוח במאה אחוז. אבל בשיחה אינטרנטית אפשר "לצמצם נזקים". ואני שם לב שכל אחד נשאר בעמדתו. את לא ממש פתוחה ומקבלת אנשים בעלי מחשבה אחרת משלך. מזלך שיחק לך, אחלה. הלוואי על כולנו.

ד נ י ת3

New member
קוצו של יוד

תראה - אני מבינה את המקום שאתה נמצא בו. זה מקום של התחלה - למצוא את גברת מושלמת. האמת היא שכדי להכיר באמת את האישה שמולך אתה צריך המון זמן. ז-מ-ן. סיטואציות, מקרים, להקשיב ולראות איך היא מתמודדת בחיים. איך היא (או הוא כמובן) מתנהלת. לפי דעתי מסנג'ר או ICQ לא יכולים לשמש כלי לניבוי. אבל זו דעתי. ואתה צודק - קצת נשמע כמו דו שיח של חרשים. יש לי תחושה שאתה בחור מאוד רגיש ועדין ולוקח את הדיון למקום מאוד פנימי אצלך. (מתוך התגובות שלך - שחלקן היו אמוציונליות). לי אישית אין שום עניין לפגוע בך. העניין היחיד הוא להביע את דעתי. מאחר ואני לא יס-מנית אני אומרת אותה. ואגב.. כן.. ניתן לשנות את הדעה שלי. בדיון הזה - היא רק התחזקה. בכל מקרה - בהצלחה לך.

Noam S

New member
זו דעתך

ואת לא זזה ממנה "סנטים", העיקר את תופסת את תפקיד הגורו-הכל-יודע ומרצה לי על הקשבה, פתיחות ואמפתיה... (ויטמין A B ו...C!) ריח הקנאביס עולה לאויר ומנגינה הודית מתחילה להשמע. כבר אמרנו, שיחק לך המזל, הלוואי על כולנו. איך הגעת בכלל לכל זה: "האמת היא שכדי להכיר באמת את האישה שמולך אתה צריך המון זמן. ז-מ-ן. סיטואציות, מקרים, להקשיב ולראות איך היא מתמודדת בחיים. איך היא (או הוא כמובן) מתנהלת" ??? אנחנו כולה מדברים על היכרות ראשונית, לקחת את תפקיד הגורו יותר מידי רחוק. מדברים על ה-י-כ-ר-ות ר-א-ש-ו-נ-י-ת ברשת. אם בנאדם לא סובל התנהגות התחלתית אין מה לדבר בכלל על זמן, סיטואציות ומקרים (ויטמין A B ו...C!) בייבי מה עישנת?

אני מסכימה איתך בכך שאנשים רבים

לא מתייחסים בכדוד זה לזה תוך כדי שיחת מסנג'ר. אין דבר יותר מעצבן משתיקות פתאומיות בין תגובה לתגובה (שתיקות מעבר לזמן סביר), להסחות דעת למיניהם (פסטה, פלאפון, סבתא קפצה לביקור, נמלים בתחת, שליחת אי מיילים ו-SMSים (חצופה!) וכו'). אם כבר מצאתם את עצמכם במצב של שיחת מסנג'ר, אז מי שלא מסוגל לנהל שיחה לא ארוכה ,מנומסת וממוקדת במי שכרגע מולו - הוא אכן לא רציני ולא שווה להשקיע בו אנרגיות. וזה הוא/היא - זה לא אתה. זה מאפיין אותו/ה כאדם שלא מסוגל לתת כבוד מינימלי לזולת. ושגיאות כתיב - זה אכן מאוד מעצבן. אבל כל מקרה לגופו - יש אנשים דיסלקטים, עולים (עבור החלק הארי מאוכלוסיית מדינת ישראל,עברית אינה שפת אם), עייפים כרגע ולכן לא שמים לב וכו'. אבל לפי דעתי על אף השגיאות, בד"כ ניתן להתרשם האם סה"כ מדובר בבן אדם אינטליגנטי או לא, ואם התרשמת ממנה שהיא לא ממש אינטליגנטית, אני מניחה שזה לא רק בגלל שגיאות כתיב, אלא באופן כללי. אני בטוחה שכלי המסנג'ר - הוא כלי מהימן דיו כדי לגלות אלה הלא רציניים, סתמיים ולא מתאימים, וטוב מאוד עשית שלא הלכת שבי אחרי מראה חיצוני בלבד.

ufffnick

New member
מסכים איתך

אם כי אלה לא הטענות שלו. הוא מבכה על זה ששיחת המסנג'ר היא שלב הכרחי לפני הטלפון וכו'... בלעדיה, האופציה פסולה בגלל "נואשת", "לא מוכנה להשקיע", "מחפשת קיצורי דרך" ושאר מטעמים והערות. תראי, אם נקלעים לשיחה אינטרנטית, יש לתת את כל הכבוד המגיע לאדם בצד השני. ממש כמו בשיחה אירעית ברחוב. עם זאת, לא כולם מתחברים למדיה הזו, ולפסול אותם בגלל זה... איך לומר... שיפוטי מידי?

אני דווקא הבנתי שהוא שם דגש בהודעה שלו

קודם כל על זריקת זין של אותה בחורה שכל הזמן התעסקה בדברים אחרים. זריקת זין כללית, מתובלת בשגיאות כתיב, בדרך כלל ואצל רוב בני אדם משאירה רושם שלילי ולא מתקבלת בברכה. אז במה הוא שונה מהם? :) הגבתם כאלו שהוא הבעייתי. דבר שני - כשהוא התעצבן על התשובה הלא מושקעת של הבחורה השניה "טלפון", לפי דעתי גם כאן הוא צודק. להגיב בחצי הברה, או במילה אחת בקושי - זה גם סוג של זלזול. גם אם בן אדם שונא ולא מתחבר למדיה של צ'טים ומסנג'רים למינהם, להוציא מעצמו משפט אחד ברור ושלם, שיסביר את המצב, כמו : "אני מתנצל/ת מראש, אין לי מסנג'ר כי אנני מתחבר/ת למדיה הזאת, ולכן אשמח לעבור ישירות לטלפון" - זה לא ביג דיל. במילים אחרות, אני לא חושבת שהוא חיפש על מה לפסול אותן, ובטח הוא לא פסל אותה על כך שהיא לא מוכנה לקשקש איתו במסנג'ר, מה שהפריע לו - זה חוסר כבוד וזריקת זין שהוא קלט מהן.

yuli c

New member
אני חושבת ש...

יש כאן שני דברים שונים: אני בהחלט חושבת שאם מדברים עם בן אדם בין אם זה במסנג'ר, בטלפון ובמציאות ראוי להקדיש לו את מלוא תשומת הלב. אני גם יכולה להבין שהודעות לקוניות כמו "מסנג'ר" ו"טלפון" יכולות לעצבן ולהוריד את החשק. אבל, אם הוא היה אומר ששני הדברים האלה מפריעים לו הייתי מסכימה איתו לחלוטין ואני מניחה שרוב האנשים היו מסכימים עם זה. אבל שהוא מכניס את נושא שגיאות הכתיב שמה לעשות זה נושא רגיש אצל הרבה אנשים כקטגוריה לפסילה זכותו כמובן לפסול על מה שהוא רוצה, גם להחליט שהוא יוצא רק עם בחורות עם עיניים כחולות, אבל שיצפה לתגובות בהתאם. מה שלי הפריע זה ההכללה הזאת של לעבור ישר לטלפון זה "נואש", לטעמי אנשים היום מרבים מדי להשתמש במילה הזאת, כמעט כל דבר היום זוכה לתואר "נואש" אפילו להתקשר יום אחרי דייט אנשים חוששים שמא יצאו "נואשים", וזה מגוחך בעיני, לא כולם מתחברים לתכתובות המהירות האלה במסנג'ר, ולקבוע את זה כשלב חובה המעיד על אישיותו ורצינותו של הצד השני, נראה לי איך לומר מעט יומרני.

ufffnick

New member
תראי

גם את וגם הוא מסתכלים על העניין באופן טיפה צר. תחשבי שאת אותה הבחורה. תדמייני כל יום את יושבת מול המסך ובוררת הודעות, מתוך 100 את מוציאה 30, ורק ל 15 מהם יש לך חשק לשלו תגובה. איך תראה התגובה הזו ביום הראשון? והשני? אחרי חודשיים? ויותר? הרבה יותר? מבינה לאן אני חותר? הוא נכנס לסיטואציה מהראייה שלו בלבד, אבל זו שבצד השני, הלוקה בשחיקת צ'טים כל כך איומה, שגם אם היא השקיעה בשבוע הראשון בהודעות שונות לכל אחד (כי זה נראה לה ראוי) בשלב כלשהו כבר לא מסוגלת להסתכל על המקלדת, ומעדיפה לעבור לטלפון... אז לו זה נשמע לקוני, לא מושקע, לא מנומס וכו'. לה זה מרגיש מאוס כל המדיה הזו. כאן אפשר לפתוח ויכוח ארוך ומורכב מה עליה לעשות במצב כזה ומה ראוי יותר (כמו שהבאת את הדוגמא), אבל כרגע זה לא הנושא. כל התיאורים שהוא הביא מעידים (לטעמי) יותר על שחיקה, מיאוס, אכזבות חוזרות ומגננה. יש אפשרות שזהו השיריון שלהן, לכי תדעי. דעתי, שיתן להן את האפשרות לתקן את הרושם הראשוני שנעשה דרך הצ'אט בטלפון. אח"כ שיבוא בטענות. צריך להבין, שמי שיושב בצד השני אלה לא פיות קטנות ומאושרות שמחכות שיבואו לקטוף אותן. אלה בני אדם עם אותם תסכולים שלו, עם אותן אכזבות ואותן בעיות יומיום אם לא יותר.

Noam S

New member
לא נותר לי אלא להסכים ../images/Emo13.gif

וכן, לא דיי במראה. מבחינת מראה היא נראתה ממש טוב. אני לא אומר שרק הפנימיות חשובה, ממש לא, משיכה חיצונית חשובה לי לא פחות. אבל זה רק חלק. מה יעזור לי להמשך אליה חיצונית אך לא להתחבר לאדם עצמו?

ח ל ק ל ק

New member
אני חושב...

ששיחה מקדימה במסינג'ר חיונית להיכרות באינטרנט , כד לעמוד על טיבו של אותו בן אדם לפני שמדברים איתו בטלפון . אם אין לה מסינג'ר או icq, לא יודע, כבר נתקלתי באחת כזו וזה נשמע לי די מוזר שאין למישהו בימינו... בכל אופן , אני אישית , לא מתפשר על שיחה מקדימה במסינג'ר . בקשר לטעויות כתיב , נראה לי שזה תלוי אילו טעויות - כאלה שאפשר להתעלם מהן או לא ! אל תתפשר , אחרי זה זה יבוא לך בהפוכה ! אין מה לעשות , היכרויות באינטרנט זה לא היכרויות כמו בחיים האמיתיים ויש כללים מסוימים וזכותך להיות חשדן ובררן , ובצדק !

bioc1

New member
אני אסביר לך...

אתה פשוט משדר לחץ ואובססיביות ואני אומרת את זה על סמך העובדה שיצא לנו לצ'וטט לפני המון המון זמן...אתה לא זוכר אותי אבל אנ זוכרת אותך... אז קח את זה בתור הערה בונה. לחץ זו לא הדרך לסקרן בחורות להכיר אותך. אפילו אם אתה מת לקשר אתה חייב לנסות לשמור על קור רוח לפחות בשיחה הראשונית ולקחת את הדברים יותר בקלות...הבחורה שממול לא חייבת לעצור את החיים שלה כי היא מתכתבת עם נועם.

Noam S

New member
את חושבת שאת יודעת מה הבעיה

ובכלל "יודעת הכל"
אז ניוזפלאש - אני לא משדר לחץ, אלא אם האדם יוצא לסיאסטה באמצע השיחה, זה באמת לא לעניין. ובקשר לקביעה השניה שלך - שאני לא זוכר אותך, אני כן זוכר. דיברנו לפני שנתיים וחצי. אם תרצי אכתוב סימן מזהה כלשהו בקשר אלייך, משהו יחודי אלייך "כאות הוכחה" שאני כן זוכר
כך ש-2 הידיעות המרעישות הופרכו.

שנתיים וחצי? ותאריך זוכר?

סתם. חביבי הכל מזל בחיים ה-כ-ל......וכמובן טיימינג... אם המזל שיחק צריך לדעת לתפוס אותו בשיניים וזה כבר עניין של טיימינג.... "את הכל עשיתי רק להיות איתך איך עכשיו אתה נמצא בתוך ביתה....מתפללת מבקשת תחזור בחזרה..." אז תתאזר בסבלנות, ותחכה היא תגיע אני מבטיחה לך. אצלי אולי הוא הגיע.....אבל הכדור אוי הכדור....כל כך אהבתי את שניהם.....הכדור ניצח בסופו של דבר. ספורטי נשארה עם הכדור ביד חחחח

באז באז

New member
אתה באמת חושב

שאתה יכול להתווכח איתה על זה שהיא התרשמה שאתה לחוץ? אגב, זה כל מה שקרה לך באתר? לא היו סיפורים קצת פחות מוזרים? אני די בטוח שלא הכל כזה מוקצן.

Noam S

New member
באתרי היכרויות?

בעקרון ובקצרה כל מי שכותבת לי לא נראת לי וכל מי שאני פונה אליה אני לא נראה לה... יש פה ושם דייטים וקשרים קצרים. וזהו
וכן, יש גם מקרים ביזארים כמו שהדגמתי לעיל. (ואני בטוח שקיימים מקרים יותר קיצוניים מאלו, בלשון המעטה).

smile2life

New member
תומך ואפילו מאוד

עליי צוחקים כשאני רוצה לדעת לפני שאנחנו יוצאים לדייט איזה ספר בחורה קראה ומתי. למרות שאני חושב שאתה קצת נמהר בנושא שגיאות הכתיב - להרבה בחורות אינטילגנטיות, חכמות עם מנת משכל גבוהה - יש גם שגיאות כתיב, כתוצאה מדיסלקציה. ודיסלקציה אינה מחלה מדבקת. בהחלט מבין אותך, בכך שאתה מרים את הרף גבוה, מבחינת האינטלקט - ותאמין לי פסלתי לא בחורה אחת ולא שתיים על פחות מזה. בנות הקשבנה לי - יש גברים שמבקשים גם להנות משיחה קלה, לפני או אחרי שנפגשים - אז הבחור הנחמד הזה (נעם) מבקש להתרשם מהאינטלקט של הבחורה, קצת לפני שייפגש איתה - הבחורה לא משדרת איתו על אותו גל והוא פוסל אותה. אפשר להבין את זה - אם אינה מתחברת למדיה אינטרנטית או כותבת משפטים בעלי מילה אחת עומקסימום שתי הברות הוא עשה את המעשה הכי חכם שהחליט להשאיר אותה בצד הדרך ולהמשיך במסעו.

למעלה