זקוק לעצה...

alongrin

New member
אתה צודק אבל....

מהר מאד אתה מגיע למצב של משטרת המחשבות.
אנחנו בסה"כ בני אדם..ונניח שאני יודע את הגבולות של אשתי.
ונניח שאני נתקל ברחוב במישהי שמדליקה אותי מאד...
וכמובן שבראש שלי עוברות כל מיני מחשבות כמו מה הייתי עושה לה אילו...
מעשית זו בגידה, כי אני יודע שזה היה פוגע מאד באשתי.
&nbsp
השאלה איפה עובר הגבול

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני אגיד לך מה דעתי, וזה לא עניין של גבול

גברים ונשים כאחד נמצאים באותו מצב מבחינה זו. אלו גם אלו עשויים לראות ברחוב, או להכיר בעבודה, מישהו או מישהי מושכים. והמשיכה הכי חזקה היא כידוע כשלאחר הזה יש בדיוק איזו תכונה שמאוד חסרה לנו.

ואז זה מתחלק לשתיים: אלו שמרוצים בקשר הזוגי שלהם, ואלו שלא.
אלו שמרוצים רואים מה שיש לראות, שלוש שניות, והולכים הלאה.
ואלו שלא מרוצים - זה תלוי בדרגת האי מרוצות.

בדרגה הנמוכה, משתעשעים במחשבות, אבל לא הולכים מעבר. כמו שכתבת: "מה הייתי עושה לה אילו..."
בדרגה הבינונית, עלולים להפתות, לפלרטט, ואף ללכת מעבר לזה לרומן קצר.
בדרגה הגבוהה, כבר מחפשים מראש קשר כזה, כמקפצה קלה החוצה מהקשר הבעייתי.

אז זה באמת לא עניין של משטרת המחשבות, אלא של כמה מרוצים בקשר.

זה כמו שאדם שבע, בדרך כלל לא יגנוב אוכל, אפילו אם הוא לא מי יודע מה ישר או צדיק. ואדם שגווע ברעב יגנוב אוכל כמעטו בוודאות, כי הוא לא יכול שלא.
ובאמצע יש את כל השאר.

אז בני זוג קודם כל צריכים לדאוג שהם ובני/בנות זוגם לא יסתובבו מורעבים - אם זה מאהבה, ממין, ממגע, מאכפתיות, מהערכה או מחברות. לצנזר מחשבות זה לא עובד. כי אם מי מהצדדים הולך מורעב - בסוף זה יקרה...

זו דעתי בעניין

alongrin

New member
נניח שאנחנו מסכימים..

ואותן 3 השניות של מחשבות החטא של אותו גבר שמרוצה ושבע לא נחשבות לבגידה?
&nbsp
ואתה לא מכיר אנשים שבעים שיש להם הכל ובכל זאת ממשיכים "להתחזר"?
&nbsp
קח לדוגמא אדם כמו דונאלד טראמפ. הוא מעולם לא סבל מחוסר בחיים שלו, יש לו למעשה הכל, ובכל זאת בחר להשתעשע עם כוכבת פורנו.

מריוס זכריה

Member
מנהל
לכל שאלה תשובה...

לא. ואתה ממשיך בקו שאני לא מסכים לו, שיש דבר כזה "נחשב כבגידה", בדבר אובייקטיבי.
אני טוען שאין, ושבגידה היא חציית קו שהוסכם בין בני זוג.
&nbsp
אגב, גם בתחום המדיני ביטחוני זה אותו דבר.
במדינה אחת לבגוד זה למכור את סודות הצבא לאויב.
ובמדינה אחרת זה לכתוב פוסט שלילי על המנהיג.
או אפילו לחשוב שלוש שניות מחשבה שלילית על המנהיג, ומספיק שהשכן חושד בך.
&nbsp
למה?
כי אפילו שם, זה מושג יחסי ולא מוחלט.

alongrin

New member
אנחנו דווקא מסכימים

שבגידה זה מושג יחסי והשהגבול נקבע בהסכם בין שני בני זוג..
אני רק אומר שלפעמים זה יכול להגיע לקיצוניות אבסורדית.

ויש מדינות שבהן אתה לא צריך לחשוב כלום,

אלא מספיק שהמנהיג מחליט שאתה חושב, בין אם מפרנויה או כי אתה סתם לא מוצא חן בעיניו והוא רוצה להיפטר ממך.

YoniS007

New member
הזוי או לא, זה מה שאנשים השיבו

כל אחד ואחת עם השריטה שלו/שלה. במחקר שלי לדוקטורט ראיינתי זוג שלפני הגירושין ניהלו יחסים פתוחים. המחקר שלי על אספקטים כלכליים, זה פשוט עלה בצהלך הראיון. שאלתי יותר מסקרנו איך חי עם זה, ענה לי מה אכפת לי מה עשתה, זה היה רק סקס. יש לי תחושה שהדברים לא בדיוק ככה, למדתי לקחת תשובות כאלה עם קורטוב מלח אבל עדיין בכיוון הכללי שהכל אפשרי, כך שיש כאלה גם בקיצוני השני.

בהקשר לפורים תמיד חשבתי דווקא על נרטיב אחר לגמרי.

הדוד הטוב מנצל ומקריב את אחייניתו האהובה ומוכר אותה לזנות כדי להשיג את מטרותיו ולנצח במאבקיו. וכמובן יוצא גיבור גדול על חשבון מישהו אחר (או ליתר דיוק, מישהי אחרת).
אבל הוא לא הראשון ולא האחרון, לצערנו.
היה לנו אברהם, אב אומה נפלא, שהיה מוכן להציג את אשתו כאחותו, שתשכב עם זרים, כדי להציל את חייו, ואחר כך לקח פילגש שילדה לו ילד ואחר כך כשלא הסתדר לו בצורה נוחה, נפטר משניהם בלי לקחת שום אחריות. אחר כך היה מוכן לחתוך באיבר המין של בנו בשביל לקיים ברית הזויה עם אישיות ערטילאית חסרת כל חוט שדרה מוסרי (ודמיונית, אבל נגיד), אבל זה לא הספיק לו והוא היה גם מוכן להקריב את חייו של אותו בן, אחרי שכבר הקריב את הראשון, בגלל אותו קול הזוי. (שלא לדבר על כך שמיליוני אנשים במאה ה-21 ממשיכים במסורת חיתוך באברי גוף בריאים בתינוקותיהם הרכים והחפים מפשע בגלל מנהג הזוי שהושאל על ידי אברהם אבינו היקר מכנענים עובדי האלילים לפני אלפי שנים, אבל לא ניכנס לזה.)
וצאצאיו המשיכו בדרכו: פרשת דינה ושכם, שבה שחטו עם שלם תוך מרמה, פרשת יוסף ואחיו, יפתח הגלעדי, דויד ובת שבע וכו וכו' - אפשר להאריך בלי סוף.
אין מה להגיד, מסורת מפוארת של הקרבת קורבנות אדם ורצח ללא חשבון שבהחלט יש מה להתגאות בה.

נתקבל ונרשם

התחלתי לנסח בראש תשובה ארוכה ומנומקת אבל הבנתי שזה הולך לכיוון משחק פינג פונג אינסופי. בוא נסכים שאנחנו לא מסכימים. להשקפתי הם לכל היותר השתעשעו ברעיון של בגידה וזה שהוא הסתיר מאשתו ממש לא מוכיח כלום. כי מסתבר שהעולם מלא אנשים שרואים בגידה בכל מקום ואחרי זה לך תסביר שלא היה כלום ושאין לך בכלל אחות.

אני חושב שזה בתחום האפור, גם ספציפית במקרה זה וגם באופן כללי

צריך להוציא כרטיס צהוב אבל אני מסכים איתך שאי אפשר להדביק לזה תווית של בגידה. כי אז זה היה הופך כמעט את כל האוכלוסייה לבוגדים ובוגדות.

התאור שלך לא מאוד ברור בעיניי.

למה התחתנת עם אשתך? כי היא נכנסה להריון או מסיבות אחרות?

hitball

New member
אשמח לדעת למה את חושבת כך?

כמובן שהתחתנתי איתה כי אני אוהב אותה, אני רוצה לחיות איתה את כל חיי ושהיא תגדל את ילדי!

אני לא חושבת ככה - אני שואלת.

פשוט לוח הזמנים, וגם התאור שלך את עצמך, נראים קצת משונים - התחתנת לפני 3 שנים, אבל התחלת לבגוד כבר לפני שנתיים וחצי. אתה נשוי, אבל מתאר את עצמך כפלרטטן עם בחורות בשביל הכיף והצחוקים. אז לא היה ברור לי מה בכלל נישואין אומרים לך, ולמה התחתנת. גם לא ממש היה ברור לי מה אומר לך שיש לך ילדים, כי נראה מהתאור שלך שמבחינתך הם בעיקר גורם שמפריע לאשתך לתת לך תשומת לב.
עכשיו כשאתה כותב שהמטרה שלך היא "שהיא תגדל את ילדיך" העניין של הילדים קצת יותר ברור, גם אם עדיין משונה. אז עכשיו היא בשלב של הגידול של הילדים שלך, ואתה בינתיים מוצא לך תחומי עניין אחרים?

אלב86

New member
החלטת להקים משפחה עם אישתך

אבל שכחת לספר לה על החלוקה האמיתית הצפויה:
היא יולדת מותשת ונופלת
אתה מבלה את זמנך בפלירטוטים ורומנים ריגשיים.
חשבה שהיא בישראל וגילתה שהיא באירן.
מהתגלית הזאת היא לא תחזור אחורה.
&nbsp
הכי מצחיק שבזמן שאישתך הופכת מבנאדם מדהים לחצי בנאדם, אתה מפלרטט לה מול העיניים, ואז מתפלא שההערכה אליך אבדה. למה זה קרה? באמת תעלומה מסתורית. ומה הפיתרון שמצאת? עוד פלירטוטים!
כמובן לא שכחת להאשים אותה בפלירטוטים שלך: "אני באמת חושב שיש סיבה שפזלתי לצדדים, אני מרגיש שאשתי לא מעריכה אותי כמו פעם "
למרות שכאמור: "אני ידוע בתור אדם שיודע להקשיב, מתעניין באנשים באופן כללי ופלרטטן עם בחורות סתם בשביל הכיף והצחוקים."
אבל אם אפשר גם להאשים אותה אז למה לא.
עכשיו נראה לי הכדור די בידיים של אישתך, אחרי כל השנים. לך רק נשאר לנסות להרים קצת את האגו בדרכים אמיתיות באמת, להתרכז בעבודה, לטפל בילדים שלך, להיות נאמן לאישתך.
&nbsp

ללכת בלי, להרגיש עם

אתה מרגיש רגשי אשמה כי בראש שלך הקשר לא היה תמים. ואת זה אשתך הריחה עליך. קצת מוזר לי "להיפרד" ממישהי שלא היה בינכם כלום וזה רק מחזק את שאמרתי. ועדיין, מה פתאום אשתך מחטטת לך בטלפון? לדעתי היא חייבת לך לא פחות הסברים ממה שאתה חייב לה. לדעתי אין שום פסול שיהיו לך ידידות כל עוד אתה לא מתחיל לפתח אליהן קשר לא ידידותי בעליל. הייתי נשוי 11 שנים והיו לי המון ידידות נשים. חלקן נמשכו אלי באופן ברור מאד. אני בפרק ב' כמעט 10 שנים ויש לי עדיין הרבה ידידות. אני לא מסתיר זאת, מעולם לא הסתרתי, וברור מאד שלמרות שהייתי יכול להשכיב הרבה מאד מהנשים האלה, אני בוחר שלא, שומר על גבולות מאד ברורים, וחוזר לזוגתי שאני נאמן לה. מציע לך לאמץ גישה דומה, לא להסתיר ולשמור על ג ולות ברורים.

איך אנשים מסכימים להיות במערכות יחסים כאלה חונקות. אסור לך

להיות בקשר רגשי עם אשה אחרת כי זו בגידה.
נשמע לי אבסורד.
אני מרגישה שכל זמן שבעלי לא שוכב עם האשה האחרת, וכל זמן שאין ניצול כלכלי אז שיצא לבלות, שידבר, שיפרוק את לבו שהיא תפרוק את ליבה. זה חשוב וזה בריא לנפש שיש חבר/ה כזה/ו מעבר לנישואים וזה בריא לאגו. לא רק אחת, שתיים שלוש, תלוי כמה זמן יש כי היום אין זמן לכלום.
זה כל פעם מדהים אותי מהחדש איך שהעולם הפוך. ראיתי את זה באוניברסיטה, איך שהבנות הכי פסיכיות שסמירטטו את הגבר שלהן - אלו התחתנו הכי מהר. ואני התסכלתי וחשבתי לעצמי איך הגברים שאיתן מסוגלים להתחייב לחיים שלמים עם אחת שתתקין להם סכי עיניים ותצליף בשוט. כמה כבר אפשר לאהוב מישהי?
אני חושבת על גבר שאומר לעצמו לפני החתונה, טוב היא קצת פסיכית וקנאית ולא נותנת לי לזוז אבל אני אוהב אותה כל כך שאני מוכן לחיות ככה 70 שנה.
כל מי שהסכים למערכת יחסים כזאת אז שיהנה מהתוצאות.

אישה שלא מוכנה שבן הזוג שלה

יקיים קשר רומנטי בלי סקס עם אישה אחרת היא פסיכית וקנאית? אין לי בעייה עם זה שלבעלי יש ידידות שהן חברות כמו כל חבר אחר, שהוא מתייעץ איתן וכו', אבל כשמדובר באהבה רומנטית? כשהוא מאוהב בהן? סליחה, אבל השתגעת? זה הרבה יותר גרוע מלשכב עם מישהי, ובסיכוי הרבה יותר גדול להוביל לפירוק הקשר בין בני הזוג. אז לדחוף אותו לשם? ומי שלא עושה את זה ומתקוממת כשהיא מגלה שבעלה מאוהב ומקיים קשר עם מישהי אחרת היא הפסיכית?

alongrin

New member
דבר ראשון...

אני מסכים איתך לגמרי.
דבר שני... טוב שאותו בחור חתך את הקשר לפני שנחצה עוד קו אדום.
&nbsp

אולי. לא קראתי את הסיפור שלו כקשר רומנטי, אבל אין לי דרך

להכנס לו לראש. דווקא נשמע לי רק ידידות עמוקה אבל את צודקת, עובדה שלא סיפר לאשתו. אני לא רואה את בעלי לא מספר לי על הידידות שלו.

למעלה