זקן , גברים ונשים

22ק ו ס ם

New member
נכון, הוא חושב שאפשר להסביר הכל על ידי הכבדה

זה לא אומר שהיא לא קיימת אבל בטח לא בכל דבר.
 
נשמע לי לא סביר.

ואתה יודע מה ? בחורף , דוקא בחורף העדר זקן זאת הכבדה. גילוי נאות : ליונס אוהב לגדל זקן בחורף .
 

evanescent

New member
כשאין כמעט דבר

שהוא לא מסביר ע"י הכבדה, אי אפשר שכל הדברים ישמעו סבירים...
 

tombenarye1234

New member
אני חושב

שעקרון ההכבדה תקף לוגית רק אם תקופת ההכבדה היא קצרת טווח (למשל חודש אחד בשנה). במצב זה הפרט הטוב עם ההכבדה שווה למשך חודש למצ'וקמקים בלי ההכבדה. בכך שהוא שרד את החודש הזה הוא הוכיח למין השני שהצאצאים שלהם יהיו ברמה של כל השאר בחודש הזה אבל טובים יותר בכל שאר 11 חודשי השנה. המ..לטעון שבכל ברירה תהיה הכבדה? יש נקודה מסויימת בכך. המשוב החיובי נגמר איפה שהנזק כבר מוגזם מידי. הנזק מוגזם מידי? זו הרמה להנחתה להתחלה של תהליך הכבדה. אבל שוב, (אולי אני טועה אבל) הכבדה היא תהליך שלא יתפוס אם ההכבדה קיימת במשך כל חייו של הפרט. לכן בסממנים חיצוניים אשר נשארים קונסיסטנטית כל החיים אני לא מצפה למצוא שם הכבדה (אולי אני טועה). אולי לקראת תקופת הזיווג הסממנים האלה יקצינו את עצמם. נקודה מעניינת יש לזהבי הזה, לא הייתי מזלזל בה ומשליך אותה לפח רק כי היא נשמעת כוללנית מידי.
 

tombenarye1234

New member
כן כן כן

למדתי על עקרון ההכבדה באוניברסיטה והבנתי טוב מאד מה הסבירו. אם אתה חושב שאני טועה, אשמח אם תסביר לי מה לדעתך הטעות.
 

22ק ו ס ם

New member
כנראה לא הבנת מספיק טוב צר לי

אתה כותב שעיקרון ההכבדה עובד על מוטאציות שליליות שמתקבעות באוכלוסיה בצורה שרירותית וזה לחלוטין לא נכון לגבי הכבדה, תקרא את המאמר! אתה מבלבל בין הכבדה לrunaway selection שההכבדה עומדת בדיוק בסתירה לה ויצאה כנגדה. אתה כותב שזה עובד לטווח קצר או רק חודש בשנה וממש אין לי מושג מאיפה הבאת את זה. אני גם לא יודע מה זה תקף לוגית בדיוק. יש מודלים מדויקים שמראים איך ומתי הכבדה עובדת ויש שפע דוגמאות בטבע לכך.
 
זנב גדול זו תכונה

קיומם של זנבות גדולים וזנבות קטנים באוכלוסיה הוא שונות. קיומם של גנים (יותר מאחד) באוכלוסיה המשפיעים על אורך הזנב הוא שונות גנטית. שינוי בגן כלשהו, כולל גנים המשפיעים על אורך הזנב הוא מוטציה. הפרט הראשון שקיבל את המוטציה מאחד מהוריו הוא מוטנט.
 

Gidi Shemer

New member
עימנואל, הוא כבר ענה לי על זה למעלה

מודה שגם לי זה צרם, אבל אני מאמין שתום יודע את ההבדיל בין פנוטיפ לגנוטיפ, ובין מוטציה למוטנט.
 

shoebill

New member
לא טענתי שאין ראיות להכבדה

רק לכך שהזקן הוא דוגמה להכבדה.
 
מחשבות

טוב , חשבתי על זה קצת , הגעתי למסקנה ( השערה ) הבאה : 1. נוצר מצב שבגלל הורמונים שונים לגברים היה יותר זקן ויותר בולט מאשר לנשים . 2. בגלל פולריזציה , הגענו למצב שלכמעט כל הגברים יש זקן ( כל עוד לא גילחו אותו ) , ולכמעט כל הנשים אין . למישהו יש רעיון איך בוחנים את נכונות מסקנה ( השערה ) 2 ? סוף שבוע נפלא לכלם !
 

urihecht

New member
זקן , גברים ונשים זקן לנשים גברים

לדעתי זו טעות להאמין שניתן ע"י תורה או תאוריה כולל האבולוציה לתת הסבר לכל תופעה בטבע לאורך מיליארדי שנים אחת הבעיות שיוצרת תורה כמו האבולוציה (שללא ספק מסבירה חלק מהגורמים והתופעות) שכל תופעה שקיימת אנחנו באופן אוטומטי מחפשים פתרון בתורה המקובלת באותו הזמן ושוכחים לפעמים לחשוב קצת אחרת אם נחשוב דרך משקפי האבולוציה מיד נמצא לנו תשובות נוחות או מתאימות למשל: פנים מזוקנות פחות ניתנות לגילוי בין צמחיה ונותנות יתרון בזמן הצייד פנים מזוקנות מגדילות את שטח הפנים ומרתיעות את האויב פנים מזוקנות מגינות על עור הפנים במאבק ובתנועה בין הסבך ועוד ועוד
 

22ק ו ס ם

New member
אלו לא תשובות נוחות או מתאימות

אלו הן היפתוזיות לא מוכחות. אפשר להעלות כל מיני הסברים למה תכונה כמו זקן התפתחה אבולוציונית אבל צריך לבדוק בפועל אם זה אכן כך או לא. לא כל הסבר הגיוני בהכרח תואם את המציאות וזה נכון לכל תאוריה.
 
למעלה