מה זה אי אפשר לדעת? בהינתן השקעה שווה, אם אווה הצליחה יותר מאיימי בתואר X, מה לדעתך הסיכוי שהיא תצליח יותר גם בתואר Y? א. 50% ב. מעל 50% ג. מתחת ל-50% ד. לא ניתן לדעת
נדגום 100 אנשים שהוציאו 90 בתואר מול 100 אנשים שהוציאו 80 באותו תואר עם אותה השקעה. מה לדעתך הסיכוי שהקבוצה הראשונה תצליח יותר בתואר אחר? א. 50% ב. מעל 50% ג. מתחת ל-50% ד. לא ניתן לדעת
שהוא שוקל את ממוצע התואר של נשים בהתאם למידת המאמץ כשיקול מכריע לפני שהוא מתחתן, היתי מהמרת שככל הנראה יש לו בעית תקשורת רצינית עם שתיהן ולא כדאי לו להתחתן עם אף אחת
היות ואני מניח שסטודנטים בחרו בתואר היות וזה המקצוע החזק שלהם. זה לא תמיד נכון כי אנשים לפעמים בוחרים בתואר במקצוע בו יש יותר עבודה כמו מדעי המחשב. זה גורם מאוחר יותר לחוסר סיפוק בעבודה עד כדי הסבה מקצועית. יתכן שבמקרה כזה אם התואר האחר היה הומני אז היתה קורלציה הפוכה.
בבית הספר הילדים המצטניים בד"כ טובים בכל המקצועות. אני הייתי עוף מוזר. סרבתי ללימוד כמעט הכל ולהשקיע רק במתמטיקה ופיזיקה. היום אני דיי מתחרט כי פיספסתי הרבה ידע בסיסי מעניין וחשוב.
אם אתה כל כך מתחרט - אתה יכול למשל לרכוש ספרי לימוד לחטיבה/תיכון שעוסקים בידע הבסיסי והמעניין שאתה חושב שפספסת. אתה יכול לקרוא בהם למשל במקום לצפות ב "האח הגדול"
כשאני לומד לבד (בעיקר הודות לתוכנית המופלאה "אבני פינה" של האוניברסיטה העיברית). כמו כן שיגרת העבודה והמשפחה משאירה מעט מאוד זמן ביחס לתלמיד או סטודנט. לפעמים כשהמוח מחוק אני אוהב להתפלש בתת רמה כמו של האח הגדול. זה חסך מסוג אחר. שאלה: למי סיכוי לאחוזי צפיה יותר גבוהים באח הגדול, לקבוצת ממוצע ה90 או ה80?
אישית היתי מעדיפה לשכב ולבהות בתקרה ולחשוב מאשר לצפות באח הגדול ... אבל אני לא צריכה להגיע לזה כי נכתבו מספיק ספרים שאני רוצה לקרוא... בקשר לשאלה, אני מכירה דוגמה של חברה שלי שבמושגים לימודיים ומקצועיים היא מצטינת לאורך שנים (מוגדרת כך גם פורמלית ע"י האקדמיה) אבל גם היא נוהגת לצרוך תרבות זבל בטלויזיה וסרטים, בדומה לרוב האנשים. אני אישית לא כ"כ מצליחה להבין את זה, אבל אי אפשר להבין הכל
. בנוגע לאח הגדול אני גם די מתנגדת מוסרית לרעיון שעליו התכנית מבוססת. אני לא אוהבת את זה שעושים ניסויים פסיכולוגיים חובבנייים על אנשים לצרכי בידור זול להמונים.
בכל מקרה בוא נחדד את השאלה: נדגום 1000 אנשים שהוציאו 90 בתואר מול 1000 אנשים שהוציאו 80 באותו תואר עם אותה השקעה. מה לדעתך הסיכוי שהקבוצה הראשונה תצליח יותר בתואר אחר? (בחר את התשובה הקרובה ביותר מבין התשובות הבאות) א. 55% ב. 70% ג. 85% ד. 100%