זקן , גברים ונשים

ranisharoni

New member
הצגת את זה כשאלה רטורית

אם הבנתי נכון. אבל בכל זאת בלבלת אותי עם התשובה האחרונה. יחסת את התשובה 'ד' לשאלה האחרונה? אוקי במידגם אקראי הניחוש שלי הוא לא ממש הימור פרוע עפ"י חוק המיספרים הגדולים.

Charles Darwin

New member
בשאלה רטורית מצפים בד"כ לתמימות דעים

כאן ציפיתי לחילוקי דעות. השאלה היתה האם ניתן להשליך מהצלחה בתואר אחד¹ על סיכויי ההצלחה בתואר אחר² [א] במקרה פרטי ו-[ב] במדגם גדול (של נגיד 200 סטודנטים). התשובה של אוונסנט: לא ולא התשובה שלך: לא וכן התשובה שלי כן וכן מבחינת סיכויים: אני מוכן לתת הערכה זהירה וגסה שבמקרה הפרטי הסיכוי לטעות הוא בסדר גודל של 10% ובמדגם הסיכוי יורד לסדר גודל של 1%. ________________________________ ¹ הוגדר כממוצע 90 לעומת 80 עם אותה השקעה ² כל יתרון בציון הסופי יוגדר כהצלחה

tombenarye1234

New member
יכול להיות

שגם זו שלא התאמצה גאונה במקצוע אחר. מכיוון שאין לנו מידע על המקצוע האחר, אי אפשר להטות את הכף לטובת זו שהתאמצה.

evanescent

New member
אבל היטית את הכף

לטובת השניה כשאמרת: "בעוד ייתכן כי הזאת ללא מאמץ כן יכולה לחרוש" - וגם על זה אין לך מידע. אני רק המשכתי את מה שיתכן...

evanescent

New member
שאלו אותך את מי הית מעדיף

אתה בחרת בהעדפה של אחת על סמך אפשרות היפותיטית שאין לך עליה מידע במציאות. אני העליתי כזאת גם על השניה, זה הכל. יוצא מכאן שאם שתי התכונות חשובות לך באותה מידה אז על שתי הנשים אין לך מספיק מידע. אם תכונה אחת חשובה לך יותר מהשניה אז הגיוני שתבחר במי שהפגינה אותה נקודתית, אבל אז אתה לא צריך לתרץ את זה באפשרויות היפותטיות כי זה נכון גם לגבי השניה.

tombenarye1234

New member
לא נכון

ידוע שהמשקיענית היא לא גאונה = חסרון מוכח לא ידוע על הגאונה אם היא משקיענית או לא יש עוד דברים שלא ידועים, אבל כל שאר הדברים שלא ידועים הם סימטריים. הגאונה יכולה להיות גם משקיענית. המשקיענית לא יכולה להיות גם גאונה. לכן הגאונה עדיפה.

evanescent

New member
אתה לא יכול להגדיר

מישהי "גאונה" על סמך זה שאתה יודע רק על מקצוע אחד שהיא הצטינה בו.

Charles Darwin

New member
הפעם אני עם טום משתי סיבות:

1. תואר זה לא מקצוע. 2. קצת לא נעים לי מהעליהום עליו.

22ק ו ס ם

New member
הוא טועה

תכונה מובלטת תקבל העדפה אצל בן המין השני אך ורק אם היא עומדת בכמה תנאים. היא צריכה להיות הכבדה אמיתית ולא סתם שרירותית וגם היא צריכה להעיד על בריאות טובה, או גנים טובים כך שבסיכום הכללי, הרווח של הזדווגות עם פרט כזה עולה על ההפסד. זנב הטווס הוא בדיוק כזה. הוא בולט מאוד מה שהופך את הטווס לחשוף יותר לטורפים, לוקח הרבה זמן לגדל אותו מה שגוזל משאבים רבים, אבל בשורה התחתונה פרטים עם זנב מפואר בריאים יותר מאחרים ולכן נקבת הטווס בוחרת בהם ובצדק. אין כאן שום אלמנטים שרירותיים והבחירה של הנקבות חכמה.

evanescent

New member
גם אני הבנתי כך את תאורית ההכבדה

לכן אמרתי שהוא טועה לגביה. אולי למה שכתבת כאן הוא התכוון כשהוא ביקש הסבר.

רון סי

New member
זה עונה לשאלה שנשאלה

בדיוק כמו שהתשובה לשאלה "למה לטווס זנב מפואר" היא שהוא יפה ולכן מועדף ע"י נקבות. כמו הרבה תשובות, גם התשובה הזו מולידה שאלות המשך. לשאלות אלה אפשר לענות הלאה, אבל עצם העובדה שהן קיימות לא מבטלת את התשובה המקורית.

evanescent

New member
אבל

זה "יפה", זה "מכוער", זה "טעים", זה רק תיאור מצב ולא הסבר על האבולוציה שהביאה למצב בו משהו נראה לנו יפה או מכוער או מרגיש לנו טעים. אם מישהו שואל בפורום אבולוציה יש להניח שהוא מתכוון להסבר אבולוציוני לשאלה.

22ק ו ס ם

New member
זה הסבר מעגלי

זה בעצם הסבר דומה למירוץ החימוש או runaway selection שפישר הציע בשנות ה30 של המאה הקודמת. הרעיון שנשים בחרו בצורה שרירותית תכונה מסוימת ולכן היא נבררה עושה עוול לנשים, כאילו הבחירות שלהן לא חכמות. זהבי הציע את עיקרון ההכבדה שמסביר חלק גדול מהבחירות הללו אם כי במקרה של זקן זה לא נראה מתאים. זקן לא מכביד במיוחד ולכן סביר שהוא לא חלק מהברירה המינית. ההסבר ההגיוני ביותר זה שזקן הוא פשוט תוצר לוואי של מערכת ההורמונים שלנו. אנדרוגנים הם אלו שאחראים על גידול שיער בגוף ומכיוון שלגברים יש יותר מהם בגיל ההתבגרות ואילך יש להם גם יותר זקן.

ranisharoni

New member
הסבר הורמונלי

למה שיער הערווה "שרד" אצל נשים כמעט באותה כמות כמו אצל גברים? ברירה מלאכותית יכולה להסביר תופעות כאלו? שמעתי למשל ששבטים מסוימים היו הורגים תינוקות שלא היו כהים מספיק או שנולדו קרחים. ככל הזכור לי לנאנדרטלים היה גן פרוותי פעיל כך שסביר שגם הנשים היו די שעירות.

22ק ו ס ם

New member
שיער ערווה דורש פחות הורמונים

בני אדם באופן כללי לא ממש שעירים ויתכן שהשיעור שכן נשאר הוא פשוט תוצר לוואי של ההיסטוריה של המין שלנו הומו.

shoebill

New member
הכבדה

ההסבר של פרופ' אמוץ זהבי הוא שהזקן מהווה מסר אמין לגבי איכותו של הזכר מכוון שהוא מכביד על התכונות שהוא מנסה להפגין, כמו זנב של טווס. הזקן מהווה חיסרון במהלך מאבק בין זכרים ולכן זכר שמתהלך עם זקן מעביר את המסר "אני כל כך מוצלח שאני לא מפחד להאבק עם זכרים אחרים אפילו שיש לי זקן". הסתייגות: מדובר סה"כ ברעיון יפה, אבל לא מוכח וללא ראיות מספקות.

22ק ו ס ם

New member
הכבדה היא מנגנון מתועד היטב בטבע

רק שבמקרה של זקן היא לא רלוונטית. מה בדיוק מכביד למישהו שיש לו זקן? אולי יש קצת אי נוחות אבל אין כאן משהו שמתקרב לזנב הטווס.

זהבי טוען

שגבר עם זקן פגיע יותר כשהוא נלחם נגד גבר אחר, מפני שיריבו יכול לתפוס לו בזקן. הסיסמא של זהבי "אם לא מצאת את ההכבדה לא חיפשת כמו שצריך" אותה שמעתי ממנו כמה וכמה פעמים הופכת את התיאוריה שלו לבלתי ניתנת להפרכה.

למעלה