זקוקה לרעיונות יצירתיים לכישוף

spiral dancing

New member
בדיוק להפך

נכון שהשיטה שלי יותר קשה ברמות הגבוהות היא בלתי אפשרית בעליל- מטרות קשות כמעט ואי אפשר להשיג ללא שלבים באמצע. אבל היא דוקא הרבה יותר יפה ואלגנטית כי היא מביאה פתרונות ממקומות לא צפויים לחלוטין ומאפשרת לייקום לדמיין ולהתפרע מעבר לכל מציאות במקום להיות סגור ומסוגר מסביב לרעיון אחד ופתרון אחד אתה זורק אנרגיה כ"כ נפלאה מסביב שהיא פשוט עושה את שלה, פורצת גבולות וסכרים, עושה את הדבר ה*נכון* לעשותו במקום להתמקד בפרטים שאתה כאדם יכול למצוא בהם גבולות לפתרון. כל מה שכתבו עד עכשו *מגביל* את המכשף, עם פתרונות מעשיים חלקם מעשיים פחות חלקם יותר, חלקם פשוט מרושעים רובים מוותרים על חופש הבחירה של האדם המסכן. בכל פתרון כזה אפשר למצוא (ומצאתם בשרשור הזה) חסרונות, חסרונות מגבילים את חופש המחשבה, את כוח הרצון, ואת התוצאה הסופית. מרגע שזורקים לאויר פתרון טיפשי (והוא טיפשי) כמו לשבור להם את כלי הנגינה, רצף ארועים הגיוני שיכול בהחלט להיות (ואין לכם למעשה שום שליטה על המשך הדרך) הוא שבזה שתשברו להם את הכלי נגינה, הם ילכו לחנות ובמקום לתקן את הכלי הקיים הם יקנו חדש- גדול יותר, אולי איזה מגבר? בזה ששיניתם פרט קטן ולא משמעותי כ"כ אתם יכולים להקלע לתגובת שרשרת שרובה לא צפויה בעליל ולא מקדמת בכלום לקראת המטרה שאליה תוכננה הפעולה! ו*אני* לא מבקשת אוירה רגועה ושלווה ולמעשה לא מזיז לי את קצה הציפורן אם סאלוויישן תוכל לישון בשקט או לא, אני מעירה לכם על בעיה מהותית בתורת הקסם שלכם, "צר עולמי כעולם נמלה"? כישוף אמור לפקוח את העיניים ולהרחיב את האופקים לרעיונות מקוריים וחדשניים, לא לצמצם אותו למסעות כוח שעליהם אין אח"כ שליטה, וללעשות דברים, גם מרושעים "כי אתה יכול".

spiral dancing

New member
וזה ממש ממש לא עניין של חזקה מספיק

בדיוק להפך יש לי הרבה יותר ספק בעצמי ובכישוף שלי כשאני מטילה בו גבולות, כמו שאתם מתארים מאשר כשאני מבקשת מטרה מסויימת ופותחת את עצמי ואת המחשבה שלי לכל האפשרויות השונות להשיג את זה כשאני מטילה כישוף כללי יותר הבטחון שלי שהוא יקרה גדול יותר, כי יש מליון דרכים שבהן הוא יכול להתבצע, ומליון דרכים לאנרגיה הזאת להגיע למטרתה כן הוא יותר קשה, כי אנחנו בתור בני אדם מקבעים את המחשבה שלנו כל הזמן, בכל רגע ורגע בחיינו

PurpleFilth

New member
תודה על ההסבר הארוך והמפורט,

עדיין לא הבנתי מה ההבדל בין בקשת "שקט" לבין בניית אשליה של מקום שקט או סרוויטור ששונא רעש.

../images/Emo2.gif איך לא חשבתי על זה קודם?

הרי הפתרון היה מונח לנגד עיני בכל הזמן הזה ופשוט הייתי עיוורת. blind I tell you.blind. בואי תחשבי על עניין כזה: אני מבקשת שקט,והיקום מחליט שכדי שיהיה לי שקט פשוט קוטעים את הבעיה באיבה ושולחים את 2 השכנים החביבים שלי לתאונת דרכים קטלנית וביי ביי noisy neighbours מה את אומרת? ותסלחי לי מאוד,אבל עם הרזומה הלא סימפטי שלי,דברים כאלו קורים כשאני מבקשת דברים פשוטים. אז אני,שקצת התפקחתי בחיי והחלטתי לבוא מתוך מקום של אחריות ולא פזיזות ואימפולסיביות הרת אסון,החלטתי להגדיל ראש וכן לקחת אחריות על מה שאני עושה והדברים שאני מייחלת להם וזו הסיבה הפשוטה שאני לא משאירה ליקום להחליט באיזו צורה הוא רוצה לפעול.אני מנסה לכוון אותו,ככה שלא יפגעו אנשים בנפש או בגוף (וקרו כבר דברים מעולם). קחי נשימה,תירגעי,ותחשבי קצת..

RainBird

New member
או שאת יכולה להתחרש. גם זה קרה בלחשים דומים. יש אמירה שמיוחסת למארי לאוו- "אם כל מה שאתה רוצה זה שקט ושלווה הרוג את עצמך- חסוך מעצמך את דרמת החיים- תענוג האושר וכאב האובדן". ארדן.

RainBird

New member
הבעיה עם ההצעה של ספיירל דנסינג לדעתי היא שהיא בוחרת ללכת על משהו כללי מידי. רעיוני מידי- בסיסי מידי. עם מעט מידע ומעט כוונה אמיתית יש הרבה מקום לפשלות רציניות. למעשה אני מרגיש שזה סוג של גישה מאוד מונותאיסטית שנכנסה חזק בפאגניזם ובמאגיה הפאגנית- "מה- את לא סומכת על היקום שייתן לך מה שאת צריכה?" אז- ובכן לא. אחת הגישות הנהדרות במאגיה הפאגנית היא לקחת אחריות ולא להשליך אחריות על היקום- ביקשת? קיבלת. סוף סיפור. האני הצעיר הוא לא ישות נעלה של אור שיודעת בדיוק מה טוב לה- וגם אם כן, זה לא תמיד מסונכרן עם הטוב של האני הדובר. אז היא רצתה שקט? אני צעיר אובססיבי יעניק חרשות זמנית- זה מה שהיא ביקשה וזה גם החוש *שלה* ונורא קל להשפיע על מציאות סובייקטיבית. יש מקרים של אנשים שהתעוורו בגלל דיכאון, פחד או אבל ובלי סיבה משמעותית אחרת- אני מתקשה להאמין שחרשות זה לא הדבר הבא. בנוסף לבחור את הדרך שבה השקט מגיע מבטיח לא רק שאין פגיעה עצמית אלא שגם אין פגיעה במושאי הכישוף (זוג ערסים להלן) וזה גם לקיחת אחריות על העשייה האישית. ארדן.

InvisibleBeast

New member
אז

דואגים שהתוצאה תהיה נעימה לכולם... דבר ראשון משנים תבניות חשיבה שליליות לתבניות חשיבה חיוביות, מה שדורש תהליך של שינוי חשיבה + זמן. בזמן הזה מתכננים את החלק היצירתי בטקס - איך להגיד לייקום את מה שאת רוצה בדרך הטובה ביותר כדי להשיג את התוצאה הרצויה. דואגים שהשינוי לא יפגע בבריאות של אף אחד ועושים פתיחות בקלפים \ מטוטלת וכד'(תלוי בשיטה המועדפת ואם זה מקובל בכלל) כדי לבדוק את המצב מנקודות מבט שונות. בינתיים ממשיכים בשינוי תבניות החשיבה. בסופו של דבר מבצעים את הטקס ומגיעים לחשיבה חיובית, ממשיכים לחיות מתוך הידיעה שהשינוי מגיע וקופצים על הזדמנויות שמגיעות בעקבותיו. את מה ש spiral dancing הציעה ניסיתי להציע עוד ברגע כשהדיון נפתח, אבל לצערי באמצע השליחה התנתק לי האינטרנט וכל התגובה שלי נמחקה, לא כתבתי אותה מחדש מחוסר זמן וסבלנות. במיוחד אחרי שראיתי את התגובות שלכם אני הוצאתי נשיפה כבדה ותהיתי אם ההצעה שלי תהיה בכלל שווה משהו... אחרי הכל כולכם חוץ ממנה הלכתם בדיוק לכיוון ההפוך.

spiral dancing

New member
שטויות

אם אתה לא יודע לעשות משהו נכון אל תעשה אותו בכלל סאלווישן- אם קו המחשבה שלך בדרך כלל זהה לקו המחשבה המוצג להלן (רשימת האפשרויות שלך הן דברים רעים שיקרו לשכנים) ברור שהתוצאות יהיו הרות גורל- הרגשות שלך והציפיות שלך מהעתיד נכנסות לטקס הרבה יותר ממה שזה נדמה, למעשה הן הכוונות והניתובים האמיתיים שלך, תת ההכרה מקבלת הכרה בכישופים והשליטה בה לעולם אינה קלה. ריינבירד לך אני אומרת שאתה לא יודע מה אתה מבקש ולכן לעולם לא תקבל אני במקרה הספציפי הזה הייתי מתרכזת אפילו יותר בתוצאה מאשר ב"שקט" כי אפילו שקט זה פתרון- לשינת לילה רציפה, ללימודים ולוואטאבר שמציק לסאלווישן עד נואשות כזאת של שליטה גסה ומגעילה בחייהם של אנשים אחרים. לשנת לילה טובה ורציפה למשל הייתי בונה טקס רב משמעות סביב המשמעויות של השינה, החשיבות שלה, המרכיבים שלה, שהם: התרענות נפשית, הרגעות, רענון אנרגיה בגוף, האצת תהליכי ריפוי, ניקוי ראש ועוד כיוצא בזה ללימודים הייתי משלבת יכולות ריכוז, חוסר הפרעות, מנעד פנימי, יכולת זכרון גבוהה, הסקת מסקנות ועוד שלל.. הנה בניתי פה כישוף.

ניו אייג'י משהו.זה וציפורים מצייצות

כן,מה לעשות,אני חסרת יכולת,נואשת,גסה ומגעילה.פשוט מפגע סביבתי. צק,צק,צק.. חייבים לעשות משהו בקשר לזה..יאללה,לעלות על המוקד!

spiral dancing

New member
חחחח

את וריינבירד חושבים שאם תגידו את המילים מונותאיזם וניו אייג' זה יעשה בו? יבהיל מישהו? איכשהוא קשור לשיחה? את מי זה מעניין בכלל? ועכשו את גם בטוחה שזה משהו אישי, ממש זה המקום להעלב כשאני לא מכירה אותך ואת לא אותי תעשו מה שאתם רוצים , לפחות יש פה מישהו אחד שאמר את האמת ואפילו לא אמרתי אותה בשבילך, אני לא מכירה אותך ואני לא מפגרת, אני יודעת שאין שמץ של סיכוי ירוק שאת תקבלי ותביני מה שאני אומרת, עכשו זה כבר אפילו לא משנה אם הייתי מגלה לך איך להפוך רוק לזהב, זה עניין של גאווה אני אמרתי את זה בעיקר לשאר אנשי הפורום שהצטרפו לרעיונות שלך כאילו הם האספסוף שיוצא לרדוף אחרי החיה.

זה הבדל בגישה

את מאמינה שהיקום נותן לך את מה שאת צריכה, גישה פאסיבית משהו, עם דגש על זה שיש "יקום" ש"יודע" מה "את" "צריכה". זו גם גישה שמעדיפה לראות את התמונה הגדולה, ומאמינה בזה שהפרטים הקטנים יסתדרו מעצמם. הגישה של ריינבירד ושל סלביישן, היא גישה שונה. לא שיש "יקום שיודע מה א/ב/ג צריך", וגישה שמסתכלת קודם כל על הפרטים הקטנים, ולא על התמונה הגדולה, מתוך אמונה שהפרטים הקטנים לא מסתדרים לבד אלא צריך לטפל בהם. שתיהן גישות מאגיות קיימות, שתיהן גישות לחיים. לשתיהן חסרונות ויתרונות, וקשה מאוד לאדם אחד לאמץ את שתיהן ביחד (אפשרי, אבל לא פשוט, וגם קשה להתמיד בזה כל הזמן). האם שתיהן עובדות? כנראה שכן, אחרת הן לא ממשיכות. בסופו של דבר, ההנחה של הגישה שלך (שהיקום מביא לכל אחד את מה שהוא צריך), מכלילה בתוכה גם את האנשים האלו שמאמינים בגישה השניה - אם מה שסלביישן צריכה, מבחינת היקום, זה כישוף להרחיק מישהו, היא תקבל את זה. אם החבר'ה האלה שמרעישים צריכים להסתלק משם, זה מה שיקרה. "לפחות יש פה מישהו אחד שאמר את האמת". נו, המשפט הזה הוא קצת מוזר, במיוחד כשאנחנו מדברים על תחום שבו האמת היא די רלטיוויסטית.

spiral dancing

New member
בזה שיש מישהו שאומר את האמת

כוונתי היתה לזה שיש מישהו שלא מצטרף ל"עליהום" על הערסים ואומר שזה לא נכון לא מוסרי ולא מועיל אני לא מסכימה עם זה שזאת גישה יותר פאסיבית, אי אפשר להגיד שזה לסמוך על הייקום, זה לסמוך על האנרגיות ש*אתה* שלחת שהן האנרגיות הנכונות ושהן יבצעו את הפעולה שלהן בלעדיך, כי התת מודע שלך יודע איך לשלב את זה בתוך המערכת כולה הרבה יותר טוב מהאני המודע שלך, כי הדמיון תמיד עולה על כל מציאות. זה כמו שכדי להתניע את האוטו בבוקר לא צריך לפתוח מכסה מנוע, להסתכל על הבוכנות, להסתכל בתוך המיכל דלק ולוודא שיש דלק, לעבור צינור צינור ולוודא שכולם שם... ועוד כהנה וכהנה, אפשר פשוט לסובב את המפתח ולדעת שבזה אתה מצית מנגנון שלם שיפעל יפה מאוד ויעשה בדיוק את מה שהוא אמור לעשות גם בלעדיך. אני גם לא חושבת שזה שתי גישות שאין בינהן מקום לפשרה, אני כבר אמרתי גם את זה, אי אפשר באמת לעשות כישוף באופן מוחלט למטרה בלי בכלל הדרך, המוח האנושי לא מאפשר את זה אחרת כולנו היינו עושים כישוף כדי "להיות מאושרים" וסוגרים עניין... (בהנחה שזאת המטרה הכי נעלה של רובנו אם יש לך מטרה גלובלית אחרת אתה מוזמן להשתמש בה). אני פשוט חושבת שהכניסה לדקויות במקרה הזה היא הרסנית מטבעה (ואם על זה אנחנו עדיין לא מסכימים אז על זה באמת אין מקום לגישור, אני לא רואה איך להזיק לשני ערסים זה לא הרסני)

PurpleFilth

New member
די כבר עם כל המוסר הזה!!

בבקשה בבקשה בבקשה, בואו נתעסק יותר במאגיה ופחות בזכויות אדם...

RainBird

New member
בוקר טוב ../images/Emo96.gif../images/Emo212.gif לקול ההגיון ../images/Emo24.gif

nepthys

New member
אל תגזימי

היא סה"כ ניסתה לעזור. חוצמזה שאולי יש לה נקודה טובה. אולי כדאי באמת שתעשי כישוף שישפיע עלייך ולא שישפיע על שני אנשים אחרים. הרבה יותר קל ככה לנתב אנרגיה ולהישאר מרוכזת. להשפיע על בנאדם אחד שאת מכירה הכי טוב בעולם נראה לי קל יותר ואפקטיבי יותר מלהשפיע על שני ערסים עקשניים...

RainBird

New member
לאו דווקא אגב. לפעמים הרבה יותר קל להשפיע על מישהו שאת לא מכירה כלל. אם תתנסי בחיזוי עתידות למשל- תגלי שלראות את הדרך שלך הרבה יותר קשה כי זה לא הכי פשוט בעולם להשאר אובייקטביות ורגש עצמי תמיד חוסם במידה מסויימת את היכולת שלנו לראות. אנשים אחרים לעומת זאת- אנחנו באים אליהם עם דף נקי וריק והרבה יותר קל לחזות עבורם. אני פניתי לא פעם לעצה מסויימת אצל מכשפים שאני מכיר לגבי העתיד שלי- מסיבה זו בדיוק. במאגיה ההגיון הוא לא תמיד לינארי. ארדן.

spiral dancing

New member
../images/Emo31.gif

אין כל קשר בין הגדת עתידות לכישוף האחד אקטיבי השני פאסיבי

RainBird

New member
שתיהן טכניקות רוחניות שלפעמים קשורות אחת בשנייה. שתיהן דורשות פעולה. לפיכך אף אחת מהן לא פסיבית. ארדן

PurpleFilth

New member
אל תזלזל בהבדל

שבין חיזוי העתיד ליצירתו. בהבדל שבין מושא עצמי לחיצוני זה בדיוק ההבדל הקריטי - כדי לגרום שינוי לעצמך, אתה צריך הרבה פחות אובייקטיביות.

למעלה