חברה אידאלית

Gilliana

New member
סליחה, איך יכולה להיות חברה אידאלית...

... ללא עבודה? מה תאכל? מה יחמם אותך בחורף? גם על רובוטים צריך לפקח you know, או שנמצא את עצמינו במצב שבו הרובוטים יפקחו על עצמם וימצאו אותנו כמיותרים (ובצדק). בנוסף אני מאד לא מסכימה עם הקביעה כי לכל בן אדם יש פוטנציאל ליצור משהו - בדיוק להיפך, לדעתי לרוב בני האדם אין פוטנציאל ליצור דבר בלתי אם יהיו כפופים להוראות והנחיות. במצב שאתה מתאר האנושות לא היתה מתקדמת, אלא מתנוונת ובסופו של דבר - חדלה מלהתקיים בתוך זמן קצר יחסית.

0Pandemonium0

New member
Wake up, Neo...um, I meant Gilli...../images/Emo122.gif

החברה האנושית כבר מנוונת. החברה האנושית היא מטריקס שמחזיק אותנו שבויים, והדרך היחידה שבה החברה תוכל לחברה יוצרת שוב, היא על-ידי שבירת המטריקס, ושבירת החברה עצמה שבתוכה אנחנו מתקיימים ברגע זה. לרוע המזל, זה בלתי אפשרי. בני-האדם אכן מנוונים ולא יכולים ליצור כלום, מלבד כמה מעטים. רק מעטים בעולם הזה ניחנים בפוטנציאל להתעלות מעל בני-האדם האחרים, לשבור את המטריקס וליצור.

Gilliana

New member
נו, אז דעתנו דומה ../images/Emo13.gif

בודאי שהחברה האנושית מנוונת כבר היום, אז תאר לך מה יקרה אם הסצנריו שמציע ידידנו יתממש? אני לא חושבת שצריך "לשבור" את החברה - צריך פשוט להוביל שינוי, ושינוי כידוע - אורך הזמן. הצרה היא שאם אף אחד לא יתחיל, הדבר ממילא לעולם לא יתרחש.

0Pandemonium0

New member
שינוי אף-פעם לא יגיע. החברה האנושים הגיע למצב

של יציבות. אין שום דבר רע ביציבות, אלא שהחברה התקבעה דווקא במצב שהוא לא בריא. ובעצם, אני חושב שאם החברה הייתה חברה יוצרת, היא לעולם לא הייתה נעשית יציבה, אלא תמיד משתנה. היחידים שיכולים להשתנות הם פרטים מסוימים, והפעם אני אפנה שוב לניטשה לעזרה: לטענתו, הישות הקרויה "על-אדם" תגיע רק כאשר בסביבה ייווצרו התנאים המתאימים להופעתה. כלומר, אף-אחד לא יכול לבחור להתעלות, כי אם הוא צריך תנאים מיוחדים לשם כך. עד כאן ניטשה. מה שאני טוען הוא שיש אנשים שאכן גדלו בתנאים מסוימים, שמאפשרים להם "לראות מעבר למטריקס", את האמת. לאנשים האלה יש פוטנציאל לא מלוטש, שיכול לעזור להם להתעלות לשלב הבא באבולוציה, כפי שחזה אותו ניטשה. זו לא אבולוציה גופנית, כי זו קורית תוך זמן רב, אלא אבולוציה נפשית-פסיכולוגית-פילוסופית, שכל אדם בעל פוטנציאל יכול לעבור על-ידי בחירה מודעת. ושוב, זה לא תלוי רק באדם כי אם גם בסביבה שהוא גדל בה, כי היא זו שיוצרת את הפוטנציאל להתעלות, אחרי הכל. רק מעטים כאלה קיימים, ורק מעטים כאלה יתקיימו בכל דור. רק המעטים האלה יכולים להיות העל-אדם, הוא אלוהים.

lovely max

New member
אני בחורה

אני לא מסכימה עם חוסר ההסכמה שלך!. לדעתי זה משהו שהחברה שלנו פשוט מכניסה לנו לראש - שלא לכל אחד יש משהו חדש משלו לתרום, אלא רק לאנשים יחידי סגולה. אני חושבת שלכולם יש מה לתרום, וגם אם הם צריכים חיים שלמים בשביל להגיע לזה, וגם אם זה משהו קטן יחסית, צריך - אם היה אפשר - לתת להם את הזמן הזה. אני לא אומרת שלא יהיו "הוראות והנחיות" - העבודה תבוטל אבל יהיו חוקים, יהיה ארגון של האנשים. כמובן שזה תלוי בתנאים ההיפותטיים שכתבתי. איך את מדמיינת חברה אידאלית?

Gilliana

New member
אופס, SORRY ../images/Emo9.gif

קודם כל - קבלי את התנצלותי. ועכשיו, לגופו של עניין - מבחינתי חברה אידיאלית איננה נמדדת כלל במדדים שאת מציגה, אלא בערכים בסיסיים. בעיני חברה אידיאלית היא כזו שאין בה פשע, לא משום הפחד מהעונש, אלא מתוך הערכה וכבוד של אדם לזולתו. חברה אידיאלית מבחינתי היא כזו שבה כל אדם חופשי לחשוב ולהתנהג כפי שהוא מוצא לנכון כל עוד אינו פוגע באחרים (פגיעה ברגשות דתיים כמובן אינה נחשבת ואינה קיימת בחברה כזו, משום שבחברה כזו גם אין דת). אני עדיין עומדת על דעתי שלא לכל אחד יש מה לתרום - ולא, זה לא משהו שהחברה הכניסה לאנשים לראש. מה לעשות? לא כולם נולדים שווים מבחינת יכולותיהם, כשרונותיהם ומנת המשכל שלהם.

Gilliana

New member
I wouldn't hold my breath on it if I were you

לא יעזור - *כל* הדתות. דת מבחינתי היא מילת גנאי, ולא משנה איזו דת.

MetalSinagouge

New member
זה לא נכון.

נכון שיש כל מיני דתות לא ידועות וידועות שתומכות בהקרבת ילדים קטנים אבל מצד שני בטח יש גם דתות "טובות". התפיסה שלנו של דת היא של משהו שבא לקבע את המחשבה (לטמטם) ובדרך לשחוט כמה פרות שנראות לנו פחות קדושות משלנו. הייתי מגדיר את הטאואיזם כדת, למרות שאם ההגדרה לדת כמו שאמור למטה זו מסגרת, אז הטאואיזם לדעתי היא לא מסגרת. טוב הסתבכתי. בכל אופן, וזו הנקודה החשובה: איך את קובעת מה נחשב לטוב ולרע? על פי אילו קריטריונים ז"א? כי אני מכיר לפחות בנאדם אחד (שנמצא בזיכרוני) שעובד את הנצרות. אותה אישיות לא ניסתה להחזיר אותי בתשובה לדת הזו, וגם לא איימה על חיי בגלל הדת או החוסר דת שלי. זה כבר מבטל את זה שכ-ל הדתות רעות (חוץ מזה שדת זה כמו נשק, אפשר להשתמש בו לטובה ולרעה, מה שמביא אותי לIS. גנדי היה הינדואיסט<?> למשל... אני לא חושב שהוא ראה את הדת בתור משהו רע).

Gilliana

New member
מה זה משנה לענייננו?

בכל מקרה - אין כאן נכון ולא נכון, יש דיעות - דעתך ודעתי, ודיעותינו שונות. ברגע שאתה קם ואומר "לא נכון" - כבר יש כאן אלמנט של כפיה דתית, ועל כך בדיוק אני מדברת. אתה לא יכול לבוא ולומר "לא נכון" על משהו שלפחות לגבי הוא נכון, ומה הקשר לדתות שמקריבות ילדים קטנים? בוא נתחיל מה שנקרא קל"ב - מהיהדות, לא צריך להרחיק לכת מעבר לכך. וכאשר אני מדברת על חברה ללא דת - אני כמובן מדברת על דת ממוסדת. בודאי שעל אחד יכול להאמין במה שהוא רוצה, כמה שהוא רוצה ומתי שהוא רוצה, אבל שיאמין לעצמו, נקודה. אגב, מאד צורמת לי ההגדרה שלך "עובד את הנצרות" - נשמעת מאד לא טוב וגם שגויה. מה זה "עובד את הנצרות?"? היהודים "עובדים את היהדות"?

MetalSinagouge

New member
בדרך כלל אני נמנע מלקבוע חד משמעית,

אבל זה לא שונה כלל- בכלל מ"משום שדתות הן שורש כל הרע בעולם". אבל בכלל. הקטע של עובד נצרות זה סתם סמנטיקה. אני לא מכיר בדיוק את הדרך של נצרות אורתודוקסית, אבל אני יודע שהצבה של איקונות דתיות זה חלק מזה, אני מניח שגם ביקור בכנסייה. זה כל הקטע של E-prime (עליו תודי לי, כאמור, מאוחר יותר). להגיד "משום שדתות הן שורש כל הרע בעולם" זה לא נכון, אבל גם להגיד לא נכון- זה לא נכון. יש פירושים שונים למציאות. ניקח לדוגמא מחבל מתאבד. אצלנו בוכים ואצלו בבית צוחקים. האם הם משוגעים? או שאולי, חס וחלילה, אנחנו? 2 הרגשות שנמצאים על קטבים שונים, אבל מתייחסים לאותו מקרה? איך? אההה? עעעהההאאאההה?

Gilliana

New member
לא יעזור - אני נגד דתות, נקודה.

אני בעד גלובליזציה - בלי ארצות ובלי דתות, ממש כמו ב-Imagine של ג'ון לנון ז"ל.

MetalSinagouge

New member
נשמע כמו רעיון טוב.

כמובן בלי כל תפועות הלוואי של כולם אוכלים ביחד בשר כלבים במקדונלדס. מה שמוביל אותי לשאלה הבאה: אני שוקל לקנות את הMatrix Ultimate Collection ולנסות להבין על מה כל המהומה. הבעיה שאם אני לא טועה, יש עניין של חלוקה לאזורים בDVD. באמריקה הסט עולה 40 דולר ובארץ 500 ש"ח. מה על האדם העני הצמא לגירוי חושים לעשות? בחזרה לנושא: מה הדת עשתה לך, בעצם?

Gilliana

New member
קודם כל, בהצלחה עם ה-DVD

ורק לידיעה - אם יש לך מכשיר מולטי-זון, אין לך בעיה של איזורים, ומכיוון שלא מעט מכשירים תומכים באפששרות הזו, כדאי לך לברר האם המכשיר שלך תומך בכך, ואם כן - נפתרה הבעיה. שנית, מה עשתה לי הדת? אז זהו, שזה לא לי - זה לכל העולם, הרסה אותו - פשוטו כמשמעו.

MetalSinagouge

New member
תודה.

אבל חוץ מהדוגמאות הברורות של האיסלאם ואולי איזו אינקוויזיציה פה ושם, אני לא מצליח להבין לגמרי את זה שזה כל כך רע.

למעלה